Crvenkapice, analiza nakon poroda je pokazale. Enterokok je bio u posteljicama, pupčanim vrpcama, plodnoj vodi i plodovim ovoijma, dakle sve je zahvatio. A 5 tjedana prije toga sam imala sterilne briseve cerviksa. Odnosno sa 11 TT kada sam bila u bolnici na preventivnim pretragama su mi na brisu cerviksa našli: enterokok, stafilokok i e coli, tada popila kuru klavocina (10 dana 2*1), i u 16 TT ponovila bris koji je bio čist. Sa 20 TT me uhvatio "proljev", kao nekakva viroza, nakon 3 dana što me nije puštao (3.3.) odem na SD na hitnu, tamo sve ok, zatvoren, cerviks 32mm, ali CTG pokazao male kontrakcije. Dr. rekao da te kontrakcije nisu ništa zabrinjavajuće, da je maternica vjer. iziritirana od čestih proljevastih stolica...i uputio me na zarazno. Taj dan sam se super osjećala, kao i sljedeći (malo me proljev popustio), da bi 5.3. opet ludnica, proljev..ja na zarazno, tamo mi izvade krv, kažu sve ok, ne smiju mi ništa dati jer sam trudnica, da i dalje budem na dijeti, čaju i rehidromiksu (da ne dehidriram). I te dane, jedan dan bolje, drugi lošije...i tako do 10.03. kada su proljevi više bili nesnosni, bolni, česti... nisam silazila sa wc školjke, opet na zarazno, da bi mi tek tada uzeli uzorak stolice,a nalaz tek za 4 dana, i opet me pošalju na ginek. Na ginekologiji šok, ja skroz otvorena, vodenjak već u rodnici. Odmah mi u venu uključe antibiotik lendacin ( tada su dr.-i bili 99% sigurni da je u pitanju infekcija), i stave me na najstože mirovanje (samo na wc). 11.3. naprave sve pretrage (bris, stolicu, urinokulturu), i sve sterilno, zamisli, a u maternici bakterija sve zauzela (tada to još nismo znali).I tako sam gurala do 16.3. kada sam prokrvarila, trudovi počeli opet i našim bebama nije bilo spasa. Nakon poroda su dr.-i sve poslali na analizu, i analiza pokazala enterokok u svim poslaanim uzorcima. Sada mi predlažu biopsiju endometrija, pa tek onda sljedeći IVF (jer brisevi cerviksa nažalost i dalje mogu biti sterilni, a beštija u maternici vrebati). Ali draga crvenkapice, nemoj se sada prepasti, vjerujem da će kod tebe ovaj put biti sve ok, iako znam da te užasno strah, jer i mene će biti ako ikada više zatrudnim...samo molim tebe, i sve žene ako budete imali česti nagon na stolicu, neka vas odmah ostave u bolnici i mjere vam cerviks, i po mogućnosti daju antibiotike koji će ubiti beštiju prije nego se razbukti i uništi vam život kao što je nama