Citiraj Janoccka prvotno napisa Vidi poruku
Ali zašto nije?
Janoccka, pa ti kao da radiš na Marsu, a ne u hrvatskoj prosvjeti! Nije se ništa poduzelo jer našim ljudima trebaš staviti bombu pod dupe da se nešto promijeni, a čak ni onda se većina njih neće promijeniti. Gle, ja stalno pišem da je trebalo poslati okružnicu po svim školama i tražiti na nastavnik informatike ode na SRZ SVAKOG razreda i popriča sa djecom o Sigurnosti na Internetu. Učinkovitije je (ipak onda o tome priča stručna, a ne priučena persona) i PUNO jefitinije. I nije se ništa poduzelo jer je jednostavnije ulupati milijune kuna u besmislene projekte sa poprilično upitnom diseminacijom bez apsolutno ikakvih povratnih informacija sa terena o tome što se konkretno napravilo po tom.i.tom pitanju. Zato jer a) državu nije briga; b) u ministarstvu prosvjete sjede ljudi kojima je obrazovanje zadnja rupa na svirali, a prva je adekvatno nagrađivanje uspjeha Hrvatske boćarske reprezentacije (po odluci Vlade sa zadnje sjednice su dobili 55000 kuna za uspjeh na prvenstvu, a naši učenici dobiju stisak ruke kad rasture međunarodna natjecanja ).

Evo ti još odgovor zašto se ništa nije napravilo - zato jer mi koji smo digli glas javno u zbornici i prema MZOŠu protiv te kretenske edukacije smo u debeloj manjini. Velika većina će šutiti i pokorno slušati, i jedna dio manjine će biti glasni pred monitorom. Mene onda ne čudi zašto se nije poduzelo nešto drugačije, bolje, jefitinije.

@ ivarica: pa nisam ja rekao da bi o tome trebali pričati policajci, već stalno govorim da to trebaju obaviti nastavnici informatike pod SRZom. Time će obuhvatiti i učenike koji ne idu na informatiku.

Usput, gore sam ti zaboravio komentirati jednu stvarčicu koju sam (dok sam radio u OŠ uvijek naglašavao roditeljima). U Uvjetima korištenja piše jasno i glasno: "You will not use Facebook if you are under 13".