Pozz
koliko smrznuto majcino mlijeko smije biti u frizeru?
i kako ga odmrzavate?
Pozz
koliko smrznuto majcino mlijeko smije biti u frizeru?
i kako ga odmrzavate?
nitko???
nemogu vjerovat
Evo da ne tipkam i ne prepisujem linkam ti tekst na portalu
nadam se da ćeš naći što te zanima http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2135
i dobrodošla na forum![]()
tnx
Ja nisam probala ali znam jednu zenu kojoj je bilo malo teze svaki dan do ducana pa bi ona kupila karton svjezega i stavila u skrinju.Odmrzavala je tako da bi navecer stavila jednu litru u sudoper i da se preko noci odmrzne .
kam baš si me nasmijala
pitanje je o izdojnom majčinom mlijeku
šimac, ako misliš zamrzavati veće količine ispobaj prvo kakvog je okusa kad se odmrzne:
o ovome mislim
''
Specifična je situacija da neke žene primjećuju okus mlijeka koje kao da je pokvareno. To se događa kad je mlijeko puno lipaze (enzima koji razgrađuje mast u mlijeku), te ovisno o njegovoj količini, čudan žareći okus može se primjetiti i ako je kratko bilo pohranjeno u hladnjaku, a ponekad tek ako je bilo zamrznuto.
Kako se to može spriječiti? Prvo treba zamrznuti nekoliko vrećica ili posudica, te ih nakon tjedan dana odmrznuti i provjeriti jesu li u redu. Ako okus nije dobar, majka ubuduće treba postupati na način da izdojeno mlijeko odmah nakon izdajanja zagrije gotovo do vrenja (da se pojave mjehurići na rubovima) i zatim ga naglo ohladi zamrzavanjem. Zagrijavanjem se sprječava aktiviranje lipaze.
Većina djece odbija jesti mlijeko čudnog okusa, iako se ne zna točno je li štetno za bebu.''
moje je bilo takvo samo kaj nisam znala za ovo kad sam zamrzavala i fino sam sve bacila![]()
Jel ovo o 8 dana u frizideru ( ne frizeru) stvarno tocno? Meni se to cini too much, no mozda i nije?
Ja sam ga svojedobno imala toliko da sam zamrzavala. U male sterilne flašice ili posude. Odmrzavala u frizeru, pa podgrijala flašicu u toploj vodi.
Ne znam jel to bilo ispravno?
Ima problema i nedostataka, ali za nuždu mislim da može.
![]()
nije, do 8 dana je prihvatljivo.
prema la leche league:
Preferably, human milk should be refrigerated or chilled right after it is expressed. Acceptable guidelines for storing human milk are as follows. Store milk:
at room temperature (66-78°F, 19-26°C) for 4 hours (ideal), up to 6 hours (acceptable) (Some sources use 8 hours)
in a refrigerator (<39°F, <4°C) for 72 hours (ideal); up to 8 days (acceptable)
in a freezer (-0.4 to -4°F, -18 to -20°C) for 6 months (ideal) up to 12 months (acceptable)
Jednom kad sam morala ici na pregled, izdojeno mlijeko stavila sam u frizider. Buduci da sam se expresno vratila, maleni nije to ni stigao pojest. Ja sam namjerno ostavila u frizideru i dva put dnevno - malo pomirisala. Prva dva dana je sve bilo ok, bez mirisa, ali na kraju treceg dana mlijeko je imalo kisel miris, pa sam bacila, i zakljucila da je 2 dana prihvatljivo da stoji u frizideru.
E sad, da li je to jer sam stalno ''čirkala'' i otvarala, ili je mozda taj miris uopce nije bitan - mozda bi beba stvarno pojela - ne znam.
Najmirnija sam kad on to lijepo iz sike papi![]()
Posljednje uređivanje od S2000 : 22.12.2010. at 12:14
ovako drage moje forumasice..
majcino mlijeko se smije drzati u frizideru "ne dulje od 3 dana" a zamrznuto " ne dulje od 6 mijeseci"
i kada spremate mlijeko obavezno ga stavite skroz iza znaci na kraj frizidera da vam nikako nije direkt na vratina
lipi pozdrav
Posljednje uređivanje od ane80 : 30.01.2011. at 21:45