Citiraj vmartina prvotno napisa Vidi poruku
Ja dakle imam ideju- pozvati na roditeljske sastanke nekoga tko će roditeljima pokazati primjerice točno kako funkcionira Facebook/Twitter/nešto treće (kao najčešća mjesta CB-a) ili još bolje alate za ograničavanje pristupa pojedinim stranicama i slično. Ja to ne znam, ali ima tko zna. Dakle može se iskoristiti prostor škole i roditeljski sastanci kao mjesta okupljanja većine roditelja, ali bi edukaciju trebalo prepustiti nekoj stručnoj osobi.
to je sve ok i sve stoji

ALI
nije samo stvar u tome da treba roditelje educirati o facebooku, twitteru itd. nego im treba skrenuti pažnju na opasnosti koje vrebaju na internetu, da se malo zamisle. jer, i oni roditelji koji koriste face, twit itd. nisu svjesni što se sve krije iza toga, i koliko su djeca izložena
i svi mogući alati koji se mogu instalirati da bi zaštitili djecu niš ne valjaju, tj. odlični su za djecu do npr. 7-8 godina. nakon toga djeca bez ikakvog problema mogu preskočiti sve zaštite koje stavimo, jer, kao što smo već svi primijetili, to je njihov svijet i oni su u tome maheri. ali ti isti maheri koji sve kuže, su i dalje djeca, naivna djeca koju treba naučiti da sami sebe zaštite, jer mi ne možemo

ako nastavnici ne znaju ispričati roditeljima o alatima i servisima, možda mogu upozoriti na opasnosti kojima se djeca izlažu. i reći zainteresiranim roditeljima nek se dalje informiraju (npr. mi smo na rodinom danu za roditelje imali jako zanimljivo predavanje o sigurnosti djece na internetu, a da predavač uopće nije spomenuo niti jedan program za zaštitu, npr.) - ponavljam, roditelji nisu svjesni opasnosti. nisu. koliko god da se kuže u internet.