Hvala cure, još dva dana... opiturala sam dnevni boravak da nemam kad razmišljati.
Hvala cure, još dva dana... opiturala sam dnevni boravak da nemam kad razmišljati.
micek jako mi je zao, drzi se
klarita, stafi, isvetica bit ce sve super , mora biti, budite mi dobro curke![]()
evo bili jucer na kontroli,bebac je vec tezak 1800 g. 31. tjedan trudnoca,jedino sto se ja osjecam toliko umorno,pospano i nikud nemogu,iscrpila me ova trudnoca skroz,nadam se samo da ce to kasnije proci..kako ste mi vi sve u ovo predblagdansko vrijeme? pozdrav svima skupa![]()
evo, i ja jučer bila na pregledu, još se ništa ne vidi, opet sljedeći tjedan... Preporuka mirovanje, ako se u četvrtak bude vidio plod, borimo se za trudnoću, ako ne...![]()
6 tjedana. sljedeći tjedan bi se moralo vidjeti.
isvetica ja kad sam sa 5 +4 bila na pregledu vidjela se samo jedna g.v. a onda sa 7 tj 2 su srca kucala, sto znaci da se jedna beba nikako nije vidjela...javi sta je bilo i sretnooo
isveticaja sam došla s 5+2 i bila je samo vrećica, a poslije s 6+5 bilo je srce...polako i smireno. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Drz te se cure,samo hrabro,jos malo pa cete svoju djecicu drzat u narucjuja se isto nadam da cu uskoro opet uzivat u trudnoci....mislim na vas!
Isveticebice sve ok...
Ja ne znam od kad se najranije vidi plod jer sam spletom okolnosti na prvi pregled bila u 9 sedmici,tako da sam samo htjela da pruzim podrsku i da vas sve pozdravim...![]()
Posljednje uređivanje od adal : 17.12.2011. at 13:03
Danas je tocno mjesec dana odkako se rodio moj andjeo..cini mi se kao godina..svakim danom se pitam zasto se to moralo tako dogoditi al cudni su putevi bozji,valjda zna sta radi,bog uzme,bog daje pa se nadam i nama da podari mir da se lakse nosimo s tim i krenemo dalje.
od kako je zacet nesto nije bilo u redu sa srcem pa ako doktor smatra kako nesto nije u redu na pregledu cim srce pocne kucati salje te na pretrage na rebro,sa 11tjedana vide kompletno srce sa svim funkcijama i mogu ti reci jel zdravo ili nije,mom F.je srceko kucalo dobro i sve je bilo u redu tako da do samog kraja ja nisam nista znala niti je moj doktor ista vidio,ja sam mu davala sve funkcije tako da je u meni bio sasvim zdrav al kad se rodio morao je sve sam i nije mogao,tri tjedna prije poroda je doktor u merkuru jedino vidio kako su mu bubrezni kanali malo prosireni ali kao to ce se smanjit kad propiski al eto to je bilo povezano s srcem a nama ni na kraj pameti sta ce se dogoditi,koarktacija aorte,hipertentija pluca i otkazivanje bubrega.
draga moja boxica,ja sam pokopala svoga maloga andjeleka prije par dana,29.11.i u potpunosti suosjecam stobom,mislim na tebe..
bas je bio sok i jos uvijek je jer nikako nemogu shvatiti kako nitko od doktora nista nije vidio al opet sa druge strane mozda i bolje jer neznam kako bi iznijela trudnocu dokraja a i sam porod bi bio psihicki bolan..
svima šaljem veeeelike
s vama sam u mislima, hrabro cure dalje! budite jake, budite snažne jer vi to i jeste. ne postoji valjda ništa teže nego živjeti život kao majka anđela...
želim vam svima što prije osmijeh na lice i male srećice u rukama![]()
Stalno se pitam zasto se to bas moralo dogoditi a imala sam svasta u planu..uf kako boli!
micekznam da jako boli i uvjek ce boljeti, ali s vremenom ce biti malo lakse, placi i pricaj o svojim osjecajima, nemoj ih cuvati za sebe. oporavak je spor ali bit ces bolje, treba vjerovati da su nasa dijeca mali anđeli i da cemo opet biti sa njima...
![]()
Bas kako cure vele najvise boli oko blagdana,mislis da si malo dosao a sebi kad sipak,nikako da dodje bar na tren trenutak nekakvog spokoja,stalno mislim kako bi sad izgledao,sta bi radili,veselili se svemu..najvise me boli to sto je sve proteklo super i nikakvih problema nije bilo do drugog dana njegovog zivota i onda borba koja je kratko trajala,,gledam sretne mame po vani setaju s bebicama a ja jedino sto mogu na njegovom malom grobu paliti svijece i stavljati bijele ruzice a toliko sam mu se radovala..
da oko blagdana i godišnjica je najteže, kad se sjetim samo prosle nove godine, moj muz je puna 3 sata plakao bez prestanka, bilo je jako tuzno, i tada sam pomislila mozda nam ova godina donese ipak nesto dobro, mozda ipak postanemo roditelji zivom i zdravom djetetu...al nista... i cijela je godina prosla tuzno, kao da stojimo na istom mjestu, mada je malo lakse, ipak se covjek okrene buducnosti i vjerujes da ce doci bolje vrijeme , jednostavno mora samo ga treba strpljivo dočekati...ovu novu godinu nadam se da necemo plakati pokusat cemo sa osmjehom se sjetiti nasih anđela i slaviti sa osmjehom njihov kratki zivot!
nadam se da ce sa novom godinom doci i novi poceci pa da nam zivoti imaju drugaciju smisao,bolju smisao koja ce nas gurati u bolje sutra,moramo vjerovati u dobro pa ce nam valjda biti lakse prebroditi teske trenutke!
Tvoj potpis je tako svježi i odmah se rastužim jako jako,jer kada se vratim unazad šest godina kad mi se to desilo strašno od same pomisli. Eto jedino šta ti mogu reč probaj se zaokupit poslom da počneš što prije radit,mene to izvuklo nakon 9 tableta što mi psihijatar pripisao radi velikog depresivnog poremečaja..Živjelo se nekako ne baš ispunjeno ali išao je dan za danom.I desila se trudnoča,velika sreča ispočetka i opet povratak depresije radi silnog straha ali evo dan po dan 32 tjedna sam trudna,cak i malo opustenija,polako sam prikupila stavri za bebu i bolnicu pa kako bog da,ni zamislit nemogu ponovnu tragediju jer sam na dnu sta se tice energije,a kad dodje beba nadam se nekom drugom ljepšem životu.Probaj se sabrat da ostanes ok ako vec ja nisam jer ces tako moc uci u novu trudnocu vrlo brzo a ja ti to od srca želim..
drage moje uvijek je oko blagdana teško! ja sam se jučer rasplakala jer ne mogu do Zg-a da im stavim svjećice na grob, pa sam onda zapalila dvije svjećice pored dva mala anđelčića koja mi predstavljaju moju dječicu.
prije točno 2 godine u ovo vrijeme meni se činilo da moj život uopće nema smisla, i doslovno sam bila u depresiji i mislila sam da više se nikada neću smijati i biti sretna. točno u ovu, najljepšu noć u godini, dragi Bog poslao je jedno malo srčeko pravo meni pod srce. i evo moje srčeko spava upravo u sobi, raznosi mi jaslice po stanu, i čini mi život vrijedan življenja.
od srca svima želim da duh Božića dođe i u vaš dom i barem jednoj od vas donese malo srce pod vaše srce, jer iako se to nikada ne preboli, dolazak djeteta u kuću čini život barem malo lakši...
sve vas ljubim, i želim vam blagoslovljeno Badnje veče i miran, sretan i blagoslovljen Božić![]()
U ovom svijetu prepunom zlobe....zavisti...nasilja i netolerancije....lijepo je znati da još uvijek ima osoba koje vam izvuku osmijeh na lice i podsjete na pozitivizam....humanost i ljubav.... To su osobe koje jednostavno imaju dušu....i takvi bi u biti trebali biti svi...ali na žalost nismo....ja sam zaista sretna da živim u okruženju takvih ljudi....a nadam se da ih svi vi imate....jer oni su naš podsjetnik da NIKAD ne zaboravimo ono najvažnije....-zdravlje...ljubav...bor*bu i vjeru u bolje sutra....Hvala svim takvim ljudima....ma gdje bili....iskreno i od ♥Blagoslovljen i miran Bozic!!
mamice dobro vam dosla Badnja vecer
Bzara ti uvjek nesto prekrasno napises, uvjek se sjetis svih nas i za to ti hvala, cudesno je to sto si Niušku zanjela na ovu noc...pusu vam saljem..
Dok nebom lete pahulje bijele, dok se sada poljupci i darovi dijele, anđeli nek poruku ponesu na krilima bijelim, da Vam najstretniji Božić od srca želim! pusa svim mamama anđela...zamislite samo kakvo je sad Gore slavlje i kako su nasi anđeli sretni![]()
[QUOTE=latika;2031989]zamislite samo kakvo je sad Gore slavlje i kako su nasi anđeli sretni[/QUOTE
divno receno
Drage moje od srca vam želim sretan Badnjak i cestit Božić, ispunjen porodičnim zajedništvom, blagdanskim ugođajem, mirom i radošću...i da ove carobne noci donesu puno plusica![]()
Posljednje uređivanje od adal : 25.12.2011. at 00:29
MOJE CURE ŽELIM VAM SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ,,,,,,ŽELIM DA NAM MALI ISUS DONESE PUNO ZDRAVLJA ,,,LJUBAVI ,,BOŽIJEG BLAGOSOVA,,,,,I PUNO DIJECE ,,,,drage moje znam da su nam ovo teška vremena danas na Božić sam bila kod moje cure na grobu i pomolila se bilo mi jako teško ali kao što latika kaže utiješilo me je ta spoznaja da je danas veliko slavlje gore na nebu jer je danas našem Bogu rođendan ,,,drage moje budimo hrabre i trudimo se da bi ostale trudne <3 velika pusa i veliki pozdrav od I. V. T.
danas je tocno mjesec dana od kako nas je napustila nasa mrvica...napisala bi kako se osjecam al neznam opisat..toliko osjecaja a niti jedan koji bi me utjesio bar na tren,toliko bi ga htjela zagrliti i reci koliko mi fali i koliko ga volim a nemogu..bar mala utjeha je ta sto je on gore sa svim nasim andjelima i dragi bog ih cuva.
micekjos je jako rano, nazalost nepostoji to nesto sto bi te utjesilo, s vremenom ce biti malo lakse...
znam da je jos jako rano i nista me nemoze utjesiti,stalno se pitam zasto,zasto,gledam njegovu sliku i nemogu prestati misliti na njega,mislim da sam jaka,da mogu to nekako prihvatiti al nemogu,kako prolazi vrijeme meni je sve gore i gore..svjesna jesam ili zapravo nisam svega ovoga,pomislim nekad probudit cu se i sve ce to biti ruzan san al eto nikako da se probudim.
drage mame, svima želim mirne i što veselije blagdane u krugu obitelji i prijatelja!
upravo zbog snažnog osjećaja da su naša dječica zajedno negdje gore ili negdje drugdje, hrabra i vesela, mogu se i sama veseliti drugim događajima i drugim ljudima. i svima vama želim isto.
puno zagrljaja svima i svim našim predivnim anđelčićima!
micek, drago mi je da osjetiš tračke nade i utjehe, ali dug je još tvoj put do oporavka, slažem se sa latikom i svima ostalima. prepusti se svim osjećajima koji te obuzmu, od tuge jer tvoje bebice više nema do sreće jer ćeš na trenutke osjećati da je tvoja bebica tu negdje. kako vrijeme prolazi, ja sve češće osjećam ovo drugo i to je moj način za živjeti dalje i nasmiješiti se svaki dan od sreće jer je ona zapravo bila tu. jer mi je jasno da je taj osjećaj ''da je ona tu negdje'' zapravo moj osjećaj neuništive i neprolazne majčinske ljubavi pokrenute onog dana kad sam posumnjala da sam trudna, a kojeg ću imati dok sam živa. iako moje curice nema kraj mene.
osjetim stalno da je uz mene i nikako ga nemogu pustiti da ode a znam da bi trebala al nemogu,jos nisam spremna..bog mi je dao malo da ga i ja imam tih par dana i onda ga je uzeo k sebi,ponekad pomislim da je sebican,zasto ga je uzeo a onda shvatim da mu je trebao jos jedan andjelek..
micek 7 grlim te :'-(((
Znam kako ti je jer sam i ja prošla isto kao i ti...Potpomognutom oplodnjom na VV 2008 našoj sreći nije bilo kraja...cijela trudnoća uredna....2 dana nakon poroda razni simptomi i otišli na Rebro,izgubili borbu 25.1.2009...naša prevelika sreća se pretvorila u naobjasnjivu tugu,bol,jad....
Boli još dan danas i znam da će boljeti cijeli život,ali sad sam opet trudna pa je malo lakše...
Najviše me strah da se sad opet ne ponovi jer je to bila genetska bolest i 25% je šansa da će se ponoviti....
Sad 2.1.2012. idem na biopsiju korionskih resica i ne znam kako ću podnijeti ako će nalazi biti pozitivni na bolest...izgubiti bitku još jednom i sve to prolaziti,samo dok se sjetim..... :'-(
draga moja incika drzim fige da sve bude u redu,ma bit ce,mora..mi isto idemo krajem 1 mjeseca na genetske pretrage i isto se nadam da ce biti sve ok..tesko je to znam i ja se bojim sad ostati opet trudna da se ne dogodi nesto jer neznam kako bi to prezivila...kako si opisala sreci nikad kraja i odjednom tuga i bol i sad na kraju kad malo bolje razmislim kako trudnice neznaju puno toga jer ih njihovi ginekolozi neupucuju..stalno se pitam da sam znala odpocetka to sto znam danas mogla sam sprijeciti ovo stanje u kojem sam sada al eto kao sto rekoh,bozja volja..
koliko si trudna??
10 tjedana...ma bit će sve dobro,mora bit
bit ce sve u redu..treba imati vjere i biti optimistican![]()
Incika draga s tobom smo u mislima i šaljemo puuuuuuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da ovo malo srčeko dođe sretno na ovaj svijet!
svima vam želim Sretan i blagoslovljen Božić!![]()
DRAGE MOJE, ZELIM VAM SVIMA SRETAN I BLAGOSLOVNJEN BOZIĆ!
Incika,draga, bit ce sve u najboljem redu. viruj i vidit ces da hoce.
nakon sta samo mi izgubili tri bebe, tek tad su nas poslali na genetske pretrage. i tad smo doznali da je mm mirni nosioc balansirane transakcije izmedu 1i 17 kromosoma.. i da je to bio razlog gubitka beba.-.. i po svim doktorima u HR ja i mm nebi nikad imali zdravo dite... al pogrijesili su
upravo sada, ususkan u krevet sa svojim tatom, spava nas Ivan. dosao nam je prirodnom trudnocom.. ... jedan jako vesel,i ZDRAV djecak... kad smo mislili da smo sve bitke izgubili.
ja sam uvjerena da to srceko sta sad kuca pod tvojim srcem, ce se dogodine veselo smijati na zvuk lampica na boru
mandy,klarita trudnice nase drage kako ste nam?
miceksamo polako draga, jednog dana bit ce lakse, koliko toliko
Evo mene malo u zakašnjenju SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ SVIMA!
ne javljam se često jer mi i dalje mučnine traju, jako puno sline i sve me to puno umara. Povraćam i dalje, kiselinu većinom. Izgubila sam 3kg. Sad sam 10tj i nadam se da neće još dugo pa da počnem ono baš uživati. Ali što je tu je,,,trpim.jedva čekam pregled 5.01. da opet vidim moju bebicu i sve ispitam dr.
Svima veliki pozdrav!![]()
draga klarita zelim ti sve najbolje i da ti ubrzo bude puno bolje..kazu da je dobro kad je trudnici tak lose,da je trudnoca uredna![]()
micekisto tako kažu da su to babske priče heheheh...trpim sve za svoju bebicu
hvala vam curke,puno vam hvala,sa vama je lakše![]()
sve ce biti u redu drage moje mame samo treba imati vjere i imati pozitivan stav....samo mi nije jasno kad vec ima toliko slucajeva kao sto su nasi zasto doktori ne naprave sve sto je u njihovoj moci da to sprijece jer se sada moze sve saznati u najranijoj trudnoci,svi testovi se mogu obaviti i vidjeti jel sve u redu.evo npr.srce djeteta se moze u 11tt.vidjeti jel zdravo i jel ima kakvih mana,sve njegove funkcije,neznam dal ste znale za to,nisam ni ja al eto nazalost kad se covjeku dogodi tragedija sazna puno tih stvari koje mogu pomoci u buduce,zao mi je samo kaj to prije nisam znala pa bi mozda bilo lakse,recimo da su to vidjeli na pocetku napravio bi se pobacaj i bilo bi drugacije,lakse nego sad al eto bila je bozja volja.
2011.godina mi je bila najsretnija u zivotu jer sam osjetila cari majcinstva i kad sam rodila bila sam presretna..sreca je kratko trajala al opet ponosna sam i sretna jer je bog izabrao mene da budem mama jednog preslatkog andjela i umjesto da ja njega cuvam,cuvat se on mene..
Drage moje zelim vam sretnu n.godinu,neka bude sto plodnija,zdravija i sretnija!!!!
da nazalost trudnoce su doktorima rutina,ne rade se nikakve dodatne pretrage jer to ide na teret drzave,ali ono sto mozes ucinit sama za sebe platit privatno,Ja se u prvoj trudnoci nisam uopce opterecivala sa nicim,sve u najboljem redu do kraja i eto 40. tjedan kobni.U ovoj trudnoci doktori me nisu slali na nikakve pretrage jer je sa bebom bilo sve u redu,ja sam svojevoljno otisla ,plastila i opet mi je koma,strah,strepnja i ponekad imam osjecaj da cu poludit,a proslo vise od pet godina..To je ocito normalno,jer meni je to bio prestrasan sok i taman kada sam mislila da sam dosla sebi u trudnoci opet sve nazad,ali eto kako god dogurali smo do 33. tjedna tako da je sa te strane malo lakse,jos mjesec dana ce proci..Tebi je sad svakim danom sve teze,razumijem te,probaj pocet razmisljat o novoj trudnocibrzo ce proc 6 mjeseci,a prije toga sve pretrage jer kod tebe je ipak bio dosta veliki problem sa bebom pa nedaj boze da se ponovi,Pusa i svako dobro u Novoj
![]()