Draga mamma san hvala na opsirnom i jako korisnom postu. Nekako mi bude lakse da vidim da se vas dosta borilio i izborilo sa ovim istim problemom. Ja svom sinu cepice nisam stavljala niti sam to uopste planirala, osim naravno da smo dosli do toga da moramo. Znaci ti cepici su mi uvijek bili krajnja opcija. Ono sto je kod nas dobro je da on kaka svaki dan. Samo se desilo jedan put da nije kakio dan i vec sljedeci dan je bila ta tvrda i bolna kakica. Ovo kada procitam da vasa djecica ne kakaju po par dana sledim se jer pomislim nasta bi to kod njega licilo kada mu je nakon dana ne kakanja stolica jako tvrda. Uglavnom on kaki svaki dan, samo mozda ne dovoljnokolicinski. I bas tako i kod njega je sav problem nastao nakon onog bolnog iskustva i sada je kod nega upravo to kakanje = bol. Ali sam sretna da je sinoc to kakio normalno bez ikakvih problema. Portalak pijemo 2 kasikice uvece i posto je on stvarno dobar i ne pravi probleme ni oko jela, tako nemamo problema ni sa pijenjem istog. On to popije bez problema. Nadam se da ce vremenom zaboraviti kako je kakenje bilo bolno i da cemo opet fino kakiti bez problema. Hvala na svim korisnim savjetima