Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Ikein ugradbeni stednjak

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Ikein ugradbeni stednjak

U problemu sam.

Amerikanci ne kuhaju, valjda, pa nemaju ni normalne stednjake.

Ima li netko ugradbeni stednjak i pecnicu iz Ikee? Jesu li cemu?

Inace sam jako zahtjevna, ali zbog sljedece price... malo me manje briga za ekstremno dobre performanse. :/

Prica ide ovako - ovih dana vracam plinski stednjak (izgledom vrlo slican nasem, samo puno veci) jer iz njega curi plin. Ok, ne curi sam od sebe, ali izgleda (tako je rekao ducan i vise neovisnih servisera) da ovdje ne postoji bimetal. Ne znam zove li se to cudo bas tako, ali znam da u nasim bojlerima i stednjacima postoji zastita, tj. automatski ventil koji se zatvori ako plin ne izgara (u slucajevima kad se ugasi, na primjer, plamenik u bojleru).

Ovdje toga, dakle, nema. U proslih dva tjedna, u kuci u kojoj jos ne zivim, u kuhinji kroz koju sam samo tek toliko prosla, odvrnula sam, u prolazu, ventil koji pali plin na jednom od prednjih kola na stednjaku. Naravno, plamen se nije upalio i kuhinja je bila puna plina u samo nekoliko minuta.

Enivej. Stednjak se vraca u ducan, a ja ne znam sto bih i kako bih. Navodno su svi plinski stednjaci ovakvi, a elektricni imaju gumbe na straznjoj strani, uza zid, sto mi nikako ne odgovara s obzirom da, jelte, kuham i da su na stednjaku cesto vruci lonci. Postoje i neki s prednjim gumbima, ali recimo da im se cijena najcesce krece oko 20,000 kuna pa bih to rado, ako mogu, izbjegla.

Eto. Zivim u nadi da netko ima Ikeine ugradbene (ili kakve god) stvarcice i da jesu cemu. (To zivim u nadi da ova Ikea ovdje prodaje stvari napravljene po europskom standardu, jel. Do sad, s namjestajem i drugim sitnicama, nismo imali problema. Sve je bilo po poznatom PeeSu.)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A zašto ne uzmeš indukcijsku ili staklokeramičku ploču? Možda one imaju drukčije gumbe.
    (Sada mi je bar jasno kako se ameri truju plinom.)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Trazim, zapravo, relativno privremeno rjesenje koje ukljucuje relativno prihvatljive cijene. Kroz koju godinu namjeravamo rusiti zid, dodati otok, promijeniti sve kuhinjske elemente... Indukcija (obozavam je, inace - vec godinu i pol kuham na jednostrukoj prirucnoj indukcijskoj ploci) i sve ostalo je poprilicno skupo. Pokusavam izbjeci placanje necega sto mozda za godinu, dvije vise uopce nece biti dio kuhinje koju cemo tada napraviti. :/

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Izgleda da Ikea ima i samostojece stednjake. No opet ne znam jesu li cemu. (A jos manje tko bi ih servisirao i s kojim dijelovima.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko vidim prodaju drugacije proizvode od ikea u europi

ekipa ovdje uredno koristi ikeine ugradbene stednjake ali meni su izgledali preskupo za kvalitetu koju nude pa sam za malo vise kupila boretti

mozda da si kupis samostojeci stednjak koj ces moci koristiti i kasnije? imas smeg u USA http://www.smegusa.com/

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u grazu je sva tehnika od whirpoola (upravo sam saznala), to jest bila je 2009 i 2010, pa ne vjerujem da se nešto promijenilo. isto tako na svu tehniku imaš 5 godina garancije, što je više nego na većinu ostale ponude drugdje, a ako postoji garancija, mora postojati i servis

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Americi nema garancije, barem ne onakve kakvu mi poznajemo. Ikeu nisam jos nista pitala, ako bude nedovoljno snijega, sutra cu se zaletiti do obliznje. Sto se servisa tice, najbliza Ikea je oko sat i pol voznje od ovog gradica, a i ovdje je rad nenormalno skup. Obicno ruke dodju petsestsedamstopedeset puta vise od materijala i dijelova.

Enivej. Znam, koplicirana sam.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

stray, ne dam toliko love za Smeg. Ni priblizno. Pogotovo ne za nekakvu relativno privremenu kuhinju.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nitko ne koristi Ikeu?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Na kraju je kupljen elektricni Samsung. Pretpostavljam da ne zelim znati ako su, slucajno, Samsungovi stednjaci nesto prestrasno.

I naravno da ce imati gumbe negdje tamo na straznjoj strani, na zidu. Zivjela Amerika.

Usput sam pronasla i plinske stednjake s bimetal zastitom. Cijena - prava sitnica. Od $4000 do beskonacnosti (u ducanu u nasem malom selu, najskuplji je bio $5000).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Na kraju je kupljen elektricni Samsung. Pretpostavljam da ne zelim znati ako su, slucajno, Samsungovi stednjaci nesto prestrasno.

I naravno da ce imati gumbe negdje tamo na straznjoj strani, na zidu. Zivjela Amerika.

Usput sam pronasla i plinske stednjake s bimetal zastitom. Cijena - prava sitnica. Od $4000 do beskonacnosti (u ducanu u nasem malom selu, najskuplji je bio $5000).
    pa od cega su napravljeni ti stednjaci? jel ti i napa ukljucena u tu cijenu?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dugmad do zida ti uopce nije problem. kuham na takvom vec dvije i pol godine, ne smeta ni najmanje.

meni druge stvari kod stednjaka smetaju...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da nije, kakva napa. Necemo je ni imati, barem ne u ovom klasicnom obliku. Imam nesto drugo, doslo je s kucom, izgradjeno kad i ona. Preodlicna stvar, direktni odvod, puno jaci od obicne nape. A imam i prozore pa ce i to sluziti svrsi, jel.

Ovi stednjaci s bimetalom koje sam spomenula su Viking i Wolf, sto vec spada u profesionalne linije. Normalni kucni su jeftiniji, u rangu od $350 - $700, za neku obicnu... nesto. Meni je to nalik na susilice vesa. Sljedeci korak su ovi od 700 - 1500 dolara. Pa onda ima jos, jos, jos... Ovaj nas elektricni Samsung bio je ravno $999.99 - vise nego sam namjeravala platiti, ali jos uvijek manje od nekih drugih, jednako (ne)efikasnih. Zapravo, nadam se da ce ovaj biti dobar.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Litala, kako ti ne smeta? Kad god stavim lonac na stednjak, namucim se k'o vrag da dohvatim te gumbe na zidnoj strani, a nisam bas najmanja palcica na svijetu (168cm).

Inace ne znam sto ce me jos smetati, nadam se nista. Perilice rublja su mi glavni kamen spoticanja, iako sam nasla jednu poprilicno dobru, nakon dugotrajne potrage.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovakav imam - http://www.thegoodguys.com.au/kotara...egoryId=107241

i stvarno mi nije problem dohvatiti dugmad a nisam ni nesto duza od tebe, samo dva centimetra

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uuu, ovaj tvoj ima i neki... nesto.

Ovaj je nas: http://www.samsung.com/us/appliances...FTQ353IWUX/XAA i za sad lijepo izgleda. Sutra cu ga i isprobati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •