Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Koliko kave pijete?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Koliko kave pijete?

Vjerovali ili ne, meni je tek nakon 4 mj. dojenja palo na pamet da možda pijem previše kave! Obožavam kavu i popijem dvije velike šalice crne turske kave, zanima me koliko je vi pijete? Vidim da nije preporučljiva, pa
    me baš zanima. Inače jedem sve. Beba mi ne spava baš puno, pa mi je sinulo da je to možda od kave, morala bih testirati?!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pijem puno kave jer ju jaaaaako volim, a na mene nema nikakav očit utjecaj (mogu popiti tursku kavu i zaspati kao beba 10 minuta poslije toga)
    jedna beba je bila nespavalica, a jedna je spavala po 23 sata dnevno

ne osporavam štetnost kave, ovo je samo osobno iskustvo

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja pijem puno kave jer ju jaaaaako volim, a na mene nema nikakav očit utjecaj (mogu popiti tursku kavu i zaspati kao beba 10 minuta poslije toga)

ne osporavam štetnost kave, ovo je samo osobno iskustvo
    Potpisujem, ja volim i tursku i onu brzinsku u mrvicama (ja to zovem nes) i iz aparata doma...

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kavu pijem po onim smjernicama sa Rodinih stranica vezanih za kofein u trudnoći. Veliki sam obožavatelj i baš mi je teško odbiti u gostima ako sam već popila jednu doma, ali se toga držim.
    To mi je jedina ovisnost

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jedna do dvije velike (čajne) šolje na dan jake turske kafe
    bez toga ne funkcionišem
    i toga se ne odričem

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pijem šalicu do dvije nes-a. Ne više jer mi se mali unervozi,dakle njemu smeta. Nekad se desi da zbog situacije(gosti i sl) popijem više ali to je svega par puta bilo i kasnije je bio nervozan.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam bila veliki kavopija ali nakon sto sam rodila kavu sam svela na 1 denvno i to instant- prije nista sem espresa nije dolazilo u obzir za pocetak dana, ako mi se bas jako pila kava druga je bila bez kofeina. Sad vise ne dojim, popijem i 2 kave dnevno -ujutro tursku kavu koju kuha MM i mozda jos jednu nesicu ili bezkofeinsku . Ova bekofeinska kava mi je pravo otkrice jer ja jakooo volim ukus i miris kave...rece ona i ode skuhati kavu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u životu 1.5 šalicu pred 20 i kusur godina

kissy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    17

Početno

meni se na početku trudnoće više nije pila kava iako kavu obožavam.sada nakon nekog vremena sam ju opet počela piti i ok mi je.pošto sam još trudnica već sam razmišljala o tome...(negdje sam pročitala da bi trebalo izbjegavati kavu i čaj jer u sebi sadrže puno kofeina, da to nije dobro za bebu). ali nemogu se baš svega odreći u trudnoći,iskreno, kava mi je jedini porok i pijem je 1-2 manje šalice.kada rodim neznam kako će se to odraziti na dojenje bebe.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Do nedavno nisam pila kavu uopce, sad pijem na poslu jednu instant od ovog kojeg bojkotiramo.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Joj i previše šalica na dan.Ovako ujutro u 6 je prva druga je oko 7 na poslu, treća je oko 1 kad se vratim s posla, 4 je popodne oko 4 kad nam netko navrati ili mi odemo negdje i zna se zalomiti i peta navecer .i to ne male nego one velike šalice.Obozavam kavu

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prije trudnoće - jednu do dvije šalice instantice, turska mi je uvijek bila prejaka. U trudnoći sam pila beskofeinsku, a sad cappuccino. Za razliku od prije, kad nisam smjela ni primirisati kavu nakon tri sata ako sam htjela spavati sljedeće noći, sad je mogu popiti u bilo koje doba i zaspat ću bez problema. Nije ni čudo - uz sav taj oksitocin. Čak sam pomaknula popodnevnu šalicu prema večeri jer se događalo da uz večernje dojenje zaspim zajedno s bebom, a to mi nije odgovaralo. Trebam tih par sati za sebe.
    Djeca su mi prilično dobri spavači - nisam primijetila da im smeta.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

prestala sam ju pit na pocetku trudnoce da me ne vuce na cigaretu, a kad sam rodila - jedna instant dnevno ujutro radi probave
    a i pase mi jako - i bez cigarete
    drugu popijem jaaaaaaako rijetko ako mi je bas kriza...
    iako nisam primjetila da to nesto utjece na L.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kad već spominjete...Jedino s Elom nisam prestala piti kavu dok am bila trudna, samo sa malo smanjila...I nastavila i kad se rodila. Spaaaaava ženska dan i noć!

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne pijem puno, jednu dnevno.. Ali samo uz društvo.. sama rijetko kad pijem kavu, a ako imam društvo cijeli dan onda ih popijem i tri (to su dani kad se gosti redaju jedni za drugima)..
    Volim piti kavu, pogotovo tursku.. Ne drži me budnom, čak nekad primijetim da mi se nakon nje spava.. osim ako pijem svekinu kavu, onda sam sljedećih 72 sata budna..

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Veliki sam kavopija, pila sam kavu i u trudnoći i dok sam dojila, i nisam primijetila da je bebama smetalo.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

U trudnoći čaj, poslije jedan nes ujutro
    Ništa se miš nije bunio, jedino Coca cola- užas, odmah bi dobio grčeve.
    Probala sam par puta colu kad mi dođu gosti, pa mi se omakne.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pijem dosta kave, i u trudnoći sam ju puno pila, baš mi je prijala . Prvi nije spavao, druga uglavnom jako dobro spava.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
    U trudnoći čaj, poslije jedan nes ujutro
    Ništa se miš nije bunio, jedino Coca cola- užas, odmah bi dobio grčeve.
    Probala sam par puta colu kad mi dođu gosti, pa mi se omakne.
    jooj, prvih mjesec dana L. života bila sam na Coli.. ovisna totalno..

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Popijem dvije dnevno, sa mlijekom, u podne ili ponoc, meni nema ucinka na san. Djeca mi uzasno lose spavaju po noci ali to pripisujem genetici

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pijem 2 kave dnevno
    radje bi se odrekla hrane.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    pijem 2 kave dnevno

Također!!

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

uf, puno!
    Ne zato što mi fali kofein, nego zato što obožavam okus kave!
    ne svaki dan isto, ali u jutro obavezno. Ako sam na poslu....to ni ne brojim! počnem s turskom kad dođem, pa slijede instantice ili turske ako netko ima volju skuhati .
    kad sam doma trudim se ne pretjerivati, pa pijem bezkofeinsku (kao,ona nije štetna...)

Još uvjek dojim, ali ni u početku ni sad malac nije reagirao na kavu. Samo prvih nekoliko mjeseci na mlijeko iz nje.

U prvoj sam trudnoći jela i pila samo i isključivo zdravu hranu,pa tu kavi nije bilo mjesta. A taaaaakoooo mi je falila.... Otvarala sam posudu u kojoj stoji kava i gurala nos u nju: To mi je bio omiljeni miris
    U ove druge dvije sam pila, tursku, nes, cappuccino...što god, samo sam pazila da ne pretjeram.

a posebno mi je draga on coffee to go

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Samo jednu ujutro. Rijetko kad se zalomi i neka popodnevna. Bez jutarnje ne mogu funkcionirat, odmah me boli glava.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad nisam pila kavu (ne volim je ni u kolacima, npr. iako mi je miris presuper), al sam kofein konzumirala dugo godina u velikim kolicinama kroz colu...

znam da sam u dvije-tri trudnoce drasticno bila smanjila unos cole, u zadnjoj nisam ni tada. pila sam je i za vrijeme dok su djeca dojila, nikako nisu reagirali. ni nervozom ni ne spavanjem...

samo osobno iskustvo, ako me se trazi savjet - cola je jedna od top-ten stvari koju cu preporucit da se izbjegava

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj litala prvotno napisa Vidi poruku
    nikad nisam pila kavu (ne volim je ni u kolacima, npr. iako mi je miris presuper), al sam kofein konzumirala dugo godina u velikim kolicinama kroz colu...

znam da sam u dvije-tri trudnoce drasticno bila smanjila unos cole, u zadnjoj nisam ni tada. pila sam je i za vrijeme dok su djeca dojila, nikako nisu reagirali. ni nervozom ni ne spavanjem...

samo osobno iskustvo, ako me se trazi savjet - cola je jedna od top-ten stvari koju cu preporucit da se izbjegava
    LOL
    Meni isto kava jako, jako fino miriši... A ne volim je piti.
    Na Coli sam praktički živjela, no kad sam otkrila da sam trudna, prestala sam je piti.
    I još uvijek je ne pijem. A faaaaaaaaaaaaliiiiiiii mi, strašno nešto.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Niti ja ne funkcioniram bez dvije kave (instant s puno mlijeka) dnevno, ali dopuštam si ih jer vidim da ciconji ne smeta.

Preporučena doza kave koju dojilja smije uzimati je 2-3 šalice dnevno (300-750 mg), no važno je pratiti regira li dijete. To ovisi od djeteta do djeteta, ali i o dobi. Što je dijete manje, osjetljivije je na kofein.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

jutarnju obavezno, pola velike šalice turske kave, a nerijetko i popodnevnu (ta je onda malo manja). malom ne smeta. spava 3 puta dnevno i nije nervozan, ja jako volim kavu i teško mi se toga riješit. jedino mi u trudnoći stvarno nije pasala.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bome mi je laknulo, tako da, ne odustajem od kave, ne bih rekla da maličkoj smeta, nije uopće nervozna niti cendrava beba, jest da ne spava koliko bih ja htjela, ali to ništa ne znači! Značilo bi da mama odustane od kave i postane nervozna
    Posljednje uređivanje od anima : 17.12.2010. at 15:36

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    pijem 2 kave dnevno
    Heh, pa tak nekad i bude. Gladna sam, popijem kavu i više nisam gladna....

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

popijem po dvije male šalice turske, ili ness ujutro , a popodne samop ako je mm doma jer nevolim piti kavu sama... uglavnom, puno manje nego prije

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Heh, pa tak nekad i bude. Gladna sam, popijem kavu i više nisam gladna....
    blago vama, ja kad sam gladna nema toga što će me zavarati...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nemam velike spavače od djece. Ispočetka sam izbjegavala kavu dok su bebice bile skroz malene. Imala sam i kasnije probe, neko vrijeme bila bez kave, nije mi ni jedno dijete bolje ni dulje spavalo, ali što sam ja bila pospanaaa!
    Trenutno sam na jednoj dnevno, ponekad 2-3, u iznimnim situacijama, gosti, druženje i slično. Inače baš volim kavu, ali u prvoj trudnoći mi je svaka imala okus po prašini?!

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ujutro popijem poštenu dozu.

poslijepodne jednu manju crnu kavicu samo da me digne.

inače mi je tlak prilično nizak pa moram piti kavu.
    ne, ne pale mi one fore puno tekućine, soli, bla bla bla... fakat nemam volje nalijevati se s 10 litara vode dnevno da bih se malo drmnula.

inače , baš poslije poroda nisam previše kave pila...eventualno neskafe ujutro... kad je imao 6 mjeseci mislim da sam počela opet s jačim dozama kave ... sad ima 17 mjeseci i ne primjećujem da mu kava nešto šteti.
    spava navečer obično 20-7.
    i onda popodne 12-14.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

imam i ja niski tlak i isto me jedino kava digne. ne kužim te fore s puno tekućine. ja fakat pijem jako puno i niš mi ne koristi. kad mi se crne točkice pojave pred očima, mogu popit litre i litre, ali ne buju nestale

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

bez obzira na niski tlak, prva 3 mj. trudnoće i prvih 6. dojenja isključivo bezkofeinsku bijelu kavu. evo već 3. put.
    neda mi se eksperimentirati sa bebom. pretrpim malo, inače sam kavopija, no izdrži se i brzo prođe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •