Stranica 94 od 95 PrviPrvi ... 448492939495 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 4,651 do 4,700 od 4725

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 4

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Mama_28 Ajde neka i ta kontrola prodje. Ja sam se se isto tako užasavala, ali opet donijela mi je i neku vrstu utjehe kada
    je pokazala da je sve fizički u redu sa mnom. Nadam se od sveg srca da će i tebi pokazati da je sve u redu. Da ti barem u tom pogledu bude lakše.
    I draga moja, ako nemaš snage otići u obilazak onih bebica, nemoj se silit i raditi nešto ako to ne želiš. Neće ti nitko normalan zamjeriti.

...
    Eto u meni se danas opet nešto prelomilo. Mislila sam da ću dušu isplakat!! Prala sam suđe a onda kao da me netko opalio
    u trbuh....ostala sam bez zraka i suze su same krenule. Jedno pola sata sam na podu sjedila i plakala..da ne kažem vrištala!!
    Mislila sam da se više neću tako osjećati, ali vidim da i 4mj. nakon... nije dovoljno da prođu ovakve navale emocija. Bože pomozi!!
    Ovaj tjedan mi je posebno težak...

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ive, drži se
    Vjerujem da ti je ovaj tjedan težak, i zbog cure vaše, plus ova odluka da idete ponovno. Puno je to emocija. Plači ako treba, ja se volim isplakati jer mi stvarno pomogne.

Ja sam zatvorila bolovanje, od sutra na posao. Bila sam i na uzv, još nije bila ovulacija, mogla bi za koji dan. Uf, a treba ju propustiti, iako kaže dr da je folikul lijep i endometrij krasan. Tako to ide...

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Dobro sam sada. Držim se! Dođe to tako valjda.
    I je, lakše je sada. Sad ću opet dan po dan pa dokle izdržim tako.

Stigli su brisevi i od mm danas. I njegovi su nalazi u redu, hvala Bogu.
    U petak imam kontrolu i dogovor za dalje.
    Samo da sve bude u redu.

Joj sad kad si spomenila endometrij i folikule... znam kako ti je sada...meni je
    došlo da puknem od jada... kad se sjetim kako su propadali svakim ciklusom.
    Da bih sada morala opet piti klomifene...

Ali dobro.. budem izdržala..i pretrpjela. Samo da dođem do cilja.
    Sretno sutra na poslu. Želim ti da prodje bez stresnih situacija

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A sad više nemaš nikakvu ovulaciju na vidiku bez klomifena?

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Prošli ciklus je nisam imala.. ovaj nismo pratili jer je moj gin. izbivao zbog obaveza, prošli put mi je rekao da on ne bi ništa prepuštao slučaju i da bi ukoliko nalazi budu
    dobri odmah krenuo s klomifenima. Ja sam se složila s njim. I eto.. sad ćemo vidjeti u petak što će reći.
    Posljednje uređivanje od Ives000 : 16.03.2016. at 23:08

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ives, ~~~~~~~~ za petak pa ce i subota biti u boljem ozracju!

Meni se danas cini ko da sam bila trudna prije xy godina. Kontrola mi jucer i nije bas dobro prosla, ima zaostataka nakon kiretaze, opet ergometrin pa uzv kroz tjedan dana.

Vrci, kako je proslo na poslu?

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Mama_28 Bože, pa kud još i to... ~~~~~~~ drži se draga.

Vrci, kako je prošao današnji dan?

Carmina, di si nam nestala ?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf mama, pa nikako da to staviš iza sebe. Nadam se da će sad ergometrin do kraja sve riješiti...

Na poslu kaos kao i inače, čim sam došla riješila sam hrpu stvari Eto kad si "nezamjenjiv" i predobar radnik, čim odeš gužva i nered Nisu me pitali ništa, oni koji ne znaju. Ali me nerviraju pitanja kako sam od par kolegica koje znaju. Mislim što da kažem, kako sam...nisam trudna više, to je dovoljno.
    Ali kao i mama_28, imam osjećaj da sam pred xy vremena bila trudna, a ne nedavno

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Evo me živa i zdrava Vratila se na posao,radi se punom parom. Kako radim s klijentima tako uredno primam cestitke. Vec ja to s lakocom objasnim sta se dogodilo. Navikla sam. Inace sam dobro. Nekad kao da je proslo 200god a nekada se cini bas svjeze kao da je bilo jucer. Mama nadam se da ce sve biti dobro sad uz terapiju. Kako ste mi vi ostale moje zene?

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Drage mame anđela, prvo sam mislila ništa ne pisati..al nekako želim da ostane zapisano..
    Mojoj je bebici nakratko srce zakucalo, a onda nas je zauvijek napustila sa 9 tjedana...zapravo mi je uopće teško staviti slova na "papir" jer se bojim da će pokrenuti lavinu tuge koju neću moći zaustaviti..iako znam da ću se kad tad morati prepustiti..
    Nekako me tješi da je tako moralo biti i da je moja mrva sad u Božjem krilu kad već nije mogla biti u mom...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Žao mi je Zenii

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Zenii moja draga!!!Tako mi je žao . Piši.. vidiš i sama da nam je ovo mjesto svima terapija.
    Grozno mi je žao što si ostala bez svog anđela. Sigurna sam da je sada u Božjem krilu s našim anđelčićima.
    Nemoj držat u sebi.. prepusti se.. koliko god je mučno ali kad se isplaćeš ipak bude malo lakše.
    Drži se draga. Tu smo za tebe.

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Zao mi je Zenii... :hug:
    Svaki je gubitak tezak, koliko god tjedana bilo. Mi smo mame od trenutka nade, preko plusica, zauvijek... taj trag na srcu ostaje.

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Puno vam hvala drage moje...
    Pokušavam stvari sagledati realno, ali stalno mislim na to kako otpočetka ove trudnoće imam osjećaj kako nešto nije u redu, nisam se nikako mogla saživjeti sa trudnoćom i nije me veselila na onaj način kao prva.
    I sad se stalno previrem u sebi da je moja bebica to osjetila i da se zato nije uspjela izboriti...
    Znam da si to ne smijem raditi, ali ovih dana mi misli tako vrludaju

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Zenii prvotno napisa Vidi poruku
    stalno mislim na to kako otpočetka ove trudnoće imam osjećaj kako nešto nije u redu, nisam se nikako mogla saživjeti sa trudnoćom i nije me veselila na onaj način kao prva.
    I sad se stalno previrem u sebi da je moja bebica to osjetila i da se zato nije uspjela izboriti...
    Zenii sjeti se samo moje trudnoće i mojih strahova od samog početka.. Isto se nikako nisam mogla opustiti i stalno sam plakala i bila tužna.. puno puta sam si postavila to isto pitanje nakon što sam ju izgubila...ali sada vidim i znam da nismo mi ništa mogle spriječiti. Vjerojatno su osjećali naš strah i bol.. ali osjeili su i našu ljubav..

Predosječala sam sve.. i mogla sam samo stajati i promatrati kako se sve odvija..pokušali smo spriječiti ali nešto što je već zapisano ne možeš promjeniti. I to je na našu žalost tako.
    Mi ljudi smo navikli držati sve stvari pod kontrolom.. a u takvim trenutcima stvari su izvan naše kontrole. I mi tu ne možemo apsolutno ništa...Nemoj si predbacivati. Jer nisi za ništa kriva.I tvoja bebica to zna.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Isto je i kod mene bilo. Prvo me trudnoca iznenadila pa je samim tim bilo drugacije. Pa sto pitanja kasnije jesam li nesto krivo radila. Od prvog dana osjećaj da ce ova trudnoca i dijete biti nekako znacajno u nasim zivotima. I taj cudan osjecaj nekakve strepnje neznam to ni opisati. Nemoj si nista predbacivati jer nisu nase bebe otisle zbog nas. Pomisli samo koliko je nezeljene djece rodeno,koliko god to zvucalo ruzno. Ovo sto nam se dogodilo na nikoji nacin nismo ni prizvale ni prizeljkivale. Jednostavno se nazalost dogada oduvijek. A nama preostaje jedino odtugovati valjda zauvijek i pronaci nacin da zivimo s time. A lakse je barem malo kada s nekim mozemo podjeliti tugu

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nemojte si predbacivati. Ja sam bila odusevljena plusom i sva pozitivna. Pa na kraju ipak nije dobro zavrsilo.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Baš to što kažeš Vrci, nema tu pravila... i ne postoji obrazac ponašanja, koji bi nam sačuvao trudnoću,
    i bio garancija da će sve biti dobro. Ništa nije u našim rukama. Ta spoznaja me i drži da ne prošvikam.

Ja sam danas puno bolje. Skoncentritana i pripremljena za dalje, u utorak imam kontrolu i nadam se
    da je to to..
    Inače ja sam prekjučer uhvatila lh pik.. pa smo onak na brzaka odlučili probati prije klomića..i sad čekamo.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Opa drzim fige

Ja idem sutra na papa test,valjda ce mi i uzv opet raditi.
    Jos me u srijedu ceka endokrinolog. Zadnji nalaz mi pise da sam trudna pa ce me sigurno preko reda pozvati. Znaci jos njoj moram reci, i dr opce prakse je rekla da joj se javim nakon tog pregleda. Ni njoj jos nisam imala volje reci.
    Da nemam jos te dvije stvari bilo bi mi lakse. Ne da mi se vise to spominjati i pojasnjavati novim ljudima
    Posljednje uređivanje od Vrci : 20.03.2016. at 23:02

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Sve mi je jasno draga.. moj dr. opće prakse me zanji put vidio dok sam bila 17tt. I još mu nisam rekla... :/
    Znam da ti je dosta objašnjavanja..ali možda bolje da to sad odradiš, nego da čekaš ko ja..pa strepiš od svake viroze sam da ne moraš još k njoj! Napravi onako kako misliš da ti je najlakše.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A vjerujem da je teze kako vrijeme prolazi. Jer se pomiris sa svime, i onda opet moras sve ispocetka izvlaciti na povrsinu.

Nadam se da ces iduci puta biti opet trudna kad ces ici kod dr op.

Joj bas se nadam da vam nece trebati klomifeni

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Zenii prvotno napisa Vidi poruku
    Puno vam hvala drage moje...
    Pokušavam stvari sagledati realno, ali stalno mislim na to kako otpočetka ove trudnoće imam osjećaj kako nešto nije u redu, nisam se nikako mogla saživjeti sa trudnoćom i nije me veselila na onaj način kao prva.
    I ja sam imala slican osjecaj. Prvom trudnocom sam bila odusevljena... Onda sam zatrudnila drugi put kad je malac imao skoro dvije godine, i bilo mi je drago, al istovremeno sam bila i prestrasena i pitala se, pa zasto vec sad (malca sam jos dojila), i kako cu ja to, i bila sam puna sumnji. Na pregledu sa sedam (osam, devet ?? - tesko je rec, ciklusi su mi jos bili svakakvi od dojenja) doktor nije cuo srce - uglavnom, beba je bila tolika da se srce vec trebalo cuti. Nekako sam mislila da je otisla zato sto je znala da joj roditelji nisu spremni. Bilo mi je jako tesko. Al me u neku ruku, ta pomisao da je beba sama odlucila otic, i tjesila. I jedan dogadjaj koji se dogodio... u toj trudnoci sam u jednom trenutku prokrvarila, nista previse, trajalo je minut-dvije, i na gacicama su bile samo dvi mrljice krvi. Al jedna od te dvije mrljice je bez sumnje bila u obliku srca.

Poslije nekih pola godina, na pregledu nevezanom uz trudnoce, me ginekolog tjesio, da ako je bebi tako rano prestalo kucat srce (ili nije ni pocelo) da vjerojanto nesto nije bilo u redu s bebom, i da se to zaista cesto dogadja, i da nema razloga strahovati da bi se tako nesto moglo dogoditi i u iducoj trudnoci.

Sad sam ponovo trudna. I 11 tjedana je sve izgledalo ok na pregledu Samo da tako i ostane! I ovaj put se osjecam spremno za bebu (koliko covjek uopce moze bit spreman za bebu). Al ja se svejedno nikako ne mogu opustit i uzivat i radovat - jer se bojim da nesto nije u redu.

Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Cure hvala vam, zaista me tješe vaše riječi..guram dan po dan, znam da će bi biti padova, ali trudim se biti što pozitivnija, to me drži iznad vode..
    Sretno svima..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Obavila papu i dogovorila postupak na jesen. Čak je dr predložila, ako bude dobar spermiogram, da probamo klomiće i ciljane negdje krajem 8.mj. Prije ivf-a.
    Baš se sad osjećam pozitivno, kao da se nešto kreće.

Al i dalje u glavi znam koliko bih tjedana bila, uf...

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Zenii, Mama,Vrci,Bubica,Carmina,

Vrci
    Pa to je divno!!! Baš sam happy zbog tebe.
    I je, doista se sve okreće na bolje. Samo glavu gore.
    Posljednje uređivanje od Ives000 : 21.03.2016. at 13:07

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam ponovo trudna. I 11 tjedana je sve izgledalo ok na pregledu Samo da tako i ostane! I ovaj put se osjecam spremno za bebu (koliko covjek uopce moze bit spreman za bebu). Al ja se svejedno nikako ne mogu opustit i uzivat i radovat - jer se bojim da nesto nije u redu.
    Draga, svaki strah je normalan. Bilo bi čudno da ga nemamo nakon svega što smo pretrpjele. Drži se.. brzo će proći tih 9mj..
    i za čas ćeš držati svoje klupko u rukama..

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mislim da ćemo sve mi biti u strahu cijelu iduću trudnoću. Mene isto taj strah već unaprijed drži, ali neće mi to ništa pomoći. Samo može odmoći.

Ma ja sam uvijek puna pozitive nakon razgovora s ginekologicom jedino je rekla da imam ranicu na cerviksu,pa se nadam da će papa biti dobar. Mislim da sam to imala i prije, ali valjda ne tako.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Kad god me uhvati neki strah i sada ... samo pomislim na to kako na ništa ne mogu utjecati..
    I kada budem trudna , trudit ću se tako razmišljati
    i veseliti ću se i uživat ću u svojoj trudnoći koliko god ona dugo trajala.. Nadam se da će
    Bog i nas usrećiti.. i da će nam u idućim trudnoćama biti sve dobro. Moramo vjerovati. To je jedino što nam preostaje!!

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nije me dugo bilo ovdje. Kad vas čitam, kao da čitam sebe prije skoro dvije godine. Uvijek mi je strašno kada pročitam nova imena ovdje. Svim novim mamama ovdje jedan veliki zagrljaj šaljem. Na žalost itekako znam kako je to naći se ovdje.
    Što se tiče strahova u novoj trudnoći, joooj, itekako razumijem. Nama je ova nova trudnoća čudo i naravno strah me, ali nadam se najboljem.
    Sjećam se kako sam u prvoj trudnoći mislilia da imam sve pod kontrolom, ali kako kaže Ives na neke stvari se ne može utjecati. Moja curica je samnom bila devet mjeseci, a onda je u 40. tj. tijekom indukcije poroda postala anđeo. Doslovce od devet mjeseci savršene trudnoće do katastrofe u 10 min. Tako da nažalost kolikogod mislili da nešto imamo pod kontrolom, život to nekad odradi drugačije.
    Ženice, držite se. Jake smo mi, zar ne? I samo dan po dan živjeti,drugačije ne ide, a i tako je najbolje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dobro kazete, treba se naoruzat pozitivom i vjerovat da ce sve bit dobro.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja sam dugo osjećala grizodušje što sam se tako loše osjećala u trudnoći, kad bih mogla vratiti vrijeme
    uživala bi u svakoj sekundi trudnoće.. jer sad bi sve dala
    da mogu ponovo uživat u svojoj malenoj. Spremam za iduću trudnoću, i zbilja vam
    mogu reći da nemam strahova više.. od prvog dana dat ću sve od sebe da uživam u
    svakoj sekundi svoje trudnoće, onako, punim plućima. A to savjetujem i vama drage moje.
    Znam da nije lako, pogotovo kako se bližite tjednu u kojem ste izgubile svoje bebice,
    ali probajte mozak okupirati drugim stvarima.. npr. Bojankom za odrasle, heklanjem, čitanjem.
    i proći će i ti tjedni.. nećete se ni okrenuti a već ćete držati svoje bebice u rukama.

Sve nas je ovo na žalost nečemu naučilo. A to je da više cijenimo trenutke s voljenim osobama.

Lotta , Jadranka, je...zbilja mi je teško čitati sve ove sudbine, pogotovo kad se sjetim da sam molila Boga da se nikada i nikome
    ovo više ne dogodi.. ali opet.. presretna sam kada vidim
    da su i te majke kasnije pronašle sreću u svojim dugicama. To mi daje vjetar u leđa
    i snagu da se borim dalje. Svu sreću vam želim curke, i da trudnoće prođu uredno i školski.
    Mazite buše i uživajte u svakom trenu sa svojim bebicama.
    Šaljem vam svima veliki hug.. i slažem se s Lottom.. Jake smo mi

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Drage moje.. danas sam bila na pregledu.
    I kada sam otišla u administraciju da mi ispečatiraju nalaze.. dogodilo se nešto meni neopisivo..

U trudnoći sam imala jednu pjesmu koju sam često puštala svojoj curici jer se živahno ritala svaki put kad bi ju pustila. Tu pjesmu sam puštala prije svakog pregleda, prije svakog uzva. I tu pjesmu sam joj pustila zadnji put prije poroda.
    Danas nakon uzv-a kada sam ušla u administraciju
    počela je svirati ta pjesma.. u trbuhu me sve nešto presjeklo.. a neka toplina mi je prolazila tjelom..

Možda sam luda.. ali kao da sam je opet osjećala . Imala sam osjećaj kao da je tu i kao da mi poručuje da će sve biti dobro. Bože kako mi nedostaje.

COLDPLAY
    "A Sky Full Of Stars"

'Cause you're a sky, 'cause you're a sky full of stars
    I'm gonna give you my heart
    'Cause you light up the path

I don't care, go on and tear me apart
    I don't care if you do, ooh
    'Cause in a sky, 'cause in a sky full of stars
    I think I saw you

I wanna die in your arms
    'Cause you get lighter the more it gets dark
    I'm gonna give you my heart

I don't care, go on and tear me apart
    I don't care if you do, ooh
    'Cause in a sky, 'cause in a sky full of stars
    I think I see you
    I think I see you

'Cause you're a sky, you're a sky full of stars
    Such a heavenly view
    You're such a heavenly view

Malena moja... cause in a sky full of stars
    I think I see you!!!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ajme Ive, mene inače ta pjesma rasplače. A sad kad čitam što pišeš, opet mi idu suze.

A gledajući tekst pjesme, stvarno se čini kao da je malena odabrala pjesmu koja dobro opisuje i vas i nju...

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    gledajući tekst pjesme, stvarno se čini kao da je malena odabrala pjesmu koja dobro opisuje i vas i nju...
    Draga moja vrci.. hvala ti na ovome.. želim u to vjerovati.. i vjerujem u to jako.
    I sama plaćem malo malo kad se tog prosjetim.. i cjelo dan sam nit na nebu nit na zemlji. Želim vjerovati da je to danas bila ona

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ajoooj kakav tekst. Odlicna pjesma. Nije bas da vjerujem puno u slucajnost,nekako mislim da sve ima svoj razlog. Tako i ova pjesma. Ja imam jednu fotografiju koju sam sama uslikala prije par godina. Ono sta moje oci na toj fotki vide prepoznalo je i nekoliko drugih ljudi. Tada mi je bila interesantna,a sada nakon svega u njoj vidim mnogo dublje znacenje

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Pronači će oni naćin da nam se jave. Samo treba dobro gledati i pažljivo slušati.. ipak je to ne raskidiva veza. ^^

mama_28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Ives000 prvotno napisa Vidi poruku

Možda sam luda.. ali kao da sam je opet osjećala . Imala sam osjećaj kao da je tu i kao da mi poručuje da će sve biti dobro. Bože kako mi nedostaje.
    Nisi, draga... to je ljubav tvoja! Samo glavu gore, nadam se da je i pregled prošao očekivano i ohrabrujuće za dalje.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ives

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Mama, je pregled je prošao super, doktor se nije protivio našem pokušaju, još je i podržao sve..
    rekao je da ako sada ne budem popiškila + , krećemo odmah sa duphastonimama da izazovemo m.. i 5dc
    krećemo s klomifenima. I onda nakon toga, doživim ono u administraciji.. cjeli dan sam bila pod dojmom.
    Sva sam kao u nekom snu, uopće ne vjerujem da se to sve meni događa. I da već startamo.

Jadranka

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ciao cure...da se i ja javim! mi smo izgubili našu curicu prije dva mjeseca u 28tt, pisala sam o tome na forumu...teško je nastaviti disati kad znaš da je tvom blagu srce prestalo kucati! prije dvije godine sam imala i spontani u 8tt
    Sad se borimo sa pretragama nakon nalaza obdukcije...s obzirom da je došlo do tromboze posteljice, moram raditi testove na trombofiliju...što znači da ćemo se morati boriti sljedeću trudnoću! Da sam barem znala za to...možda bi spasila svoju djevojčicu

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Piksi Nemoj si predbacivati. Ne možemo znati sve, tko bi mogao imati na umu sve dijagnoze koje bismo mogle imati.

Upravo kad sam ušla u temu sjetila sam se da sam prije točno mjesec dana imala spontani. 24.2. je bio dan kad me beba i fizički napustila
    Ajme koliko bih već sad bila trudna..

Ja bih zapravo baš htjela točno znati što je krivac - da li genetska greška, upala, nešto treće. Nekako mislim da bih imala više kontrole da znam. Iako znam da to nema logike

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

znam...ja jednako razmišljam, volim imati sve pod kontrolom, a to je nemoguće! u ovoj trudnoći sam mislila nakon prvih par mjeseci da je to to, da sam sigurna i da mi se više ništa ne može dogoditi...a onda sam morala roditi usnulu ljepoticu, poljubiti je i reći zbogom...život mi je pokazao koliko sam nemoćna.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Piksi baš to.. koliko smo mali i nemočni. Taman kad se malo opustiš i misliš sad sam bez brige...doleti ovakav šamar za cjeli život. Draga nisi mogla prije znati, nikako! Nisi mogla spriječiti nešto što je već davno prije zapisano tamo negdje gore. Ne znamo zašto je tako moralo biti..valjda ćemo jednom otkriti odgovore na ta pitanja.

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Piksi Nemoj si predbacivati. Ne možemo znati sve, tko bi mogao imati na umu sve dijagnoze koje bismo mogle imati.

Upravo kad sam ušla u temu sjetila sam se da sam prije točno mjesec dana imala spontani. 24.2. je bio dan kad me beba i fizički napustila
    Ajme koliko bih već sad bila trudna..

Ja bih zapravo baš htjela točno znati što je krivac - da li genetska greška, upala, nešto treće. Nekako mislim da bih imala više kontrole da znam. Iako znam da to nema logike
    Žao mi je zbog tvog gubitka...nažalost u većini slučajeva mislim da ni ne otkriju uzrok...u mojoj drugoj trudnoći su nakon poroda mislili da je pupkovina jer je bila zadebljana u jednom dijelu, ali ispostavilo se da je tromboza nakon obdukcije. trebamo vjerovati da će biti bolje sljedeći put i da ćemo uskoro grliti naše bebice

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Vrci to su te činjenice s kojima moramo naučiti živjeti iz dana u dan.
    Sad da li bi opet imala kontrolu da i znaš uzrok..mislim da ne bi. Ja sam počela razmišljati ovako.. u mojim rukama je da napravim sve što mogu da to spriječim( pretrage, da se malo viš pripazim) ..a sad, da li će se to ponoviti ili ne..taj dio je u Božjim rukama.

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Vrci to su te činjenice s kojima moramo naučiti živjeti iz dana u dan.
    Sad da li bi opet imala kontrolu da i znaš uzrok..mislim da ne bi. Ja sam počela razmišljati ovako.. u mojim rukama je da napravim sve što mogu da to spriječim( pretrage, da se malo viš pripazim) ..a sad, da li će se to ponoviti ili ne..taj dio je u Božjim rukama.
    Dali si ti saznala uzrok? (vjerojatno si već negdje napisala, sorry...nova sam). Voljela bi znati ako je netko još imao problema s trombofilijom, kakva su iskustva s drugom trudnoćom

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ma ništa.. slobodno pitaj što god te zanima. Ovdje smo da pomognemo. Ovdje sam napisala svoje iskustvo
    http://forum.roda.hr/threads/89515-B...o-(17-11-2015)
    Mi znamo da je u pitanju Chorioamnionitis acuta (upala posteljice i plodovih ovoja) ali ne znamo koji je uzrok tome.. jer je u pitanju infekcija koja se nije detektirala na brisevima cerviksa.
    Posljednje uređivanje od Ives000 : 24.03.2016. at 12:38

Piksi1909 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Ma ništa.. slobodno pitaj što god te zanima. Ovdje smo da pomognemo. Ovdje sam napisala svoje iskustvo
    http://forum.roda.hr/threads/89515-B...o-(17-11-2015)
    Mi znamo da je u pitanju Chorioamnionitis acuta (upala posteljice i plodovih ovoja) ali ne znamo koji je uzrok tome.. jer je u pitanju infekcija koja se nije detektirala na brisevima cerviksa.
    Ja se nadam da će ti sljedeća trudnoća proći super i želim ti svu sreću i jednog malog bebača uskoro

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hvala ti

I ja svima vama želim da uskoro upoznate sreću i da
    primite svoje dugice u zagrljaj!
    ...A new day has come!!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Piksi i kod mene tromboza posteljice cak 50% posteljice. Bez obzira na to moj je djecak bio dobre tezine za svoju dob ali jedan je tromb u pupkovini bio dovoljan da ga izgubimo. Uz to i chorioamnionitis koji nije potkrepljen gotovo nikakvim dokazima. Ni brisevima a ni obdukcijom. Trombofilija je utvrdena genetska. Bez obzira na to ja imam dvoje djece rodene u terminu bez naznake o ikakvoj trombofiliji. Cak i da smo znali od sudbine je tesko pobjeci. Zelim ti uspjeh nakon ovoga jer mnoge su mame docekale svoje duge bez problema bez obzira na ovakve dijagnoze. Nikada ne treba prestati vjerovati. Nazalost morale smo dozivjeti sudbinu mnogih. Utjeha je da smo u vremenima kakve takve slobode pa "smijemo" tugovati,prisjecati se javno,govoriti i voljeti. Ja samu sebe iznenadim ponekad kojom snagom se nosim sa situacijom. Daje mi moje predrago djetesce snagu i vjera koju imam. Inace me ne bi bilo. Preslaba sam ja da bih mogla tako sama. Zelim tu snagu podjeliti svugdje gdje mogu.

A vama svima opet i opet zelim dugu svih boja

moj volim te je premala rijec
    Posljednje uređivanje od Carmina406 : 24.03.2016. at 23:29

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •