Stranica 34 od 95 PrviPrvi ... 2432333435364484 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 4725

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 4

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

philipa jako mi je žao zbog tvog gubitka i što si nam se ovdje pridružila... I ja sam izgubila dvije curice... i sad mi je knedla u grlu, a suze u očima dok ih spominjem. Bol nikada neće nestati, jedino se naučimo nositi sa njome. I ja sam bila u depresiji i plakala i vrištala i pitala se zašto se to moralo dogoditi. Uz sve to iza nas je bilo 10 godina borbe s neplodnošću i bojala sam se da nikada više nećemo niti uspjeti... Cure su tu bile svaki dan sa mnom i pomagale mi da ustanem i krenem dalje. Kad sam nakon godinu dana ostala trudna opet sam strahovala da se priča ne ponovi i cure ovdje su me bodrile, mnoge od njih su mi slale sms-ove podrške, a neke me i obišle u bolnici
    Baš kako je to prekrasno bambus napisala, ovdje sam pronašla svoju virtualnu obitelj, a neke cure sam i upoznala uživo - Bzaru, Rozu, Višnju, Mandy, Osijek i Zrinkič . Ako želiš s nama podijeliti to što osjećaš, tu smo za tebe
    zrinkič žao mi je što se osjećaš kao da te nitko ne doživljava, ali znaj da ja često mislim na tebe ... znam kako se osjećaš dok prolaziš kroz potpomognutu i znam kako je izgubiti dijete. Šaljem ti veliki zagrljaj

maj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

philipa zao mi je zbog gubitka tvojih djevojcica, zao mi je sto si postala jedna od nas. ja sam izgubila djevojcicu u 23 sedmici. ovdje procitati radost je ponekada zaista tesko, ali meni to daje nadu, jer znam da su sve one patile, ali vrijeme im je donijelo i srecu. daju mi osjecaj da cu mozda ipak nekada i ja postati mama zive i zdrave bebice.
    zrinkic drago mi je da si se obracunala sa bestijama i da ces uskoro u postupak. drzim fige da sve bude za 10

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

zrinkič ja sam isto bila kuma na krstenju par mjeseci nakon sto su mi blizanci preminuli, i sta da ti kazem, ta djevojcica je imala skoro isti termin kad i moja djeca, bilo je tesko, mislila sam cak da odustanem od svega, da kazem ja to nemogu, kao sto sam i mislila da nemam hrabrosti ali ipak sam to odradila, i poslije sam bila ponosna na sebe, a danas mi je tako drago sto sam ipak smogla hrabrosti. znam da ti nije lako i uradi ipak sta mislis da je najbolje za tebe. meni je bilo gore prije krstenja nego na sam taj dan, ponjela sam ja i apaurine u slucaju da mi zatrebaju da me malo smire a pomoglo mi je dosta sto ja nisam kupovala te pokone samo sam smislila sta cu i dala mami novce i ona je to cuvala kod sebe do tog dana.

bzara hvala na lijepim zeljama

adal nadam se da ces sto prije rijesiti zdravstvene probleme i krenuti dalje, znam kako je to kad se nesto odugovlaci ali bolje se dobro pripremiti za sljedecu trudnocu

minoque drzi se draga, saljem ti zagrljaj

philipa zao mi je zbog vaseg gubitka, znam kako se osjecas jer smo sve prosle tu prvu fazu nakon gubitka a sve i sada patimo za nasom djecicom. ja sam se dugo pitala jel normalno da osjetim zavist kad netko zatrudni, jel normalo da se ja lose osjecam kad saznam da je netko od mojih poznatih rodio, al onda sam procitila tekst na ovom forumu o istini i ne istini nakon gubitka, koji je ja mislim na prvoj temi, i shvatila sam da su sve to normalni osjecaji, da je se gubitak kao sto pise dogodilo mojoj prijateljici ili rodici one bi se isto osjecale, nemozemo mi protiv sebe i gotovo, svi ti osjecaji su najnormalniji i uopce neznaci da smo zbog toga lose osobe. ponekad jest tesko citati sretne zavrsetke pogotovo nakon svog tako tragicnog, ali sam sigurna da cemo i mi sve tuznice imati sretnu pricu jednog dana. ja sam osobno uvjek shvacena na ovom forumu, i najlakse mi se izjadati ovim curama ovdje jer znam da me one jedine mogu razumjeti 100 %. i zato kad se budes osjecala spremnom pisi nam o svemu, tu smo kao podrska jedna drugoj

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Philipa
    potpisujem sve vec receno,cure su sve tako lijepo napisale da se zaista nema vise sta za dodati...sve ovdje znamo kako ti je i kako te boli iako ti sad sva ova rados ovdje izgleda ono vjeruj da ce ti kako vrijeme odmice puno pomoci da se izboris i ides dalje...meni jeste i neizmjerno sam sretna zbog sve ove djecice tako su mi medeni i dragi,i zbog Koksy i zbog Roze,i jedva cekam da jos neka od nas prijavi plus,sve me to raduje i gura naprijed i hvala Bogu na tome
    Sta ce mi psihic kad imam vas i kad ovdje mogu reci sve sto me boli puno vas ljubim sve

CRomy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Drage moje!!!!
    Da ne otvaram novu temu napisat ću ovdje!!!
    Ima li ovdje netko tko je iz Samobora, pacijentica dr. I. Pecića???? Da je 18.07.2011. vadila krv za MTHFR u Kišpatićevoj????

Naime, dobila sam nalaz na svoju kućnu adresu, na svoje ime, koji nije moj, jer ja to nisam nikada vadila!!!
    Pretpostavljam da je greška do laboratorija. Jer do danas za dr. Pecića nisam čula, našla sam podtake na netu.

Zvala sam u lab i tamo su mi rekla da je moguće da je bolnica poslala uzorak, ali to nema nikakve logike, jer sam zadnji put vadila krv u 3. mjesecu, ne bi slali uzorak 4 mj kasnije (valjda). I opet nema logike zašto bi taj dr. Pecić bio naveden kao liječnik koji me "poslao" na to!!!!

Nadam se da ću naći pravog vlasnika nalaza....

Pusa svima!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

philipa kako vrijeme bude prolazilo naučit ćeš se radovati i tuđoj sreći, sad si sebi na prvom mjestu i to tako treba biti, moraš najprije zaliječiti svoju dušu kasnije će ti biti lakše ali sjećanja uvijek ostaju, termini isto tako; meni je prošlo dvije godine od induciranog , sestrična je imala termin u tjedan dana razlike od mene , dan-danas kad vidim tog dječaka pomislim da je tolika mogla biti i moja djevojčica i tako svaki put; normalna je i zavist i sve oko toga ali moraš shvatiti da nisi zavidna drugima već si samo zavidna što i ti nisi danas mogla grliti svoje cure drži se , na početku se čini kao da si sama na svijetu, ali bit će s vremenom lakše, ovdje smo kad god ti treba
    zrinkič probaj i sa C vitaminom, imaš od solgara hy-bio , u 1 tbl 500 mg , 100 kn , čini mi se 100 tbl. meni je dr preporučila u obračunu sa streptokokom na cervixu, pa se sad vitaminiziram s tim
    tibi pusa R&L ( koliko vidim ti si nam zvijezda vodilja u ZG, da nije tebe ne znam kako bismo i baš mi je žao što se neću naći sa svima skupa )
    pusa svim bebolincima i svim mamama ovog, iako teškog, meni tako dragog, pdf-ića

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne znam,sve mi je to još u glavi kao da se jučer dogodilo.Sutra je 2 tjedna,a tuga i osjećaj da velikog dijela mene nema još je isti.I ne znam da li će to ikada prestati.
    Najgore u cijeloj ovoj nesretnoj priči je da su moje bebice bile zdrave i dobro napredovale,ali je kod mene problem bio visok tlak i razvoj tzv.HELLp sy kod kojega dolazi do pada trombocita i konačno hemolize.Na kraju kada su mi trb pali na 14 rekli su da biram ili ću umrijeti od kakve komplikacije izljeva krvi ili moraju ukloniti bebe carskim rezom.Kada sam pitala za bilo kakvo drugo rješenje rekli su da ga nema.Smrt mojih bebica bio je moj lijek i to mi je najgore.
    Znam,svi kažu što da je bilo i obrnuto nebi bilo niti jedne od nas,ali taj osjećaj krivnje je svejedno tu..Tješi me jedino što ih nismo ostavili u Zagrebu,nego su s nama u osijeku i imam gdje zapaliti svijeću,odnijeti cvijeće i isplakati se...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

philipa, ne znam koje riječi da ti napišem, jer je to što ti se dogodilo grozno. I znam da ti spoznaja da su bebe bile u redu još više otežava. Jer sam to i ja doživjela,( ne Hellp).
    Misliš li da ćeš se iz tuge izvući vlastitim snagama? Možda bi ti pomogao razgovor sa liječnikom-to ti sve pišem iz vlastitog iskustva.
    Da li će tuga ikada prestati? Svi smo različiti, ali mislim da ova tuga nikome baš sasvim ne prestaje. Bol se smanji, ljutnja na sebe i cijeli svijet prestane, ali izašla sam drugačija osoba iz cijelog tog iskustva.

Veselimo se ovdje sa svakom bebom koja se živa i zdrava rodi, jer je to najbolji lijek za mamino srce. To svima pomaže u nošenju s gubitkom djeteta. Nada da ipak postoji sutra, da živimo dalje, da će biti nova beba u toj budućnosti koja će ispuniti prazno naručje.

A osjećaj krivnje. Poznat. I on će postati podnošljiv, hoće. Ljudi mogu svašta preživjeti, pa i gubitak djeteta ne samo jednom. Srećom možemo plakati.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Philipa, 2 tjedna je jako, jako svježe! ne bi htjela da ovo krivo shvatiš, ali vjeruj mi bit će još i gorih faza! ali isto tako, znam da mi sada nećeš vjerovati ali s vremenom ćeš biti bolje! nikada, ali baš nikada neće biti kao prije, ali s vremenom naučiti ćeš kako živjeti s tim! naći ćeš način, jer se mora, život ide dalje...

ja sam izgubila 2 djece (35.tj. i 27.tj.). u 2.trudnoći, s mojim sinčićem u 25.tj. saznala sam da dijete nije dobro i da moram prekinuti trudnoću jer postoji opasnost za mene. mislim da nema ništa gore od toga! donijeti tu odluku da svjesno prekineš trudnoću je nešto preteško! ići roditi bebicu za koju znaš da neće preživjeti, da neće ni jedan trenutak zaplakati...
    i dan danas me duboko u meni grize savjest jer njega na nagovor mojih bližnjih nismo pokopali, jer nisam imala snage u rađaoni da ga pogledam, da se oprostimo. grizem se i živim s tom grižnjom savjesti, koja će me pratiti do kraja života! znam kako ti je! lijepo je što imaš gdje odnijeti cvijeće i zapaliti svijeću. mi smo naše prvo dijete pokopali, i za mene su oni oboje tamo! kad je smrtni dan mog dečkića, nosim cvijeće na taj grob, iako samo tamo spava moja curica...

vjeruj mi, mi te razumijemo, sve do jedne ovdje! voljela bi da možeš naći utjehu među nama i da ti možemo pomoći da se podigneš iz pepela i skupiš snage, jer tamo negdje gore jedno malo srčeko će čekati da zakuca pod tvojim

zrinkič, žao mi je ako se tako osjećaš! ima nas (nažalost) ovdje jako puno, i meni je nekada teško sve prokomentirati, iako se trudim svaki dan pročitati!
    mogu si samo zamisliti kako je uz sve ovo što vam se dogodilo još se boriti i sa potpomognutom, ali sigurna sam da će kao i našoj Tibi jednom i u vašem domu biti smijeha i veselja!

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Danas mi je jedna baka rekla da ne plačem jer djecu anđeli najviše bole majčine suze...nisam znala što bih joj rekla,nisam neki vjernik,i ne bih voljela da je to istina...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

philippa, od jučer mislim na tebe i tvoje bebe i odgađam nešto napisati. žao mi je što si nam se morala pridružiti. moja iskrena sućut.
    dva tjedna je tako kratko vrijeme, vjerujem da još niti ne možeš prihvatiti da ih više nema. kad se sjetim sebe u tom periodu, nisam mogla niti komunicirati s ikim. ni izaći iz kuće.
    nikad više nećeš biti ista, jer postala si mama anđelčića. to je istina i svaka mama ovdje će ti to reći. tuga neće nestati, ali će se transformirati u drugi oblik od ovog kojeg osjećaš sada. moći ćeš funkcionirati. sjećanje neće nestati, samo će biti sve lakše suzdržati plač. ni ja nisam vjernik, ali otkad je moja curica otišla, morala sam početi vjerovati da je negdje, u nekom drugom obliku i da je prisutna. možda je to samo osjećaj iz moga srca, ali on je itekako stvaran. tako se tješim da je ona tu, čak se ponekad i radujem. nakon čega plačem.
    radovanje drugim bebama? to je individualno i neka te ne peče savjest zbog bilo čega što sad osjećaš. nikako nije vrijeme da misliš na tuđe osjećaje jer su ti tvoji vlastiti sad nepodnošljivi. sjećam se kako me tijelo doslovno bolilo od nedostajanja, kako i sama kažeš, kao da dio tebe fali. i fali. kao što su cure rekle i prije mene, vjeruj, sve te mi razumijemo. sve smo, čitajući tvoju priču, oplakale tvoju dječicu. i susjećamo s tvojom boli.
    plači, tuguj, ljuti se...sve što osejćaš. u ovom trenutku te ne mogu uvjeriti da ne bi trebala osjećati krivnju, ali vjerujem da ćeš s vremenom moći to prihvatiti. s vremenom ćeš početi osjećati lakše osjećaje, naći ćeš nekakav način da nastaviš dalje. tu smo za tebe.

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala svima na podršci..kad god dođem ovdje isplačem se,ali je ipak donekle lakše svu ovu tugu podijeliti s onima koji su to nažalost prošli,jer nitko drugi si to nemože ni zamisliti i ipak doći do saznanja da su neki osjećaji bez obzira koliko meni čudni bili ipak "normalni" jer se već kod nekih reakcija smatram luđakinjom..

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Philipa 2 tjedna je stvarno jako malo vremena, ja bi se usudila reči da ne očekuješ neke veče pomake prije nego prođe 4-5-6 mjeseci, a i onda je sve individualno; ja nekad imam osjećaj da se ne bi nikad vratila ksebi da nisam ostala trudna (4 mjeseca nakon gubitka dečkiju); nakon gubitka curice, moje prve trudnoće, trebalo mi je više od godinu i pol da se kao vratim ksebi i onda kad sam se ohrabrila i rekla Život je lijep, zatrudnila sam sa blizancima i ni sanjala nisam da ću za 6-7 mjeseci i njih oplakivati. Nakon tog gubitka bila sam ruina na dnu dna, depresija me šorala, plakala sam stalno, nisam se sa nikim družila, jedinu komunikaciju koju sam imala bila je ovdje - ja sam čak i sama o sebi mislila da sam poludila i da nikad više neču stati na noge. Hvala ti Bože kad sam sljedeći put zatrudnila rodila sam živo i zdravo dijete, ali trudnoća sa njim bila je nastrašnije doba mog života - strah za goli život - jer znala sam ako i njega izgubim gotova sam, nema me.

Sve ali baš sve što osjećaš je normalno, pa ti si izgubila ono najvrijednije što čovjek može imati, svoju djecu. Kako isčupati takvu bol iz srca?!? Nikako, morat češ naučiti živjeti sa njom, a ovaj period će ti biti užasan, grozan, nikad ništa teže nečeš proči u životu - ali vjeruj mi, iz toga, kad jednom napokon malo jenjaju sve te turbulencije, izači ćeš jača.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

phillipa i ja sam tu stalna postava makar u zadnje vrijeme tu često čitam,međutim radim pa sve rijeđe pišem.2 tjedna je ništa vremena. To je vrijeme koje treba da se spakiraš za more,da opereš prozore na kući. Ništa.Sad je vrijeme za biti jadan.Jedan dan nećeš više moći i taj dan ćeš nešto drugo.Bilo što drugo.Onda ćeš opet biti jadna.Međutim opet skorije nakon toga biti će ti dosta i nećeš više moći biti jadna i opet ćeš nešto drugo.Kava s kolegicom.Uzeti ćeš prolistati neku knjigu.Časopis. Neki film ćeš gledati čak pola sata s koncentracijom.Onda ćeš opet biti jadna i bezvoljna.I tako malim izletima u bolje raspoloženja polako ćeš prihvatiti svoj gubitak.Na način da ćeš sada poludjeti ako nešto ne promijeniš i ne kreneš se barem nadati kakvoj pozitivi. Sama ćeš znati kada si spremna i samo bog zna koliko vremena ti za to treba. Kako bilo doći će.
    Ja sam 3 tj ležala pokrovena po glavi-ne računajući tjedne iščekivanja bude li dijete živjelo ili ne. Mrzila sam cijeli svijet osim svoje kćeri koja je tada imala 2g ali nisam imala nikakve želje da se brinem za nju,tu je mm,svekrva itd.Time sam se osjećala još gore,kao najlošija mater na svijetu,jer osim što sam jedno izgubila za drugo se nemam snage brinut,netko drugi ju hrani i kupa,stavlja u postelju. 3tj nakon morala sam se dići jer me mala trebala,mm je radio i nije bilo bitno jel ja mogu ili ne mogu,morala sam. Možda i bolje. Za mjesec dana sam se vratila na posao,nisam više mogla doma sjediti svojem jadu,znala sam da mi treba nekog pokreta jer u suprotnom otići ću u totalnu depresiju i sjediti tako u ćošku unedogled. Međutim,duuuuuuuugo,duuuuugo je meni trebalo da ja prihvatim da se izgubljeno ne vraća.Da nitko nije kriv za izgubljeno,tako niti ja.Da sam učinila,ja,sve što sam mogla i više nisam mogla. Da ne mrzim sve trudno oko sebe. Da ne osjećam oooogromnu zavist i osjećaj nepravde kad netko kaže da mu se "zalomilo" i da "ne zna što bi". Da ne gledam bebu sa suzama.
    I onda sam odlučila da ću imati još jedno pa makar morala visjeti s lustera,osjećaj za još jednim djetetom vratio se mnogo većom jačinom i grozničavo.Neke stvari su se ispriječile i nisam mogla odmah,kako to često u životu bude. Međutim sad imam krasnog sina i za ništa ga ne bih dala.Činjenica je da je bilo prethodnog,njega ne bi bilo.Činjenica je da većinu nas jedino drugo dijete liječi i njeguje tu ranu.Bez razlike što nije izgubljeno,moje je,neko drugo koje je bog/život dao da dobijem i najbolje pomogne praznim rukama koje ostaju. Najviše nas boli valjda ta ljubav i ogroman osjećaj pažnje i brige kojeg nemamo kome dati,koga milovati.I tako sam ja jedan tjedan plakala jer je bio moj termin za roditi,a drugi sam plakala jer je test bio pozitivan. Trudnoća je bila teška ali eto ga,isplatilo se.
    Malo potraži,sve mi ovdje smo jednom napisale svoju priču.Opet bile trudne.Opet prolazile svašta.Kad čitaš ovdje,ovdje su žene koje su izgubile sve i opet pronašle život.I znaš,kad čitaš da i tebe čeka isto,da će nagrada jednom doći,da i ti možeš ako smo i mi sve.I polako čitajući,doživljavajući tuđe i svoje bolje dane vidiš da kad gore ne može krene na bolje.
    Drži se. Veliki poljubac!

zrinkič
    tebi velika pusa. Za imunost sam ti već napisala,tako je da isprobavaš dok nešto ne upali. Da li si možda razmišljala o homeopatiji...?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Još moram dodati.Kada se počneš oporavljati onda slijedi grižnja savjesti jer ćeš misliti da ih zaboravljaš i da ne valjaš zato. Pa onda kada dođe druga beba isto tako.Uvijek ćeš pamtiti neko vrijeme koje ti je ostalo bitno,meni to nije dan kada sam izgubila već kada sam trebala roditi.Uvijek ćeš tada misliti koliko bi moje bilo....I smetati će te beskrajno što ih samo ti imaš 3-4-5 a svi drugi koji bi trebali poštovati tvoj gubitak vide samo one živorođene koji trčakarju.Mene je jedan frend beskrajno gnjavio kada ću treće,to je njemu bilo šaljivo.Dok se jednom,kada mi je puako film,nismo posvadili te sam mu tom prilikom objasnila da je meni sin treće i da ja tako brojim.

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa Vidi poruku
    Još moram dodati.Kada se počneš oporavljati onda slijedi grižnja savjesti jer ćeš misliti da ih zaboravljaš i da ne valjaš zato. Pa onda kada dođe druga beba isto tako.Uvijek ćeš pamtiti neko vrijeme koje ti je ostalo bitno,meni to nije dan kada sam izgubila već kada sam trebala roditi.Uvijek ćeš tada misliti koliko bi moje bilo....I smetati će te beskrajno što ih samo ti imaš 3-4-5 a svi drugi koji bi trebali poštovati tvoj gubitak vide samo one živorođene koji trčakarju.Mene je jedan frend beskrajno gnjavio kada ću treće,to je njemu bilo šaljivo.Dok se jednom,kada mi je puako film,nismo posvadili te sam mu tom prilikom objasnila da je meni sin treće i da ja tako brojim.

To je i meni neshvatljivo..Ljudi koji znaju što se dogodilo jednostavno ne doživljavaju moje bebice kao djecu iako su rođene žive..i dan danas nisu došli na groblje iako su nas danima davili pozivima..očito dijete da bi bilo dijete mora progovoriti,prohodati dobiti prvi zubić..i zato nitko osim roditelja malih anđela ne može shvatiti koliko boli gubitak tako male dječice.Ja sam vidjela njihove slike,to su bebice koje izgledaju kao svako razvijeno dijete jedino su malecke...

Minogue avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Draga Philipa, iskreno mi je žao zbog tvog gubitka.
    Već danima smišljam u glavi odgovor, ali nikako da ga napišem.

Ove drage cure ovdje - sandra, Roza, bzara, latika, beti, tibi i ostale - su sve rekle.
    Dva tjedna je zaista malo i sasvim je razumljivo što se osjećaš tako kako se osjećaš. Žalovanje je proces koji ima svoj početak - na kojem si, nažalost, sada ti, ali ima i svoj kraj. Nećeš nikad zaboraviti, ali vjeruj meni i curama koje su ti to već napisale, s vremenom postane lakše. Nećeš nikad zaboraviti, ali s vremenom ćeš prihvatiti i krenuti dalje i usuditi se opet nadati...izbor koji si morala napraviti i nije izbor, već spašavanje golog života. Niti jedan roditelji ne bi trebao biti stavljen pred takav zid. U momentu kad sam ja potpisivala papir da želim inducirani pobačaj bila bih sve učinila da mogu mijenjati svoj život za njezin. I poslije sam mrzila sebe i tijelo koje me je izdalo, i krivila njega i sve koje sam mogla okriviti. I dan danas osjećam zavist kad čujem da je neka prijateljica trudna ili je rodila i hoću da sam na njezinom mjestu. I najradije bih da uopće ne čujem takve vijesti.
    Dakle, sve to što osjećaš je sasvim normalno. Daj si vremena, reci ili napiši nama tu sve što ti je na umu...dio mog oporavka je i pronalazak ovog foruma. Tu uvijek ima netko tko sluša. Zato su i meni drage ove naše tu trudnoće i bebice jer mi to daje snagu za naprijed. I vjerujem da tebe i mene i sve tužnice tu negdje čeka neka beba. Naš je put dug i težak i trnovit i svakakav ali nas na kraju čekaju naše bebe.
    Drži se draga i piši.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

philipa meni se isto cini da moje bebe nitko nedoživljava osim mene i mm. neznam kako ljudi nemogu svatiti da su nam umrla dijeca i da nije normalno mjesec dana nakon njihovog pokopa pitati moga muza ide li u svatove veceras???ili da se bozic normalno slavi i kiti se bor u nasim obiteljima iako su im preminuli necaci i unuci prije 2 mjeseca. ili kad ti dolaze prijatelji u kucu u tih 40 dana dok ja lezim i nitko ih bas nespomene, pa znam ja da je ljudima neugodno pricati o tome al kako im nije neugodno pricati gluposti....nemozes da te ne pogode takve stvari....ah kakvih sam se sve gluposti naslusala za ovih skoro 10 mjeseci od kako nisu sa nama...al ja sam takva da sam samo sutila na sve to a sad bi voljela da nisam jer treba svakome reci kad te povrijedi a ne cuvati u sebi...

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Philipa korak po korak draga! meni je drago da si ovdje, da nam pišeš, i vjeruj mi čak i kada ništa nemaš potrebu napisati, mi smo uvijek tu uz tebe! sve do jedne ovdje znamo kako ti je i što trenutno ti i tm prolazite! tražite snagu jedan u drugome, i bit će vam lakše!
    meni je najviše pomogao moj psić! da nije bilo njega ne znam kako bi se i kada opet digla iz pepela!
    drži nam se, piši nam...

latika, draga moja, možda je bolje da nisi ulazila u rasprave s takvima! ja isto većinom prešutim, jer neki ljudi nisu vrijedni objašnjavanja i raspravljanja!
    mislim da kad se sve zbroji, ono što je bitno ste ti i tm, a tvoja dva anđelčića nitko ne može vama iz srca izbrisati!

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zaboravila sam još napisati, jučer se Nia igrala s daljinskim i prebacila na radio na tv-u. i čujem onu staru pjesmu od Mariah Carey - One sweet day.
    već dugo me nije jedna pjesma tako rasplakala. riječi su mi predivne, baš sam se sjetila svih naših anđelčića!

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

bzara Nia je stvarno preslatka mala curica, mogu samo zamisljati kako te ispunila i kako ste sretni
    ja sam danas isla u tattoo studio i malo gledala slike, nijedna mi nije dovoljno prikladna, ja bi najradje na ramenu istetovirala dva mala djecaka kako su zagrljena nasmijana, ispod njih neki oblacic, ali nikako da nadjem takvu sliku, isto kao da mi nista nije dovoljno lijepo da bi me to podsjecalo na njih tako da sam razmisljala mozda da istetoviram ovu sliku sa mog avatara, jer ovu sliku u obliku srca imam objesenu iznad kreveta( kupila sam je u Međugorju) a tu sliku smo im na spomenik isklesali.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

philipažao mi je draga...

ja sa,m se evo vratila, želim napokon člestitati koksy

odmor prvi tj bio užasan, drugi predivan.Još do ned mm na godišnjem pa korsitimo svako slobodno vrijeme skupa....javim vam se, svima KISS

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

drage moje bas me zanima kako se vasi muzevi nose sa gubitkom djeteta, bolje od vas , isto ili gore podnose taj gubitak?
    meni se cinilo ispocetka da se mm dobro drzi ali u zadnje vrijeme je dosta neraspolozem, cesto razmislja o nasim malcima, place, nezainteresiran, odsutan...kad je on takav odma sam i ja losije...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

latika moj puno gore od mene...MM je jedini vidio Jakova živog kad su ga vozili iz sale na odjel, kad sam ga ja došla vidjeti već je bio jako loše i na aparatima...zapravo mi se čini da već onda nije bio živ, ali su ga držali da se ja oprostim...
    ja sam se nekako od početka pripremala na takav ishod kad sam ležala u bolnici pa čuješ što doktori pričaju, ali MM se stalno nadao da doktori nemaju pojima i da će sve biti ok, pa mu je bio i veći šok...bio je totalno u komi, upravo to što ti kažeš, neraspoložen, nezainteresiran, odsutan...ja sam se nekako polako oporavljala i došla k sebi, pomirila sam se sa situacijom, ne želim razmišljati što bi bilo kad bi bilo jer mislim da to stvarno nema smisla...puno mi je pomogla i trudnoća sa I., u biti tješim se da mog malenog ne bi bilo da je sa Jakovom bilo sve ok...ali MM je stalno mislio na J i to radi dan danas, često se zna ukomirati pa i mene "povuće" za sobom...to mi zna zasmetati jer kao što sam rekla ja sam si nekako rasčitila stvari, ali eto MM još nije i pitanje je hoće li ikada...znam da si mora pomoći sam, ali ponekad se pitam zašto sve to kad se konačno ostvarilo ono što smo željeli i kad je konačno sve na svom mjestu...pa nema mi veće sreće nego kad se ujutro svi četvero mazimo u krevetu...

meni je pomogla i jedna super psihologica, MM se još premišlja hoće li ići na razgovor, pa ako mislite da vam treba odite negdje na razgovor...nadam se da ćete naći nekog super jer eto ova moja je duša od žene, ali neke cure ovdje nisu bile te sreće pa su naletjele na neke koje neznaju svoj posao...
    Posljednje uređivanje od Boxica : 05.08.2011. at 10:41

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Boxica mislim da bi mm i mene nova trudnoca definitivno na neki nacin oporavila, i dala smisao za dalje. mi nemamo zive djece a bili smo tako blizu savrsenom zivotu koji se za jedan dan pretvorio se u tugu. svako malo netko od prijatelja rodbine objavi sretnu vijest, il je trudan i dobije dijete pa te takve vjesti samo vracaju na pocetak razmisljanja sta bi bilo da su sa nama...
    al onda sa druge strane kad ti neide ni na tom polju da zatrudnim bez problema, pa to nas vjerovatno jos vise baca u bed....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mm-a je naš gubitak puno puno promjenio, za 180 stupnjeva. U početku je bio potpuno pogubljen pogotovo nakon gubitka Tije, a kad smo izgubili dečke kao da se dogodio neki klik u njemu i u 1 dan je sve promjenio, ja sam se adaptirala.

Sad kad smo napokon dobili Špira, sa n jima je non stop, ako mora izaći negdje na neki sastanak ili u spenzu, vodi ga sa sobom, uglavnom se jako puno bavi njime, i stvarno je nevjerovatan tata, ja često nemam živaca koliko ih on ima. Mislim da je otpatio svoje, on je i vjernik pa ga to puno drži, i sad želi provesti svaki mogući minut sa djetetom.

Latika budi tu za njega i provaj ne doživaljvat osobno neke njegove momente koji te možda bole. Svatko od nas to proživljava na svoj način, pomozi mu koliko možeš a ja vam od srca želim bebicu što prije

Ja nisam ni prijavila da sam bila na rpegledu i da malac ima 2100, bucmasti je, velik, isti Špiro na onoj slici UZVa ako je se sječate, koju sam imala kao avatar u trudnoći. Sve je super, i ako se ništa ne promjeni termin mi je 20.9

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A tko se ne sjeća Špirinog UTZ avatara?!Super za velikoga maloga Š. brata.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mm se nekako puno teže pomirio sa činjenicom da je Z umrla. imam osjećaj da taj scenarij nije uopće mu bio ni na kraj pameti. možda zato što sam ja cijelo vrijeme dok sam ležala u bolnici govorila da sam sigurna da će sve biti u redu. i meni je bilo strašno teško kad je umrla, iako sam tek tad skužila da sam duboko u sebi znala da je neću nikada vidjeti. međutim za razliku od mene koja imam potrebu pričati o njima, i ne dam da ih se zaboravi, mm neće ništa reći. kad dođemo na grob, pusti suzu, ali ne priča puno. imam osjećaj kao da se boji da se ne slomi. ja sam s druge strane doslovno takla dno, raspala se, i tek onda sam mogla ponovno graditi sebe.
    također sam na kraju potražila pomoć psihologa i imam osjećaj da sam naišla na donekle normalnu osobu,ali trebalo je još dugo, dugo vremena i tek sad mogu reći: dobro sam! sigurno da je rođenje Nie pomoglo mi jako puno, i stvarno od sveg srca želim to svakoj od nas ovdje. međutim ona praznina u srcu se nikada ne ispuni, i uvijek boli...

latika, vjerujem da nije lako kad uz gubitak još se boriš i sa potpomognutom oplodnjom. stvarno duboko suosjećam s vama i mogu samo probati zamisliti kako je to! ali sam sigurna da će kad-tad i taj dio života sjesti na svoje mjesto! mislim da nema ništa gore nego kad ti se u jednom trenutku život tako okrene za 360 stupnjeva, i ništa više nije kao prije!
    ali znaš onu rečenicu kada nešto želiš, ali ono stvarno od srca želiš i nebo, i zemlja i zvijezde urotiti će se da to i dobiješ...
    Rozice, kako se ne bi sjećali Špirinog UZV! bravo za malog bracu, termin ti je u isto vrijeme kao i meni s Niom !
    klarita super da ste se uspjeli odmoriti! iskoristite još maksimalno ove dane!
    Boxica, žao mi je što nisam došla ovaj vikend! ne mogu ti ni opisati koliko se veselim da se okupimo!

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

e ja ne znam za avatar ali budem nekako doznala...

mm se u početku jak loše nosipo sa svim, smrt brata pa sad i ovo ga je dotuklo.samo se pitao čime je on to zaslužio? Ali meni je bio super, pričali smo, slušao me išao sa mnom gdje sam god htjela.Odbijao je razgovarati s nekim drugim osim sa mnom,tako da sma ga pustila.Inače mislim da se bolje sada nosi nego ja i puno je optimističniji iako evo na ovom odmoru jednu večer smo opet razg o svemu i primjetila sam kod njega isto užasan strah i neodlučnost. Veliki problem je kod nas to što imamo i svjesni smo da vs emože opet kreniuti naopako ...iskreno voljela bih da više ide sa mnom u crkvu ili ispovijed ali ne mogu i ne želim ga tjerati , sve u svoje vrijeme...evo idemo danas u Sinj pa ćemo platiti mise , ispovijed i šetnja s Klarom.
    pozz

philipa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mm i ja smo odlučili odmaknuti se malo od svega,previše je pitanja,premalo razumijevanja i na kraju krajeva shvatili smo da samo on i ja možemo shvatiti i osjetiti težinu našeg gubitka.

Da li netko ima preporuku za nekakvo manje mjesto na moru(apartman)? Ne trebaju nam pješćane plaže i gužva nego neko malo mjestašce da se izgubimo iz svega ovoga.Može i pp..

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Philipa,

kako sam shvatila, i ti si izgubila blizankinje zbog Hellp sindroma. ista je situacija samnom, Help sindrom u 28 nedelji, pritisak od 4 mjeseca... Trudnoca nastala nakon vantjelesne oplodnje. Tri mjeseca sam nosila trosjke, pa je izvrsena embrioredukcija.. Sada sam u fazi vadjenja nalaza i ispitivanja. Za sada nisam nasla moguci uzrok pritiska, ali treba da radim test na genestsku trombofiliju. Nadam se da ce naci da to nije u redu jer me je strah ponovo uci u trudnocu i cekati sa strahom svo vrijeme.

Kako shvatam tebi se to skoro desilo. Meni u novembru prosle godine.
    ne snalazim se sa ovim forumom, prvi put sam na njemu. Postoji li mogucnost da ti posaljem pp?

pozdrav

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

philipa , ne znam za mjesto, ali slažem se, mislim da vam to sada treba! samo treba što više pričati! mene bi najviše pogodila rečenica: ma nemoj o tome, bit će ti teško! a nikako da ljudi shvate, teže je kad ne pričamo!
    no dobro, draga naša uz tebe smo!
    klarita, bitno je da hoće tm razgovarati! da ne drži sve u sebi! mene moram priznati odlazak u Crkvu nije smirivao, i vrlo malo sam išla od kad nam se sve dogodilo, iako jesam vjernik! ali bitno je da čovjek nađe ono nešto što mu pomaže da ponovno postigne koliko-toliko ravnotežu! ja opet sam počela meditirati, i prije sam se bavila jogom, a sada još više, i tako nekako pronalazim taj mir u sebi! nekome nešto pomaže, samo je mislim bitno naći to što nam paše!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kako se ne bi sjećali špirinog 1.-og avatara , može li sad i simonov ? roza to je već za 6 tjedana ???čovječe nijedna mi trudnoća ovdje na forumu nije proletjela kao ova

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    kako se ne bi sjećali špirinog 1.-og avatara , može li sad i simonov ? roza to je već za 6 tjedana ???čovječe nijedna mi trudnoća ovdje na forumu nije proletjela kao ova
    moram priznat da i meni ova leti. Još dao Bog nek budemo 2u1 do tad bez nekih problema...malo me frka poroda, spinalne se bojim, a iz opće me strah da se ne probudim...uf...al ajde...cure ja ne mogu vjerovat, još samo malo da odgulim, samo još malo da izdržim - ne mogu vam opisat koliko sam Bogu zahvalna - jesmo se napatili ali sad sve sjeda na svoje mjesto, život ima smisla, a kad ti se vrati taj osjećaj to je nešto najnevjerovatnije na svijetu. Špiro me je zaista održao na površini i dao mi snage za život. Znam da me vi koje kao i ja napokon sad imate svoje mrve razumijete, a svim našim trudilicama želim da što prije to dobiju, taj osjećaj mira. Jer dok god Špira nije bilo, nisam imala mir u sebi.

Philipa najbolje vam je da se sad odmaknete malo do svega i odmorite psihički prije svega. Ležanje na plaži u hladu sa nekom knjigom za razbibrigu zvuči super. Nažalost ne znam ni ja neko mjesto baš, možda da provate na Lastovu ili negdje tako neki otok malo dalje. Možda Mljet.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

philipa, ne znam da li želite dalje, ali ja ti mogu preporučiti otok Krk, ali ne gužvasta turistička mjesta uz more, nego sredinu. Npr. Kras ili neko okolno selo. Ili Nenadići, prema Glavotoku. More je relativno blizu, možete obići cijeli otok i tražiti skrivene plaže. Našla sam da ima privatni smještaj. I puno grožđa, smokava, kupina. I cvrčaka.

Nadam se da ste oboje ipak malo bolje.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

potpisujem Beti za Krk, mi tamo ljetujemo već 11 godina, i ne bi ga mijenjala! i ima stvarno prekrasnih uvalica, i mjesta gdje možeš odmaknuti se od svega!
    Roza još malo i evo i Simona! bit će sve ok, vidjeti ćeš! moja savjet uzmi spinalnu! doduše ja nisam kompetentna jer se užasno bojim opće, ali mislim da je porod ako je već carski puno ljepši u spinalnoj!
    e da i slažem se s Mandy, ova tvoja trudnoća proletjela!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

philipa ako ti nije hitno za cca 10 dana svi turisti idu doma pa možeš birati

(curke ne mogu ovo a da ne podijelim s vama : kasni mi M, naravno da pretpostavljam da sam T jer su mi ciklusi inače kratki i nikad mi ne kasni ; trenutno imam toliko posla da ni ne stignem razmišljati ni o čemu- i bolje; u ponedjeljak ću kupiti test, pa vam javim rezultat , nekako mi je prirodno da sam T nakon što je koksy rodila, valjda tako ide na našem pdf-u - jedna rodi-jedna zatrudni )

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajmeeee Mandy!!! Idem i ja na mala slova da uđemo na velika vrata Vibram iz petnih žila

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mandy, prva rečenica ti je 100% točna, pa se jako nadam da je tako i s drugom.(Kako volim kad netko ovdje objavi takvu lijepu vijest.)

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mandy ajme jedva čekam sutra da nam javiš najljepše vijesti
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mandyyyyy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra!!
    ljubim sve drage cure ovdje, redovno vas citam , malo pisem, hodamo, trcimo, skacemo pa mama ima sve manje slobodnog vremena

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mandy, vibramo iz petnih zila ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 07.08.2011. at 14:54

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

duplic...za srecu ~~~~~~
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 07.08.2011. at 14:55

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ajme Mandy od sveg srca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam sutra objaviš da si trudna!

je,je u pravu si! evo moj primjer kad sam ja rodila Niu, Tibi je točno u to vrijeme išla na transfer!
    i da, Koksy je rodila ti nam objaviš da si trudna, pa onda rodi Roza, pa Višnja objavi i tako redom svi...

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mandy~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mandy~~~~~~~~~~ da nam prijavis +

cure ja sam procitala knjigu Koliba i jako bas jako mi se svidjela, bas sam pod dojmom, i sigurna sam da je nasim anđelima toliko lijepo u raju i da cemo svi biti skupa jednog dana...
    ako netko zna za jos koju ovako lijepu knjigu neka predlozi....
    pusa svima

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Drzim fige Mandy !!!! Cure veliki pozdrav !!! Pratim vas redovito i veselim se sa svakom novom trudnocom !!! Svima zelim sve najbolje !!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo jedva se stigoh dokopati kompa : dakle , imam plus , lijepi debeli i rozi
    hvala vam na vibricama , sad idemo dalje, korak po korak, tjedna po tjedan.......

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mandy cestitam

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

lijepe li vijesti, mandy čestitam !!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu