Citam vas skoro svakodnevno ali ne stizem da se javim.Uzasno mi tesko pada kad vidim da se skoro svaki dan javi neka nova mamica andjela sa svojom tuznom pricom.Ako nista drugo bar postoji ovo mesto gde se moze otvoriti dusa,naci uteha ili razumevanje za sve sto se oseca u tim groznim danima posle gubitka deteta.Marija,Milena...jako mi je zao sto ste ovde.
Tikice draga,molim te da se redovno javljas da mogu da te pratim.Ne znam da li pises na jos nekoj temi pa da te tu pratimo ili ces i ovde podnositi izvestaje.Tu smo da cekamo tvoju betu i zajedno sa tobom se molimo za srecan ishod.I nemoj molim te vec unapred misliti kako ces potonuti ako ne uspe,nemoj se hvatati za ovaj postupak kao za slamku jer ako NE DAJ BOZE ne uspe sad uspece drugi put a najvaznije je da ti ostanes zdrava i duhovno i telesno kako bi bila spremna da nastavis da se boris.
Patik,nemoj razmisljati o tome da moras osetiti spremnost za novu trudnocu jer ja je npr. nikad nisam osetila u smislu da sam psihicki sposobna da to izdrzim.Spremna sam bila samo fizicki.
Od samog pocetka je tesko ali sam ja oba puta bila nekako distancirana od svega,moj odbrambeni sistem je tako radio i vrlo malo mi je dozvoljavao da razmisljam o ishodima trudnoca osim kad se trudnoca vec priblizila kraju(verovatno zato sto sam ja i bebu izgubila na porodjaju a ne u toku trudnoce).Zato kad se desi budi samo spremna na to da nece biti lako do samog kraja jer strah koliko god se mi trudili ne moze nestati dok ne uzmemo svoje zivo i zdravo cedo u narucje.Eto sad ispade da sam te samo uplasila ovim sto sam napisala ali ja sam se bar tako osecala i nisam uspela da ojacam svoju psihu pre trudnoce vec tek posle.Verovatno postoji nacin da se radom na sebi stanje duha moze dovesti bar na koliko toliko stabilniji nivo ali ja ga na zalost tada nisam nasla.Kad zatrudnis bicemo i mi tu da delimo tvoje strahove i da se radujemo bebi draga Patik.Veliki pozdrav vam saljemo moji momci i ja!