Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4725

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 4

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj zrinkič prvotno napisa Vidi poruku
    maria3....help...moja glava je tabula raza!!! ja dans bila na hzzo-u, da ne objašnjavam puno, ukratko nemaju pojma. preusmjerili me na pravnu službu koja je u drugom gradu pa sam zvala telefonom u 10 ujutro, objasnila slučaj....zamolili me da nazovem oko pola jedan kaže žena ovako, citiram: nemate pravo jer u trenutko rađanja bebe niste bili na rodiljnom dopustu, ali ima jedan komentar koji sam, ovako usput pročitala pa vi probajte napisati zahtjev i ostavite ga u vašem nbadležnom uredu ". katastrofa!!!! moji su svi papiri još u zg...a ja sam iz okolice kž! imam doma samo otpusno pismo i faxiran nalaz obdukcije...makar je to i više nego dovoljno, na otpusnom pismu piše sve!! kaj trebam napisati na zahtjevu...osim da tražim dopust za slučaj mrtvorođenog djeteta??
    Ja rodila s 22+6. Na otpusnom pismu piše težina djeteteta i u zakonu piše "djeca iznad 450 ili 400 g",članak 17. Zakon o porodiljnim naknadama u slučaju smrti djeteta. Ja sam bila na komplikacijama od 1. dana trudnoće, VSS, Državna firma. Kad se desilo dr. opće prakse je prvo rekla sigurno 40 dana. Kad smo otišli u HZZO rekli napišite zahtjem i priložite Otpusno pismo. Ja sam samo u zahtjev napisala da se pozivam na taj zakon i molim da mi se odobri. Dobila nakon 3 tj. doma pismo u kojem piše da mi je odobren zahtjev. Bila sam doma više od 3. mj jer se ne računa mj. u kom si rodila.Tih 3. mj je isteklo pred 3 tjedna tako da sumljam da se u ova 3. tj nešto promijenilo

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Nisam dijete prijavljivala niti upisivala u maticu rođenih

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Inaće kad je dijete živo rođeno, bolnica ga prijavi, tako da roditelji moraju prići cijeli taj postupka prijave/odjave meni je to bilo strašno mučno, ali po zakonu moraš - još smo putovali u Split, jer su tamo umrli, kako bi izvadili smrtovnice.
    Curicu nitko nije prijavljivao jer su je vodili kao pobačaj jer je u 23 tjednu, a ne porod, i nije rođena živa; vjerujem da se rodi živo dijete i u tako ranim tjednima, ako umre, majka nakon toga ima pravo na porodiljni. Vodi se ka pobačaj u slučaju mrtvorođenog dijeteta - ispravite me ako griješim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •