-
Problem sa kakanjem - tvrda stolica
Drage moje,
unaprijed se izvinjavam ako ima ovakva ili slicna tema, ja je nisam uspjela naci, a kako mi je prilicno hitno nemam puno vremena da trazim.
Moj sincic kojem je 2,5 godine 2 dana ima tako tvrdu stolicu, toliko tvdu da place kada kaki. Inace mu je stolica normalna, jede jako puno domacih supica, pije caj, ne jede puno slatkoga, jede voce i povrce, tako da mi uopste nije jasno otkud ovaj problem. To mu se desilo samo jos jednom ali ovo kako je bilo juce, nije se nikada desilo. Njega je tako bolilo da nije dao da se dirne, kada sam uspjela da mu skinem pelenu vidjela sam da kaka, tvrda kao kamen, stoji pola van, pol unutra (izvinjavam se na opisu) i on se neda dirnuti. Nekako mu je suprug taj jedan dio izvadio ali ono ostalo nismo uspjeli. Guza se malo smirila, inace je bila crvena strasno i on se smirio. Ali sada je taj drugi tvrdi dio oblika kao pecurka ostao unutra. Ja sam mu davala kasicu od sljiva i jabuka, slatku kamilicu, banjala ga u toploj vodi da mu se malo oslobode misici guze koje on sada stisce jer se plasi. Mazala mu guzu kremom, dala mu 2 kasikice maslinovog ulja.. medjutim nista nije pomoglo. Vise se nije mucio, fino je spavao, ali nije kakio i toga se plasim. Ima vjetrove. Plasim mu se davati vise "stvari" koje ga otvaraju jer ne znam moze li se desiti da dobije nagon za kakanje, a od tog tvrdog dijela da ne moze kakiti. Da li ovo sve sto sam mu dala samo provocira kakanje ili ce malo smeksati stolicu? Kupila sam u apoteci i neki sirup od sljive i smokve koji bi isto trebao pospjesiti kakanje, ali kazem vam od sinoc nista. Sav taj problem se desavao juce od 6 i to je trajalo 2 sata to njegovo mucenje, moji pokusaji da mu olaksam. Pliz pomagajte bilo kakavim savjet, ja sam vise luda od brige. Sada spava, ja sam na poslu, cekam da se probudi da mi mama javi kako je. Molim vas za savjet.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma