Draga Anamix,
sa zadovoljstvom ti se javljam posebice iz razloga što su nam se djeca rodila toga čarobnoga dana 18.12.2009. a vidi, obojica ne vole spavati noću.
Moj N je isto tako dojeno djete, i tamo negdje sa 11 mjeseci počela sam mu uskraćivati noćne podoje i moram reći da nam je to dosta dobro išlo.
Do tada on bi se budio svakih par sati i ja sam mu davala ciku. I tako sam ja jednostavno odlučila da mu više neću dati do 4 ujutro. Samo prvih 2-3 noći bilo je deračine, no nakon toga on se je naučio da cike nema, ja ga opet uspavam, i on dalje spava. Tako je polako počeo prespavati noć bez cikanja od 9 pa do oko 5 ujutro. U tom periodu bi se znao probuditi po 2 puta ali čisto da vidi da sam tu, dala bih mu vode i uspavala ponovo.
E, sada, ovih zadnjih dana izbijaju mu kutnjaci, i jako je razdražen pa sam mu se noćas smilovala i dala ciku već u 3.
Mislim reći, da valja pokušati jer njima je nočna cika samo navika, definitivno. Već su dovoljno veliki, jedu dovoljno preko dana, da im stvarno hrana po noći nije potrebna. To je bar moje mišljenje.
Vidjeti ćemo kako ćemo dalje, uskoro moram na posao, i jednostavno morala sam se odlučiti na to jer inače bi cikaki po cijele noći.
Pozdrav svim mamama i bebama.