bila sam na toj edukaciji i mogu reći da ja nisam uvrijeđena....naprotiv, svidjelo mi se. iako znam poslati mail i služim se internetom moram priznati da se ovim "službenim" nisam koristila. velikom broju nastavnika ovo je bilo korisno u smislu učenja o slanju maila, znam i neke koji su se sa internetom "nedavno susreli", dakle još uče i njima je ovo svakako dobrodošlo. no taj dio o mailu sam zapravo doživjela kao neki usputni. glavni dio je bio o zaštiti osobnih podataka na internetu, nasilju i općenito o svemu vezanom za internet i učenike. mislim da su materijali jako dobro urađeni, sve je tako jednostavno objašnjeno i napravljeno tako da je za shvatiti materiju dovoljno samo znati pritisnuti dugme za paljenje na kompjuteru.
nisam razrednica u klasičnom smislu, ali vrlo bih rado na roditeljskom sastanku prezentirala roditeljima te materijale. djecu je potrebno od malih nogu naučiti služiti se internetom isto kao što ga učimo ponašati se u prometu. jednog dana kada ga pustimo samog na ulicu da znamo kako će se moći sam snalaziti i zaštiti.
i ne vidim razlog zašto bi o ovome morao pričati nastavnik informatike. pa neće razrednik učiti roditelje programirati. ovdje se više radi o nekakvih socijalnim aspektima.
iskreno se nadam da će ipak ono što je zamišljeno ovim projektom preći u djelo jer se ponekad naježim kad vidim što ta djeca sve rade na internetu.