-
evo i ja se pridružujem "beštijomrscima" : imam streptokok u endocerviksu ( što će reći onaj dio cerviksa okrenut vaginalnom dijelu -koliko sam skužila), dr kaže da se to ne liječi ako se ne radi o trudnici ( jer spada u normalnu floru), ako da - uzeti preventivno antibiotik iako je se vjerovatno neću riješiti, a pred porod ponoviti bris jer se prolaskom kroz cervix beba može zaraziti i zaraditi pnumoniu ili sličnu boleštinu i potrebno je opet uzeti antibiotik ; svi drugi brisevi su mi ok,
- što se tiče postupaka i briseva teško da ćete tu bilo što moći napraviti ako vam mpo dr zahtijeva briseve; ono što je najtragičnije što su svi ti nametnici teško iskorjenjivi tako da mogu potrajati mjeseci dok se istrijebe i za par tjedana se opet mogu vratiti; čini mi se da sam čitala da se vani ti brisevi uopće ne rade prije mpo; tko će ga znati 
- koksy mislim da je na nekoga tko u startu ne želi još jedno dijete jako teško utjecati; ja sam imala sličnu priču ali nisam toliko bila bliska sa tom ženom : pila je antibiotik ( koji se dokazano pije u trudnoći) a nije znala da je trudna s trećim djetetom, otišla kod jednog starog ginekologa koji ne preporuča pijenje ikakvih tableta u trudnoći, on joj je predložio pobačaj zbog možebitnih posljedica na fetus i ona je to odmah napravila, bez da je pričekala uzv ili bilo kakvu drugu pretragu; od početka nije željela to dijete, ni ona ni muž; meni je to rekla kad je sve bilo gotovo tako da nismo imale priliku ni porazgovarati, ali ona je sama sa sobom bila načisto-nije imala nedoumica da je to ipak moglo biti živo i zdravo dijete....nekako razmišljam da je odluka na tebi, ona ne mora biti nužno "kriva" osoba, možda voli djecu više nego netko drugi, voli tebe, strah za vlastito zdravlje je prevladao..iskreno vjerujem da će joj biti žao ako to napravi a nije sigurna u svoju dijagnozu a posebno kad ti budeš nunala svoje djetešce...predloži joj fizijatra, ortopeda ili nekog trećeg koji će potvrditi dg od prije ( ako postoji veza sa trudnoćom i porodom), CR ili nešto treće,uopće ne mora biti strašno
( moje mišljenje vezano uz pobačaj u braku je konzervativno: ako ne želiš više djece štiti se, osim ako se ne radi o bolesti bebe ili majke , ne priznajem pobačaj iz razloga "nismo više htjeli djece" ; s druge strane tko sam ja da preispitujem i mjerim tuđe odluke? )
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma