Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Je li spreman za grupu II

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno Je li spreman za grupu II

Sin mi ima dvije godine. Ima 16 kila i 94 cm. Do sad smo imali Max Cosi autosjedalicu do 18 kg, ali u zadnje vrijeme se tuži da ga remenčići oko vrata režu (žuljaju), a nekad i da ga guzica žulja (lako za to). Ovo kaj se tiče vrata mislim da je istina, jer mu već nakon kraće vožnje ostaju crveni tragovi po vratu.
    Zanima me može li on u veću sjedalicu da se veže sa pojasom od auta? Imam ISOFIX. Na staroj AS više ne vidim kako da mu je prilagodim. Inače je volio vožnju, a sad čim vidi auto ne želi u njega i govori da ga žulja...
    Hvala.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Teoretska granica za prelazak u grupu II je 15 kg jer su sjedalice grupe II deklarirane za od 15 kg, no nije preporučljivo žuriti. Sjedalice grupe I su obično ok do dobi od 3,5 do 4 godine (naravno, ovisi o veličini djeteta) i mislim da bi dijete od 94 cm trebalo moći biti u sjedalici grupe I. Provjerite da li su vam pojasevi sjedalice u najvišem položaju. Da li imate jastučiće na pojasevima od sjedalice?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imamo i jastučiće i remeni su na najvišoj rupi. Ali jedonstavno ga žulja. Našao sam jednu Cybex AS u SLO http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=222421. Što kažeš na nju? Vrijedi li 50€ više od http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=222411

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cybex Pallas je dobro prošao na testovima i po tome je jedna od najboljih sjedalica grupe I/II/III. Razlika u cijeni između ta dva navedena modela je zbog ISOFIX sustava pričvršćivanja sjedalice na sjedalo vozila. Kod ovog modela (i kod svih modela grupe II/III) svrha toga je samo da se sjedalica ne mora vezati pojasom kada u njoj ne sjedi dijete. Znači, ukoliko nemate ISOFIX-om pričvršćenu sjedalicu za sjedalo vozila, praznu sjedalicu obavezno morate vezati pojasom kako prilikom sudara ne bi letjela vozilom i ozlijedila putnike.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Po tebi se znači ne isplati investirati u ovu skuplju što se tiče sigurnosti. U pitanju je samo praktičnost??

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I nas muči sličan problem, da li prijeći u grupu II? Imamo romer isofix, sjedalica je fantastična, malena mi ima 2.5 god, glavica joj viri van sjedalice kada sjedi u njoj. Smije li biti tako ili da prijeđemo u veću sjedalicu? Ima taman oko 15 kg.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj champion20 prvotno napisa Vidi poruku
    Po tebi se znači ne isplati investirati u ovu skuplju što se tiče sigurnosti. U pitanju je samo praktičnost??
    sorry, previdio sam ovo pitanje

ne mogu decidirano tako nešto reći jer nemam testove za oba modela
    probaj potražiti na adac-ovim stranicama ili oamtc-ovim da li su testirali obje sjedalice pa usporedi ocjene

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

glava joj smije viriti preko AS do polovice ušiju
    tek kad izraste toliko da joj vrh AS dođe ispod polovice ušiju prerasla je AS grupe I visinom (ako prije ne pređe 18 kila - onda ju je prerasla težinom)

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imam još jedno pitanje. Budući da smo kupili Pallas Fix (super smo zadovoljni i mi i beba, lako se montira) on se do sada vozio sa jastučićem. Moram li mu ga maknuti (ima 18 kg, piše da se vozi s tim jastukom do 18 kg). Može li se voziti i sa više kila?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ako proizvođač kaže da se makne onda se miče. mislim da se sve sjedalice na HR tržištu za djecu iznad 18 kg oslanjaju isključivo na pojas automobila.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala dady cool. Muči me kaj ima 2god i 3 mj pa sam mislio malo produžiti, ali ako se ne smije - onda mičemo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •