-
Hauck i Esprit kolica, iskustva?
Ja cu izludeti odabirajuci kolica... Toliko opcija, kombinacija, zahteva, citava nauka od toga, glava me zaboli vise od odlucivanja... Opet ne nameravam potrositi basnosnovne cifre za kolica i suzila sam krug na neke od Hauck i Esprit modela.
Da li ih je neko koristio, kakvi su utisci?
-
draga lady.x, zasto bas ta dva modela?
obe firme su u novijim testovima prilicno lose prosle.
evo ti copy-paste od rezultata, nazalost je na nemackom:
„Leicht, bequem und sicher sollen sie sein: Buggys für die schnellen Wege in der Stadt. Tatsächlich sind die leichten Kinderwagen oft unpraktisch und schwer. 15 Modelle hat die STIFTUNG WARENTEST untersucht. Kein Buggy ist gut. Schlimmer noch: 10 Modelle enthalten Schadstoffe wie Weichmacher, PAK oder Organozinnverbindungen. Die Schadstoffe stecken in Griffen, Schutzbügeln, Polstern und Textilbezügen. Sie können über die Haut aufgenommen werden. Das ist nicht akut gefährlich – aber überflüssig. Es gibt ungiftige Alternativen. Niemand weiß, ob die bedenklichen Stoffe nicht langfristig doch schaden. test zeigt die besten Buggys ohne Schadstoffe.“ Testumfeld: Im Test waren 13 Buggys für Kinder ab etwa sechs Monaten und zwei so genannte Stadtwagen mit zusätzlichem Liegeaufsatz für Säuglinge. Es wurden Bewertungen von „befriedigend“ bis „mangelhaft“ vergeben.
konkretno za esprit model kazu : Fußstütze zu tief; wird trotz Regenschutz feucht, schwer zu tragen.“
a za hauck:
„Mini im Sitzen (Fußstützen zu tief) und beim Fahren (geringe Schrittfreiheit). Ärgerlich: Bremse schwach und schwergängig.“
-
ukratko, 15 modela kolica za djecu je ispitano,
uglavnom su rezultati nezadovoljavajuci i ocjene su za sve od 'nedovoljno' do 'dobar'.
trenutno samo nekoliko kolica na trzistu (govorim za njemacku gdje ja zivim) imaju ocjenu 'dobar', to je po jedan model od teutonije, hartan i buggy-ja, kostaju od 600-1200 eura, a do ocjene 'vrlo dobar' ili odlican se nije popeo ni jedan, sto je katastrofa kad sa stanovista djece i njihove anatomije i fiziologije pogledas.
znam da nije izmedju nepovoljnih rjesenja lako izabrati ono najoptimalnije, ali pazi da nemaju veliko opterecenje stetnim materijama, i uostalom da nisu preteski.
sve ostalo je individualno, kako ko zivi sa kakvim nedostacima...muz i ja smo isto mjesecima studirali i na kraju se samo cudom cudis kako su sve varijante ustvari smisljene za roditelje a ne da zadovolje djecije potrebe...
ja od esprit imam jedan baby carrier...kupila sam ga jer je izgledao super i sminkerski, a tada sam jos bila trudna i nisam ni o cemu pojma imala.
sad kontam da je ta vreca za dijete katastrofa, losa potpora za ledja, kod djecaka genitalije lose smjestene...zena koja me je na kursu ucila da vezem maramu mi je bukvalno zabranila da taj esprit carry dio koristim i zamolila da ga prodam ili poklonim...
znam da nije lako, good luck!
-
Hvala ti, ali ni rec Nemackog ne razumem. A sta je konkretan problem kod tih kolica, zna li se?
-
Razumela sam samo deo da su im kocnice slabe, nista vise. Ovo je model koji sam htela
http://shop.aksa.rs/index.php?mod=ca...roduct_id=1378
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma