Stranica 69 od 95 PrviPrvi ... 1959676869707179 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,401 do 3,450 od 4725

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 4

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

tina draga, trenutno si bitna TI, a ne tvoje prijateljice!
    btw, da ti je prava prijateljica onda bi malo razmislila o svemu i ne bi povrjeđivala (što hotimično, što nehotice)...
    očito je da ti ona trenutno nije odgovarajuće društvo stoga se malo udalji...ponovo napominjem, ako ti je prava prijateljica shvatit će, ako nije, bolje da ode...

ovdje je X cura (uključujući i mene) nekako prebralo svoje društvo nakon dana D i iskreno da ti kažem nije mi žao...
    bar se iskristaliziralo na koga se može računati, na koga ne...

što se tiče pretraga, ja sam ih obavila, ali kod mene je bio viši stupanj trudnoće i već su se onda javile sumnje za neke probleme koje su pretrage samo potvrdile...
    što se tiče tvojeg slučaja, vjerojatno će te sad slati samo na te briseve i to je to...ostale stvari se rade tek nakon tri spontana jer eto zdravstvo nam je u banani...

drži se draga, i tipkaj ovdje kad god osjetiš potrebu!

lonely žao mi je što si nam se i ti pridružila...
    nemoj zamjerati drugima što ti ne spominju dijete...vjeruj mi, nisu zaboravili niti će ikad to zaboraviti! jer se to jednostavno ne može!
    ovo što rade tj. ne rade (posjećuju grob) je jednostavno njihov način borbe sa tom situacijom! lakše im je ovako!
    moja svekrva nije bila na pogrebu mojeg sina...nisam joj zamjerila niti mi je to palo na pamet! ženi je bilo preteško gledati kako pokapa unuka kada to nije prirodni proces stvari! prirodno je da mlađi pokapaju starije!
    ti još nisi spremna za dalje i trebat će ti neko vrijeme...nemoj odbacivati muža nego mu otvoreno reci što se dešava! moj savjet ti je da potražiš i dobrog psihologa jer vidim da ti treba...drži se!

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

prvo svima

tina, slala bih na pp, ali još nemaš tu mogućnost - nakon 3 godine pokušavanja bez uspjeha i missed ab-a poslije toga, svakako pitaj MPO dr-a da ti da preporuku za imunološke i trombofilijske pretrage. na temelju preporuke, soc gin ti MORA dati uputnice. ne znam točno kako sve to šljaka, ali mislim da biste trebali obaviti i kariogram...

a ovaj komentar "frendice" o AIH-u je samo odraz neznanja i gluposti. nemoj se nervirati nego joj lijepo objasni da se tu nema što zmrdati i da je općenito MPO liječenje koje ljudima pomaže, a ne the other way around. do ranih spontanih u preko 90% slučajeva dolazi zbog kromosomske greške ploda, a s obzirom na jako dug period pokušavanja prije njega, svakako, svakako tražite pretrage!

sretno svima!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kako je vec napisala boxica posle svega toga ocistit ce se tvoj krug prijatelja,vidjet ces ko je kakav i da li je bas ono sto si ocekivala,moj se krug prijatelja bas ocistio,takoreci makla sam svakoga ko me je povrijedio u to vrijeme i nisam se pokajala tek sam tad shvatila da mi takve osobe niti ne trebaju...
    a za pretrage ja sam radila Torch,sve briseve,uz stitne,hormone,antitjela...vise manje standardno,najbolje ti je raspitat se kod dok.koji te vodi i vidjeti sta vam je ciniti dalje...
    i nemoj se siliti da budes negdje gdje ti se ne ide ili s nekim kome nebi mogla pricati o svom bolu,bolje biti i u kuci ili tu na forumu s nama nego slusati "gluposti" koje ce te povrijediti...drzi se

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala boxica,frka i adal na utjehi,potpuno ste u pravu,treba se maknuti od ljudi koji te povrijede u takvim situacijama,ubiti kako vi kažete tek tada nažalost vidiš tko je kakav! ma joj ja sam stvarno preosječajna i sve uzimam k srcu ali neču se više nervirati zbog nebitnih stvari i ljudi....imam večih briga,samo moram posložiti kockice u glavi i krenut dalje,postaviti ciljeve i prioritete!!!Hvala vam na savjetima puno!!!stvarno vi jedine me utješite i razumijete.A što se tiče tih pretraga več sam si razmišljala da tražim gin.da mi da neke uputnice i obavezno ču to napraviti kad odem na prvu kontrolu kod svog MPO gin.,razgovarat ču sa njim o svemu i vidjet šta i kako dalje...HVALA curke i držite se!!!

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga tina,
    izgleda da su nase price razlicite, ali sve sto dodje poslije gubitka nase djece je identicno. Prolazila sam i ja kroz takve stvari, slusala price ljudi koji kazu nesto samo da kazu...bilo je onih koji su i govorili, ajd ona moze barem zatrudniti i tako! Hvala Bogu, sada mi je lakse zivjeti uz takve izjave...iako mi je zao sto tada nisam imala snage da im odgovorim sto je i kako je, mozda je tako bilo i bolje.
    Pisala sam tu da cu ici svome ginicu i evo sto je rekao! Prvo je rekao mom suprugu, dok sam ja bila odsutna, da ostavljam dobar utisak na njeg i da misli da mi je malo bolje. A onda mu moj muzic objasnio da su to tabletice :D Ali eto, on veli dok god je meni bolje zivjeti sa tim tabletama, nema razloga da odgadjam trudnocu ili prestajem uzimati tablete zbog nje. Rekao je da covjek rizik nikad ne moze iskljuciti, uostalom sto se desilo sa Patrickom...sve odgovaralo, i godine i nacin zivota, sve se savrseno poklapalo za jedno zdravo djetesce, a na kraju se rodi tako bolestan da nije mogao prezivjeti...
    Tako da, mm i ja smo odlucili lagano dalje! Uz BOzju pomoc, pomoc naseg ANdjela idemo dalje...Jucer je bilo tocno deset mjeseci i po prvi put nije boljelo kao i uvijek...nekako mi je sada lakse pomisliti na buducnost, osjecam da je ovo sto je bilo moralo tako biti...osjecam da vidim zrake svog svjetla na kraju tunela!
    Eto, nadam se da ste mi vi dobro! Ljubim vas puno i zelim vam sve najbolje!!Cuvajte mi se!
    I jos jedna pjesma za malo topline oko srca- http://www.youtube.com/watch?v=8Hs-_HzeVX0

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga patik čitajući tvoju priču plakala sam kao kišna godina i neizmjerno se rastužila,jako mi je žao što si sve to morala proći....ali sad mi je jako drago da ti je bolje i da te ne boli više kao prije i što misliš na budućnost! Svima nama će jednog dana zasjati sunce i svi ćemo biti bolje sigurna sam u to,kako ti kažeš uz Božju pomoć i pomoć naših anđela!!!Pjesma je divna,volim ju poslušati!Puno zagrljaja i sreće svima,puseeeee!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

patik drago mi je da si dobro ponosna sam na tebe kako si krenula dalje saljem ti zagrljaje i drzim fige za sto skoriji plus
    tina samo hrabro i uvijek radi ono sto je najbolje za tebe a srecica ce doci kad mama bude spremna zato moras biti dobro

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

adal

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga Patik

jako sam sretna zbog tebe. Nemogu ti opisati kako me razveselio tvoj post. Drago mi je da napredujes i da vidis svijetlo nakon dugo vremena. Odlicno je sto dobro podnosis terapiju i sto se se odlucili krenuti dalje. Zelim ti od srca da sto prije ugleda plusic i da u tijelu ponovno dobijes malog podstanara koji ce unjeti puno srece u tvoj zivot! Javljaj nam novosti da znamo kako sii kako sve skupa napreduje.

Adal nadam se da busica raste i da uzivaaaas

pusa

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala draga misekice!! I ja sam nestrpljiva, jer bih najradije otisla gatari da mi predvidi buducnost kad ce i kako sto biti :D
    Ja danas evo malo tuzna...slusam pjesme koje me podsjecaju na mog Andjela, i citam poruke koje sam razmijenjivala sa rodbinom u vezi njega, dok je jos bio u maminoj pupi Tako mi fali! Nadam se da ce uskoro proci ova melankonija! Pusa svima i jedna snjezna grudva! :D

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Meni je isto danas neki los danpatik draga i ja to znam raditi ...citati porukice i opet prozivljavati te dane srece ufffff kada bi se barem mogla vratiti u to doba srece i veselja. Stalno vrtim taj film....draga zasjati ce i nama sunce....MORA! Poslije kise dolazi sunce samo se malo moramo strpiti. Drzi se mislim na tebe i saljem ti puuuno dobre vibre

Ljuuubiiim

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

misekica,patik nemojte mi biti tuzne zasjat ce i vama sunce sigurno

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozz za sve,

Ne znam kako ovdje sve funkcionira,nova sam na stranici,ali imala sam strasno iskustvo,zelim ga podijeliti i zelim savjete kako dalje jer se grozno osjecam

Naime prije 20 dana sam izgubila bebu u 22 tj.trudnoce (dobila sam trudove i porodila se),nasa bebica nije prezivjela jer mu se pluca nisu razvila Sve sa nalazima je oj,dr ne znaju uzrok kazu da se to nekada jednostavno dogodi.
    Molim Vas savjete kako ovo prezivjeti ....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kako preživjeti? Bellinda, dan po dan. Neće ti biti lako, ali svaki dan bit će za mrvicu lakši. Vjerojatno ćeš proći i tugu i ljutnju na svih i na sebe, i depresiju i ono pitanje koje smo si sve postavljale (i postavljamo si, bar ja da) "zašto baš moje dijete?"

Možda će ti biti lakše kad vidiš da nisi sama, da nas je puno koje smo doživjele da ostanemo bez bebe i početkom trudnoće i polovicom, na samom porodu ili nakon njega. Preživjele smo. Što se sve slomi u svakoj od nas, znamo same, ali idemo dalje.

Meni osobno je tek rođenje idućeg djeteta smanjilo bol u srcu. Smanjilo, nestati vjerojatno neće nikad, no ni ne treba, neka živi u mom sjećanju.
    S vremenom, kad prođu godine i nova beba (ili bebe) ispuni dom svojom prisutnošću, bude dobro, toliko dobro da prođe dan, pa tjedan da se ne sjetiš, ali neki datumi će te vjerojatno uvijek podsjetiti.

Sada piši, ako ti pomaže, potraži pomoć obitelji, pričaj ako ti je lakše. No, budi spremna da ljudi neće htjeti pričati o tvojoj bebi, da će željeti što prije zaboraviti, da će ti govoriti kako ćeš imati drugu bebu, da moraš to ostaviti iza sebe. Kako bebin tata? Moj muž i nije htio pričati, drugačije je to sve prihvatio, brže išao dalje. Ne znam, svatko je drugačiji.

Ako osjetiš da trebaš pomoć psihologa ili psihijatra, nemoj se ustručavati pitati uputnicu svoju liječnicu. Drži se!

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako preživjeti? Bellinda, dan po dan. Neće ti biti lako, ali svaki dan bit će za mrvicu lakši. Vjerojatno ćeš proći i tugu i ljutnju na svih i na sebe, i depresiju i ono pitanje koje smo si sve postavljale (i postavljamo si, bar ja da) "zašto baš moje dijete?"

Možda će ti biti lakše kad vidiš da nisi sama, da nas je puno koje smo doživjele da ostanemo bez bebe i početkom trudnoće i polovicom, na samom porodu ili nakon njega. Preživjele smo. Što se sve slomi u svakoj od nas, znamo same, ali idemo dalje.

Meni osobno je tek rođenje idućeg djeteta smanjilo bol u srcu. Smanjilo, nestati vjerojatno neće nikad, no ni ne treba, neka živi u mom sjećanju.
    S vremenom, kad prođu godine i nova beba (ili bebe) ispuni dom svojom prisutnošću, bude dobro, toliko dobro da prođe dan, pa tjedan da se ne sjetiš, ali neki datumi će te vjerojatno uvijek podsjetiti.

Sada piši, ako ti pomaže, potraži pomoć obitelji, pričaj ako ti je lakše. No, budi spremna da ljudi neće htjeti pričati o tvojoj bebi, da će željeti što prije zaboraviti, da će ti govoriti kako ćeš imati drugu bebu, da moraš to ostaviti iza sebe. Kako bebin tata? Moj muž i nije htio pričati, drugačije je to sve prihvatio, brže išao dalje. Ne znam, svatko je drugačiji.

Ako osjetiš da trebaš pomoć psihologa ili psihijatra, nemoj se ustručavati pitati uputnicu svoju liječnicu. Drži se!

Draga Beti3 hvala na podrsci,

Sada osjecam da bol nikada nece proci,ali nadam se da ce vrijeme uciniti svoje...a da samo mi same znamo sta se u nama dogadja i koji su to osjecaji,koji se nemogu ni opisati...Moj muz je to drugacije prihvatio,krenuo dalje (zabavio se poslom,jer mozda je njemu to bijeg od toga) brze od mene,cak me i to vrijedja pa prigovaram kako je mogao zaboraviti tako brzo,a opet mislim da se ponasa na taj nacin da nebi sekirao mene,zeli da je oslonac...ne znam u meni se mijesa bezbroj osjecaja,ponekad mi se cini da me niko ne razumije,ali valjda sve to prodje sa vremenom....

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga Bellinda jako mi je žao što si morala kroz to proći.Kad god ti bude teško i kad nećeš imati sa kim pričati o svome gubitku dođeš ovdje i izjadaš se i svi čete razumijeti...tako sam i ja,ovaj forum mi je puno,puno pomogao!!!Moj muž je također krenuo dalje i mene je to vrijeđalo ali očito kako i sama kažeš možda im je to bijeg od svega.Kako su i meni znale cure pisati-radi ono što misliš da bi trebala i kako ti srce govori,kad ti se plače plači,jer zaista s vremenom je bar mrvu lakše,a kako će vrijeme odmicati i tebi će biti bolje i ti ćeš ugledati svjetlost na kraju tunela...i meni je to sve još friško i svaki dan se sjetim svega i plačem ali zahvaljujući curama sa ovog foruma lakše je!Netko krene prije netko kasnije dalje u život,uzmi si sama vremena koliko misliš da ti je potrebno,slušaj sebe,ne druge i svoje srce! i kad ti bude potrebno piši jer tu smo svi da ti damo podršku!!!Drži se draga! Jedan veliki od mene.

Lonely avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pozdrav svima!!
    Draga Boxica hvala ti na tvojim riječima. Znam da ne bih trebala zamjerati drugima radi toga što čine, odnosno ne čine, ali kada me uhvate teški trenutci to jednostavno bude jače od mene i tad su mi svi krivi za sve...
    Draga Patik!! Jako sam sretna zbog tebe, sad samo hrabro naprijed i želim ti uskoro plusić!!!
    Nije me bilo neko vrijeme na forumu jer sam se malo prepustila samoći, razmišljanju i preispitivanju svega što se dogodilo. Poslušala sam vaše savjete i popričala sa suprugom o svemu što se dogodilo, o svemu što mi je na duši i rekla mu sve što mislim i osjećam... I on je meni rekao neke stvari, kojih ja uopće nisam bila svjesna, jer sam u početku izbjegavala pričati o našoj curici i o tome da nje više nema. Sad kad vrtim film unazad, vidim u kakvom sam šoku ja zapravo bila zbog svega toga i nisam mogla prihvatiti da se to meni dogodilo... I moram biti iskrena i priznati da mi je lakše sad nakon što sam s njim popričala o svemu tome. U međuvremenu je stigao i moj PHD posteljice - posteljica nije bila dobro razvijena + upala plodovih ovoja, al ne navode uzročnika te upale, a brisevi su mi svaki put bili ok. I malo mi je lakše jer znam da je to nešto na što ja nisam mogla utjecati, da nisam ja kriva zbog gubitka naše bebe... I počela sam malo pozitivnije gledati naprijed, iako je još uvijek jako teško... Počela sam čak i razmišljati o tome da čim dobijemo zeleno svjetlo idemo na drugu bebicu...
    Bellinda, žao mi je što si nam se i ti pridružila! Tvoja situacija je manje-više kao moja. Znam da ti je trenutno jako teško i da ti tisuću stvari prolazi glavom, al jednostavno moramo to prihvatiti i krenuti dalje jer povratka nema i vrijeme se ne može vratiti (koliko god bi mi to htjele). Moramo skupiti snage i hrabrosti i krenuti u nove pokušaje. Dugo će nas još sve to boljeti i trebat će još puno vremena da se oporavimo, al nadam se da će i nas jednog dana (prije il kasnije) grlit dječje ruke oko vrata, grijat nam srce osmijeh našeg djeteta i da ćemo napokon i mi biti sretne!!!
    Pusa svima!!!

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj tina29 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Bellinda jako mi je žao što si morala kroz to proći.Kad god ti bude teško i kad nećeš imati sa kim pričati o svome gubitku dođeš ovdje i izjadaš se i svi čete razumijeti...tako sam i ja,ovaj forum mi je puno,puno pomogao!!!Moj muž je također krenuo dalje i mene je to vrijeđalo ali očito kako i sama kažeš možda im je to bijeg od svega.Kako su i meni znale cure pisati-radi ono što misliš da bi trebala i kako ti srce govori,kad ti se plače plači,jer zaista s vremenom je bar mrvu lakše,a kako će vrijeme odmicati i tebi će biti bolje i ti ćeš ugledati svjetlost na kraju tunela...i meni je to sve još friško i svaki dan se sjetim svega i plačem ali zahvaljujući curama sa ovog foruma lakše je!Netko krene prije netko kasnije dalje u život,uzmi si sama vremena koliko misliš da ti je potrebno,slušaj sebe,ne druge i svoje srce! i kad ti bude potrebno piši jer tu smo svi da ti damo podršku!!!Drži se draga! Jedan veliki od mene.
    potpis na sve napisano
    tina drago mi je da ti je bolje samo nastavi tako
    Posljednje uređivanje od adal : 10.12.2012. at 13:28

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj tina29 prvotno napisa Vidi poruku

Draga Tina hvala od srca na podrsci a i cijelom ovom forumu,jer se ovdje nalaze osobe koje zaista znaju kako se neko osjeca u ovakvom groznom trenutku,mada i ne znam kako bih neke osjecaje ni opisala...pokusavam ici dalje,ne plakati,ne dramiti i slicno ali ponekad je zaista tesko,ali kako kazes kako ce vrijeme odmicati vjerovatno ce biti lakse

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Lonely prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima!!
    Draga Boxica hvala ti na tvojim riječima. Znam da ne bih trebala zamjerati drugima radi toga što čine, odnosno ne čine, ali kada me uhvate teški trenutci to jednostavno bude jače od mene i tad su mi svi krivi za sve...
    Draga Patik!! Jako sam sretna zbog tebe, sad samo hrabro naprijed i želim ti uskoro plusić!!!
    Nije me bilo neko vrijeme na forumu jer sam se malo prepustila samoći, razmišljanju i preispitivanju svega što se dogodilo. Poslušala sam vaše savjete i popričala sa suprugom o svemu što se dogodilo, o svemu što mi je na duši i rekla mu sve što mislim i osjećam... I on je meni rekao neke stvari, kojih ja uopće nisam bila svjesna, jer sam u početku izbjegavala pričati o našoj curici i o tome da nje više nema. Sad kad vrtim film unazad, vidim u kakvom sam šoku ja zapravo bila zbog svega toga i nisam mogla prihvatiti da se to meni dogodilo... I moram biti iskrena i priznati da mi je lakše sad nakon što sam s njim popričala o svemu tome. U međuvremenu je stigao i moj PHD posteljice - posteljica nije bila dobro razvijena + upala plodovih ovoja, al ne navode uzročnika te upale, a brisevi su mi svaki put bili ok. I malo mi je lakše jer znam da je to nešto na što ja nisam mogla utjecati, da nisam ja kriva zbog gubitka naše bebe... I počela sam malo pozitivnije gledati naprijed, iako je još uvijek jako teško... Počela sam čak i razmišljati o tome da čim dobijemo zeleno svjetlo idemo na drugu bebicu...
    Bellinda, žao mi je što si nam se i ti pridružila! Tvoja situacija je manje-više kao moja. Znam da ti je trenutno jako teško i da ti tisuću stvari prolazi glavom, al jednostavno moramo to prihvatiti i krenuti dalje jer povratka nema i vrijeme se ne može vratiti (koliko god bi mi to htjele). Moramo skupiti snage i hrabrosti i krenuti u nove pokušaje. Dugo će nas još sve to boljeti i trebat će još puno vremena da se oporavimo, al nadam se da će i nas jednog dana (prije il kasnije) grlit dječje ruke oko vrata, grijat nam srce osmijeh našeg djeteta i da ćemo napokon i mi biti sretne!!!
    Pusa svima!!!

Lonely hvala ...

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo nakon dugo vremena vam se javljam...nakon 4 godine borbe napokon sam postala mama zive i zdrave djevojcice, hvala Bogu!!! nemam puno vremena da citam ali zelim izjaviti sucut svim novim mamama anđela i pozdraviti staree forumasice, s nadam da ste bolje ....meni je kroz ovu jako psihicki i fizički tesku trudnocu pomogla jedna knjiga , namjeravam uskoro otvoriti novu temu i pomalo pisati iscjecke iz knjige, s nadam da ce bar nekome pomoci!!!

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Latika cestitam od srca , hvala Bogu da si to dozivjela

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

hvala bellinda od srca!iskreno se nadam da ce sve tuznice sa ovog naseg foruma postati mame i dobiti utjehu, jer zaista je puuunooo lakse zivjeti!

Athana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Drage moje posebne mamice,

evo da se i ja napokon javim nakon dugo vremena...posao i druge obaveze su su me toliko pritisnule da jednostavno nisam imala vremena za pisanje, samo bih povremeno preletila preko ovih naših stranica, tek toliko, da budem u toku, jer nisam vas zaboravila (kako bih i mogla)!

Žao mi je što vidim puno novih mamica, jer svaka mi je vaša priča poznata i ona praznina, tuga i bol koja ostaje nakon gubitka... Sve vas (Lonely, Bellinda, Tina...), ne postoje riječi kojima bih vam pomogla i olakšala ono kroz što ste prošle i za sve ono što dolazi, mogu vam samo reći da vas itekako razumijem, kao i ostale majke sa ovog foruma jer sve nas spajaju slične tužne priče i da je ovo sigurno pravo mjesto gdje ćete, kada vam to bude potrebno, naći razumijevanje, podršku...ali nitko, baš nitko vam ne može reći na koji način i kako kreniti dalje...tu snagu morate naći same u sebi! I naravno da će te nastaviti živjeti, koliko god se u određenim trenucima to činilo teško i nemoguće...ni sama nisam vjerovala kada su mi cure to pisale, ali vrijeme doista čini čuda i bol poprimi drukčiji oblik! Neka vam dragi Bog da toliko potreban mir i snagu, uz pomoć vaših malenih Ljubim vas!

A kakva je situacija kod nas...mogu vam samo reći da sam kroz ovo vrijeme dok me nije bilo svaki slobodan trenutak koristila za čitanje i što mi je puno pomoglo, da posložim svoje misli i na drukčiji način prihvatim sve što se dogodilo, izgradila sam svoju duhovnu stranu i danas svakako puno drukčije gledam na svoj "gubitak"...ako to više i mogu nazvati tako, jer puno su složenije moje misli i puno bih vam o tome mogla pisati, ali ne želim duljiti i zapravo je teško nešto takvo prenijeti na jedan običan "papir"...
    Druga stvar je da, iako smo prije tri mjeseca počeli "raditi" na drugoj bebici, ništa se još nije dogodilo...u početku sam očajavala, ali više ne želim (i znam da ovo neobično zvuči, jer nisu tri mjeseca neki dugačak vremeneski period), samo živim dan po dan...i vjerujem da će sve ostalo doći u svoje, PRAVO vrijeme...a ono do sada nije došlo...i postoje opravdani razlozi, nekada nije dovoljna sama Želja...puno se toga mora posložiti i sigurno za sada to i nije bilo najbolje rješenje za nas! I ono što je najvažnije od svega, napokon mogu reći da sam DOISTA pustila svoga Anđela...pustila ga od sebe, ali je dio moga srca zauvijek otišao s njim...i to je ona neraskidiva veza između Majke i njezinog djeteta...a drugi dio je još tako pun ljubavi za one koji će jednog dana doći, vrijedi čekati!

Na kraju, ČESTITAM od našim novim trudnicama i mamicama koje su dočekale svoje bebice!!!
    Toliko od mene za sada, baš sam se raspisala...vjerojatno sam i nadoknadila sve ovo vrijeme "izbivanja"!

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala Athana od srca na podrsci,mislim da nam pravu podrsku i mogu samo dati osobe koje su prosle kroz isto ili slicno iskustvo,ali da se kao sto kazes same moramo na svoj nacin izboriti na koji nacin i kako dalje...
    Zelim od srca da ti se uskoro pojavi plusic i u to samo moras vjerovati i desiti ce se u pravo vrijeme... veliki poljubac i zagrljaj

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

latika čestitke od srca!!!!!!!!!!!!!

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala Athana! Latika čestitke od srca!!!

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga latika, sve najljepse tebi i tvojoj malenoj obitelji! Dobili ste prelijepi Bozicni poklon...Tako vam zavidim...Ja sam se barem plusu nadala za Bozic, ali nista nema veze, bit ce bolje iduce godine! Uzivajte u mijenjanju pelena, ustajanju u noci i placu svoje zvjezdice...uzivajte, jer znam da se i u tome cak moze uzivati, to znamo mi, samo mi, mame Andjela!

DRaga athana, lijepo da si se javila!Vec sam se pitala gdje si...Mislim da imas potpuno pravo kad kazes da ce bebica doci kad bude za to najbolje vrijeme, kad za vas bude vrijeme da postanete roditelji...samo je vraski tesko cekati i biti strpljiv i razmisljati tako svaki mjesec, mogu pretpostaviti! Mi smo tek odlucili krenuti dalje, ali i prvi neuspjeh nije bio lagan...mozda ce iduci biti laksi, ne znam U jednu ruku, volila bih da sam ostala trudna da bozicni blagdani barem malo laksi budu, a u drugu znam da je bolje da docekam Patrickovu godisnjicu bez iceg u trbuhu...jer znam da ce bebica tih dana jako patiti...znam, jer vec sada pri pomisli na taj dan mi je tesko...
    Lijepo sto si uspjela i pusitit svog Andjela...Meni je za to, (cini mi se kao glupo opravdanje, ne znam) potreban jos zavrsen spomenik mom Andjelu! Nekako ce mi biti lakse, kad znam da je gotov i da je i to zavrseno...Ali eto igrom slucaja, covjek koji ga je radio se razbolio, nije mogao dugo raditi, tako da spomenik koji je na ljeto trebao biti gotov, strepimo da nece do godisnjice biti gotov ALi valjda i to tako mora biti! I ne zelim ga umarati i zvati i muciti, kad znam kako je to...ali eto, roditeljska zelja je jako jaka, pa smo kao razvuceni na dvije strane, izmedju zelje i razuma...
    Mene ovih dana lagano opet lovi depra, nadam se da necu morati povecavati dozu tableta i da cu se sama izvuci. Veceras je opet terapija, pa mozda malo pomogne. Ne smijem se predati! Eto, nadam se da se jos koji put cujemo prije nego krenem za Lijepu nasu Do tada vam zelim lijepe Adventske dane i puno topline u vasim srcima! Ljubi vas Patikova mama

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

drage moje.. evo i mene malo da vam se javim.. mi smo sada u 32 tjednu i hrabro kročimo naprijed jer još nas par tjedana dijeli od dana kad ću zagrliti svoju djecu..
    novim mamicama preporučam samo da budu hrabre bol se ne može izbrisati ali uz ovu temu na forumu sve je lakše. kad podijelite što vam je na srcu sa mamicama koje vas u potpunosti razumiju.. ja sam uz pomoć vas uspjela dignuti se sa dna i nastaviti borbu dalje.. i evo me ..
    i dalje sam u strahu nisam se cijelu trudnoću opustila kako treba , što reći kad evo idem kod 3dr. na preglede da mi potvrde da je sve ok..
    povrmeno me uhvati strah ali kad me stanu moja dva mala žapca lukati iznutra srce se smiri..

želim vam svima sve ove dane prelijepe od prvog plusa nakon svega kad se izmješa neizmjerna sreća s niezmjernim strahom.. treba samo vjerovati..
    nedavno sam dobila jedan mail u kojem se Isus obraća nama i kaže POUZDAJ SE U ME..
    kad mi dođe teško pomislim na te riječi i znam u svom srcu da će biti sve dobro..

grlim vas sve jako jako.. i one koje ste nam svježe tu u ovoj najvećoj boli, i one koje su konačno ugledale svjetlo na kraju tunela... budite mi hrabre..
    puno vas volim ..

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

tikica78 bas lijepo da si nam se javila,bas sam mislila gdje si i kako napredujete vas troje...
    ja sam ok,ali kao i uvijek pred pregled me hvata panika i sizim,u cetvrtak imamo pregled u 18h i vec sam koma,hocu li se ikad opustiti ovo je prestresno,nadam se da ce sve biti u redu s bebicom ipak drzite nam fige plizz

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga tikiceeee, ne mogu vjerovati da ste vec u 32.tjednu!!!Pa kao da si jucer isla na novi postupak i imala onu glupu saobracajku! Ne mogu vjerovati kako vrijeme brzo leti! Tako mi je drago zbog tebe---jos malo pa cete zbilja biti zajedno! Sa bliznicima traje trudnoca krace, jel da? Tako lijepo!!!!
    Da, vrijeme leti...kad pomislim da i nas samo jos 1,5 mjeseci dijeli od godisnjice krv mi se ledi u zilama postanem tuzna...jako tuzna. Moj macic mi u ovo bozicno vrijeme jako fali. Trebao je to biti nas prvi zajednicki Bozic...a njega nema Mm i ja smo mu okitili mali boric na grobu i uredili bozicnim zvijezdama.
    Eto, saljem vam pusicu i zelim sve najbolje!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

tikice jako mi je drago zbog tebe i tvojih bebica šaljem vam pusu.Adal znam kako se osjećaš ja svaki put pred pregled pojedem sve nokte i sve oko mene izludim.Patik drzi se šaljem ti veliki

tikica78 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

draga Patik i sve ostale moje drage i predivne majčice..
    hvala vam svima od srca i znajte da vas se sjetim svaki dan.. pitale ste me kad bi trebala roditi termin mi je početkom veljače ali da blizanci obično idu ranije van tako da sve iza Nove godine je super, ali zamislite ja sam 24.01 izgubila svoje blizance prošle godine i eto bilo je to na našu 14 godišnjicu braka.. a kakav je život moguće je da i rodim ova dva anđela na isti taj dan..
    zato ne odustajte , zacrtajte si cilj i vjerujte u sreću jer imate anđele koji vas čuvaju i vole vas isto kao i vi njih..

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Patik_moj <3 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga tikiceeee, ne mogu vjerovati da ste vec u 32.tjednu!!!Pa kao da si jucer isla na novi postupak i imala onu glupu saobracajku! Ne mogu vjerovati kako vrijeme brzo leti! Tako mi je drago zbog tebe---jos malo pa cete zbilja biti zajedno! Sa bliznicima traje trudnoca krace, jel da? Tako lijepo!!!!
    Da, vrijeme leti...kad pomislim da i nas samo jos 1,5 mjeseci dijeli od godisnjice krv mi se ledi u zilama postanem tuzna...jako tuzna. Moj macic mi u ovo bozicno vrijeme jako fali. Trebao je to biti nas prvi zajednicki Bozic...a njega nema Mm i ja smo mu okitili mali boric na grobu i uredili bozicnim zvijezdama.
    Eto, saljem vam pusicu i zelim sve najbolje!
    Draga Patik razumijem te,ja sam kao luda pred ove praznike,cak pomislim da je bolje da ih trenutno i nema...Ali sreca ti svom andjelu mozes otici na grob i urediti ga,ja sam od groba svoga andjela i mm trenutno udaljena 1700 km,pa je to jos strasnije (nazalost procedura oko papira) ,tako da zaista ne znam kako sve ovo prezivjeti Svima zelim ugodne i lijepe praznike i mnogo bolju i ljepsu novu godinu

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Drage moje, evo sjetim se često svih vas i vidim da nam je tikica dobro i njezine bebice su skoro tu.... kao da je bilo jučer kad je javila da su uspjeli....
    Mi smo malo bolesni (curi nam nos pa se usisavamo i često tješimo na prsima i puno nosimo) ali inače da pokucam i drvo evo sve je OK sa Malim dečkom, meni je otpala kosa sa glave (i sve ostale dlake po tjelu ajde to je pozitivno). Vrijeme stvarno leeeeetiiiiiiiiiii, već ima četiri mjeseca i kad me pitaju a kad će drugo, meni je nezamislivo da imam uz njega još neko djete koje bi me moralo djeliti s njim.

Svima vam želim sretan Božić i da vam se ispuni najveća želja u Novoj godini!!!!
    pusa svima!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Drage cure

zelim svima od srca sretan i blagoslovljem Bozic i neka vam se sve zelje ostvare. Nadam se da cete sve iduci Bozic docekati sa svojim malenim smotuljcima sretni i veseli. Ja sam danas bila kod svoje curice na groblju...nisam planirala ovakav Bozic ali trudim se nositi sa situacijom takva kakva je. Dan po dan...tesko je ali guram. Mamice drzite se i budite hrabre. Puno mislim na vas. Pusa!

tina29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Drage moje sretan i blagoslovljen Božić,da nam idući svima bude puno,puno ljepši sa malim smotuljcima pod borom,to vam svima od srca želim,puse

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Cure drage, ja sam zadnja dva Bozica docekala tuzna, taman izgubila moje bebice. A ovaj Bozic.... Trudna 12 tjedana, trbuscic raste, najljepsi Bozic na svijetu.
    Budite strpljive i hrabre, uskoro ce i vama zablistati zvijezdica!

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

hvala svima na čestitkama
    drage mame anđele neka vam je sretan Božić i Nova Godina, zelim vam sve sve najbolje.
    prosle godine smo muz i ja bili sami a sad nas je troje i zato drage moje nikada ne odustajte, jer svakoj ce izaci duga kad tad, samo vjerujte

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Cure moje najdraže,

Evo ja nikako da uhvatim malo vremena da vidim što se događa i da napišem koju riječ...
    Prvo svima sretan Božić...nažalost vidim da uvijek ima novih mamica anđela, cure znam kaloiko vam je teško i puno je toga teškoga ispred vas dok se ne uspijete isčupati iz te tuge i očaja..., ali biti će bolje i biti će lakše, doduše nikada više neće biti isto, ali naučiti ćete živjeti sa tim, krenuti dalje sa svojim životima i anđelima u srcu <3.
    Od zadnji puta kad sam čitala ovdje vidim da su neke mamice puno napredovale da su puno bolje što mi je jako drago, jer svima nama "starim mamama anđela" je uvijek jako žao kad se pojavi neka " nova mama", a bude nam jako drago kad nakon nekog vremena vidimo da se nekako ipak te nove mamice usiju isčupati iz tog košmara tuge, žalosti i plača...
    Patik ovdje najviše mislim na tebe i na Optimističnu, sječam se da ste bile dosta loše kad sam zadnji puta čitala, a sad vidim da se to uvelike promijenilo i baš mi je drago...

Ja sam dobro moja bebica će još malo 2. godine i ne znam kad je to proletila sve mi prebrzo prolazi i koliko se god trudim uživati u svakom trenutku sa mojim Kim imam stalno osječaj da mi sve bježi i prebrzo prolazi...
    Voljela bih imati još djece, ali mora proči još neko vrijeme prije nego definitivno odlučim jer malo smo na knap sa godinama, a sad mi je još malo prerano tako da vidjet ćemo, ja sam za, a svi ostali mi govore ma daj nisi luda valjda . Ali bit će kako ja odlučim.

Mi smo za 3. rođendan naših amđelica išli svi skupa na grobiće i moja kImica kaže idemo paliti svječice na gobije...kupili smo tri medeka i ostavili ih, jer sirotice nikad nisu uspjele niti igračku dobiti...još uvijek je teško kad odemo na grob, tri križića, tri imena i prezimena, tri uspomene i samo sječanje na kratko vrijeme koje smo se uspjeli družiti...
    Kamo sreće da se to može promjeniti, često ja i MM kad Kim trči okolo i pravi nered znamo si reći zamisli da su Ela, Tia i Emi tu koji bi to dar-mar bio i onda zamre osmjeh na našim licima, presjeće ga neka tuga..., ali šta se može, bitno je da mi imamo našu Kim ona nam je sve u životu i uveseljava nas svaki dan i zahvalni smo na tome do neba...

Cure pusa svima lijepo se provedite za Silvestrovo, a ja ću ubudeće češće virnuti ovdje jer ovo mjesto mi je najviše pomoglo kad mi je bilo najgore i hvala vam na tome...

Athana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Drage moje,

danas je prva prazna stranica od 365 u vasoj knjizi. Potrudite se da napisete dobru knjigu...

Od <3 vam svima zelim da Nova godina bude novi pocetak, da ublazi tugu i bol i unese novu radost u vase zivote...i da opet jedno malo srce kuca pokraj vasega..

Nasim trudonnicama da bezbrizno privedu trudnocu do kraja i zagrle svoje smotuljke...

Ljubim vas sve!

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I ja zelim svima sve najbolje u 2013.godini!! Zelim da svi krenemo ispocetka!Da manje bole rane!Da svaka od nas nadje izlaz iz svoje tuge! Zelim da svaka koja ocekuje jedan mali plusic ga i sto prije ugleda ukljucujuci i mene!!

Drage moje, nadam se da ste lijepo provele bozicne blagdane! Ja sam ih provela uz obitelj i bilo je prelijepo! Najljepsi trenutak je bio kad je otkucala ponoc, a moja mala 3-godisnja necakinja gleda u Nebo i kaze:"Patik, sretan ti Bozic!" Onda smo se svi rasplakali...bilo je to nesto predivno...ona iako je proslo skoro godina otkako je Patrick umro, stalno ga spominje i zivi sa njim...Moli se njemu i kaze da ce ga doci spasiti na Nebo i spavati kod njega, u njegovom kreveticu <3
    Na Badnju noc smo uz cijelu obitelj pustali svjetlece lanterne u zrak, za naseg Patricka! To je za sve njih jako puno znacilo, posebno za malenu, da ucini nesto za njeg! Za mjesec dana dolaze svi k nama,, da proslavimo prvi rodjendan i da budemo zajedno kad nismo mogli biti svi zajedno na njegovoj sahrani! Eto, to bi bilo to...Ja se nadam da ce mi ova godina biti malo bolja i veselija...a ako i nece, ja cu ju sama uciniti takvom, jer dosta sam patila, ove godine zelim pozitive u svom zivotu, pa makar se morala radovati najmanjim sitnicama u zivotu
    Ljubim vas puno i grlim!!!!
    Patikova mama

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Drage cure svima zelim sretnu novu 2013 godinu i neka vam se sve zelje ostvare. Neka ova godina donese samo lijepe i pozitivne stvari i da ju po tome pamtite. Patik drago mi je da si se lijepo provela sa svojima. Zvucis veselo preko poruke. Nadam se da se i osjecas bolje. Super da tvoji dolaze na rodjendan...znam kako si pisala da nisu bili na sprovodu. Nadoknaditi cete propusteno vrijeme sigurna sam.

Drzite se mamice i budite hrabre

pusa!

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje,
    evo i taj trenutak smo docekali...Patrickov spomenik je gotov i bit ce postavljen danas poslijepodne...Osjecam se cudno! Toliko sam se radovala tom spomeniku i sada kad je gotov, lovi me tuga...moj deckic bi za mjesec dana slavio svoj prvi rodjendan, a umjesto vlakica, autica ili plisanog mede, on ce dobiti mramor na svom grobicu
    Dragi moj Andjele, ako ikako mozes cuti svoju mamu, znaj da te volim vise od iceg! Iako nisi bio ovu godinu tu, promijenio si moj zivot iz korjena!I ne , nisu to bile samo suze, bili su to prelijepi zajednicki trenuci, koje cu zauvijek sacuvati u svom srcu! Nedostajes mi, maleni moj djecace!

http://www.youtube.com/watch?v=3c_U0ctrJDo --prelijepa pjesma za sve mame Andjela! Pusa

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Draga Patik

drago mi je da je spomenik napokon gotov...znam da ste to jako dugo cekali. Napisala si tako prekrasnu poruku da sam se rasplakala. Znam da ti je tesko,ali moras biti hrabra. Ne odustaj, bori se i idi prema naprijed tvoj andjeo te cuva i nisi sama

Pusa

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Drage moje mame andjela danas je 2 mj kako moga andjela nema Mislila sam da ce mi kako vrijeme prolazi biti lakse ali ne meni je sve gore kako se priblizava datum kada je trebao normalno doci na ovaj svijet Da li ce ikada biti bolje,tesko je ,zaista tesko.....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Bellinda prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje mame andjela danas je 2 mj kako moga andjela nema Mislila sam da ce mi kako vrijeme prolazi biti lakse ali ne meni je sve gore kako se priblizava datum kada je trebao normalno doci na ovaj svijet Da li ce ikada biti bolje,tesko je ,zaista tesko.....

draga belinda...nemogu ti obecati da ce biti bolje, ali u svakom slucaju ce ta bol biti podnosljivija. covjek se nekako sa vremenom nauci zivjeti sa tim koliko toliko. uvijek postoje situacije koje ti tesko padaju, koje iznenade i u kojima se covjek ne snadje. posebno je tesko na godisnjice...ja broj dane koliko bi moja ljubav imala da je sada ziva, pa onda brojim opet koliko je nema...posebno je tesko za bilo kakva obiteljska okupljanja i slavlja, blagdani, praznici sve je to tesko....ali sa vremenom ces se nauciti kako dalje. nosis sve u svojem srcu i gdje god da jesi tvoj andjeo je uvijek sa tobom. drzi se..jos je malo vremena proslo...budi hrabra!

pusa

Bellinda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj misekica2011 prvotno napisa Vidi poruku
    draga belinda...nemogu ti obecati da ce biti bolje, ali u svakom slucaju ce ta bol biti podnosljivija. covjek se nekako sa vremenom nauci zivjeti sa tim koliko toliko. uvijek postoje situacije koje ti tesko padaju, koje iznenade i u kojima se covjek ne snadje. posebno je tesko na godisnjice...ja broj dane koliko bi moja ljubav imala da je sada ziva, pa onda brojim opet koliko je nema...posebno je tesko za bilo kakva obiteljska okupljanja i slavlja, blagdani, praznici sve je to tesko....ali sa vremenom ces se nauciti kako dalje. nosis sve u svojem srcu i gdje god da jesi tvoj andjeo je uvijek sa tobom. drzi se..jos je malo vremena proslo...budi hrabra!

pusa

Hvala Misekica na rijecima utjehe,zaista mnogo znace

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Bellinda jos uvijek je rano da bi ti bilo bolje,jos uvijek je sve svjeze i bol je jaka ali bice bolje vjeruj,s vremenom ce biti lakse ali i ti moras pomoci sebi da bi bila bolje,nadji snagu u sebi u onom vremenu koje je tvoj mali andjeo proveo sa tobom nek ti to da snage za dalje,i pricaj pisi o svojim osecanjima ne zatvarj se u sebe jer onda oporavak traje duze,znam da bliznji brzo krenu dalje a mi ostanemo na jednom mjestu i osjecamo da smo sami u svemu tome pa boli jos vise,zato pisi nama tu uvijek ce neko biti da te utjesi jer znamo koliko boli.....drzi se draga

pusu vam saljemo moja beba i ja

Patik_moj <3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Draga Bellinda, kao sto su ti i druge mame vec pisale, jako je rano da ti bude lakse...vjeruj, dva mjeseca su nista i pripremi se na to da ce i mjeseci koji dolaze, biti mozda cak tezi...Meni je tek nakon skoro godinu dana malo lakse, ali opet se priblizava godisnjica pa se pitam kako cu i to izdrzati! Saljem ti jedan topli zagrljaj i jedan mali tracak nade da ce nekad biti bolje i lakse! Pusa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •