U problemu sam.
Amerikanci ne kuhaju, valjda, pa nemaju ni normalne stednjake.
Ima li netko ugradbeni stednjak i pecnicu iz Ikee? Jesu li cemu?
Inace sam jako zahtjevna, ali zbog sljedece price... malo me manje briga za ekstremno dobre performanse. :/
Prica ide ovako - ovih dana vracam plinski stednjak (izgledom vrlo slican nasem, samo puno veci) jer iz njega curi plin. Ok, ne curi sam od sebe, ali izgleda (tako je rekao ducan i vise neovisnih servisera) da ovdje ne postoji bimetal. Ne znam zove li se to cudo bas tako, ali znam da u nasim bojlerima i stednjacima postoji zastita, tj. automatski ventil koji se zatvori ako plin ne izgara (u slucajevima kad se ugasi, na primjer, plamenik u bojleru).
Ovdje toga, dakle, nema. U proslih dva tjedna, u kuci u kojoj jos ne zivim, u kuhinji kroz koju sam samo tek toliko prosla, odvrnula sam, u prolazu, ventil koji pali plin na jednom od prednjih kola na stednjaku. Naravno, plamen se nije upalio i kuhinja je bila puna plina u samo nekoliko minuta.
Enivej. Stednjak se vraca u ducan, a ja ne znam sto bih i kako bih. Navodno su svi plinski stednjaci ovakvi, a elektricni imaju gumbe na straznjoj strani, uza zid, sto mi nikako ne odgovara s obzirom da, jelte, kuham i da su na stednjaku cesto vruci lonci. Postoje i neki s prednjim gumbima, ali recimo da im se cijena najcesce krece oko 20,000 kuna pa bih to rado, ako mogu, izbjegla.
Eto. Zivim u nadi da netko ima Ikeine ugradbene (ili kakve god) stvarcice i da jesu cemu. (To zivim u nadi da ova Ikea ovdje prodaje stvari napravljene po europskom standardu, jel. Do sad, s namjestajem i drugim sitnicama, nismo imali problema. Sve je bilo po poznatom PeeSu.)