Moji provjereni medenjaci još dok sam nisam bila alergična na jaja
SA JAJIMA
60 dag Brašna ( pola glatko i pola oštro)
1 margarin
3 žlice meda
3 jaja
1 žličica sode
25 dag šećera
3 žlice mlijeka / staviti samo ako je pretvrdo
Peći na 180 stupnjeva !
BEZ JAJA !
Ovi su bez jaja provjereni koje svake godine pečem i fini su njami
Iz knjige Posni kolači
400 g brašna glatko
100 g šećera
150 g otopljenog meda
malo cimeta
limunova kora naribana
prašak za pecivo
orah (jezgra) ili badem za ukrašavanje
Staviti u posudu za miješanje sve sastojke, zamijesiti ih i ostaviti da tijesto miruje sat vremena.
Nakon toga tijesto razvući na debljinu prtsa pa okruglim malim kalupom ili manjom čašom vaditi pogačice.
Posložiti ih u premazani lim, svakoj u sredini napraviti udubljenje i utisnuti jezgru oraha ili badema.
Peći na 180 stupnjeva.
DOBAR VAM TEK!