Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Kako zaštititi stan od uništavanja?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Oooo, ja sam od onih koji su riješili šaranje po zidovima dok su djeca bila u jako ranoj dobi. Stariji to nije radio, ali mlađi jest - voštanom bojicom po bijelom zidu.... A mama je u ruke uvalila kanticu i "pemzl" i dala djetetu da popravi štetu. Nije se ponovilo, uspjeli smo objasniti.

Ne vidim nikakvog razloga zašto bi se stan uništavao više nego je nužno. Mi nismo neki ultrauredni ljudi, dapače, uvijek imam mokri veš na rešetki i zaostatke suhog veša na daski za peglanje, uvijek imamo poneku knjigu i novine na kauču u db, mlađi sin uredno ostavlja svoju odjeću, ali da baš uništavaju - to ne dam... Ljetos sam sama farbala unutarnju stolariju (stan je star 50+ godina) ali nekako mi je normalno da učim djecu paziti... Pa ne žive susjedi u tom stanu - MI živimo u tome. Zašto bi živjeli u svinjcu? Ne mora biti sve "po špagi" ali nek bude koliko toliko uredno... Trudim se bar lokalizirati krš, a uništavanje (otkrhnuti uglovi i pošarani zidovi) je zabranjeno.

Nažalost, neke stvari ne možemo spriječiti (stalno razvlačenje kreveta je ostavilo tragove na parketu koji je lakiran prije 10 godina, pa je to u planu za ovo ljeto). Djeca su sklonija čuvati (koliko se može) ako su uključeni u aktivnosti obnove: moji su se raspametili kad smo prije par godina radili kompletnu rekonstrukciju kupaonice, nisu se odvajali od majstora, a kad je nešto novo i lijepo, paze da tako i ostane. Ne treba letjeti iznad podova, kad su bili manji likvidirali smo 2 velika tepiha (prastaro, puno grinja, pohabano i zapišano) itd. Kao i sve drugo - stan/kuća traži stalnu brigu. Ako se to radi pomalo, nije neka tlaka. A djeca s veseljem sudjeluju u tome u skladu s dobi. Tako ih se neprimjetno uči da više paze.
    samo postoji razlika od djeteta od kojih desetak g. i godinu ,dvije. bome u ovoj prvoj dobi je itekako normalno da se neće (slučajno)zaletavati sa guralicom o rub zida svaki put kada prolazi i okrhnuti ga. hoću reći, ti možeš dijete učiti da pazi, ja učim svog npr.tome no jednostavno jemali i to mu se dešava u igri.
    no svinjac i zmazanoća je pomeni dr.par rukava i tome kod nas doma nema mjesta, pa čak i kod našem malog člana koji odmah pere rukice(sam hoće) kad su mu prljave, kada prolije nešto na pod, idemo pa pairić i briže, gosti ne mogu ući u kuću a da on ne nosi šlape i tjera ih da se izuju, kada tata ostavi cipele onak razbacane po hodniku uzme ih i donese mu.
    Uglavnom meni je jedno nered i ne čišćenje a dr.ovi sitne štete koje se dešavaju prvih par godina kroz dječju igru nenamjerno koliko god ih mi učili.
    Posljednje uređivanje od zarrin : 20.12.2010. at 09:30

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

He he he, draga, pa nisu se moja djeca rodila s 10 godina... Ja sam svog sina usmjerila da farba pošarani zid u dobi od 2 godine.

Zaletavanje guralicom u zid podrazumijevalo je micanje guralice na balkon. Postoje igračke koje su za unutra i koje nisu za unutra. Nisam počela djecu učiti da paze kad su u dobi od 10 godina. To je bilo sastavni dio našeg života od prvog dana - baš ovako kako si opisala... "sad ćemo to oprati ili popraviti". I ide. Ali ako djeci pustiš da žive u svinjcu (granica toga različita je od obitelji do obitelji) teško ćeš ih u 10. godini dobiti da paze ako prije nisu na to navikavani.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

izrićito = izričito

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    He he he, draga, pa nisu se moja djeca rodila s 10 godina... Ja sam svog sina usmjerila da farba pošarani zid u dobi od 2 godine.

Zaletavanje guralicom u zid podrazumijevalo je micanje guralice na balkon. Postoje igračke koje su za unutra i koje nisu za unutra. Nisam počela djecu učiti da paze kad su u dobi od 10 godina. To je bilo sastavni dio našeg života od prvog dana - baš ovako kako si opisala... "sad ćemo to oprati ili popraviti". I ide. Ali ako djeci pustiš da žive u svinjcu (granica toga različita je od obitelji do obitelji) teško ćeš ih u 10. godini dobiti da paze ako prije nisu na to navikavani.
    onda bi ja kao relativno friška majka jednog djeteta molila za savjet kako dijete naučiti da slučajno u žaru igre nešto ne uništi jer on to ne radi namjerno,imam jako živo al nespretno dijete. nije problem nešto ga naučiti,kaošto samga uspjela naviknuti da sve dr.navedne stvari pa mom skoro dvogodišnjaku npr.ne padne na pamet imati prljave rukice ili ići spavati bez pranja zubića,no ovo je dr.stvar. ne znam, meni je u mom slučaju malo too much mu dati da pofarba zid koji je u prolazu slučajno zmazao jer dijete to nije (bar moje) namjerno napravilo.
    meni je guralica igračka i za u kuću ako je vani zima a njemu je to jedna od najdražih igračaka npr.
    znači,moja je poanta bila a i moj stil odgoja da mi se dijete smije doma igrati po cijeloj kući na način i sa svim što je sigurno za njega od igračaka a ako se nenamjerno manja šteta desi ja ne radim od toga buku jer će i to proći i doći će vrijeme kad ću opet moći imati veliku staklenu vazu u kutu dnevnog boravka ili sve ukrase koje bi možda htjela
    meni je doma jedino pravilo da se pere pod i usisava svaka dva dana jer imamo i pesa a ja da je čisto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •