Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Mutne slike na fotiĆu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Mutne slike na fotiĆu

Molim pomoć!

Imam fotić Olympus digital 600 6.0 megapixela...
    Do sada su slike bilo okej, ali mi sad u prosjeku jedna od deset nekako uspije.... slike su mutne, drhtuljave...
    shvaćam da mi se nekad ruka zatrese ili objekt koji slikam pomakne, ali i kad je sve zadovoljeno ne izgleda to nekako...
    ima li kakva funkcija za smanjit utjecaj drhtavih ruku ili tako nešto? vjerojatno sam nešto pomrdala, a nisam neka žena od fotića...dobro mi muž rekao...ne diraj gumbe...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

možda ti je ISO vrijednost na nekom neprilagođenom broju, probaj vratiti na AUTO opciju (ne znam gdje je to na tvom aparatu). Meni se to desilo kad sam zaboravila vratiti na AUTO vrijednost nakon nekog isporbavanja.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala, al nije to, eto našla i piše auto... još neka ideja?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel ti je fotić na Auto ili Program modu? Ako nije, vrati.
    Jel ti blic na Auto, ugašen ili u noćnom modu?
    Jel znaš di se pali/gasi Makro način? To treba biti isključeno.
    Kako je namješten autofokus, jel ima na tom aparatu neki auto face detect ili neka slična finta?
    Jesu ti slike samo mutne ili i loše osvjetljene? Jel ima nešto na fotki da je oštro ili je cijela mutna?
    I najvažnije, jel netko jeo ćevape dok je fotkao? Vidi jel ti možda zmazan objektiv :mrgreen:

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Honey draga evo mene istovremeno i
    šta ti meni sve nabrojala.... meni treba cijelih 24 sata da sve ovo pronađem na fotiću....možda nisam dobro opisala...fotke izgledaju ko da slikam jureći auto, znam da nekad zadrhtim, klinci se pomaknu i svašta, ali me ubi da od deset slika jedna na nešto liči....

ps. ćevapi da bar, sve čisto ko suza

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne živim daleko od tebe, možda da se nađemo da mi zriktaš fotić

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kolika ti je ekspozicija? Mislim - koliko dugo škljoca? Jel to blitz škljoc, ili je onako malo duži? Moguće da ti se shutter malo poremetio, pogledaj. Jel ti se to događa i kad ti je bljeskalica uključena?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajd da ja napišem šta sam sve našla na fotiću, pa ćemo dalje...
    menu ima ISO, mode menu, neku strelicu koja trči nalijevo i WB - to su glavni izbornici....
    ISO, namješten na auto
    ta strelica je namještena na SHQ 2816x2112
    WB na auto
    mode menu ima podizbornike camera - tu piše esp sa kvadratićem i točkicom unutra, zatim drive je samo kvadratić, digital zoom je off, AF mode je spot, te također ima podizbornike card ( gdje piše all erase, format i backup ) i podizbornik setup gdje piše reset, english, naslikan je fotić i označeno no, pw on setup je broj 1 i rec wiew je on
    na vanjskim tipkama je blic koji je ugašen, pa neka na kojoj je nacrtan kvadrat sa plus i minus znakom i tu piše 0.0, onda ima gumbić sa cvjetićem koji je off i zadnji je kao neki sat sa jednom kazaljkom na 11,00 sati koji je isto off...ja ništa drugo ne nalazim...
    malo duže mu treba da okine...koja sekunda...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jel se pali blic kad slikaš? S onim gumbićem za blic trebaš nariktati da je na automatskom paljenju.
    Ako ti to ne upali, najbrže je da u setup-u stisneš reset da se vrati na početne postavke.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vratila sam na početne postavke, pa ćemo vidjeti...zahvaljujem na pomoći

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jeste se poslikali? Kakve su slike?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jesmo, jesmo, slike su odlične u svim uvjetima!! očito je nešto bilo sfušano... hvala na brizi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •