Draga mary, oprosti molim te sto nisam sinoc stigla pisati, kad ti je vjerojatno bilo jako potrebno procitati koju recenicu utjeheOposti (kaze moja mala necakinja!)
Ali evo danas cu pokusati ispraviti to...hvala ti kao prvo sto si se sjetila tvoje sjene i mene, iskreno nisam znala da nas ima jos vise kojima tesko pada svaki peti u mjesecu
Draga mary, sigurna sam da je jucerasnji dan uvelike otezao i nalaz koji si dobila...ali mi sada moras vjerovati kad ti kazem da ce trunkicu lakse biti...nema neizvjesnosti, nema cekanja, nema hodanja po bolnicama...barem je meni to bilo malo olaksanje. SVaki odlazak doktorima po bolnicama je za mene bilo vracanje na taj dan i hektolitre suza i glavobolja. Sigurna sam da ce i tebi tako biti, daj si sada par dana vremena i vidjet ces
Znam da ta spoznaja sigurno boli, meni je umirujuce bilo znati da je Patrick otisao bez bolova, bez patnje, onako, kao da je to bio i njegov naum...borio se, ali dok se borio za prezivjeti,pokazivao je ogromnu hrabrost i snagu, dok u jednom trenu nije odustao i predao svoju dusicu Andjelima...znam da to moze biti utjeha...ali draga moja mary, moglo je biti i drukcije...mogao se i napatiti tih par sati, pa opet otici, vjerojatno bi opet bili na istom...njega ne bi bilo...Sam taj gubitak sam prihvatila na najbolji mogući način,objašnjavajući si da za sve postoji razlog ali ovo,da se dijete mučilo u mom trbuhu a ja to nisam osjećala...e to bome neznam prihvatiti...
A sada koliko se bebica zbilja patila, to ti nitko nece moci 100% tocno reci...sigurna sam koliko ju je god bolilo da je uvijek osjecala tvoju ljubav prema njoj i da je to uveliko ublazavalo njenu patnju...Uciniti puno nisi mogla...vjerojatno si joj dala sve sto si mogla dok je bila u tvojoj utrobi. Nazalost to je kriz svakog roditelja da u datim trenucima mora gledati kako dijete pati, bilo pod temperaturom, bilo kad zubici bole, bilo kad se posjeku ili sto ja znam vec...znam, glupa usporedba za tvoj slucaj, ali poenta je, da je zbilja tako moralo biti i da mi tu kao obicni smrtnici puno ne mozemo uciniti. Mozda zahvaliti Bogu da se nisu napatili jos vise i na kraju ih uzeo k sebi...Mozda bas zato Bog uzima djecicu, kad vidi da im nasa pomoc i ljubav nije dovoljna, on ih uzme k sebi i zastiti. Sebi pokloni jos jednog Andjela a nama spoznaju da smo ipak sretne jer smo i mi mame Andjela...
Zelim ti da danas barem malo lakse bude. Cula sam od jedne prijateljice da se nakon 6-7 mjeseci bude lakse nositi sa svime. Ja isto cekam i cekam i nadam se da ce biti bolje. U svakom slucaju pisi nam kad ti nije dobro. Mozda nam nece uspjeti uvijek te utjesiti, ali ces barem izbaciti to iz sebe, isplakati se pisuci post i osjetiti barem malo olaksanje nakon svega. Ljubim te