Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
To je moj pokušaj objašnjavanja zašto nekoliko zubara smatra da se Sunčicini zubići ne mogu popraviti. Nikako mi nije jasno zašto neki zubari popravljaju djeci zube a neki ne. Nadam se da ću naći nekoga tko će mi to objasniti.
zubari kojima se neda raditi prodaju roditeljima foru da će mliječni zubi ionako ispast. Pa roditeljima to fino dodje (ne tebi) jer misle da su dijete uštedili muke.
citiram: Nema nikakve razlike, odnosno ne bi smijelo biti, u važnosti sanacije mliječnih i trajnih zubi. Mliječni zub kao žvačna jedinica ima istu funkciju kao i trajni zub. Stoga njegova privremenost u dječjim ustima ne smije obezvrijeđivati takav zub. Osim što osiguravaju normalnu žvačnu funkciju, mliječni zubi važni su stimulatori za normalan rast i razvoj čeljusti. Isto tako snažno utječu i na nicanje trajnih nasljednika.

A naravno da se mliječni zubi MORAJU i mogu popravljat i to moraš napravit što prije, da ti dijete nema velike probleme. Jer karijes ne raste baš brzo, ali raste. I ako vam je velik, znači da već dugo raste, pa tako lako dođe do pulpe, što se po opisu (stavljanje lijeka?), vama, čini mi se, već dogodilo . Ja se s time nebi tako igrala. To može dijete zabolit do neizdrživosti.