Stranica 62 od 95 PrviPrvi ... 1252606162636472 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,051 do 3,100 od 4725

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 4

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala vam drage moje.. evo danas još uvijek nemam nikakav osjećaj. želim podijeti s vama svaki moj dan jer iskreno se nadam da ćete sve skupiti snage i postati mame
    jednog dana te uz svoje anđele imati i dijete koje je tu .
    Naime mislim da moj mozak svjesno blokira svaku vrstu radosti. stalno je neki oprez prisutan. kao da mi mozak govori ne smiješ se veselliti znaš da je to tek početak ima vremena za veselje, a u srcu opet neki mir. mislim da mi taj mir salju moji anđeli i žele mi reći da će biti sve u redu.
    sutra vadim drugu betu , koja se moram dva puta uduplati , to je pokazatelj da se plod dobro razvija.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bit ce sve super ovaj put... mora biti!!!
    beta je suupppeerrr!!!
    sad cemo da vidimo kolika je danasnja,al ja uopce ne sumnjam da se nece lipo uduplati ))

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bambus draga ne vadim danas nego sutra.. ali hvala ti puno ! sutra javim odmah!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da, tako je, svako drugi dan .......
    eto, kako covik zaboravi kako idu neke stvari... a i sama sam vadila betu... i to u nekoliko navrata......

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Čestitke Tikice Udahni duboko i samo naprijed. Tako sam sretna zbog tebe!!!
    Luna, Optimistična
    Posljednje uređivanje od nina70 : 13.06.2012. at 18:44

tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Drage mame, danas sam vadila trombofilne faktore i genetske čimbenike trombofilije, antikardiolipinska antitijela i homocistein. Neznam puno o tome i uopće neznam što očekivati. Neznam dali koja od vas ima iskustva s tim i koliko to može utjecati na prijevremene porode. Došla sam do toga da se nadam da će ikakav test dati kakav loš rezultat kako bi napokon uspjela saznati uzrok mojih problema jer me neznanje ubija i ne mogu krenuti s novom trudnoćom bez da saznam zbog čega mi se to dešava. Vrijeme prolazi a nikakvog pomaka nema.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

evo i mene druga beta je 1641 dr. kaže da je to odlično! usudim se malo radovati sad..
    sjenice.. draga imam ja prijateljicu koja je izgubila dvije bebice zbog trombofilije, to ti navodno dođe do zgrušavanja krvi i začepe se kanali koji onda ne daju bebici da se razvija dalje, a i može doći do smrti , ova moja prijateljica je od toga izgubila curicu na dan termina.
    super da si bila na tim pretragama.

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Tikice nadam se da ćeš uživati u trudnoći

Nažalost ovo s trombofilijom sam morala iskusit "iz prve ruke" tek me čeka vađenje ti nalaza i doktor kaže nemora biti to uzrok
    a li ako je i zato ima ljeka. S tim poremećajem sve trudnoće završe pobačajem neke prije neke poslje u mom slučaju 38tt.
    Uz odgovarajuću terapiju nemora biti tako može sve biti ok

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

evo za utjehu moja ta prijateljica je sad opet trudna prima inekcije heparina i sve je ok..

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Da znam da nemora završiti loše. Kad sam ležala u bolnici sama u sobi, na 4 katu i u jednom trenu mi dođe "skočiću kroz prozor" i dođem do kad ono nešto do kao da sam u prizemlju i mislim baš nemam sreće. I onda sam mislila kako je vjerovatno Bog tako odlučio i kažem sam sebi kako će mi moj mali anđeo poslati bracu. Tako da smo imali neki prešutni dogovor. Opet ja s svojim crnjacima, ima knjiga Tajna i uglavnom govori o tom kako trebamo razmišljat pozitivno da bi nam se tako vratilo. Mislim da je to tako.

tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

hvala vam na odgovorima i oprostite ako vas gnjavim ali vidim da ste napisale da se zbog trombofilije beba ne može razvijati. Mene sad zanima dali je moguče da to imam s obzirom da su moje bebe bile potpuno razvijene za njihovu dob, nikakve anomalije, sve potpuno u redu. Problem je samo da bez nikakvog povoda trudovi krenu. Nekako mislim da ni to nije povezano i da ni sad neću saznati razlog. Jako se nadam da je trombofilija, pogotova zato što ste napisale da za to ima lijeka a i napokon bi saznala uzrok i krenula u nove pobjede.
    Tikice čestitke na izvrsnoj beti!

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mislim da trombofilija nema veza sa trudovima, ona začepi žile i beba nema više dotok hrane kisika...i umre..
    ali možda i je, vjerujem da će ti ove pretrage pokazati i dati toliko željene odgovore da možeš dalje..

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tikice, kad ce prvi ultrazvuk?

Imam osjecaj da su trojceki

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

a joj draga moja Patik.. u subotu idem na prvi uzv i nadam se da će dr. vidjeti koliko nas je , za srčeko je još rano tak da nema nekog velikog slavlja do tada.
    ali iskreno strah me jako trojkica ne zbog toga da ja to ne bi mogla kao majka , nego zbog toga što su višeplodne trudnoće rizične.
    bolje da je jedna ali vrijedna pa da sam ja mirna cijelu trudnoću.. iako ni to nije garancija, ali moram pozivno razmišljati!

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tvoja sjeno, oprosti sto pitam, ali pises za prijevremene porode u mnozini i u potpisu da ima vec jednu curicu. Da li si i nju rodila ranije i koliko rano? A druga beba u kojem mjesecu je rodjena?
    Znam draga da se mucis pitanjima, ali polako, uzmi si vremena, odmori malo mozak od razmisljanja o trudnoci, jer kad ugledas svoj + opet ce brige i problemi krenuti, zato dok ne dobijes rezultate pretraga pokusaj malo sebi udovoljiti, odi na masazicu, frizeru i uzivaj u lijepom vremenu Siguna sam da cemo i tebi uskoro cestitati kao i nasoj tikici!Pusa

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Znam, draga...prije bih se i ja divila kad bih cula da netko nosi vise bebica, ali i danas kad cujem samo za bliznice kosa mi se dize na glavi, zato jer je rizik dosta veci. Nek bude najbolje sto moze biti, pa makar i cetvero bilo! Samo nek nam svi zivi i zdravi dodju! Radujem se onda suboti!

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

hvala ti što me razumiješ, javim vam se naravno či budem znala. i evo nek sam ja probila led, pa se nadam da ćete sve skupiti snage krenuti zamnom u potrazi
    za novom srećicom koja će nam ugrijati srce skupa s našim anđelima koji imaju posebno mjesto..

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

U svakom slučaju znat ćeš više kad ti stignu nalazi. S tim poremećajem bebe prestanu dobivati sve što im je potrebno i umru. A kod tebe prijevremeni porod sad neznam koliko je to dvoje povezano? Valjda zna doktor zašto ti je dao da vadiš te nalaze, a odnekud moraš krenut bolje provjerit sve nego ponovo prolazit istu kalvarije. Sretno

tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Već sam sad malo razočarana jer mislim da kao što ste napisale to nije povezano. Joj tikice, tako sam ljubomorna na tebe! Htjela bih da sam već ugledala svoj plusić kao i ti da se više ne dvoumim, jer jednom kad krene nema puno razmišljanja i odustajanja. Tikice javi kako je prošao ultrazvuk, jedva čekam da čujem. A kasnije hoću sliku sa ogromnim trbuhom

Citiraj Patik_moj <3 prvotno napisa Vidi poruku
    Tvoja sjeno, oprosti sto pitam, ali pises za prijevremene porode u mnozini i u potpisu da ima vec jednu curicu. Da li si i nju rodila ranije i koliko rano? A druga beba u kojem mjesecu je rodjena?
    Tako je, imam prekrasnu curicu koja je napunila 5 god. Trudove sam dobila u 28. tjednu (kalendarski, realno je bilo skoro 2 tjedna manje). Bila sam već otvorena nekoliko cm i dr su rekli da neću izdržati više od 2 dana. Međutim, uz ljekove i strogo ležanje uspjela sam izdržati 2 tjedna. Tako da je moja cura rođena u 6.mj trudnoće, i nakon 2 mj izašle smo iz bolnice. Uz sve muke uspjela sam dobiti prekrasnu, lijepu, pametnu i zdravu curu. Bila sam uvjerena da nakon svega neću imati više djece ali nakon 4 god promijenila sam mišljenje i želja je postala toliko jaka, napravila sam sve pretrage prije trudnoće i savjetovala se sa vrhunskim ginekolozima kako se to nebi opet dogodilo i dobila sam zeleno svijetlo. Tako sam mirna srca ali sa oprezom krenula s novom trudnoćom. Ovog sam puta u 23. tjednu naglo dobila trudove i isto tako već bila otvorena ali su trudovi bili već toliko jaki da se nisu uspjeli zadržati i istog sam dana rodila mog sina.
    Neznam razlog ni za jednu trudnoću. Mislim da nitko od doktora do drugog poroda nije situaciju shvaćao ozbiljno. I grizem se zbog toga jer nekako stalno mislim da sam više trebala inzistirati. Ali sad je gotovo, mog sina više nema. I kako sada krenuti dalje kad nemam odgovore?! Čekati da trudovi krenu? Ili čekati cijeli život da dobijem odgovor kojeg možda nikad neću dočekati jer do sad sam samo uspjevala saznati što nije a ništa od onog što je.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj tvoja sjena prvotno napisa Vidi poruku
    Već sam sad malo razočarana jer mislim da kao što ste napisale to nije povezano. Joj tikice, tako sam ljubomorna na tebe! Htjela bih da sam već ugledala svoj plusić kao i ti da se više ne dvoumim, jer jednom kad krene nema puno razmišljanja i odustajanja. Tikice javi kako je prošao ultrazvuk, jedva čekam da čujem. A kasnije hoću sliku sa ogromnim trbuhom

Tako je, imam prekrasnu curicu koja je napunila 5 god. Trudove sam dobila u 28. tjednu (kalendarski, realno je bilo skoro 2 tjedna manje). Bila sam već otvorena nekoliko cm i dr su rekli da neću izdržati više od 2 dana. Međutim, uz ljekove i strogo ležanje uspjela sam izdržati 2 tjedna. Tako da je moja cura rođena u 6.mj trudnoće, i nakon 2 mj izašle smo iz bolnice. Uz sve muke uspjela sam dobiti prekrasnu, lijepu, pametnu i zdravu curu. Bila sam uvjerena da nakon svega neću imati više djece ali nakon 4 god promijenila sam mišljenje i želja je postala toliko jaka, napravila sam sve pretrage prije trudnoće i savjetovala se sa vrhunskim ginekolozima kako se to nebi opet dogodilo i dobila sam zeleno svijetlo. Tako sam mirna srca ali sa oprezom krenula s novom trudnoćom. Ovog sam puta u 23. tjednu naglo dobila trudove i isto tako već bila otvorena ali su trudovi bili već toliko jaki da se nisu uspjeli zadržati i istog sam dana rodila mog sina.
    Neznam razlog ni za jednu trudnoću. Mislim da nitko od doktora do drugog poroda nije situaciju shvaćao ozbiljno. I grizem se zbog toga jer nekako stalno mislim da sam više trebala inzistirati. Ali sad je gotovo, mog sina više nema. I kako sada krenuti dalje kad nemam odgovore?! Čekati da trudovi krenu? Ili čekati cijeli život da dobijem odgovor kojeg možda nikad neću dočekati jer do sad sam samo uspjevala saznati što nije a ništa od onog što je.
    i za to ima lijeka, strogo mirovanje od početka, česte kontrole , ako treba i bolnica 9 mjeseci, serklaza, lijekovi za zatvaranje....i nadat se najboljem...i ja sam imala prijevremeni sa blizancima u 27 tt, i sad me strah ali mirujem, cuvam se, kontroliram i sa Božijom pomoći idemo polako dan po dan....sretno ti...

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tikice, super beta!!

luna09 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tikice,samo napred!Osecam da ce uskoro ovde biti jos trudnica ove godine,mora tako jer toliko je puno mama andjela doslo u poslednje vreme da drugacije i ne moze biti.Mora se zaustaviti taj tuzan talas i mora krenuti da se desava nesto lepo.

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

luna

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

tvoja sjena evo meni je potvrđena trombofilija, pretrage sam radila nakon izgubljene druge trudnoće...
    imam tri prijevremena poroda iza sebe (imaš u mom potpisu), samo što su kod mene i bebe zaostajale u rastu...
    dakle kod trombofijije je pojačano zgrušavanje krvi te se u pupčanoj vrpci stvaraju ugrušci i bebe se ne mogu dovoljno hraniti te su u skladu sa tim zaostajaju u rastu...
    nakon svega, mamin organizam automatski odbacuje plod koji se ne razvija dobro, priroda radi selekciju...

E. mi je bila na donjoj granici za dob u kojoj je rođena (1.920), a bliziči su prošli gore jer ih je bilo dvoje (curici je stalo srce u 27 tt, imala je samo 200g, a sina sam rodila u 30tt i imao je 690 g)...
    sad u trećoj trudnoći sam svaki dan dobivala injekcije heparina pa se mali dobro hranio (čak je bio iznad težine za dob u kojoj je rođen - 2.690g), prijevremeni porod je bio izmučenosti mog organizma (vidiš da je samo godina dana razlike između poroda)

sama kažeš da su kod tebe bebe bile uredno razvijene za svoju dob samo si ti dobila trudove tako da mislim da nije riječ o trombofiliji (naravno nisam doktor, to je samo moje mišljenje)
    kako sam u drugoj i trećoj trudnoći provela po dva mjeseca u bolnici na održavanju trudnoća nagledala sam se svega i svačega...
    bilo je cura kao i ti da su samo dobile trudove i rodile...neke su imale bakterije, neke nisu...u slijedećim trudnoćmana su bile na serklaži i to im je spasilo tu trudnoću...
    samo pazi u koju bolnicu ćeš ići jer recimo na SD ne vjeruju u serklažu pa je niti ne rade (a vjerujem da bi puno beba spasili), Petrova je još uvijek radi

tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala ti Boxice na podužem postu i detaljnjim objašnjenjem. Puno mi je jasnije o čemu se radi i mislim da to nema veze s mojim slučajem. Jedan mi je doktor rekao da ću u sljedećoj trudnoći sakako napraviti serklažu ali po njemu to bi bilo to, a ja mislim da to ne može biti rješenje, pogotovo ako neznam što je povod otvaranju i s obzirom da se otvaram jako brzo ne vjerujem da će tih par šavova uspjeti zadržati i spriječiti porod. Kad mi dođu nalazi od trombofilskih faktora odlazim kod jednog stručnijeg i iskusnijeg gin. koji će mi, nadam se, znati reći nešto više.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj tvoja sjena prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti Boxice na podužem postu i detaljnjim objašnjenjem. Puno mi je jasnije o čemu se radi i mislim da to nema veze s mojim slučajem. Jedan mi je doktor rekao da ću u sljedećoj trudnoći sakako napraviti serklažu ali po njemu to bi bilo to, a ja mislim da to ne može biti rješenje, pogotovo ako neznam što je povod otvaranju i s obzirom da se otvaram jako brzo ne vjerujem da će tih par šavova uspjeti zadržati i spriječiti porod. Kad mi dođu nalazi od trombofilskih faktora odlazim kod jednog stručnijeg i iskusnijeg gin. koji će mi, nadam se, znati reći nešto više.
    što se tiče serklaže definitivno ti preporučam Petrovu...
    moja bivša cimerica 2010 god je došla iz Merkura (Zajčeva) gdje joj je rađena serklaža...šav je popustio, u Petrovoj je napravljena ponovna serklaža (a to nigdje ne rade) i žena je izdržala do 31 tt...veliki plus je bio što je nosila trojke (a oni se brže razvijaju jer tijelo prepoznaje raniji porod u slučaju više beba) i malci danas imaju 20 mj, živi i zdravi
    trenutno mi je i jedna kolegica tamo na održavanju trudnoće, isto joj je napravljena serklaža (u prvom porodu je izgubila bebu u 23tt, naglo se otvorila i kad je došla u bolnicu bilo je prekasno za bilo što)...evo je gura sad već u 30tt (serklaža je napravljena u 24tt, dobila trudove u 25tt, bila na tokolizi i sve se smirilo)

eto ti dvije velike pozitivne stvari koje su doživjele meni bliske osobe (znači nije neka priča samo), drži se i ne gubi nadu!!!

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ne mogu vjerovati da je tvoja sjena morala sve ovo proci da bi tek SADA doktor rekao da ce u iducoj uraditi serklazu!!¨Pa zar se to nije moglo malo ranije uraditi? MOzda prije nego je morala izgubiti sina???Mrzim te je... doktore, ne znaju sto prolazimo, koliko nasi zivoti i oobitelji pate i brakovi!?Da bi tek nakon nekoliko izgubljenih beba oni pokrenuli rep...Uzas...jako sam tuzna i ljuta oprostite mi...

tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Boxica lijepo je čuti da postoje i sretni završeci. Nisam sigurna kako će to ići, Zagreb mi je stvarno jako daleko a pošto znam da vjerojatno ću duže vrijeme morati boraviti u bolnici nepojmljivo mi je da bi bila toliko daleko od moje curice i muža. Mislim da ni financijski ne bi izdržali. Za sada ću se probati raspitati kako funkcioniraju u Rijeci (premda mi ni to nije toliko blizu ali u druge bolnice se ne pouzdajem). Ne preostaje mi ništa drugo nego vjerovati u sretan završetak, a nakon svega to je jako teško.
    Patrik i ja sam bila ljuta i bijesna ali s vremenom shvatiš da to ne pomaže. Doktori i dalje spavaju mirnim snom i jednostavno ih tuđi problemi ne diraju, ne trude se i ne pokušavaju razumjeti. Ne preostaje nam ništa drugo nego uzeti stvari u svoje ruke i sami se boriti rukama i nogama. S vremenom se naučiš izboriti za sebe i svoja prava. Ne želim više razmišljati što bi bilo kad bi bilo jer s tim ne postižem ništa, mog mišića mi nitko neće vratiti, jedino što mogu je pokušati napraviti sve kako bi još jedna beba došla i zadržala se na ovom svijetu u mom naručju.

tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tikice sretno sutra!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tikice, jel gotov pregled? cekamo te da nam se javis...

tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

tikice, javi se! cijeli dan provjeravam forum da vidim novosti.

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Samo da je sve uredu Tikice, i ja sam medju nestrpljivima

Javi se kad mognes!

luna09 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tikice,mislimo na tebe i nadamo se da je sve u redu!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

???????????????????????????????????
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

tikice sta se desava,javi se...........~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    dakle kod trombofijije je pojačano zgrušavanje krvi te se u pupčanoj vrpci stvaraju ugrušci i bebe se ne mogu dovoljno hraniti te su u skladu sa tim zaostajaju u rastu...
    nakon svega, mamin organizam automatski odbacuje plod koji se ne razvija dobro, priroda radi selekciju...
    ne, nema ti to veze sa pupkovinom...
    toima veze jedino i isključivo sa posteljicom... beba je zdrava, BUG je u nama..kako se kroz posteljicu filtrira krv i hrana, gusta krv ne hrani sitnekrvne žile posteljice te dijete ne dobiva ni kisik ni hranu.. i počinje zaostajati u razvoju.
    Prvi 'laički' znak toga je zaostoj u razvoju (ne gubitakplodne vode ili nešto treće).
    Nakon svega, dijete dobija fetalnu patnju i guši se odnosno umire od nedostatka kisika i hrane koji prolaze posteljicom i umire (ništa majčin organizam ne odbacuje) jer su majka i dijete dva odvojene organizma (osim krvotoka koji ih veže)

nahodala sam se po Rebru po hematologiji te načitala medicinskih enciklopedija doknisam otkrila što mi je jer 2007 godine o tome se baš puno nije znalo

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj tikica78 prvotno napisa Vidi poruku
    ali iskreno strah me jako trojkica ne zbog toga da ja to ne bi mogla kao majka , nego zbog toga što su višeplodne trudnoće rizične.
    bolje da je jedna ali vrijedna pa da sam ja mirna cijelu trudnoću.. iako ni to nije garancija, ali moram pozivno razmišljati!
    od srca ti želim sreću i potpuno te razumijem oko višeplodnih trudnoća...
    sjećam se kada sam ja išla dr Lučingeru izričito sam mu rekla da neželim vraćanje dva ili tri embrija ...( zaista ja u tome ne vidim kao visokorizična trudnica i trombofiličarka kojoj posteljica uredno otkaže u 35 tjednu nadalje te kao četrdesetogodišnjakinja koja je osuđena na amnicentezu) nikakvu prednost - već strašan psihički pritisak i grozan rizik...
    Daj bože jedno po jedno....puno manji rizik te koji se lakše da sanirati ako nešto loše krene

tako da onošto sama želiš i ja ti od srca želim
    Posljednje uređivanje od mačkulina : 17.06.2012. at 07:49

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Mačkulina tako mi je drago što si dobro, to mi daje nadu da i mi ostali možemo imati sretne krajeve.
    Tikica nadam se da je sve ok

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tikiceeeee !!!!!
    javi nam seee
    nadam se da je sve ok, i da uzivas u lipom vrimenu!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Želim ti da ti tjedni do poroda prođu što bolje i sigurnije. Nije mi jasna ova tvoja rečenica:

Citiraj mačkulina prvotno napisa Vidi poruku
    kao četrdesetogodišnjakinja koja je osuđena na amnicentezu
    Nijedna četrdesetogodišnjakinja nije "osuđena" na amniocentezu, nijedna trudnica ne mora ići na amniocentezu. To je osobna odluka.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 17.06.2012. at 16:05

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tikice, nemoj da se brinemo
    javi nam se

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Želim ti da ti tjedni do poroda prođu što bolje i sigurnije. Nije mi jasna ova tvoja rečenica:

Nijedna četrdesetogodišnjakinja nije "osuđena" na amniocentezu, nijedna trudnica ne mora ići na amniocentezu. To je osobna odluka.
    točno, ne mora ali ajd ti u tim godinama ostvari trudnoću i odbij amniocentezu i budi mirna u cijeloj trudnoći svih 40 tjedana, dok ti cijeli konzilij doktora drugo govori.
    Možda ti možeš, i želiš....ja ne mogu i ne želim.
    Posljednje uređivanje od mačkulina : 18.06.2012. at 00:35

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne znam sto nam se ne javi,pise joj posljednja aktivnost 17.o6. u 18:13??????????????????????????

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

pa javiti će se kada bude to željela ili kada bude pored kompa...
    za dobre vijesti nikada nije kasno a o lošimanećemo razmišljati .. zar ne?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne, nema ti to veze sa pupkovinom...
    toima veze jedino i isključivo sa posteljicom... beba je zdrava, BUG je u nama..kako se kroz posteljicu filtrira krv i hrana, gusta krv ne hrani sitnekrvne žile posteljice te dijete ne dobiva ni kisik ni hranu.. i počinje zaostajati u razvoju.
    Prvi 'laički' znak toga je zaostoj u razvoju (ne gubitakplodne vode ili nešto treće).
    Nakon svega, dijete dobija fetalnu patnju i guši se odnosno umire od nedostatka kisika i hrane koji prolaze posteljicom i umire (ništa majčin organizam ne odbacuje) jer su majka i dijete dva odvojene organizma (osim krvotoka koji ih veže)...
    u mom slučaju dolazi i do odbacivanja ploda odnosno dobijam kontrakcije i počinjem se otvarati...naravno da nije kod svakoga, ali eto u mom slučaju je
    isto tako je bilo ugrušaka i na posteljici, ali mi je i jedna žila pupkovine bila skroz začepljena pa su umjesto tri samo dvije bile u funkciji...

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Cure, znate jel nam klarita rodila i kako je??

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa javiti će se kada bude to željela ili kada bude pored kompa...
    za dobre vijesti nikada nije kasno a o lošimanećemo razmišljati .. zar ne?
    ne, ne razmisljamo o losem, ni slucajno.
    nego , eto volila bi da na se javi, cisto da znamo

Patrik,cini mi se da nije Klarita jos rodila

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Drage moje evo me..nisam vam se javila jer sam u subotu nakon pregleda na povratku doma imala strasnu prometnu nezgodu i lezala sam u bolnici na traumi. Puštena sam kuci ali sve me boli svaki i najmanji dio tijela, jako sam nagruvana i plava posvud. Dr.je vidio na uzv dvije male bebice..srceka naravno jos nije ali sad tko zna sto će biti..
    To vam je moja prestrasna sudbina..

tvoja sjena avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jao tikice, ne mogu vjerovati kakve si ti ''sreće''. Kao prvo čestitam ti na bebicama i iskreno se nadam da prometna nezgoda nije ostavila nikakve posljedice na njih. Znam da u tim trenucima to izgleda nemoguće ali pokušaj ostati pribrana i pozitivna jer one to zaslužuju. Čuvaj se tikice, bit će sve u redu. Od srca ti želim da nam za 8 mj budeš neispavana od dječjih plača a ne od briga i stresa. Mislim i navijam za tebe svaki dan. Pusa

marija1411 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Tikice sigurna sam da su tvoje bebice dobro. "Usvakom zlu nešto i dobro"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •