Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: fraxiparin

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno fraxiparin

Drage cure imam jedno pitanje....danas sam imala transfer i dobila sam fraxiparine injekcije....jedna dnevno....zanima me jel se one moraju svaki dan bockati u isto vrijeme (kao npr. gonal)!?!

diki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja sam zaboravila pitati doka što se toga tiče, pa sam se bocala odprilike u isto vrijeme, ali mislim da to nije bitno s ovim inekcijama. Možda ti se javi netko s više informacija...u svakom slučaju sretno i želim ti najljepši poklon pod bor

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Iva Mia da li su ti utvrđeni neki problemi sa krvi pa si dobila taj lijek ili je to samo preventivno i do kada ga moraš uzimati?

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Diki ovako sam ja to sebi pokontala...unutar 24 sata ide jedna boca....znači cca. bilo bi dobro u isto ili približno vrijeme....hvala ti na lijepim željama

Modesty .... nisu nikakvi problemi nego nam je dr.B rekao da to uzimamo čisto preventivno naravno ako želimo, jer zadnji put nismo....bockati ću se do bete za sada....ako bude pozitivna beta i pravilno se duplala nastavljamo...veeeeelika pusa draga moja i drž se

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Diki koliko se ti već bockaš...jesi vadila betu???

diki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku
    Diki koliko se ti već bockaš...jesi vadila betu???
    imala sam transfer 16.11. i završilo je s biokemijskom, sad čekam 1. mj. pa idemo dalje

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

a jooooooj....znam kako je .... drž se draga....

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drage cure imam jedno pitanje....danas sam imala transfer i dobila sam fraxiparine injekcije....jedna dnevno....zanima me jel se one moraju svaki dan bockati u isto vrijeme (kao npr. gonal)!?!
    Citiraj modesty4 prvotno napisa Vidi poruku
    Iva Mia da li su ti utvrđeni neki problemi sa krvi pa si dobila taj lijek ili je to samo preventivno i do kada ga moraš uzimati?
    Modesty .... nisu nikakvi problemi nego nam je dr.B rekao da to uzimamo čisto preventivno naravno ako želimo, jer zadnji put nismo....bockati ću se do bete za sada....ako bude pozitivna beta i pravilno se duplala nastavljamo...veeeeelika pusa draga moja i drž se
    Zar na Sv. Duhu svima preporucuju heparin nakon transfera (odnosno, ako je vec koji postupak prije zavrsio neuspjesno)? Da nije upravo u tome tajna njihovog uspjeha?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam bila na fraxiparinu zadnja 2 i pol mjeseca trudnoće (ležala na SD-u 10 dana zbog heparinizacije) zbog povišenih d-dimera i znam da fraxiparin mora ići svakih 24 sata. sretno!!

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Aurora ne znam da li daju svima koji su imali neuspješni postupak, jer ja sam imala 1 IVF na SD-u i dobila sam Andol 100 svaki dan po jednu od punkcije. Na žalost moja trudnoća je završila spontanim u 9 tjednu trudnoće, tako da i mene zanima zašto daju taj lijek ako nema nikakvih indikacija, tj. problema koji su prije poznati sa koagulacijom.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja uzimam fragmin od transfera do daljnjega jer imam mutirane gene na trombofiliju. u cita se uvode fragmini tek nakon provjere genetske slike.
    a u principu te šalju na provjeru nakon višestrukih neuspjeha. mene na 4. ivf-u.

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja imam iza sebe već jedan neuspješni IVF....pa možda je stvarno tajna uspjeha u tome...nema problema ja ću se bockati samo da izguram do kraja

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Iva Mia sretno i sve za bebača!!!!

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

modesty tnx

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Cure, gdje se bockate? U bedro, ili???

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja u stomak, ko hormonalne inekcije. imaš više objašnjenja kako se bosti na topicu heparinke & fragminke

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja se pikam u trbuh,okolica pupka..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pozdrav svima,
    ja sam se bola fraxiparinom 0,3 cijelu trudnoću od trenutka kada je srce prokucalo (Sv. Duh). Bola sam se u bedra i uglavnom u isto vrijeme (cca sat vremena). Mislim da nisam nijednu preskočila, ali sam jednom kod istiskivanja zraka stisnula jače i izletilo je pola inekcije, pa mi je sestra od hematologice preporučila da si dam još jednu (bolje višak nego manjak), ali samo taj jedan put.
    Javljali su mi se i podljevi i zadebljanja i svrbeži ali sam nekako izdržala. U dogovoru sa tri hematologa i svojim ginekologom znala sam se bosti i u nadlakticu i u trbuh ali ne u okolici pupka nego sastrane u debelo meso (dr. Zupančić Šalek) uvijek okomito na kožu.

modesty4 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Brunča ne znam kako si izvela u debelo meso u trbuh? Sve injekcije koje se daju u trbuh obično idu blizu pupka sa donje strane ( ispravite me ako griješim). Tako ih daju šećeraši, a tako i mi naše hormonalne injekcije koje idu subkutano!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

da, čak i u uputama stoji ako se ne varam da se daju u blizini pupka ali meni je doktorica Zupančić sa Rebra savjetovala sa strane cca mali pedalj ruke od pupka u stranu i tako da uštipnem meso i piknem se. uvijek sam se savjetovala oko mjesta uboda sa doktorima i svi navedeni su bili ok. Ja sam dosta pozicija promijenila jel nakon par mjeseci su počela zadebljanja i svrbež

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma i ove idu subkutano, na isti način ko hormonalne. zrak se ne smije istiskivati prije uboda, već on potisne heparin u krv (zato su se valjda brunči i javljali podljevi, zadebljanja i svrbeži). ja nemam tih problema a bodem se više od mjesec dana.
    mjesto uboda se samo dezinficira alkoholom, ubode se, i nakon uboda se preporuča ničim ne tretirati. ako malo zapeče, stisnuti zube, prođe za par minuta. bolje je tako nego imati zadebljanja i podljeve. povremene masnice se ne mogu izbjeći, bojim se.

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

znači nema istiskivanja zraka iz šprice nego odmah pod kožu i to je to???

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj modesty4 prvotno napisa Vidi poruku
    Brunča ne znam kako si izvela u debelo meso u trbuh? Sve injekcije koje se daju u trbuh obično idu blizu pupka sa donje strane ( ispravite me ako griješim). Tako ih daju šećeraši, a tako i mi naše hormonalne injekcije koje idu subkutano!
    Modesty ja sam baš gledala upute, ne preporuča se davanje u blizini pupka....prema tome ja se bockam u trbuh al mislim da sam se dovoljno udaljila od pupka .... a nadam se ako trbuh bude rasto selim se na bedra ili već gdje mi bude zgodno

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

znači nema istiskivanja zraka iz šprice nego odmah pod kožu i to je to???
    tako je. ja se bodem nekih 7 centi od pupka. tu me ne boli, dalje me boli

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo vam mjesta gdje se možete bosti. fraxiparin je isto vrsta heparina

http://www.ivf.com/images/hep.jpg

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure, znate li kakva je situacija sa kupnjom fraxiparina ... treba li recept ili povijest bolesti sad? Prije godinu dana nije trebalo, samo sam došla u ljekarnu i kupila ... nitko me nije ništa pitao. Sad imam samo dvije injekcije još a ne znam hoće li mi u ljekarni prodati bez recepta, a nisam još bila kod doktora da mi ga prepiše ... uzimam ga samoinicijativno zbog trombofilije i bio mi je prepisan u prošloj trudnoći. Ako netko ima a da mu ne treba neka mi se javi na pp ... tražim fraxiparin 0,3!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Riki, imam 10-ak injekcija fragmina (2.500), ako pomaže. Meni su tražili friški recept, a vjerojatno ovisi i o ljekarni.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a jesi u zg ili si još dolje? možda pošaljem muža kod R, samo mi je bed tak na prepad .. uvijek ga hvatam kad je frka, a mislila sam se lijepo pristojno naručit!!

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, znate li kakva je situacija sa kupnjom fraxiparina ... treba li recept ili povijest bolesti sad? Prije godinu dana nije trebalo, samo sam došla u ljekarnu i kupila ... nitko me nije ništa pitao. Sad imam samo dvije injekcije još a ne znam hoće li mi u ljekarni prodati bez recepta, a nisam još bila kod doktora da mi ga prepiše ... uzimam ga samoinicijativno zbog trombofilije i bio mi je prepisan u prošloj trudnoći. Ako netko ima a da mu ne treba neka mi se javi na pp ... tražim fraxiparin 0,3!
    Mi smo ga kupili na temelju otpusnog pisma nakon ET-a .... a mislim da ga možeš kupiti na slobodno....ponesi u ljekarnu nešto papirologije što imaš od postupaka....ma moraju dati vrijeme je darivanja...hehehehhehehe....sretno!!!!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

U ZG sam.

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo ga kupili na temelju otpusnog pisma nakon ET-a .... a mislim da ga možeš kupiti na slobodno....ponesi u ljekarnu nešto papirologije što imaš od postupaka....ma moraju dati vrijeme je darivanja...hehehehhehehe....sretno!!!!
    Ma kad sam ja bila u postupku u Vinogradskoj ... Tomić je vidio sve moje papire i zna da sam u prošloj trudnoći koristila frax i opet mi ništa nije napisao ... a meni se ne da s njim zaje..., ionako namjeravam da mi trudnoću vodi Radončić, kao i prošlu ... jedini zez je u tome što sam mislila da doma imam više fraxa i tek jutros skužila da su mi ostala samo dva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •