Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Kašalj, temperatura, nos

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Kašalj, temperatura, nos

Dakle već smo neko vrjeme prehlađeni pa smo ozdravili i onda se ponovno prehladio i nos mu je počeo curiti ali je počeo kašljati.
    Otišli doktori i veli ok grlo i pluča.
    E onda je to kulminiralo pa smo jučer dobili temperaturicu i danas bili kod doktora.
    Veli grlo o ali se na plučima čuje malo šum i da je kašalj gadan.
    Kao napao ga novi infekt.
    Dala mu sumamed za tri dana.
    Ja sam se prvo iznenadila kaj on od 10 mjeseci to smije uzeti i bojim se da to ne ode dalje na upalu pluča i bronhitic

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nočas je skroz loše spavao.
    Jutros se probudio nije nešto posebno jeo a diše koma jedva nekak.
    I kašlje onak kao stari dedeki pred smrt, užas, sva se naježim.
    Išla sam u ljekarnu i kupila sljez za kašalj, reko možda bar malo ublaži.
    E sad dali da idem na hitnu tipa srebrnjak, neznam nekako me pomalo strah?
    E da i zanima me za šta je točno Bisoleks sirup za iskašljavanje ili za smirenje kašlja?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa jeste počeli piti antibiotik?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Nočas je skroz loše spavao.
    Jutros se probudio nije nešto posebno jeo a diše koma jedva nekak.
    I kašlje onak kao stari dedeki pred smrt, užas, sva se naježim.
    Išla sam u ljekarnu i kupila sljez za kašalj, reko možda bar malo ublaži.
    E sad dali da idem na hitnu tipa srebrnjak, neznam nekako me pomalo strah?
    E da i zanima me za šta je točno Bisoleks sirup za iskašljavanje ili za smirenje kašlja?
    Bisolex je za iskašljavanje (što mu je potrebno ako ima šlajma), ali da bi poćeo djelovati treba dan ili dva.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jel vam dala sumamed nakon krvne pretrage?

sljez pomaže ali jako sporo i treba ga piti u dosta velikim količinama.
    kakav mu je kašalj? kratak, nadražujuć, suh ili produktivan? da se čuje šlajm?
    bisolex pomaže iskašljavanju, al meni se čini da još više nadražuje na kašalja a da beba od 10 mj ne može sama ništa iskašljati (osim ako ne povrati šlajm), a ako ima tog šlajma trebalo bi ga tupkati po leđima pa da to povrati i da se riješi toga.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pa jeste počeli piti antibiotik?
    Jesmo jučer smo dali prvu dozu.
    E da išla sam čitati upute i piše da taj sirup ide 2,5ml a ona je dala 5

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    jel vam dala sumamed nakon krvne pretrage?

sljez pomaže ali jako sporo i treba ga piti u dosta velikim količinama.
    kakav mu je kašalj? kratak, nadražujuć, suh ili produktivan? da se čuje šlajm?
    bisolex pomaže iskašljavanju, al meni se čini da još više nadražuje na kašalja a da beba od 10 mj ne može sama ništa iskašljati (osim ako ne povrati šlajm), a ako ima tog šlajma trebalo bi ga tupkati po leđima pa da to povrati i da se riješi toga.
    Nikakava krvna pretgaga.
    Kašalj je nadražujuč vlažan (nije suh), I da čini mi se da ima šlajm.
    Da i lupkam ga po leđima.
    E da što se tiće bisoleksa, jednom pila tablete bisoleks i to mi je bilo prestrašno.
    Svaki put kad sam popila tabletu još me više nadraživalo na kašalj da sam jednom baš povratila i više ih nisam pila.
    A njega i ovako i onako pretjerano nadražuje pa mislim da ne bi trabalo još dodatnog nadraživanja.

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

možda da pitaš zašto nije napravljena krvna pretraga? mi smo prije 2 tjedna završili na hitnoj jer je mala dobila temperaturu, čudno kašljala i curio nos.doktorica je rekla da nešto šuška na plućima i poslala na vađenje krvi i rentgen. i imala je upalu pluća. al joj ni onda nije odmah dala sumamed nego tek nakon još jedne krvne pretrage koju smo malo duže čekali. malo mi je čudno da samo tako daje sumamed(ili bilo šta), ali opet doktori više znaju i imaju više iskustva. ja bi pitala, bar to.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E onda bi mi reklla da sam ja doktor onda bi sjedila na njenom mjestu.
    Tako sam joj rekla da sam jednom htjela kupiti kapi operil za bebeka.
    Onda su mi u ljekarni rekli da ništa do godine dana.
    Jer je ona rekla da malom kapam efedrin (ia 10 mjeseci kikač).
    Onda je ona odgovorila da su oni doktori sad bi sjedili na njenom mjestu a ne za pultom u ljekarnoj

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i za atipične upale pluća daje se sumamed, koliko ja znam.
    dijete ti ima 10 mjeseci i ako je čula nešto na plućima bolje da mu je dala sumamed nego da se iskomplicira, jer ne želiš vidjeti kako to izgleda kad se iskomplicira.
    mi imamo već nekoliko upala pluća iza sebe i znam o čemu govorim.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    i za atipične upale pluća daje se sumamed, koliko ja znam.
    dijete ti ima 10 mjeseci i ako je čula nešto na plućima bolje da mu je dala sumamed nego da se iskomplicira, jer ne želiš vidjeti kako to izgleda kad se iskomplicira.
    mi imamo već nekoliko upala pluća iza sebe i znam o čemu govorim.
    Pa prepostavljam da nije lijepo.
    Meni je ovaj kašalj njegov grozan.
    Evo danas kad sam mu davala sumamed je povratio.
    Odnosno dala sam mu pola žilce i nešto je odmah izbacio a nešto je progutao i nakon par sekundi mu je špricnulo van ali u principu je bilo naranđasto odnosno ono kaj je večerao.
    I onda sam mu uvalila ono kaj je ostalo ali nekako mi se čini da ni to baš nije sjajno.
    I kaj sad.
    U bočici ionako ima samo još za sutra.
    Ma poludit ću.
    Evo nije čorio ni pol sata i već kašlje, jadan.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa prepostavljam da nije lijepo.
    Meni je ovaj kašalj njegov grozan.
    Evo danas kad sam mu davala sumamed je povratio.
    Odnosno dala sam mu pola žilce i nešto je odmah izbacio a nešto je progutao i nakon par sekundi mu je špricnulo van ali u principu je bilo naranđasto odnosno ono kaj je večerao.
    I onda sam mu uvalila ono kaj je ostalo ali nekako mi se čini da ni to baš nije sjajno.
    I kaj sad.
    U bočici ionako ima samo još za sutra.
    Ma poludit ću.
    Evo nije čorio ni pol sata i već kašlje, jadan.
    Ako dijete povrati lijek i treba ponoviti dozu, nazoves dr., kazes sto se desilo i naravno da ce ti napisati jos jednu bocicu.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ali kako kad je doktorica radila ujutro danas a i to se desilo u pola osam navečer.
    I sad spava

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

domy djetetu daj sirup na špricu. lagano uz obraz i ispuštaš malo po malo.

ako si mu dala danas u pola osam navečer, možeš i sutra, imaš vremena otići do dr.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i stavi ga da spava na povišenom, bit će mu lakše.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 21.12.2010. at 21:47

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

domy djetetu daj sirup na špricu. lagano uz obraz i ispuštaš malo po malo.

ako si mu dala danas u pola osam navečer, možeš i sutra, imaš vremena otići do dr.
    I to mililtar po mililitar, ako treba i s pauzama od 5 minuta između. Tako je puno manja šansa da povrati.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za kašalj i dšne puteve nama bisolex i slični pripravci nisu nikad pomogli.

ali kad smo otkrili sirup od smrekinih vršaka preporodili smo se. zadnji put je imala hrpu šlajma, i nikako nije išlo bisolexom. nakon 10 dana, kad se vratila kući počela sam joj davati taj sirup. 10 minuta nakon prve doze počela je iskašljavati čudesa
    s obzirom da je sastav sirupa prirodan da prirodniji ne može biti, koristimo ga kad god treba

ja sam jako zadovoljna

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ali kad smo otkrili sirup od smrekinih vršaka preporodili smo se. zadnji put je imala hrpu šlajma, i nikako nije išlo bisolexom. nakon 10 dana, kad se vratila kući počela sam joj davati taj sirup. 10 minuta nakon prve doze počela je iskašljavati čudesa
    s obzirom da je sastav sirupa prirodan da prirodniji ne može biti, koristimo ga kad god treba

ja sam jako zadovoljna
    gdje ste to kupili, pliz?
    kak misliš iskašljavati - pljuvala je to van ili kako?

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    koliko je stara? Kako ide to iskašljavanje kod male djece?
    moj se malac (14 mjeseci) već 2 dana muči sa šlajmom. Preko dana još kako-tako. ali noću....taman zaspi,pa se zakašlje,a ne može iskašljati
    Stavljam ga na povišeno, na jastuk, da spava u koso,ali se stalno spušta na ravno.

Pokušali smo mu dati Prospan, ali neće, pljuje ga čim žličica dođe do usta. Možda bi mu se ovaj smrekin više dopao???
    Mislim da sam neki sličan vidjela u DM-u...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Iz mojeg iskustva, kod 14 - mjesečnog djeteta nema iskašljavanja, ili šlajm proguta, ili povrati.
    Moje dijete staro 3,5 g i dalje ne zna pljunuti šlajm, nego kad mu se puno nakupi povrati.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Iz mojeg iskustva, kod 14 - mjesečnog djeteta nema iskašljavanja, ili šlajm proguta, ili povrati.
    Moje dijete staro 3,5 g i dalje ne zna pljunuti šlajm, nego kad mu se puno nakupi povrati.
    X
    moj ima 4 i još ne iskašljava.
    tako malom djetetu se ne preporuča ništa za iskašljavanje jer obično ne zna kud će s tim šlajmom što se odljepi i postaje još gore.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

tako malom djetetu se ne preporuča ništa za iskašljavanje jer obično ne zna kud će s tim šlajmom što se odljepi i postaje još gore.
    e, tako nekako sam i mislila...
    znači, ne preostaje nam drugo nego čekati da prođe

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

2xmama nosni aspirator za usisavač (ariana) puuuuuno pomaže u izvlačenju šmrklji-šlajma.
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 22.12.2010. at 10:07

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma je, ako ga da ugurati u nos
    moj J. ne da ni blizu, čim ga vidi viče "brm-brm" i crta!
    A ako ga pokušavamo držati-urla i okreće glavu nezamislivom frekvencijom!
    A noću....mislim da nas čuju kilometrima uokolo! I nema više spavanja...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rijetka su djeca koja to vole, moj nijedan nevoli. Kod nas tata drži, a ja saugam, što se mora, mora. Kad moram sama onda se sva preznojim i mrzim to valjda koliko i oni, ali koliko im je lakše nakon toga, to je čudo. Starijeg smo tako spasili konstantnih upala uha, ali on da čistiti. Kapi za nos više ne koristimo, samo fiziološku i sauger.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Kašalj - kada voditi liječniku

Curica mi oko tjedan dana kašlje.
    Nos joj nije začepljen, nema temperaturu, a ni ne kašlje stalno, par dana je kašljala po noći, a sada se zakašlje ujutro i eventualno još par puta tijekom dana, no kada se zakašlje osjeti se da ima puno šlajma i kada diše nekada joj hropće taj šlajm, kao da se mora nakašljati ali ne zna i kada se nakašlje bude lakše.

Nemam pojma da je vodimo doktoru, normalno jede i ponaša se pa se bojimo ako joj nije ništa da tamo nešto ne pokupi.
    Ja imam iste simptome kao i ona, ne znam ni ja da idem doktoru ili ne, kada se zakašljem meni se nekad otkine komadić gnoja, no ja inače vučem probleme sa sinusima.
    Ne znam ima li kakve veze ali to nam je krenulo kada smo počeli preko dana grijati spavaću sobu.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Curica mi oko tjedan dana kašlje.
    Nos joj nije začepljen, nema temperaturu, a ni ne kašlje stalno, par dana je kašljala po noći, a sada se zakašlje ujutro i eventualno još par puta tijekom dana, no kada se zakašlje osjeti se da ima puno šlajma i kada diše nekada joj hropće taj šlajm, kao da se mora nakašljati ali ne zna i kada se nakašlje bude lakše.

Nemam pojma da je vodimo doktoru, normalno jede i ponaša se pa se bojimo ako joj nije ništa da tamo nešto ne pokupi.
    Ja imam iste simptome kao i ona, ne znam ni ja da idem doktoru ili ne, kada se zakašljem meni se nekad otkine komadić gnoja, no ja inače vučem probleme sa sinusima.
    Ne znam ima li kakve veze ali to nam je krenulo kada smo počeli preko dana grijati spavaću sobu.
    I moj maleni je tako povremeno kašljao, kako opisuješ. Nisam ga zbog toga vodila doktoru, niti mu davala lijekove protiv kašlja.
    To je tako trajalo nekih 2 tjedna pa se pogoršao kašalj, pogotovo po noći. Onda je jednu noć dobio temperaturu i povratio pa sam se uplašila i sutradan ga odvela doktoru.
    Sve uredno bilo, osim crvenog grla. Krvna slika i urin u redu.
    Dajem bisolex kapi i bolje mu je. Temperature više nije bilo.
    I ja mislim da grijanje spavaće sobe više odmaže nego što pomaže

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I da, najmanje tri puta dnevno čistim nos (sterimar, el. aspirator, operil) jer on to ne može iskašljati.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

lako moguće da je do grijanja i suhog zraka. vlažiti zrakvlaživačem, posudice na radijatoru ili mokri ručnik, mokra plahta preko krevetića za vrijeme dnevnog spavanja...
    ja u pravilu ne vodim klince dr. kad su simptomi tako općeniti, a pogotovo ako nema povišene temp. i sama kažeš da ona dobro izgleda i ponaša se.
    a ako vidiš da se pogoršava...možete iskombinirat da ti i tata idete s njom dr. pa jedan čeka u čekaonici a drugi je s njom vani.bar bi ja tako.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj jella prvotno napisa Vidi poruku
    I da, najmanje tri puta dnevno čistim nos (sterimar, el. aspirator, operil) jer on to ne može iskašljati.
    ne znam koliko ti je dijete staro, ali ne preporuča se dugotrajna upotreba operila

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam koliko ti je dijete staro, ali ne preporuča se dugotrajna upotreba operila
    Star je 13 i pol mjeseci. Operil koristimo nekih tjedan dana... jel to predugo?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nemojte više.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mislim da je tjedan dana predugo. Ja nisam nikada duže od pet dana, mada sam tih pet dana nekada davala udarnu dozu, tri puta po dva šprica.
    Mada mi je jedna sestra kod otorinca rekla da se tolerira do 10 dana korištenja.
    Svejedno, treba biti oprezan.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nešto umjesto operila? Ili je sterimar dovoljan, prije i poslije aspiriranja nosa...

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hvala na odgovorima odlučili smo još pričekati i vidjeti kako će se stvari razvijati.
    Stavila sam mokri ručnik na radijator, zračim spavaću cijeli dan...

Ja nosić povremeno isperem sterimarom (kad se sjetim), operilom baš u kriznim situacijama, ono što češće koristimo svi skupa i za grlo i za nos (i za milijun drugih situacija) je sprej First od aloe (inače smo se navukli na FLP proizvode) no baš smo ga prije tjedan dana potrošili i čekamo novi.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da, htjela sam još nešto pitati, pročitala sam da kod takvog kašlja sa šlajmom treba izbjegavati mlijeko, a ona meni po cijelu noć sisa i to baš puno traži.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

možda kravlje mlijeko? ono navodno pogoršava kašalj. makar sam ja kao dijete dobivala onaj karamelizirani šećer u mlijeku za kašalj :/

jella, mislim da je sterimar dovoljan.

LIMA, kakav je to aloe first?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa Vidi poruku
    Da, htjela sam još nešto pitati, pročitala sam da kod takvog kašlja sa šlajmom treba izbjegavati mlijeko, a ona meni po cijelu noć sisa i to baš puno traži.
    to ima veze s kravljim , a ne tvojim

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ok onda!

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    LIMA, kakav je to aloe first?
    Joj, da ne reklamiram (ne prodajem ja to ) ali to je jedna fenomenalna stvar. Inače FLP - firma Forever Living Products prodaje se kao Oriflame i te stvari, moraš naći nekog tko to prodaje, iako svatko se može učlaniti u njihov klub (ja to planiram jer onda kupuješ proizvode s 20% popusta, a na narudžbu od 300 kn to je fajn ušteda). Malo proguglaj ako te zanima.
    Čula sam za njih slučajno (oni imaju proizvode od aloe i pčelinje proizvode - sve 100% ekološki) i terapijom propolisa s nekim čajem i sokom aloe uspjeli smo riješiti urinarne infekcije kod mog I. koje je vukao godinu i pol dana, a s antibioticima smo se stalno vrtjeli u krug.

Ja pijem njihov sok i reducirala sam si migrene maksimalno, a taj sprej je mix aloe i nekih trava i nama je prva pomoć al doslovno u svemu, od opekotina, ogrebotina, bolova... L. je ljetos pala na betonu i pogulila cijelo čelo i nos, špricali smo Firstom i prošlo za tjedan dana kao da ništa nije ni bilo. Zaustavlja krvarenja, ma mi si to stalno šprickamo
    Košta oko 160 kn (za članove 120) ali pakovanje je ogromno i dugo traje.

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jao, i meni je forever living super, super... za imunitet, za svasta...

A na temu, kako starija , 3 god) kad joj se skuplja.. isto bas ne iskasljava, iako kao nesto pokusava, ali strcamo joj mlaku slanu vodu u nosić, i dajemo da grglja tu slanu vodu. (inače, to grgljanje je odlično za kašalj i za odrasle...).. šta još?, malo gasimo/smanjujemo klimu (grijanje), kraj kreveta joj stavim padelu vode sa nekim eteričnim uljima (antivirusnim i antibakterijskim), malo revnije čistim prašinu...( često je tu i alergijska komponenta u igri, a mnoga djeca su intolerantna na kućnu prašinu i grinje), pazimo da spava na povišenom, i malo na boku.. (najgora opcija je ravno i na leđima), puno čaja, meda, limuna, i pomalo.. bez živciranja. eto, te neke sitnice.. isto, imamo sirup smrekinih vršaka, znala sam joj isto dat da gucne u toku noći umjesto žlice meda.
    inače, i dehidracija zna izazvati kašalj, a i općenito treba dosta tekućine kod takvih stvari..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •