Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Petarde za Novu godinu

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Petarde za Novu godinu

Svake godine imam isti problem. U mojoj ulici je doslovno rat petardama!
    I to se ne smiruje duuuuugoooo u noć. Već me sad hvata jeza kad se sjetim da nas to čeka! Najrađe bih pokupila djecu i pobjegla bilo kud da si ne moram priuštiti to zadovoljstvo.
    Ima tu svega..od bacanja petardi u poštanske sandučiće, preko bacanja u haustor...valjda se natječu čija će jače grunuti...

Palo mi je na pamet zvati policiju, ali si mislim da će me otkantati sa: Pa Nova godine je, gospođo!
    Jel ima još netko takav problem i kako ga riješavate?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam osjećaj da moji susjedi pucaju topovskim granatama. U svakom slučaju to što se čuje nisu samo petarde.
    Svake godine se psihički pripremam na to. Što je najgore svi stoje s malom djecom pred kućama i pucaju, pucaju dok im ne ponestane municije oko 4 ujutro.

Grozim se, strah me te pucnjave i noć provedem držeći djeci ruke na ušima. Prošle godine Lovro nije puštao cicu cijelu noć od straha.

Razmišljam da odem kod mame u Ludbreg, možda su tamo kulturniji,

Ok mi je vatromet u ponoć, pa par petardi ako ih to baš veseli, ali ovo bude pravi rat cijelu noć!! Veliki minus za Čakovec.

I nikad mi ne bi palo na pamet dati djeci petardu u ruku, tako da ne razumijem druge roditelje, nit malo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja obožavam one sa svjetlećim efektima, dakle one koje ne pucaju i recimo onaj "kućni" vatromet ili kako se već zove, to zaista nije glasno. one što grunu ko granata mi nisu ni malo ugodne i uopće ne znam zašto su dozvoljene. to bi trebalo zakonom zabraniti. ne znam kako to izgleda u drugim zemljama? i smeta mi pucnjava na božić, mislim da se taj dan i na badnjak uopće ne bi trebalo pucati. najgore je bilo neposredno nakon rata i pred kraj rata kada se pucalo kalašnjikovima u zrak, ajd hvala bogu toga više nema i imam dojam da je svake godine sve blaže i blaže, no svejedno mrzim to gruvanje i pucanje po ulicama, a bude me strah i za parkiran auto, a da ne pričam o izlasku van na ulicu. ne znam zašto se te gruvajuće petarde uopće prodaju po trgovinama?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gadno. Pokušajte dogovoriti doček kod nekog na selu, ili bi se trebali ipak raspitati kakve su vam šanse s policijom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod ans je bilo tako dok smo stanovali u zgradi, dobro, nisu baš bacali u portun ili u sandučiće, al bilo je svega ostaloga. Možda da se stvarno negdje zaputite za samu novu godinu dok tone prođe?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u bivšem kvartu je bilo koma, ovdje je, čini mi se, bolje. možda zato što nema velikih zgrada pa ne odzvanja tako jako

mrzim petarde

ali lijepo mi je kad u ponoć krene vatromet, pa ne znam s koje bih strane gledala. pa se prebacujemo malo na istok, malo na zapad, pa na sjever (tamo je ipak najbolje) ili na jug. i ne mogu a da ne zbrajam koliko se love na to baci, jer taj vatromet traje minimalno 1h, a s nekih strana i puuuno dulje...

I ne razumijem roditelje koji daju svojoj djeci da bacaju petarde, nikako ne razumijem. pa ima hrpaaaa malih klinaca koji bacaju petarde, ali ono, stvarno malih

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zadnje dvije godine sam baš bila ugodno iznenađena, nikakve pucnjave i petardiranja nakon ponoćke, a niti na sam božić.
    ove godine sam za božić u slavoniji, na selu i baš me zanima kako će biti.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tema kao naručena
    mi imamo problema samo s jednim susjedima, tj. roditeljem luđakom koji djeci od 5,6 razreda kupuje valjda skladište te pirotehnike i potiče ih na takvu zabavu
    prošle godine su se nabacivali petardama punih 50 minuta na rubu ceste koji graniči s našim vrtom, a blizu su naravno prozori, ne moram ni pričati kako se to čulo, a u kući dijete od 2 mj prestravljeno
    prekjučer nas nije bilo doma i kad smo došli imali smo što za vidjeti: ti isti susjedi nabacali na naše zemljište hrpu petardi, ostala je hrpa onih papira, pas nam je bio u šoku (bio je sam doma)
    danas MM ide na razgovor s njima, a za Božić im namjeravam zvat policiju, ako se to ponovi, jer mislim da smo i bili i više nego tolerantni u ove dvije godine

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    zadnje dvije godine sam baš bila ugodno iznenađena, nikakve pucnjave i petardiranja nakon ponoćke, a niti na sam božić.
    ove godine sam za božić u slavoniji, na selu i baš me zanima kako će biti.
    Evo, ovako je bilo i kod nas. Super!
    Za NG su uglavnom aktualni kućni vatrometi i to mi je ok. Nema više onog cjelodnevnog nabacivanja petardi (valjda zato jer smo mi odrasli).
    Mi ponovno za ovu NG spremamo kućni vatromet oko 19 sati. Tako da djeca stignu vidjeti, pa idu na spavanac.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

A jel mislite da bi policija išta napravila da ih se pozove? To je ipak remećenje javnog reda i mira, pa i za NG!!!
    Jedne godine sam ko luda zvonila na vrata susjedima nek stišaju muziku i prestanu lupati, daleko iza ponoći! Čovjek me blijedo gledao i kao, pa NG je, šta se ja bunim!
    Pitala sam ga jel to znači da moje dijete ne treba spavati zato što je NG?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj jele blond prvotno napisa Vidi poruku
    A jel mislite da bi policija išta napravila da ih se pozove? To je ipak remećenje javnog reda i mira, pa i za NG!!!
    Jedne godine sam ko luda zvonila na vrata susjedima nek stišaju muziku i prestanu lupati, daleko iza ponoći! Čovjek me blijedo gledao i kao, pa NG je, šta se ja bunim!
    Pitala sam ga jel to znači da moje dijete ne treba spavati zato što je NG?
    treba vidjeti što je točno po zakonu dozvoljeno, a što zabranjeno

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam bila u Nizozemskoj dva puta za Novu godinu i nemate pojma kaj su petarde i pucnjava

ali, veeeeeliki sam protivnik petardi i ne bi nikada dala svom djetetu da posjeduje ili ispaljuje doticne
    nisam sigurna ali cini mi se da je u vrijeme oko Bozica dozvoljeno pucati - e sad, koliko, sto, gdje i to nisam sigurna... mozda ce netko drugi to bolje znat... ono sto sigurno znam je da maloljetnicima nije dozvoljeno kupovanje petardi...

ono sto mene zabrinjava je ovo - negdje pocetkom 11.mjeseca secem ja bebu i psa kroz kvart i odjednom rafali - usred bijela dana neka dva klinca od recimo 10-11 godina idu iz skole sa neke slobodne aktivnosti i bacaju petarde po cesti... to meni nije jasno - ok, ako hoces pucat za Novu godinu i kupis cijeloj svojoj familji petarde pa raspali, ali pocetkom studenog koji to normalni ljudi kupuju djeci petarde da im se eto nadje kad idu iz skole da im nije dosadno??????
    poludim na takve stvari, u stanju sam svasta izgovorit a da ne kazem kako moj pas to sve prozivljava ili da oko njih ima ljudi i djece i stvarno nije bezopasno... katastrofa!!!!

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sinoć su na dnevniku rekli da je pucanje petardama dozvoljeno od 27.12. - 01.01.
    Mislim da van ovog perioda možete zvat policiju i mislim da su dužni reagirat na svaku prijavu koja može biti i anonimna.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mrki, da, ali pretpostavljam da i u ovom periodu postoje neke ure kada se više ne bi smjelo pucati.
    Ili...?

Nemam pojma, mi živimo u kući i svi susjedi su dovoljno daleko da njihove petarde ne čujemo.
    Na sreću.
    Jer mrzim tu pucnjavu i najsretnija sam što, otkad imam djecu, za Novu nikud ne moram ići Prije sam svake godine umirala od straha jer se panično bojim petarda i pucnjave općenito.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

postoje li mjesta na kojima se ne smije pucati? ako netko želi da mu dijete ostane bez prsta ili oka, neka mu to priušti u vlastitom dvorištu. ali kad klinci na putu iz škole svrate u park pa bacaju petarde oko ljuljački i klackalica, smrkne mi se.

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Mrki, da, ali pretpostavljam da i u ovom periodu postoje neke ure kada se više ne bi smjelo pucati.
    Ili...?

Nemam pojma, mi živimo u kući i svi susjedi su dovoljno daleko da njihove petarde ne čujemo.
    Na sreću.
    Jer mrzim tu pucnjavu i najsretnija sam što, otkad imam djecu, za Novu nikud ne moram ići Prije sam svake godine umirala od straha jer se panično bojim petarda i pucnjave općenito.
    Za to stvarno nemam pojma. To nije bilo rečeno.
    Da se razumijemo, ja mrzim petarde i isto kao i vi ne kužim te ljude koji ih daju svojoj djeci.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mislim da treba jako uzeti u obzir i maloljetnost osoba/djece koja se koriste petardama, što nije dozvoljeno bez nadzora i pratnje odrasle odgovorne osobe. Dakle, ako je za kupovinu potrebno imati najmanje 14 godina (ako se ne varam), onda mislim da mlađi od toga niti ne smiju biti sami kada ih koriste...
    Ja osobno volim (i mm) u nekoj normalnoj dozi i petarde i rakete, vatromete, cijelu tu priču o tjeranju zla bukom, ali ne volim kada se pretjeruje, kao što opisujete u svojim postovima. Lai damo da baca samo one male kojima ne treba upaljač (one pucketave), a za ostale gleda iz sigurne udaljenosti.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja se moram pohvaliti da sam uspješno riješila problem s petardama u najbližem susjedstvu uz (uglavnom) pristojan razgovor i zamolbu

Prve godine u novom stanu smo imali urnebes kada su susjedi bacali petarde kroz prozor meni u dvorište
    No onda smo se porazgovarali i sada više nema petardi (i nitko ne ostavlja pseće drekece u mom dvorištu) - dvije stvari od kojih poludim.

U biti, velika većina ljudi (barem iz mog iskustva) više neće ponavljati ono radi čega ga se pristojno upozori pred ostatkom susjeda na sastanku kućnog savjeta.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i mi smo dobili obećanje da ove godine neće biti bacanja petardi pred našu kuću (ostalo me ne zanima) uz pristojan razgovor
    vidjet ćemo...
    rekli su i da inače ne bi djeci dopustili bacanje petardi pred našu kuću, ali cijelo društvo se napilo pa su zaboravili pazit gdje im se djeca zabavljaju pirotehnikom

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    postoje li mjesta na kojima se ne smije pucati? ako netko želi da mu dijete ostane bez prsta ili oka, neka mu to priušti u vlastitom dvorištu. ali kad klinci na putu iz škole svrate u park pa bacaju petarde oko ljuljački i klackalica, smrkne mi se.
    Ja sa bila kod ravnatelja naše škole jer je balavurdija odlučila da je fora bacati NAMJERNO!!!??? petarde na moju djecu u prolazu jer se sin ukoči od straha i stavi si kapu preko lica. Obećao je sazvati roditeljski i kontaktirati kvartovskog policajca da se šeće oko škole u vrijeme izmjene smjena. Radi se o djeci 3.-5. razreda.

Također je rekao da sama mogu podnijeti kaznenu prijavu na policiji.

Moji su sad bolesni pa nikud ne izlazimo, ali mi se čini da je pucanje smanjeno i da je imalo efekta otići do ravnatelja.

Iz parka ih sama potjeram.

Meni je apsolutno neshvatljivo da postoje ljudi koji takvo što kupuju tako maloj djeci!

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Nije ni selo toga pošteđeno... A itekak se čuju i rafali iz mitraljeza.... Strah me ove Nove, malac je prošlu prespavao, ali sad je veći i bojim se da će ga sva ta kakofonija probuditi. Vatromet volim, ali sve one mege... Susjedi imaju 2 tinejđera, iako smo udaljeni podosta i nitko ne baca ništa u naše dvorište, buka je velika. Ali ipak ne cijelu noć, srećom. I prošle godine se vidjelo da ljudi nemaju baš novaca za ispucavanje u zrak, pa je sve do 1 bilo gotovo. Za Božić ipak blažena tišina...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

danas prolazim kraj osnovne škole u kvartu i dječaci, cca 10 god. bacaju petarde sve u šesnaest. mlađi klinci prestravljeni, ovi se keze ko hijene, ne ferma ih što prolazi i pokoji odrasli, na kraju balade prolazi vozač u autu, i oni petardu pravo pod kotače!

baš me zanima kome se to prijavljuje? policiji? dok ovi dođu, nema šanse da koga uhvate!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Tincha prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ni selo toga pošteđeno... A itekak se čuju i rafali iz mitraljeza.... Strah me ove Nove, malac je prošlu prespavao, ali sad je veći i bojim se da će ga sva ta kakofonija probuditi. Vatromet volim, ali sve one mege... Susjedi imaju 2 tinejđera, iako smo udaljeni podosta i nitko ne baca ništa u naše dvorište, buka je velika. Ali ipak ne cijelu noć, srećom. I prošle godine se vidjelo da ljudi nemaju baš novaca za ispucavanje u zrak, pa je sve do 1 bilo gotovo. Za Božić ipak blažena tišina...
    Ovisi od sela do sela. Mi smo dovoljno na osami da samo izdaleka čujemo nešto pucnjave. Ponekad prođu klinci pa im je zabavno da mi bace koju petardu na psa > ali inače sasvim podnošljivo.

I meni je super izlika što imam dijete pa se mogu izvući da ne idem nikamo (dijete već ima 3 g ) Nikad mi to bdijenje nije bilo baš nešto, novogodišnje slavlja su mi oduvijek djelovala nategnuta. Petardi me nije baš strah, ali nije ni da je ugodno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •