Roza tebi i bebici šaljem bezbroj zagrljaja i molim se da sve dobro završia vjerujem da hoće..puse
Roza tebi i bebici šaljem bezbroj zagrljaja i molim se da sve dobro završia vjerujem da hoće..puse
Roza draga u nasim ste mislima i molitvama,uzasno je to sto prolatite i taj strah ne mogu ni da zamislim,draga svaki dan se molim za vas i znam da cete vi to pregurati i ubrzo biti doma![]()
Roza da sto prije budete svi skupa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
Prosle godine u danasnji dan mene su trudovi uhvatili i 1.10 su se rodili moji blizanci, Ante i Matijakrsteni su isti dan.
Ante je zivio 4 dana a Matija 6 dana, s tim da smo ih pogresno sahranilisa neonatologije su nam javili da je preminuo Matija a to je ustvari bio Ante...tek poslije pogreba smo shvatili da su nam pogresno rekli
Od tada stvarno je bilo svakakvih psihickih faza u mom zivotu, i sad evo skoro nakon godine dana mi i dalje stojimo na istom mjestu,uvjek neke bakterije, muz se bori sa depresijom, ja sa pco jajnicima, itd itd.... a tako jako zelimo dijete , to nam je smisao svega, u rijetkim trenutcima kad nam je dosta vise svega ima tu i humora pa izvalimo da i kad dobijemo dijete napokon necemo znati sta sa njim drugo nego mu odmah izvaditi bris na ureaplazmu ....
ali nada nikada ne umire mora biti bolje...
naisla sam na jedan tekst na fb-u pa cu vam ga kopirati
Malo djete je umrlo od upale pluća, i grupa anđela je došla da bi njegovu dušu sprovela do svijeta duhova. Želio bi da je njegova majka mogla vidjeti taj prekrasan pogled, onda bi, umjesto ridanja, ona radosno pjevala, jer anđeli se brinu o malenima sa takvom brigom i ljubavlju koju ni jedna majka nikad ne bi mogla ukazati. Čuo sam kako jedan anđeo govori drugome: ‘Vidi kako majka ov...og djeteta rida zbog ovog kratkog i privremenog odvajanja! Za samo nekoliko godina će ona biti ponovno sretna sa svojim djetetom!’ Onda su ponijeli djetetovu dušu do tog prekrasnog i svjetlom ispunjenog dijela neba, koje je odvojeno za djecu, gdje se brinu o njima, i podučavaju ih svoj nebeskoj mudrosti, sve dok maleni postepeno ne postanu poput anđela.
Nakon određenog vremena je umrla i njegova majka, i njezino dijete, koje je sada postalo poput anđela, je došlo sa drugim anđelima poželiti dobrodošlicu duši svoje majke. Kada joj je rekao: ‘Majko, zar me ne prepoznaješ? Ja sam tvoj sin The...odore’, majčino srce je bilo preplavljeno sa radošću, a kada su zagrlili jedno drugo njihove suze radosnice su padale poput cvijeća. Bila je to dirljiva scena! Onda joj je, kako su šetali zajedno, on nastavio ukazivati, i objašnjavati stvari oko njih, i tijekom tog vremena koje je određeno za njezin boravak u posrednom stanju, je ostao sa njom, i, kada je period nužan za instrukciju u tom svijetu bio završen uzeo ju je sa sobom do najviše sfere gdje je on sam prebivao.
Tamo su, svugdje uokolo, bila prekrasna i radosna okruženja, i nebrojene duše ljudi su bile tamo, koji su na svijetu zbog Krista trpjeli svakojake patnje, i na kraju su bili uzdignuti do ovog Veličanstvenog/Uzvišenog mjesta časti. Svugdje okolo je bilo neusporedivih i izuzetno lijepih planina, izvora & krajolika, a u vrtovima je bilo obilje svakojakog slatkog voća i prekrasnog cvijeća. Tamo je bilo sve ono što bi srce moglo poželjeti. Onda je on rekao svojoj majci: ‘U svijetu, koji je slab odraz ovog stvarnog svijeta, naši voljeni tuguju/jadikuju za nama, ali, reci mi, da li je ovo smrt, ili stvaran život za kojim svako srce žudi?’ Majka reče: ‘Sine. Ovo je istinski život. Da sam u svijetu znala cijelu istinu o nebu, ja nikad ne bi jadikovala zbog tvoje smrti. Kako je žalosno da su oni u svijetu tako slijepi! Usprkos činjenici da je Krist prilično jasno objasnio ovo stanje slave, i da Evanđelja opet i iznova govore o Očevom vječnom kraljevstvu, pa ipak, ne samo neupućeni ljudi (= neznalice), već su i mnogi prosvjetljeni vjernici također, i dalje potpuno nesvjesni o njegovoj slavi. Neka im Bog dodijeli da svi mogu ući u trajnu radost ovog mjesta!’
latika
u mislima smo s tobom i tvojim blizancima. znam da su sada na nekom puno ljepsem mjestu, smiju se i plesu zajedno sa svim nasim malim andjelcicima!
predivan mi je ovaj tekst koji si stavila. daje mi bas onako puno nade da cemo se jednom ponovno sresti!![]()
Roza puuuuuno vibrica za naseg Simona! da nam sto prije bude bolje i da sto prije napustite bolnicu!![]()
Latika uz tebe smo i mislimo na vas i vase andjele
tekst je predivan i zaista zelim da vjerujem da su nasi andjeli sretni tamo gdje su sada![]()
Latika draga uz tebe smo, mislimo na tebe i tvoje malene anđeleŠaljem ti veliki zagrljaj draga.
Stavila si prekrasan tekst. Baš tako si i ja zamišljam, da ćemo ih jednog dana opet sresti i provesti vječnost zajedno.
Roza draga žao mi je što prolaziš kroz sve to i nažalost dobro te razumijem. Ja sam tamo provela 3 teška tjedna, sve sam ti rekla na telefon... Nemam ti što pametno reći osim vjeruj i mantraj da će sve biti dobro, jer hoće! Stalno ste mi u mislima i molitvama![]()
Jako mi je žao te cure što je izgubila blizance, prestrašno. Neka joj dragi Bog da snage da preživi ove teške dane.
Mandy draga, često te se sjetim. Da si bar bliže, tako bi te rado vidjela. Ali bit će prilike, najvažnije je da bebica lijepo napreduje.
A mi smo vam dobro, nekako ne volim pisati o našoj sreći obzirom su se cure izjasnile da ih to previše boli, pa samo ponekad svratim i vidim jeste mi dobro i to je to...
Možda bi treballi otvoriti neku posebnu temu na kojoj bi mi koje smo nakon gubitka dobile djecu mogle i dalje čavrljati? Ne znam. Falite mi, ali opet ne bih htjela da moja sreća nekoga boli... eto
sve vas grlim i ljubim, budite mi dobro![]()
roza ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se maleni što prije oporavi.
Roza draga, u nasim ste mislima i molitvama![]()
Sigurna sam da ce sve biti ok![]()
roza grozadrga žao mi je zbog tvog malenog ali ne gubi nadu .Molit ću za tebe i tvog malenog,posebno ću ga preopručiti sv.Anti. Predaj svoje brige i molitve Bogu.Žao mi je zbog te žene na odijelu, strašno da joj nitko nema doći, psiholog..pokušaj joj dati letak ako ne daj Bože završi nešto loše.Drži se draga...
latikatoliko tuge i žalosti ali jaka si ti osoba ...prelijep tekst daje mi nadu da ću jednog dana biti s mojom Marijom...![]()
Roza, sve će biti ok. Maleni će ti brzo u ruke. Nitko ti ne može zabraniti da ga ideš vidjeti i biti s njim. To i njemu treba.
Naletim svako malo i vidim novosti s poznatim mi djevojkama. Čestitke novim mama!!!!!!!![]()
klarita, tibi , adal , bzara hvala sto mislite na nas
evo prolazi i ovaj dan, sve u svemu bilo je lijepo, otisli smo svi i moji i muzevi na groblje zajedno, odnjeli puno cvijeca a ja sam svojim malcima dala napraviti velike mede od margarita preslatki su bili...
curke,čitam vas redovito.Kad mi je bilo najteže i kad sam mislila da me tuga nikad neće proći vi ste me utješile,ohrabrile ste me i naučile da budem zahvalna na malom anđelčiću jer sam imala prilike vidjet to srčeko.Hvala vam od srca
latika draga, eto prosa je taj dan.... nadam se da si dobro.. tekst je odlican, i ja se sve namdam da cu jednog dana bit s mojim andelima.
roza stalno ste mi u mislima i molitvama. izdrzi jos malo, ti to mozes.ti si nasa majka hrabrost. brzo cete vi bit kuci svi 4 zajedno.
tibi mogle bi otvorit jednu stranicu , za nas mame andela koje sada imaju svoju zivu djecu. nekad je i meni bilo tesko citati kako netko pise o svojoj djeci, ali koliko god mi je bilo tesko to mi je davalo snagu i guralo me naprid dalje... do ovog di sam sada.. i to sve zelim od srca svima mama.
mandy saljem ti![]()
Zasto bi nekog bolila vasa sreca tj prica o istoj,pa i vi ste prosle sto i mi sad prolazimo i docekale svoju zivu djecicu i meni je bas drago kad pisete o njima i o vasoj sreci jer mi to daje snagu i vjetar u ledja da cu i ja uskoro biti sretna sa svojim babacom,ljubim vas puno i samo vi nama pisite...
Latika draga teski su dani za vas ali procice i to samo lagano mi smo svi uz tebe,a onda lagano u nove pobjede zajedno sa nama![]()
meni je dapače jako drago kad neka od nas postane mama nakon boli koju smo prošle...i veselim se s vama kao što ćete vi jednog dana nadam se sa mnom...![]()
ajme drage moje pa ne da cemo se vesliti skakati cemo do neba od srece!
slazem se s curama za temu ali ne znam jel bi to proslo jer bi to bila neka vrsta chata a ovo je ipak edukativni forum!
smisliti cemo nesto!
ja isto ako ste primjetili ne pisem bas puno o Nii jer imam osjecaj da je curama koje su tek izgubile svoje bebice jos teze! nije ni meni bilo lako citati o tudjoj sreci iako sam bila prepresretna zbog vske cure odavdje koja je postala mama!![]()
bambus
meni isto osobno nesmeta kad pisete o svojim bebicama ali znamo da je ovdje bilo mama kojima je to smetalo sto shvacam jer ako je zena tek izgubila bebu ili joj je dijete umrlo te odluci potraziti utjehu ovdje pa prvo malo procita temu kako se nositi sa gubitkom a tamo je doceka opet prica o malim bebama sigurno se nece osjecati bolje... al zato ovdje stvarno ima nekolicina mama koje su uvjek spremne pruziti utjehu![]()
bilo bi nam super da smo se sve srele na nekom puno veselijem pdf-u, al eto kad nam je zivot ispisao ovaku tuzan i bolan dio.... ali znam, kad je meni bilo tesko ( citaj ocajno) da sam prvo trcala na ovaj dio pdf-a , da dobijem potrebnu utjehu, potrebnu potporu, i nikad necu zaboravit sve ove divne cure koje su me dizale kad mi je bilo najteze,kad nisam znala kud hodam... i ponekad mislim, da nije bilo njih, neznam kako bi psihicni izdrzala svoju trudnocu s Ivanom.... bilo je dana kad mi je sve smetalo.. svaka beba, svaka trudnica, svaka vijest o necijoj trudnoci..i to me bolilo jako..... neznam, kad bi ovde citala da je neka mama andela trudna, u meni je to budilo neku neopisivu radost.... i dalo mi nade i vjere da cu i ja jednom drzati svoje dite na rukama......
LATIKA šaljem jedanprekrasan tekst...jedan svećenik mi je reka da trebam biti sretna jer je moje dijete na prekrasnom mistu i da je blagoslov imati anđela na nebu koji te čuva i prati kroz život..koliko god nama mamama bilo teško to prihvatiti to stvarno je tako..
moj kolega je nedavno izgubio dijete..žena mu je bila 6mj.trudna..potreslo ih je jako..normalno...rekla sam mu da joj kaže za ovaj forum..jer meni osobno je puno pomoga..toliko divnih žena na jednome mistu..i sve te razumiju i osjećaju tvoju bol..i kako god da se osjećaš one to shvaćaju i ne okrivljuju te radi takvog ponašanja..hvala vam..veliko hvala..neopisivo puno ste mi pomogle mame anđela..dao Bog svakoj od vas neizmjerno zdravlja i puno zdrave lipe male smišne dičice...od srca to želim svakoj ženi jer to zaslužujete...lipo je doći na ovaj forum i znati da u svakom trenutku možeš reći kako se osjećaš a vi ćete to razumiti...
ROZA u mojim ste molitvama![]()
i da..lipo je kad pišete o svojim novim trudnoćama i bebicama jer to vraća nadu i daje snagu za novu trudnoću..ja kažem samo pišite i uveseljavajte nas s lijepim vjestima![]()
i ja volim pročitati sretne vijesti! i zbog vas koje nam ih javljate, ali i zbog sebe, jer dobijam nadu da ću i ja tako jednom. hvala vam svima na podršci i nesebičnim riječima utjehe.
Drage moje, lijepo je cut dobru vijest iako nije lako... Nego, molim vas za pomoć
Zna li netko ko bi mi mogao pomoć u Splitu... Nije dobro, da bar spavat mogu, možda bi na tren zaboravila. Neki dobri psiholog i sl koji nije bez bezvezan jer ni ovako nemam volje s nikim pričati pogotovo sa nekim blesavim....
Hvala svima,,,
Curke moje,možda ovo nije prava tema ali željela bi napisat da želim drugu bebu ali se bojim.Stalno mi se vrti ono pitanje:Šta ako se ponovi isto?Iskreno sam rekla dragom da mislim da bi onda zaista prolupala. Kako se riješiTI tog stresa i paranoje i uživati u drugoj trudnoći?
norahja sam ti iz Splita. raspitat cu se malo pa ti javim
snelly draga, tog se straha vjerojatno neces rjesiti samo tako. i uvik ce on tu postojati. i on je normalan nakon tog sta si prosla... ali ako osjecas da si spremna za novu trudnocu, i to je dovoljno. da ti sad napisem, da se neces bojati kad ostanes trudna, lagala bi ti... bojati ces se, osluskivati svoje tijelo... ja ti od srca zelim kad se pokaze + da imas do kraja skolsku trudnocu![]()
![]()
snelly strah je normalan jer smo svasta ruzno prozivjeli...ali treba se nadati i misliti pozitivno, boriti se sa sobom i nedozvoliti crnim mislima da zavladaju nama.ja sam imala ureaplazmu tako da sama cinjenica da u trudnocu ulazim bez bakterija bi bila olaksica . mislim da trebas pricekati 3- 6 mjeseci poslije kiretraze za novu trudnocu. sretno...
norah nisam iz St al ti saljemda sto prije budes bolje, moj je muz bio u depri i sad trosi neke tabletice i puno mu je bolje hvala Bogu, svakako otidji i na razgovor i ako bude trebala terapija prihvati...
drage moje, samo da se na brzinu javim - mi smo dobro, Šime više nije na intenzivnoj, evo ga leži pokraj mene, fino je prihvatio sisanje, i ako sve bude dobro sutra idemo doma!!!
JAvim se više kad dođemo doma, samo sam vam htjela javiti, ljubim vas.
Roza, čak si i mene razveselila.
Mislim na vas!!!!
Hvala vam cure, ako znate ili čujete javite mi, prošlo je već 6 i pol mjeseci a ja sam sve gore, ne podnosim muža, obitelj, prijatelje nikoga, samo molim da prođe dan, a kad prođe nikako da dođe juto, i tako iz dana u dan!!!!!
![]()
Roza super,bravo maleni![]()
Bambus,ma i ja sama znam da ću biti ko na iglama ali negdje unutra se ipak veselim. Roza,šaljem čestitke.Lijepo je čuti takvu sretnu priču.Drži se i uživaj![]()
vidim da još nitko nije javio pa ću ja: ROZA I SMOTULJAK SU DOMAAAAAAAA I UŽIVAJU!!!!!!![]()
toooooooooooo!!!!!!!!!!!!!
hvala Bogu da je sve sada iza njih i da svo četvero i njihova prekrasna Roza uživaju u toplini svoga doma!
ljube moja šaljem ti veliki zagrljaj, uživaj u malom mišiću!
još jednom da ponovim zadnji vikend u 10 mj. sam u ZG (nadam se da ovaj puta se ništa neće zakomplicirati) i voljela bi da se barem dio nas koliko može okupi!
tko je sve za okupljanje?
bez obzira na ovo vrijeme koje dolazi opet bi moglo biti lijepo toplo!
Evo nas!
Doma, mazimo se, ljubimo, cicamo, igramo. Sve je sjelo na mjesto, Špiro oduševljen "acom", Roza ga naravno odmah želi dobrano izlizati, tata zaljubljen, a mama odahla i diše punim plučima sa svojim dečkima. Nakon svega, ja mogu reči da se po prvi put osjećam skroz al skroz sretna i opuštena. Kad sam rodila Špira, pored jednake sreče što imamo živo i zdravo dijete, nekako me stalno morilo to da mu želim dati braca ili seku. Stalno me je to čekalo tamo negdje u budučnosti, i uvijek bi mi se srce steglo od pomisli. I nemojte me krivo shvatit, ma presretna sam, ludo sretna, Šime je doma, živ, zdrav, svi smo skupa, i napokon život može krenuti dalje - ali još me jedna činjenica ćini sretnom. Odradila sam to! Rodila sam, oporavila se od tog drugog carskog, preživila tih 16 dana straha za malenog...možda sam sebična ali drago mi je i zbog mene, jer najiskrenije nije mi bilo lako ni fizički ni psihički! Mislim da se osjećam ko da sam se popela na M. Everest pa to još puta 100!
Bzarice ja sam skroz za okupljanje! Javi kad gdje, biće nas dosta sigurna sam!
Ljubim vas cure, javim se kad uhvatim vremena. Drži te se...nažalost vidim da ima puno "novih"pročitat ću sve ovih dana...nadam se da će svaka od vas uskoro doživjeti zasluženu sreću.
Roza draga moja čestitke od srca na malenom dječačiću i tako mi je drago da je sve dobro!!!!!!! Uživajte i mazite se-....
Ja sam dobro, prestala sam povraćati, sad ulazimo u 19 tt (kud već na pola *_* )... idući tjedan na pregled pa ćemo vidjeti... bebač se pomalo miče, ali jako rijetko ga osjetim i nekad me to zaista jako zabrine.... ali kaže ginić da mi je posteljica sprijeda pa zato slabije osjećam bebu. Filip se jako veseli braceku, ali nikako ne možemo smisliti ime....
Svima vam šaljem hrpu poljubaca))))))))))))))))))
ajme Rozice tako te lijepo čitati! iskreno mi je drago da ste svi zajedno domeka i da uživate!
iva ajme kako vrijeme leti, kad već prije 19tt! samo naprijed neka bebuška lijepo pliva i raste!
cure ja cu otvoriti novu temu za okupljanja (nadam se da je to ok) pa se tamo možemo dogovarati kada i gdje ćemo se vidjeti jer tu se pogubi!
norah, nisam iz Splita i ne poznajem psihologa ni psihijatra tamo, ali samo da te malo utješim. Možda da pitaš svoju liječnicu opće prakse kamo da ideš. Ako ti se prvi ne sviđa i ne želiš pričati s njim,( njom), tražit ćeš dalje. Ali, mislim da razgovor uvijek pomaže, a oni su naučeni slušati.
Namoj misliti da si za 6 mjeseci trebala biti bolje. Svako od nas drugačije nosi tugu. Treba još vremena. I suza. Jednom će biti bolje, ma mora biti bolje.
raspitat ću se ja za psihologa ili psihijatra...
roza, drago mi je zbog tebe
ivaveć 19t, pa to je super...bravo...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~
Roza tako mi je drago zbog tebe i da je maleni super!!! Čestitke od srcauživajte puno puno!!!!
lipo je čuti malo dobrih vijesti i da trudnoće napredujuto me baš veseli
![]()
Roza čestitam!!!!!! Neka ste doma. Sada dolaze hladni dani, bit ćete doma i paziti na malenog. Tako sam ja zamišljala kraj svoje trudnoće. Zima, nema toliko obaveza oko kuće, samo paziti na bebu.
Uživajte!!!!!!!!!!!!
rijetko vas čitam jer me vaše priče podsjete na moju , ali kad na ovoj temi vidim vesele vijesti uvijek mi je nekako posebno drago. čestitke rozi i puno sreće svima u novim pohodima![]()
drage moje evo stigao je i 10.10., datum koji nikada neću zaboraviti i tu subotu prije dvije godine kad sam se oprostila od mojih cura
ufff baš je teškosve uspomene žive su, kao da se jučer dogodilo....
želim vjerovati da su sada na ljepšem mjestu i da ćemo se jednog dana opet spojiti u nekoj drugoj dimenziji
Antea i Karmela vječno u našim srcima![]()
![]()
Tibi ooogroman
Ali ova tvoja slikica,avatar ,tvoje male duge su predivne i nadam se da ti daju nove boje i puno radosti![]()
tibi,![]()
tibišaljem ti ogroman.
Blizanci su ti famozni, stalno pratim slike na face u super su. Bit će lakše draga, hrabra si ti.