Stranica 68 od 95 PrviPrvi ... 1858666768697078 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,351 do 3,400 od 4725

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 4

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga luna, drago mi je da ti je bolje...i vjeruj mi, strah morati preci preko duge ili na onu stranu, iako nas tamo nesto lijepo ceka, mogu potpuno razumjeti...I samu me puno puta pred spavanja obuzmu tako losi osjecaji- sto ako umrem nocas? Dal cu ga vidjeti tamo? Kako ce moj voljeni bez mene? Ne zelim ga ostaviti samog i tuznog, vec je dovoljno propatio zbog Patricka...i tako, boreci se protiv sna, jedino me mogu utjesiti ruke mog muzica, nikakva molitva, glazba, nista...samo on...

Ja sam ovih dana dobro...obuzele su me neke druge aktivnosti, brige, posao, fax. Spremamo se lagano na put u Svetu zemlju, nadam se da ce nam barem jedan tako turbulentan program uspjeti skrenuti misli sa nase tuge i da prozivimo opet pa barem par dana onu nasu srecu od prije, one nase njeznosti...Nasalimo se puno puta da cemo tamo napraviti bebicu Ja moram priznati se lakse suocavam sa tom recenicom, otkako pijem folnu...Osjecam da sam jedan korak blize ka novoj trudnoci, samo jos treba onaj jedan kljucni trenutak i tu je Nece mozda biti ovaj mjesec, ne iduci, ali svejedno, moj duh je lagano spreman za to...

Uskoro ce, kao sto je luna pisala, bozicni blagdani! Sto preporucujete i kako se vi nosite sa tim danima? Mi smo kao i uvijek, svugdje pozvani i do sada smo samo jedan Bozic proveli doma i to imali punu kucu gostiju! Kako sada? Nekako se bojim provesti to vrijeme usamljena sa njim, a bojim se opet i ljudi i njihove djece, koja ce sretna skakutati oko bora i otvarati poklone...a moj Patrick to nece moci! Sto uciniti? Eto, ja opet trazim za savjet...Puno puta to cinim ovdje, volim cuti drukcija misljenja pa i ona malo kriticnija, koja znaju puno puta vratiti covjeka na pravi put...ali opet imam osjecaj da odlucim onako kako mislim da je nama najbolje...Pa drage moje, radujem se vasim postovima (samo "domacim" mamama Andjela, nadam se da novih nece biti) i saljem vam ogromnu pusu!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Što ti reći. Ja sam rodila anđelicu u novogodišnjoj noći. Ono kad gradonačelnici posjećuju prve bebe rođene u Novoj godini. Znam, i njima sam pokvarila taj posjet rađaoni, čekali su iduću bebu...
    Tako da možeš zamisliti kako mi je bilo svake iduće Nove godine, uvijek sam pazila da nema vijesti na TV prvi dan, da se novine ne kupuju, ili bih isplakala dušu još i više.
    Nemam ti savjet. Preživjela sam. I Božiće i Nove godine i sve. I ti ćeš. Da li će ti biti podnošljivo? Po tvojim postovima mislim da neće. Bar još neće. Ali, preživjet ćeš.
    I ova tvoja nada u zadnjoj rečenici je, nažalost, neostvariva. Kolike nove mame anđela su tu od kad sam i ja....Srećom što odu one koje dobiju iduće dijete, vrati te to novo dijete u život, predivno te vrati. Pa, naiđeš samo tu i tamo, kad je koja godišnjica ili kad pomisliš da kome treba utjeha.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Tako je Beti3. Dođem, čitam, ponekad pomislim komentirati ili ne, javiti se ili ne...da li je meni mjesto više ovdje? kako te žene sad gledaju na mene? meni je lako sad pametovati i nekom reći "bit će ok". Beti ima pravo. Bit će teško ali preživit ćeš i te blagdane i tuđu djecu koja se vesele boru... Prošla i ja slično. Trebala sam isto rodit na Novu godinu tako da sam nikad dočekan termin provela u suzama dok se drugi vesele.

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kako te žene sad gledaju na mene? meni je lako sad pametovati i nekom reći "bit će ok".
    Draga optimisticna, naravno da ti je mjesto tu, ukoliko i ti osjecas da je tako, jer ti iako si majka jednog zivuceg djeteta, ipak si jos uvijek Majka Andjela, i to ostaje za cijeli zivot. I na tvoje rijeci ne gledam kao na pametovanje, vec kao na mrve nade, koje drugima daju snagu i motivaciju za ne odustati...Ne znam kako je drugima, ali meni u svakom slucaju pomaze cuti iskustva i misljenje majki, koje to imaju velikim dijelom iza sebe. Kazem veliki dijelom, jer pretpostavljam da ova prica nikad nije svrsena, i da se covjek vise puta mora konfrontirati sa njom.

Athana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Patik_moj <3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uskoro ce, kao sto je luna pisala, bozicni blagdani! Sto preporucujete i kako se vi nosite sa tim danima? Mi smo kao i uvijek, svugdje pozvani i do sada smo samo jedan Bozic proveli doma i to imali punu kucu gostiju! Kako sada?
    Sjećam se kako sam prošli Božić bila vesela...trebala sam odraditi još neka 3 dana do Nove godine i povući se na trudnički...mm i ja smo pravili planove kako će nam slijedeći Božić biti još radosniji jer ćemo biti bogatiji za jednog malog člana u našoj obitelji...razmišljali smo kako ćemo kititi bor, pa iako naša bebica neće biti dovoljno velika, sigurno će se veseliti šarenim svijećicama i kuglicama na boru...

I tako mi je nedavno palo na pamet kako se približila zima i Božićni blagdani...a sa zimom i naši neostvareni planovi...u jednom trenutku sam čak odlučila da ove godine neću ni kititi bor, ni ukrašavati kuću...ništa, baš kao da nemam potrebu ništa obilježavati jer nemam za koga...ipak, promijenila sam mišljenje... Za mene je Božić uvijek bio najveseliji blagdan u godini, ne želim "ubiti" u sebi duh tog posebnog dana...okitit ću bor svome anđelu, iako nije s nama, prisutan je u našim srcima, i neka svjetle šarene svijećice za njega, jer vjerujem da će on to znati...provesti ćemo taj dan obiteljski, kao i do sada...
    Za Doček još nemamo planova...sami ili u najužem krugu naših dragih prijatelja, ispratit ćemo ovu tužnu 2012. u nadi da će nam Nova donijeti puno ljepše dane...

Athana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj Patik_moj <3 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga optimisticna, naravno da ti je mjesto tu, ukoliko i ti osjecas da je tako, jer ti iako si majka jednog zivuceg djeteta, ipak si jos uvijek Majka Andjela, i to ostaje za cijeli zivot. I na tvoje rijeci ne gledam kao na pametovanje, vec kao na mrve nade, koje drugima daju snagu i motivaciju za ne odustati...Ne znam kako je drugima, ali meni u svakom slucaju pomaze cuti iskustva i misljenje majki, koje to imaju velikim dijelom iza sebe. Kazem veliki dijelom, jer pretpostavljam da ova prica nikad nije svrsena, i da se covjek vise puta mora konfrontirati sa njom.
    Potpisujem u potpunosti ovaj post, draga Patik...

Osobno, meni svakako ulijeva veliku nadu svaki post koji napiše jedna od Majki Anđela iza kojih je neki duži vremenski period od njihovog gubitka...kojima rane više nisu tako svježe i misli na tragičan događaj tako prezentne...Iako, bol je uvijek bol, samo jedino s vremenom poprima drukčiji oblik i jasno je da ova priča nikada neće doživjeti svoj kraj...i da će se sigurno još puno puta "vraćati" dani koji su znatno teži od drugih kada će nam se povremeno činiti da se opet vraćamo na početak...

Jer najbolji dokaz da Majka ne zaboravlja i da srce ostaje ranjeno je taj što se svaka od nas, bez obzira na dane, mjesece ili godine koji su prošli, često, ponekad ili samo rijetko vrati na "ove stranice"...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

E drage moje znam kako vam je. Meni je trmin bio na badnjak o tome kakvi su mi božićni nlagdani bili nemoram vam ni govoriti ,a da sve bude u elementu ja dobila mengu na božićno jutro onako kao dar ispod bora.Kako se Božić bliži tako mene hvata neka depresija

Athana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Drage moje,

vidim da dugo nitko ništa nije pisao...nadam se da ste mi dobro, pretpostavljam da su vas obaveze pritisnule, uostalom kao i mene ovih dana.
    Jučer sam se vratila na posao i mogu vam reći da mi je to dosta teško palo...jedino što sad imam manje vremena razmišljati o svemu, ali sve nekako živi u meni, pa iako povremeno potisnem to u sebi i posao odrađujem onako kako trebam i moram, lomim se u sebi... Ne mogu se oteti razmišljanju kako sam trebala uživati kod kuće još punih 9 mjeseci sa svojim anđelom, provoditi s njim vrijeme i gledati ga kako raste...
    Nažalost, to je sve samo moje maštanje i moja želja koja ne može biti ispunjenja...jedino se nadam da ću brzo ugledati toliko željeni +, iako sam prije par dana kada sam vidjela svoju najveću neprijateljicu M., ostala jako razočarana (jer sam ne znam zašto očekivala da će se "zalijepiti" iz prve), sama sebi rekla da moram smanjiti tu želju, ispuniti vrijeme nekim drugim aktivnostima...a bebica će doći onda kada On odluči da sam za nju spremna...možda srljam u nešto, nesvjesna svojih osjećaja..jer tuga za mojim Ivanom je još tako intezivna i jaka i možda se ne bi mogla posvetiti drugom djetetu onako kako bi ono to zaslužilo. Neću previše mudrovati vama sada o tome svemu, mogla bih ispisati cijelu stranicu...samo Želja je tu, u srcu...a ostalo baš kako Bog da!

Ljubim vas sve , pišite kad stignete, tek toliko da znam da ste dobro i kako provodite dane...

mary1107 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Draga Athana!Ja stvarno nisam duuugo ništa pisala,nekako mi je bilo lakše kad izbjegavam ove stranice.U tvom postu potpuno sam se našla i morala sam to napisati.Kao da sam ga ja sama pisala..Danas je točno 8mj.od kad sam izgubila svoju bebu..i mogu reći da sam sad relativno dobro ali kad sam bila tamo gdje si ti sada,4,mj.nakon gubitka,bila sam ,sad tek vidim,totalno izgubljena.Želim ti reći da te razumijem u potpunosti!I meni je teško palo to šta sam se morala vratiti na posao,nakon 3.mj.Sretna sam bila šta ću se maknuti od kuće i biti među ljudima ali mi se srce raspadalo kad bi samo pomislila zašto sam se zapravo vratila...zato što moje bebe nema...bojala sam se "suočiti"sa ljudima na poslu,bojala sam se pitanja..zato,znam točno kako ti je..Nažalost,nemogu ti reći ništa pametno,ali vjeruj mi molim te,jedino posao i to što si se vratila u "život"može ti pomoći..Naravno,bitne su i druge stvari ali kad te obaveze okupiraju,sve je drugačije.Razumijem te i šta se tiče želje za drugom bebicom...hmmmm,isto,isto tako sam i ja razmišljala ,odmah nakon gubitka sam htijela da ostanem opet trudna,nisam htijela čekati,nisam htijela slušati doktore kad su mi savjetovali da čekam,mrzila sam sve koji imaju djecu ili su trudni,samo sam htijela da sam i ja jedna od njih...Rekla sam,8.mj.je prošlo,i nisam još trudna,unatoč tome šta nisam slušala doktore i nismo koristili nikakvu zaštitu(a samo da napomenem prošlu trudnoću sam od prve ostala trudna)...plakala bi svaki mjesec kad bi mengu dobila,svaki put kao da mi se ponovo cijeli svijet srušio,ljuta sam i na Boga bila mada sam se Njemu skroz okrenula u ovoj situaciji..uglavnom,prolazila sam svašta,prolazim još uvijek,i dalje je želja neopisiva,to mi je smisao života ali sada malo drugačije razmišljam..Ne padam u depresiju kad dobim M,nekako sam se pomirila sa tim da moram ići korak po korak,da je tako najbolje..pustila sam Bogu neka me on vodi,i neka mi da dijete onda kad On smatra da treba..ne treba srljati u ništa..da sam ostala trudna odmah,sad bi se pojela živa jer onda nebi imala sve nalaze koje imam sada i nebi sigurno bila mirna u trudnoći.To mi je samo "znak"da sam trebala čekati..a i ta tuga i bol su poprimile u ovom periodu neki drugačiji oblik.sigurna sam da sam sad spremnija i smirenija za drugu bebicu nego prije 4mj..Želim ti na kraju reći,budi hrabra i strpljiva..vjeruj u Boga,On jedini zna šta je i u kojem trenutku najbolje za tebe..nemoj se opterećivati kada će druga bebica doći,sa time ćeš se samo mućiti..uživaj u stvarima koje voliš,da što manje operećuješ svoju glavicu sa tako teškim stvarima..ništa nije u našim rukama niti u našoj moći.Postoji netko tko brine za nas a mi mu trebamo vjerovati..tada će sve doći na svoje mjesto..Ljubim te draga!Hrabro!!

Athana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj mary1107 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Athana!Ja stvarno nisam duuugo ništa pisala,nekako mi je bilo lakše kad izbjegavam ove stranice.U tvom postu potpuno sam se našla i morala sam to napisati.Kao da sam ga ja sama pisala... mrzila sam sve koji imaju djecu ili su trudni,samo sam htijela da sam i ja jedna od njih...uživaj u stvarima koje voliš,da što manje operećuješ svoju glavicu sa tako teškim stvarima.. ništa nije u našim rukama niti u našoj moći.Postoji netko tko brine za nas a mi mu trebamo vjerovati..tada će sve doći na svoje mjesto..Ljubim te draga!Hrabro!!
    Mary, draga...hvala ti puno na tvom ohrabrujećem postu, riječima podrške i što si se javila...vjeruj mi, postoje dani kada sam i sama nastojala zaobilaziti ove stranice, jer sam imala osjećaj da me nekad vraćaju na sam početak...ali nigdje nisam naišla na toliko razumijevanje kao ovdje i ponekad i sama teško sebi mogu objasniti sve što mi je u glavi i ono što osjećam, ali znam da ovdje postoje Majke, koje i kada ne pišu, jednako osjećaju i razumiju, i napisano i nedorečeno...

Posebno sam izdvojila ovih nekoliko par rečenica koje si napisala (iako bih u potpunosti potpisala tvoj post, jer prolazim upravo takav period), jer si se dotakla i mojih najcrnjih, vrlo ružnih razmišljanja...onog najgoreg osjećaja ljubomore svaki puta kad čujem da je neka poznanica ili kolegica trudna, da je rodila, da je dijete zdravo i da je sretna...Bože, doista ne želim nikome da osjeti bol gubitka koji smo doživjele, ali ne znam zašto se ta mala zavist svaki puta javi u meni...ne mogu se istinski radovati tuđoj sreći, osim Majkama i Trudnicama sa ovoga foruma, jer jedino s njima suosjećam i veseli me svaki + koji ovdje ugledam! Ponekad mislim da tu ljubomoru neću pobjediti u sebi do onoga dana kada budem imala svoje dijete u rukama...a to nikako ne želim, vrlo ružno se osjećam radi toga i ne želim razmišljati na takav način...

Ali vjerujem da će se sve jednom posložiti onako kako treba i baš kao što si rekla...postoji Netko tko se brine za nas...zato sam, baš kao i ti, odlučila sve staviti u Njegove ruke (temu koju si otvorila pročitala sam još onih dana kada sam se prijavila na ovaj forum, pa iako nisam tamo komentirala, prekrasno si napisala u najtežim trenucima da je On tvoja snaga)... Ono što nikako ne smijemo izgubiti je Vjera, pa iako moja do tada nije bila toliko velika, sad mi je srce puno...

Ljubim te, draga

mary1107 avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Slažem se draga sa tobom da se jedino ovdje može naći razumijevanje.Mi netrebamo puno riječi da bi se razumijele,sve smo "iste"Evo i to šta kažeš za trudnice i bebe,ja isto samo sa mama s ovog foruma suosjećam i radujem se jer znam koliko to njima znači...a druge trudnica,hmm...osjećam prema njima nešto čudno.Možda to i nije ljubomora nego me samo podsjeti na mene pa se rastužim..neznam,ali nije mi nikako drago kad pomislim,zašto ona ima bebu a ja ne..ljuta sam na sebe zbog toga jer ne zapitam se da li toj osobi nešto drugo u životu fali..možda osoba sa kojom bi dijelila radost roditeljstva,možda nema svoju obitelj,svoje roditelje,svoj dom,možda ima neki zdravstvenih problem i sl..možda joj fali sve ono šta ja imam a neznam cijeniti.Mislim da sam "nagrađena "sa puno stvari i nemam pravo biti ljuta niti ljubomorna na nekog..Svatko ima neki svoj put ,put koji se nemože i nesmije uspoređivati sa ničijim drugim..svako od nas je drugačiji i upravo zbog toga poseban..Da draga Athana,Bog je moja snaga!U onim najtežim danima,samo On me je nosio i nije mi dao da padnem.Imala sam ja,i još ponekad imam kriza ali svaki put se dignem jer znam da me On nije ostavio i da me neizmjerno voli..taj križ nije kazna,križ treba prihvatiti kao dar i onda je sve lako..Dopusti Isusu da ti pomogne nositi tvoj križ,vidjet ćeš da te neće više žuljati rame,bit će ti lijepo hodati uz Njega!Križ je simbol nade,vjere,vječnosti,svjetla(a ne tame),i stoga i ovaj naš križ sigurno ima to značenje..iza njega nešto sjaji,samo polako treba koračati prema toj svjetlosti...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Drage athana i mary

nalazim se u svakom vasem postu i isto se tako osjecam po pitanju svega. Od osjecaja,misli do zelje za plusom. Nadam se da ce nam dragi Bog dati snage da izdrzimo sve sto nas ceka i da cemo napokon u bliskoj buducnosti biti sretne i ispunjene. Nisam se javljala neko vrijeme jer sam malo putovala i razmisljala o buducnosti sta cu i kako cu.Htjela sam vam samo reci da sam u mislima sa vama. Patik gdje si ti?sta ima novoga? Kako je bilo na putu u svetu zemlju?

Budite hrabre i cuvajte se

puno pusa

Athana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Citiraj mary1107 prvotno napisa Vidi poruku
    ..taj križ nije kazna,križ treba prihvatiti kao dar i onda je sve lako..Dopusti Isusu da ti pomogne nositi tvoj križ,vidjet ćeš da te neće više žuljati rame,bit će ti lijepo hodati uz Njega!Križ je simbol nade,vjere,vječnosti,svjetla(a ne tame),i stoga i ovaj naš križ sigurno ima to značenje..iza njega nešto sjaji,samo polako treba koračati prema toj svjetlosti...
    Doista vjerujem, draga moja, da je tako...jer ovu snagu koju imamo mi, Majke Anđela, može dati samo dragi Bog i sigurna sam da za sve postoji dobar razlog, pa iako ga mi ponekad ne možemo "dosegnuti", trebamo, baš kao što si i sama rekla, koračati prema njemu, jer "...nikako ne može biti kazna Anđeo na dar..."

Mišekice, draga, nadam se da si se lijepo provela na svojim putovanjima i da ti je to pomoglo da "središ misli" i napuniš baterije... Također sam se pitala gdje nam je Patik, jel se vratila iz Svete Zemlje i ima li možda nekih lijepi vijesti?! Javit će se ona sigurna nama kad uhvati vremena za pisanje...

Ljubim vas sve

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje...evo i Patika nazad

Jako ste mi falile...imala sam vise puta potrebu pisati vam, ali nije bilo dovoljno snage!
    Kratko izvjesce o Svetoj Zemlji- jedan prelijepi dozivljaj, koracati Isusovim stopama...U Razgledavanju Maslinske Gore jedna me zena upitala kako sam...POcela sam joj pricati kako mi je tesko, kako sam tuzna kad vidim vjeru drugih ljudi, mole se i hvale Boga, a ja sam samo tuzna...Molim Isusa da mi oprosti,a li vidim da je moja vjera nejaka, da mi nije mjesto uz NJeg, jer sam ga iznevjerila...Tu smo se obje rasplakale pricavsi o Patricku i koliko mi fali, a ona je samo na kraju dodala, Vidis, zaplakala si gdje je i sam Isus plakao, mozda ce i tvojoj muci uskoro doci kraj...To mi je bio najljepsi dio mog hodocasca! U crkvi koja ja sagradjena na spomen Marijina pohodjenja Elizabeti, dok je bila trudna, mislila sam na sve vas, trudne i one koje se nadate trudnoci, da i mi kad je najbolji trenutak za to osjetimo kako nam igra "cedo" u utrobi!

Tesko mi je bilo samo, sto sam osjecala da nisam potpuno posvecena molitvi... i da moje srce jos uvijek nije cisto, da se preobrati...Kad sam se vratila doma, pala sam opet u rupu...Opet plakanje, ali ovaj put ne za Patrickom, vec jednostavno sam plakala, nemam snage vise ici naprijed, nemam snage vise ici raditi, studirati, zivjeti normalan zivot. Zelim samo lezati i pustitit zivot da tece...Obzirom da sam vec par puta imala ovakve krize, ovaj put smo odlucili da cu jos jednom potraziti strucnu pomoc i to neku blazu terapiju medikamentima. Osjecam da ludim...a to ne zelim...ne zelim da sutra moja djeca imaju bolesnu majku, toga se jako bojim...Bojim se ovog ludog zivota! E tako, danas idem prvom lijecniku pa cemo vidjeti sto cemo dalje...
    A sto se bebice tice, i tu sam sve prepustila Bozjoj volji...Mada nije upalilo da se beba zacne u Svetoj Zemlji, jer je menga stigla ovaj put jako rano Valjda znak da ne treba biti tako To prepustam Isusu nek odluci za mene! Mozda je tako najbolje...
    Eto tako, dosta sam vas sada mucila svojim postovima! Sigurno ste ocekivale nesto drugo...ali eto, meni je drago da je ovako kako je...Mislim da mi je sam Isus ukazao da mi nije dobro, da moram dalje ici, ali drukcijim putem...

Saljem vam puno pusa i grlim vas!
    P.S. Kako ste mi vi sve? Luna, mackulina, misekica...itd.???Da vas dalje ne nabrajam

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga patik

drago mi je da si se javila,falila si nam na forumu. Koliko sam vidjela putovanje u Svetu zemlju je bilo od presudne vaznosti. Iako stvari nisu onakve kako si ih zamislila prije odlaska ipak su se dogodile neke promjene. Draga patik drzim ti od srca fige da ti bude bolje nakon strucne pomoci.jesi li mozda procitala knjigu andjeli u mojoj kosi?ja sam neki dan dosla do kraja i suze su same curile. U knjizi stoji da svaka beba u trenutku kada je zaceta zna da li ce uspjesno biti donesena na svijet ili ne i da si svjesno sama bira svoje roditelje koje beskrajno voli. Patik draga nikada necemo biti super i kao prije,ali se jednostavno moramo truditi. Jednostavno nemozes niti nesmijes odustati od svega posla,faksa,zivota. Moras se truditi bez obzira koliko tesko bilo. Imas muza kojeg volis zamisli kako je i njemu tesko iako mozda o tome ne prica. imas obitelj koja te treba iako mozda nisu bili uz tebe kada ti je to bilo najpotrebnije. Zamisli kakve bi ti sve lijepe stvari buducnost mogla donjeti?moras se oporaviti jer nova mrvica koja ce danas sutra doci zasluzuje imati svoju mamu veselu i zdravu. Moras si dati sansu!ne samo zbog sebe vec zbog svojih najdrazih. Oprezno sa tabletama draga jer bol sa njima ne prolazi....samo se odgadja i ta tuga nas kad tad opet zaskoci;(

ljubim te puno i pisi nam

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

pozdrav svima. prije tjedan dana izgubila sam svog malog anđelića, u 16 tjednu mu je prestalo raditi srceko.kada smo stigli na redovnu kontrolu izraz doktora mi je sve rekao. učinjena mi je kiretaža. bol i praznina koja je ostala mi je neopisiva. uopće ne mogu zamisliti kako da živim dalje. imam osjećaj da me nitko ne razumije i samo tražim odgovore, zašto, što sam krivo napravila. teško smo došli od te bebe. imam policistične jajnike i svi su mi govorili da bez umjetne oplodnje ne bude ničeg. već sam bila odustala od svega kad ono malo čudo u meni. kad sam saznala već mu je kucalo srceko. gledali smo ga kako maše rukicama i nogicama.... kako da to prebolim, kako da krenem dalje, kako da ne boli.......

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ej draga misekica, ma falile ste i vi meni, sve...
    Evo ja se javljam da kazem sto je novog kod nas. Suprug i ja smo jucer isli k nasem lijecniku i on je rekao da sam klasicni primjer depresivne osobe i to u losem stanju, da ju moram lijeciti, jer nece samo tako nestati, cak i ako bih u skorije vrijeme ostala trudna. U ponedjeljak odlazim jednoj lijecnici koja ce mi propisati terapiju i ona mora valjda najmanje pola godine trajati, da bi imala ucinka i da bih se mogla nekad skinuti sa tableta...pitali smo i zbog trudnoce...On preporuca da se trenutno stitimo (iako smo jucer odlucili krenuti dalje , jer da bi bilo prerizicno ostati trudna u ovakvom stanju, a ako bih slucajno zatrudnila manji je rizik nastaviti sa terapijom, nego se skidati sa nje, dok za to nije vrijeme doslo...eto drage moje...tesko je jos znati da cemo morati cekati jos pola godine, ali dobro...nek bude kako ce biti...folnu cu piti i dalje, pa sto bude...Iako nije bas lako cuti da cu morati piti tablete ili cak ako ne pomognu ici u kliniku, po prvi put imam osjecaj da je to pravi put...i mozda je to i bio cilj moga puta u Svetu Zemlju, da se vratim, padnem u krizu i shvatim da nesto moram mijenjati...jer se puno toga teskoga dogodilo u posljednje vrijeme, jednostavno ne mogu dalje bez tudje pomoci....eto, too bi bilo sve od mene...saljem vam puno pusa i drzite mi fige da ozdravim! Jako se bojim svega!

@sbrigitta
    jako mi je zao...oprosti, napisala bih ti par utjesnih rijeci, ali ne znam ih ni sama...i sama se trenutno nosim tesko sa svime! Nek ti je samo Bog na pomoci, da iz svega izadjes zdrave glave, jer to je najvaznije...Ljubim te i grlim!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Draga sbrigitta,prvo da ti izrazim svoju iskrenu sućut.Znam koliko ti je teško i kako se osjećaš jer sve mi ovdje nažalost se isto tako osjećamo i nakon mjesec,dva,tri,pet...Zaista je prežalosno što nas ima sve više i što moramo ovo prolaziti.Bol i praznina neće nikada nestati već će se samo malo pritajiti nakon nekog vremena,ali kako ja kažem za sebe da sam doživotno obilježena.I ja imam osječaj da me više nitko ne razumije nakon 3mj,ali me to uopče više ne zabrinjava,jer jadni su oni koji nemogu takvo što shvatiti tako da zapravo ja žalim njih.Ništa nisi krivo napravila,voljela si svoju bebicu od trenutka kad si saznala za nju i htjela si joj sve najbolje,ali jednostavno nije sve u našim rukama nažalost.Znaj da smo od sada ovdje za tebe i kad god osjetiš potrebu piši nam,biti će ti bar taj tren malo lakše i uvijek će se nać neko od nas, mama malenih anđeleka da ti pruži lijepu riječ i utjehu.Znaj da suosjećam sa tobom i mislim na tebe.Puno puno te ljubim i molim za tebe i tvog anđeleka.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Patik mila,čitam svaki tvoj post i na svaki plačem.Teške nam križeve Bog nekada stavlja na naša leđa,i imamo osjećaj da samo padamo i da se nikada nećemo dić,ali kao i svemu tako i ovome ružnom periodu u našim životima mora doći kraj.Iz svake nama bezizlazne situacije postoji izlaz i svjetlo na kraju tunela,a ja se nadam da ćeš ga ti uskoro ugledati.Biti će bolje,a ti si uzmi vremena koliko je tebi potrebno jer treba proći, nekom više nekom manje da bi krenuo u neke nove avanture koje mu život pruža.Naravno da nam pomoć treba,i ja sam ju potražila i nisam požalila.Čuvaj sebe i svoje zdravlje jer si ti sad najvažnija. Ovakvo što ostavlja doživotni trag na nama,a opet smo mi te koje se moramo boriti svaki dan same sa sobom i svojim osjećajima i nakraju tog vrtloga izaći čistih misli i bistre glave za sve ono lijepo što nam život nosi.Puno pusica ti šaljem i nedaj se,jer ipak smo mi najhrabrije žene ovoga svijeta.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Drage cure

zao mi je jsko sto se nas broj konstantno povecava. Brigitta jako mi je tao zbog tvog gubitka. Sve smo mi ovdje izgubile svoju djecu u trudnoci ranoj ili kasnoj,u porodu ili nakon nekog vremena. Avaki gubitak je tezak i bolan. To je tuga koju cemo citav zivot nositi sa sobom. Taj dogadjaj utjece ne samo na nas nego i na ljude koji nas okruzuju nase prijatelje i obitelji. Nemam ti bas neku pametan savjet za dati osim da se boris i ne odustajes ma koliko tesko bilo. Od mog gubitka je proslo 3 mjeseca i nemogu ti reci da mi he sada lakse nego sto he to bilo prije 2 mjeseca. Ja sam svoju utjehu nasla u vjeri. Neznan kako i zasto ali nekako duboko u sebi vjerujem da za sve postoji neki razlog iako nam odgovori na pitanja nisu dostupni. Znan da si se veselila bebi i da si sanjala snove u kojoj si bila majka...be odustaj od toga! Sa vremenom ces jednistavno nekako morati nauciti zivjeti sa tim. Kada sam dosla na forum cure ovdje su mi puno pomogle svjim savjetima i tu sam nasla neku utjehu. Majke na forumu razumiju tvoju bol i faze kroz koje prolazis zato pisi nam o svemu sta mislis, kako se osjecas. Mi smo tu za tebe.

Draga patik mislim puno na tebe. Zelim da ti dragi bog da snage i da ti sto prije bude bolje. Drago mi je zbog tvog puta u svetu zemlju to je puno stvari rascistilo. Nadam se da si nasla dobrog doktora. Hoces paralelno sa terapijom ici i psihologu ili?kako ti je na poslu?znam da ti je pisao zahtjevan da li uopce radis? Kako ti se muz nosi sa svime?draga patik pisi nam nisi sama mi smo svi uz tebe.

Ljubim vas i grlim

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Cure ispricavam se zbog svih pravopisnih gresaka ali pisem sa moba.

Pusa!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

pozdrav svima.Već dugo pratim forum ali sad sam vam se odlučila pridružiti i svoju bol podijeliti s vama. Prije 7 mj u 8 tt izgubila sam svoju bebicu ali sam nekako unatoč boli uspjela prihvatiti doktorovo objašnjenje da se radi o prirodnoj selekciji i da se takve stvari događaju. S obzirom da sam u postupcima IVF nakon oporavka odlučili smo krenuti u novi postupak te smo u rujnu kada je bio termin moga prvog poroda
    opet dočekali pozitivnu betu koja se pravilno duplala i ovaj put bili smo kao i doktori sigurni da ćemo dočekati svoju bebicu,ali prije tjedan dana opet šok. Na redovnoj kontroli u 9 tt opet sam čula rečenicu za koju sam mislila da više nikad neću čuti "Srce više ne kuca,morate na kiretažu" i u tom trenutku stalo je i moje srce i svi razlozi za život su nestali,jedino pogled na mog dragog koji se slomio dali su mi razlog da se malo saberem i ne pokazujem koliko me boli i da želim nestati negdje gdje nema nikoga da u samoći odtugujem svog anđela. Čitajući vaše postove vidim da su neke od vas pronašle utjehu u vjeri,ali ja sam iako je to ružno za reći svoju izgubila i ne znam kako ću ju ponovo pronaći , ne znam kako ću se vratiti na posao i odgovarati na stotine pitanja i potpitanja te kako krenuti u novi postupak bojeći se još jednog gubitka.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

draga hektor

zao mi je sto si nam se prikljucila i sto si kroz tu bol gubitka zeljene trudnoce i bebe morala proci dva puta neznam sta bih ti rekla osim da ne odustajes od svoje zelje. pokusavaj i neodustaj! jesi li napravila kakve pretrage? otkrila uzrok mozda zasto se to dogadja? znam da ti je tesko i da ce ti tesko biti vratiti se na posao i suociti sa svim ljudima tamo. ljudi ce te pitati i ispitivati jer nazalost ljudska znatizelja je velika, ali pretpostavljam da vecina njih ima dobru namjeru. zeljeti ce ti pomoci iako zapravo nece tocno znati kako. ljudi koji to nisu prosli nazalost to nemogu niti razumjeti. vjerovatno ces slusati ono tipa biti ce jos djece, ne brini se, ima vremena, sve se dogadja sa razlogom, priroda je jednostavno takva itd. u tom trenutku to ce te jako ljutiti i to je normalno. ljutiti ces se i kad ce te pitati kako si? jer kako bi bila? ja se i sada na takve stvari znam naljutiti i to mi digne tklak...a pogotovo ono pa ti super izgledas. neznam sta si ljudi misle...bolje da nista ne pricaju i zacepe usta. draga imas dva andjela na nebu koja te cuvaju! digni glavu gore i bori se...kada god ti bude tesko pisi nam...svaki put netko navrati. nemoj imati straha od iducih postupaka....misli pozitivno!

pusa
    Posljednje uređivanje od misekica2011 : 17.11.2012. at 14:52

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga misekica2011 hvala na utješnom odgovoru jer trenutno mi je ovaj forum jedina utjeha i izvor informacija šta da radim dalje.Nisam napravila još nikakve pretrage,ali u novi postupak ne idem dok ne napravim imunološke pretrage iako doktori smatraju da mi nisu potrebne jer se najvjerovatnije radi o prirodnoj selekciji i to je kao normalno te bi se trebala zabrinuti tek nakon trećeg puta i najvažnije je da mogu ostvariti trudnoću. Trenutno intenzivno proučavam postove cura na imunološkim pretragama tako da pripremljena dođem kod doktora da ne bi bilo kakvih iznenađenja i odbijanja davanja uputnica iako vidim da će biti borbe,ali neću nikome dozvoliti da mi bude prepreka da dođem do svoga djeteta.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

draga tako je ne smijes nikome dozvoliti da ti bude prepreka do djeteta! mislim da bi svakako trebala potraziti drugo misljenje...da radi se o prirodnoj selekciji, ali opet mozda za to postoji jos neki dodatni razlog? ne znam da li su doktori ponekad ljeni ili sta im je? posebno me razljutila ova recenica da se treba zabrinuti tek nakon treceg puta?!?! zasto ne kazu da se treba zabrinuti odmah nakon prvog? ufffffffffffffff bas sam ljutaaaaaaaaaaaaaa! hektor javljaj nam sve novosti i pisi nam kada god ulovis vremena. mi smo tu...jednostavno kreni u borbu i ne odustaj dok ne dodjes do cilja!

ljubim te puno

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

da se malo i tu javim
    zao mi je sto nam se svako malo pridruzi jos jedna mama andjela,svaki put i sa svakom novom pricom vratimo se na nasu bol,ali nek vas price mama koje su to prosle i docekale svoju srecu guraju naprijed,jer sa svakom njihovom pricom javlja se tracak nade i za vas jer znate da ce biti bolje i da cete i vi uspjeti,i ja sam eto docekala plus i uzasno me strah svega,svakog pregleda,na svaki i najmanji bol sizim,ali se trudim ostati prisebna i sretna,i nadam se da cu sada uspjeti.....

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hej draga adal, zelim ti srecu cijeloga svijeta sa tvojom mrvicom!! SIgurna sam koliko god se tesko osjecas, da je prelijepi osjecaj znati da imas nesto maleno u sebi sto ce kroz par mjeseci lupati rukicama i nogicama u busi :D Mrvici zelim lijep boravak u maminoj pupi!
    A ja evo upravo uzela svoj prvi antidepresiv...moram izgurati dva tjedna dok ne pocne terapija pravo djelovati. Sada moram ici, javim vam se kada bude malo vise vremena! Ljubim vas sve!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala draga Patik ,i ja tebi zelim da ti vrijeme sto prije prodje i da opet stanete na noge i docekate svoju srecicu

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Drage moje cure,

evo mene isto na početku trudnoće, i taman sve krenulo super, devet tjedana prošlo i onda u subotu šok, opet krvarenje.
    Sve je prošlo ok, ultrazvuk uredan i krvarenje se smirilo idući dan. Ne znam, možda mi netko govori da ipak malo usporim ritam. Previše sam se opustila i nastavila normalnim ritmom, taman prestala gledati na wc papir svaki dan očekujući najgore. Ništa, idemo dalje, sad je sve ok odmaramo i čekamo iduću kontrolu u petak. Izludjet ću više od brige! Curke držite se, ljubim Vas puno, velika ste mi utjeha u najcrnijim trenucima!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

draga katrin23 cestitam ti od srca i drzim ti fige da sve bude u redu. lijepo odmaraj i mazi busicu sa svojom bebicom.

draga patik nadam se da ce ti biti bolje od terapije. javljaj nam novosti. drago mi je da si se javila. cuvaj se

pusa

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

curke da vam se ukratko javim isvoju sreću podjelim sa vama TRUDNA SAM

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

katrin23 cestitam na t i drago mi je daje sve bilo u redu,a strah sta reci kad sam i sama u istom sosu,nikadvise bezbrizne t i smirenosti ali izrzat cemo mi to jer ce ovaj put,MORA,sve biti u redu...
    kaja cestitke jos jednom

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage mamice, cestitam vam od srca! Ne znam sto to hara forumom, pa sve ste mi trudne :D Jako ste me razveselile! Nek su vam mirni iduci mjeseci i nadam se da cemo se sve mi koje to zelimo, uskoro vam moci pridruziti!
    Ja imam 4.12. termin kod svog ginica, pa me zanima njegovo misljenje o antidepresivima koje ja uzimam (naime su po rijecima mog lijecnika jedini koji se smiju uzimati u trudnoci i za vrijeme dojenja) i sto ce on reci...ako on potvrdi, volila bih vam se i ja uskoro pridruziti! ALi prije svega zelim biti ponovno zdrava...ovo stanje je jako tesko i naporno, iskreno bojim se za svoju buducnost, imam osjecaj da stvari vise nisu bas u mojim rukama, da je vrag odnio salu. Samo se nadam da ce lijecnici oko mene znati sto rade i pomoci nam da izadjemo na pravi put. Za sada imam osjecaj da sam na pravom putu! Vec sam dva dana na tim medikamentima, i nemam nikakvih nuspojava, sto je velika rijetkost! Treba izgurati prva dva tjedna na njima i onda bi trebalo kvazi sve biti ok, onda ce poceti pravo djelovati! Eto, dosta o mojoj bolescini, sigurno sam vam dosadna, hahah!
    I da, moram ovo jos napisati...mm i ja smo skupili snage prije jedno tjedan dana i razmontirali smo Patrickovu sobicu, kupili jednu drvenu skrinju staru preko sto godina i u nju stavili stvari koje nas na njeg podsjecaju...njegove slike, dudicu, medu od bake, i par ostalih stvari...I tu smo ucinili jedan veliki korak, ali da vam iskrena budem i da kazem da je bolje sto smo to uradili, ne mogu reci...tesko je uci u sobicu a ona izgleda drukcije...Spomenik kojeg tako dugo cekamo, nije jos gotov!Eto, dosta od mene, inace cu se i sama opet rastuziti! Pusa svim mama Andjela!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga patik javljaj nam kako se drzis i kako napreduje terapija. Drzim fige da ginic kaze da mozes u nove pobjede! Jel ti barem malo lakse sada kada si na tabletama? draga trudi se i ne odustaj!Mislim da je sada napokon doslo vrijeme za nove pobjede i lijepe stvari.

Svim trudnicama od srca cestitam...dobile ste najljepse poklone pod bor ljubim vas puno

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga misekice, evo da dam ukratko izvjesce o trenutnom stanju :D
    Tablete za sada pomazu tako sto se ne osjecam vise toliko tjeskobno, tuzno i ocajno, da nemam snage ustati i prosetati sa psom, ili nesto drugo najobicnije...tu me malo "dizu". Jedina nuspojava mi je stanje na vagi, bez apetita sam, slabo jedem, ali cifra na vagi pokazuje kilo vise ii osjecam da se budim svaki dan podbuhla, pa se pitam mozda je voda ta koja me cini tezom! SVe se nadam :D Pravo djelovanje ad bi trebalo poceti za ca. jedan tjedan i kako cu se tada osjecati ne znam ni sama, samo se nadam najboljem. JA se isto bojim giniceve reakcije, jer je malo stariji pa se bojim da ce me samo naruziti i reci da smo neodgovorni ako i pomisljamo na to! Ali eto vidjet cemo...Eto, to bi bilo kratko to! Nadam se da ove mame koje ne pisu, da su ipak dobro i da se raduju bozicnoj atmosferi i njegovim carima! Pusa svima i svako dobro!

Lonely avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozdrav svima! Već neko vrijeme pratim ovaj forum, ali nisam imala snage javiti se. I ja sam mama anđela. Moj anđel je na svijet došao nedavno, 30.10.2012. u 22+3 tt, prirodnim, preuranjenim porodom stigla je moja curica. Rođena je živa i to mi je u tom trenu jedino bilo bitno, tu je, s nama je, ipak smo uspjeli..... uopće nisam mislila na to da su šanse da preživi prva 24 h premalene, da je ipak rođena prerano i nedovoljno razvijena... A onda 5h nakon poroda dolazi suprug s viješću da je malena izgubila svoju bitku za život.... Šok, nevjerica, neopisiva bol...... U mojoj glavi tisuću pitanja, a nijednog odgovora... Bože, zašto baš meni??? Toliko smo se mučili da dobijemo plusić (uspjeli smo tek preko AIH) i kad sam pomislila da mojoj sreći nema kraja desilo se ovako nešto. U 22 tt stigla sam u bolnicu, otvorena 3 pp i s trudovima, no uvjerena da se sve to može nekako riješiti i na kraju dobro završiti, no crp je bio visok i ukazivao je na neku upalu, trudovi nisu prestajali, a ja sam se otvarala sve više i na kraju završila u rađaoni. Svi brisevi negativni, urinokultura sterilna...i sad iščekujem PHD posteljice i nadam se barem nekom odgovoru na svakodnevno pitanje ZAŠTO?? Osjećam toliku bol i prazninu i nikome to ne mogu opisati... Dani još nekako i prolaze, trudim se prikrit svoju bol i nabacit smješak na lice, al nije lako. No noći su kobne, ponovno mi sve te slike prolaze glavom, tražim odgovore, imam noćne more, budim se u grču, plačem i samo plačem...ponekad se pitam kako uopće još imam suza... Mislila sam da će vrijeme pomoći, ali evo prošlo je već skoro mjesec dana, a ja ne znam kako dalje, bol je sve jača i sve mi je teže... Svaka sitnica me podsjeti na moju curicu, na mog malog anđela, koji mi tako jako nedostaje!!!!
    Klara

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Ajde Patik ne daj se budes ti dobro i uskoro trudna draga moja ,i ja sam bila na terapiji ali nekih mjesec dana i zakljucili su da mi vise nije potrebna,i evo nas sad u 13+4tt maloprije se vratili sa pregleda beba je super,i ono meni jako vazno sve se razvilo onak kako treba
    ljubim vas sve i javljajte se malo cesce tak nam je tih ovaj nas kutak

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

jeee, super, samo nek se mrva razvija!!!Hvala Bogu! Jako mi je drago zbog tebe, draga adal i zbog svake mame koja ugleda svoj plusic i doceka da prokuca srce njene bebice! Ma sve mislim ako mi bude bolje, necu ja cekati odobrenje lijecnika...vec su mi dvoje rekli da je moje stanje opasnije za bebu nego te tablete. A uostalom sa Patrickom sam se pazila i nisam uzela niti jednu tabletu, uzivala max. u trudnoci i sto je na kraju bilo...umro zbog neceg sto nije bilo u mojoj moci za promijeniti! Pa nek bude sto ce biti. Samo znam da vise dugo necu moci cekati, iako se jako bojim, ali to je valjda normalno! I bit cu dobro, to sam sigurna, to moram!!!Moram zbog sebe, zbog svog muza, zbog Patricka i zbog djece koja ce me, nadam se, jednom moci zvati "mama". Evo, bas sam danas okitila stan i upalila tonu svijeca i sad pokusavam uzivati! Cak imam volju i pod tus skociti, hahah...idem iskoristiti ovu motivaciju, inace, nece kosa vodu jos tjedan dana vidjeti :D Eto, drzite mi se sve, cuvajte se po ovoj hladnoci i pisite,kao sto adal kaze jako ste tihe! Ajmo malo pozitive, to nam treba!!!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Draga Lonely strašno mi je žao što ste izgubili vašu malu curicu. Ne postoje riječi kojima bismo te utješile, recept protiv tako strašne boli ne postoji. Potpuno te razumijem jer si kao i ja teško došla do trudnoće, ali ako smo uspjele jednom vjerujem da ćemo opet, ali ovaj put sa sretnim završetkom.
    Prošlo je 9 mjeseci od kada nema mojeg anđelića pa ću sutra tvojoj anđelici i svim malim anđelima zapaliti svijeću. Eto moram reći da sam punih 8,5 mjeseci plakala svaki dan ali ovih dana se desilo da sam izdržala puna 2 dana bez suza. Vjerujem da je moj maleni rekao: "napokon". Teško je, čak sam se makla malo s foruma jer ovako tužna nisam u stanju pružiti drugima utjehu. Ipak vjerujem curama koje su kroz isti pakao prošle prije dosta vremena da će nas bol pratiti cijeloga života ali i da će poprimiti neku drugu dimenziju....
    Pusa svim mamama anđela!!!

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Drage moje već dugo čitam vaše postove ali nikako da i ja nešto napišem.Uz vas sve je nekako lakše. Ja sa 9+5tt saznala da više ne kuca i 07.11.bila na kiretaži,bol je i dalje velika,praznina u srcu,svaki dan suze.....znam da se to ne može mjeriti sa onima koje su svoje anđele izgubile u puno, puno višoj trudnoči ali ipak bol je bol.Život nekako ide dalje uz veliko razumijevanje i ljubav MM. Ustvari ja sam vam samo htjela reći koliko je lijepo vidjeti u vama nadu i hrabrost za borit se dalje,te podršku koju pružate jedna drugoj.Molim se za sve vas i od srca vam svima želim da što prije primite u naručje svoje male smotuljke.svima!

Lonely avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nina hvala ti na tvojim riječima!! Utjeha je znati da vas ima još i da imam s kim podijeliti svoju tugu i bol. Znam da bol nikad neće prestat, al nadam se da ću s vremenom i ja uspjeti ponovno početi optimistično i pozitivno gledati na budućnost jer trenutno je preda mnom samo veliki zid... Pozdrav Tina! Jako mi je žao što si i ti izgubila svoju bebicu Voljela bih da ti mogu napisati neku riječ utjehe, al još ju ne pronalazim ni za sebe...
    Pusa svima!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Lonely,tina zao mi je sto ste morale osjetiti taj uzasan bol gubitka djeteta ,sve vas ovdje razumijemo jer smo nazalost prosle isto,i uspjele smo krenuti dalje neke vec grle svoju djecicu,nek vam to bude svjetlo na kraju tog mracnog tunela,jer jednom ce i vas grliti malene rucice,a mi smo tu pisite kad vam je lose jer cemo vas mi uvijek saslusati i pokusati pruziti utjehu

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage lonely i tina 29, jako mi je zao da ste nam se na ovaj nacin morale pridruziti! Svaki put se rastuzim kad vidim novo ime na forumu
    Drage moje, iako je proslo vec skoro 10 mjeseci otkako je nas sincic kratko poslije poroda umro, nakon jedne jako lijepe, sretne i uredne trudnoce, mogu vam nazalost reci da rijeci velike utjehe nemam. Imam mozda samo savjet da ne pokusavate zadrzati tugu u sebi, placite koliko vam treba, slusajte svoje srce sto vam govori i postupajte tako. Ne budite "lude" kao sto sam ja bila pa otisla nazad na fax 20-tak dana nakon poroda i prozivljavala stres, samo zato sto su ljudi oko mene mislili da je to ispravno, da ne ostajem doma i ne oduzmem si zivot! Iako sam u dubini srca osjecala da moram ostati doma, odtugovati, cinila sam onako kako su drugi mislili da je ispravno, a u biti nitko me od njih nije mogao razumjeti...Ucinila sam puno takvih stvari u ovih 10 mjeseci!!I rezultat toga je da sam sada na antidepresivima...i sigurna sam ne zbog mene same, nego bas zbog tih drugih koji su mislili da moram sad lagano krenuti dalje sa zivotom a ja osjecala da nisam spremna...pa pocnem razmisljati da zatrudnim, pa u iducem trenutku shvatim da ja to ne mogu i tako sam se vrtila u krug, previse razmisljala, kalkulirala, planirala i na kraju su moji zivci popustili! Kad ti nakon 10 mjeseci dodje da si oduzmes zivot onda znas da put kojim si isla nije ispravan bio, pa vam stoga evo, ovom kratkom pricicom zelim savjetovati da si uzmete vremena, da se ne zavaravate kao ja da ce nakon dva mjeseca, pola godine ili godinu biti lakse! POtrazite na vrijeme strucnu pomoc, ako niste u stanju to same prebroditi! Jer nitko tko nije ovo prosao ne zna kako je to! I posaljite svakog u neku stvar tko vam kaze da gledate naprijed, da ce biti jos djece i sto ja znam! Ja sam sutila, pa me to izjedalo iznutra! Imate pravo, nek se drugi ne osjecaju pozvani odredjivati stupanj vaseg gubitka i boli...
    I za kraj, zelim vam puno snage! Vrijeme ispred vas nece biti lako...nek vam pak vasi Andjeli pomognu naci pravi put i utjehu koja vam je sada potrebna!
    P.S. Lonely, tvoja curica je rodjena na moj 25. rodjendan! Mala skorpijica, sigurno je bila posebna

Lonely avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala Adal! Patik, točno se to trenutno meni događa...svi me tjeraju da zaboravim, da prihvatim da je tako moralo biti, da krenem dalje....a ja ne mogu i ne mogu im objasniti da jednostavno nisam još spremna krenuti dalje, da je prerano. Uhvate me trenutci kada želim odustati od svega i bit s mojom curicom...samo se želim prepustiti toj boli i nestati s ovoga svijeta, oduzet si život... Svi kojima sam okružena misle da sam ja sve to dobro prihvatila i da se dobro držim, al ne znaju da je ta moja vanjština, ˝osmijeh i dobro držanje˝ zapravo samo maska pod kojom se skrivam od njih i njihovih pametovanja jer nitko od njih to nije prošao i ne može to shvatiti, a ja sam već tako umorna od uzaludnih objašnjavanja i odgovaranja na pitanje kako sam!!! A ispod maske sam prava ja, ona ja koja ne zna kako dalje, koja želi vratiti vrijeme, koja čeka da se probudi iz ružne noćne more.... Boli me što vidim da su svi nastavili sa svojim životima kao da se ništa nije ni dogodilo. Mojoj curici na groblje idemo samo suprug i ja, iako češće idem ja sama. Boli me što ju nitko drugi ne posjećuje pa i ona im je unuka, nećakinja, sestrična...al drugi su je već zaboravili, njihovi životi idu dalje. Osjećam se tako usamljeno. Znam da je i MM to sve bilo bolno, al i njegov se život vratio u normalu, vratio se poslu, obvezama, pozitivnom gledanju na budućnost... Znam da mu je teško gledati me ovakvu i pokušava me na razne načine trgnuti iz mog svijeta, al ja nisam spremna i nekako se baš zbog tog njegovog inzistiranja da krenem dalje udaljavam od njega, odbacujem ga. Znam da to nije dobro i da to ne bih smjela raditi, al kad osjećam da sam u svojoj boli napuštena od svih... Znaš Patik, baš ovih dana razmišljam o tome da što prije potražim stručnu pomoć dok ne bude prekasno za moj život i za naš brak... Evo, danas je točno mjesec dana kako moje Anđelice nema i bol je neopisiva!! Da, Patik, mala škorpijica baš kao i njena mama, i iako je nisam ni vidjela ni čula, uvjerena sam da je bila posebna i ostat će zauvijek posebna u maminom srcu!!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Lonely ne znam da li te to može utješiti ali više-manje kod svih je isto: drugima se život nastavlja a naš je stao; muževi se brže oporavljaju jer je njima trudnoća nešto imaginarno (postanu svjesni tek kad vide djete svojim očima); susjedi, znanci, prijatelji, rodbina ili previše zabadaju nos ili pak ništa ne pitaju. Savjet je da ih sve ignoriraš, a muža pokušaš razumijeti. Apsolutno ne slušaj savjete onih koji nemaju pojima kroz što prolaziš i budi sebična (pod tim mislim da radiš ono što ti je volja, a ne ono što smatraš da drugi očekuju od tebe). Kao što Patik kaže bilo bi dobro da odeš kod psihologa. Tijekom dana pokušaj bar sat vremena biti sama - isplači se, ali se nemoj povlačiti u sebe. Ja u početku nisam bila za neka velika druženja, ali odlazak na kavu s bliskom prijateljicom ili sestrom je poželjan, ili izmisli neki zadatak da izađeš na svjež zrak (makar i sama). Nagovori muža i otiđite negdje u šumu i vičite iz sveg glasa. Ja želim vjerovati da su naši anđeli na nekom sretnijem mjestu i onda mi bude malčice lakše.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

lonely draga sto prije potrazi pomoc psihijatra jer sama neces moci,bol je prevelika da je nosis sama,reci muzu kako se osjecas i da ti je potrebno s njim da razgovaras o svemu,jer ce vas to samo zbliziti u suprotnom moze samo donijeti zahladjenje,pomozi njemu da bi tebi bilo bolje jer sigurno i njega boli ali miskarci uvijek glume da su jaki a nisu,mene je jedino muz odrzao na zivotu,znali smo po sto puta prepricati sve sto se dogodilo i plakati cjelu noc ali nam je posle svake te noci bilo za mrvicu lakse,i jako su mi pomogle zene sa ovog foruma jer su prosle sve to,i idi polako korak po korak ne ocekuj od sebe ono sto drugi ocekuju a to je da budes dobro tako brzo jer ne mozes biti dobro,previse je to bola da samo tako prodje,svakoj rani treba vremena da zacjeli pa tako i tvojoj,jos je svjeza i jos krvari i netjeraj je da zaraste nabrzinu jer svemu treba vremena,drzi se i javlaj se ovdje kad god mozes uvijek ce neko biti tu prisutan da te saslusa

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Drage moje hvala vam na lijepim i toplim riječima utjehe! Več sam se htjela javiti ali jako kasno dolazim s posla koji me barem malo zaokuplja pa mi je mrvicu lakše.Nego htjela sam vam ispričati san od prošle noči,uglavnom sanjam da sam trudna i saznam da nosim curicu koja nažalost umre...,no međutim ta mala curica se meni javlja u snu i govori mi da nebudem tužna,da ona mene jako voli i svog tatu,da je to jednostavno tako moralo biti i da je ona sad naš anđeo koji nas čuva sa neba,neka budemo bez brige da če biti sve u redu,izgrlila sam je i izljubila i ona je otišla...Cure drage ja vam ne mogu opisati kako sam se ja osječala kad sam se probudila,cijeli dan samo razmišljam o tom snu i njegovom značenju i uvjerena sam da se ona meni za stvarno javila da me utješi!Ja nisam saznala spol djeteta jer je bilo prerano ali sad nakon ovoga mi je nekako lijepo zamišljati barem da sam mogla imati takvu curicu(malu plavu anđelicu).Sorry kaj sam vas zagnjavila ali morala sam vam to ispričat.Jel imala koja od vas slično iskustvo?Lonely želim ti puno sreče i da vrijeme što prije zaliječi rane kao naravno i svima vama,Pusa svima i veliki zagrljaj!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

tina cesti su takvi snovi posle gubitka i dosta nas ih je imalo,to je jako lijep san i on ce ti dati snage za krenuti dalje,vjeruj u njega i vjeruj da je tvojoj bebici tamo negdje dobro i da je tako moralo biti ali sad imate svog malog andjela koji vas cuva ,drzite se svaki novi dan je nova snaga za dalje

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

tina29, prekrasan san.

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

nina70 slažem se s tobom,san je prekrasan i stalno mislim na njega,kad sam ga ispričala mužu oboje smo plakali ali smo shvatili da je to poruka od našeg anđela i da će u buduče biti sve u redu.....trenutno sam sama doma jer je muž otišao kod prijatelja koji je dobio dijete,ja nisam imala snage otići sa njim,jednostavno mi je to preteško i onda ko za inat me zove kolegica koja je saznala da je trudna dva dana nakon što sam ja bila na kiretaži,taj dan sam je zvala da dođe do mene da me malo utješi a ona meni ko iz topa kaže:znaš danas sam saznala i ja da ču postat mama,u tom trenu sam joj htjela poklopiti slušalicu i vikat iz svega glasa,ali isplakala sam se dok je ona došla kod mene i smirila,ne želim ispast gadura,znam da su se mnoge od nas našle u takvim situacijama ali smatram da je mogla malo na obazriviji način mi to saopčiti...ubiti ja sam bila ljuta na boga u tom trenu jer ona tu trudnoču nije niti toliko željela niti planirala zapravo stalno ju je odgađala te zbog posla da ne dobije otkaz pa zbog toga šta su postanari i miliom dr.razloga a ostvarila ju je u relativno kratkom roku i ja sam zbog toga ljuta,a i zato što mi je rekla kad sam ostala bez bebe da ona smatra da je to zbog toga što sam išla na AIH jer kao oni su nešto zeznuli,mislim stvarno,vidla bi nju da ona nije mogla ostat T tri godine,sigurna sam da bi poduzela sve samo da ostane T....ma zato danas namjerno nisam htjela iči sa njom na kavu i biti u njenom društvu jer sa užasno ljuta na nju a ne želim ju povrijediti i reči nešto zbog čega če biti tužna i ona i ja,ja sam sretna zbog nje,ali lakše mi ju je izbjegavati....kako da joj kažem što me muči da ne budem pre gruba i ne povrijedim je mada ona mene je? eto sad sam si opet olakšala dušu. Htjela sam pitati Adal a i ostale cure dal vas je doktor slao na neke posebene pretrage ili su to one uobičajene? ja sam napravila briseve i u pon.ču valjda dobiti nalaze i zasad nestrpljivo čekam m. pa onda kod svoga dok.na pregled i nadam se da če mi reči da što prije mogu u sljedeči postupak!!!Cure držite se,a vi trudnice uživajtePuse!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •