-
Stidne dlačice kod 4,5-godišnjakinje?
Primjetila sam da moja K. ima dolje svijetle dlačice, dosta njih. Bile kod dr. i kao sve je u redu ali meni nešto ne da mira i najradije bih tražila uputnicu za endokrinologa, što ću i sigurno napraviti. Zanima me da li je to u toj dobi normalno tj. da li kod 4-godišnjakinja mora sve biti glatko ili je normalno da dlačice postoje. Najviše me zabrinjava to što su joj i bradavice nekako napuhane, dr. je i to pregledala i rekla da nije ništa zabrinjavajuće. Ne spavam noćima od svakakvih dijagnoza koje sam našla na netu. Molim vas da me razumijete jer ću poludjeti od brige dok ne obavimo specijalistički pregled. Kakva je situacija sa vašim 4,5-godišnjim curama? Dlakavost postoji ili ne? Kakve su im bradavice? Ja se sebe u toj dobi ne sjećam pa ne znam kak je bilo a bome se ne sjeća ni moja mama.
Hvala vam unaprijed
-
http://forum.roda.hr/threads/32756-d...e+dla%C4%8Dice
http://forum.roda.hr/threads/13112-d...e+dla%C4%8Dice
ako ti može pomoći
radi se o malo većoj djeci, ali evo da stekneš dojam što bi mogao biti uzrok
jesi sigurna da su to baš stidne dlačice ili ti se čini od onih običnih dlačica koje imaju djeca po tijelu inače?
-
pomikaki, hvala. Ima ih i onak skroz malih kakve ima recimo po nogicama i možda dvije, onak malo duže ali svjetle. Totalno me zbunjuje to što ne znam da li djeca u toj dobi uopće imaju dlačice dolje, takve kakve recimo imaju po tijelu ili im se tek kasnije javljaju po tim dijelovima tijela. Brine me i to što je ona u zadnjih 5 mjeseci jako narasla, 5 cm (116 cm, 22 kg;baš ju je muž jučer friško izumjerio i izvagao) a čitala sam da je i to jedan od znakova za ulazak u rani pubertet. Sad, ona je oduvijek bila viša od svojih vršnjaka ali me je ovaj skok u rastu malo prestrašio. Do sada je išla rastom i kilažom po nekoj optimalnoj krivulji ali je sad ta krivulja izvan gornje granice za njenu dob.
-
Ne znam što da kažem, smatra se koliko vidim iz tih tema da se zbog prehrane danas javlja raniji ulazak u pubertet djevojčica. Ali možda se i ne radi o tome. Svakako pođi kod doktora na pretrage. Ako se radi o tome vjerojatno će ti savjetovati da izbjegavate meso iz uzgoja, pogotovo piletinu. I inače bolje da jede što zdravije. A i kozmetika na to zna utjecati.
-
Što se tiče mesa, piletinu jede isključivo domaću, njena baka hrani piliće i kaj se toga tiče nema straha.Jedno vrijeme dok je K.bila manja, sadila je svo povrće i krumpir koji nije ničim tretirala, čak ni praškom za zlatice.Stvarno je njena miljenica i dala bi sve na svijetu za nju. Pošto je K.bila alergična na kravlje mlijeko čak je kupila i kozu zbog mlijeka. Doduše, malo me kopka i to mlijeko, ne znam kakav utjecaj ima kozje mlijeko na hormone pošto je domaće ali znam da odkad pije to mlijeko imunitet joj se definitivno podigao, počela se debljati i rasti (unazad godinu i pol dana). Što se tiče kozmetike, koristimo jedino Nivein šampon i kupku (do prije 3 mj. smo koristili Mustelin šampon i kupku), nikakve kreme ni bilo kaj drugo ne koristi, nikad nije nalakirala nokte iako je iskazala želju, nisam joj dozvolila.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma