Znam da su dobili u Hugu, zvali su meJuhu, idem i ja po svog. Nego, sad će nam trebati recept za ovu smjesu za crtanje...
Znam da su dobili u Hugu, zvali su meJuhu, idem i ja po svog. Nego, sad će nam trebati recept za ovu smjesu za crtanje...
Ja sam svog kupila na ebayu za 10 Kn s postarinom.
sad ste me zarazile, baš bi ih htjela objesit na kuhinjski zid na drvenu vješalicu...al sad mi fali recept, imate neki dobar, da se ne raspadaju a okus nije bitan?
Ja sam kupila u Plodinama u OS , 10 kn. Crvene boje, s federom.
naručite s ebaya, onaj narančasti
meni je došao u 4-5 dana.
kupila jučer u nami za 14 kn, crveni...ima ih još puno!
nama na trgu, koji je to odjel na 1.katu?
A kad će taj dobar recept? Nekoliko molbi, svi zabili glavu u pijesak. Ajde, ne budite škrtice![]()
nama na kvatriću...ali vjerujem da ima i ona na trgu...odjel s loncima...
a recept ... čekam i ja![]()
u nami na trgu nemaju , ali su navodno naručili
ja sam vidjela danas u Algoritmu prekrasne..doduse kostaju 130 kn, nalaze se u paketu (2 gingerbread man-a veci i manji, 2 zvijezde i jos neki cutteri samo se ne vidi od kartona)..ja sam jedva odolila![]()
ok di je recept, imam u planu napravit dizano pa ga zrezat u datom obliku.
inače kupila rosfrajni u Nami na trgu
šteta kaj nije manji,max 5 cm.
meni svekrva dovezla iz Austrijemetalni, oko 8 cm veliki!
Nikako nije znala na što ja to mislim, tek dok sam joj rekla da je to onaj kolačić iz Šreka onda je skužila!![]()
e kad vimaš svekrvu koja i šreka gleda!!
u oriflame katalogu, komplet 2 gingerbread mena jedan veći jedan manji, plastični - 19,99kn, ja čekam svoje da mi stignu![]()
E cure vidjela sam ih danas u mulleru u west gate-u. Koštaju 20-ak i neš sitno kuna
sa federom crveni ima u getrou, 8 kn, stoje pokraj tava i tepsija.
ja radim po ovome, kopiram sa MIB-a.
gingerbread čovječuljci
750 g brašna (1/2 oštrog, 1/2 glatkog)
1 pzp
1 žličica đumbira
2/3 žličice muškatnog oraščića
1/2 žličice pimenta
1/2 žličice cimeta
200 g maslaca
200 g smeđeg šećera
230 g meda (bagrem)
120 ml vode
1 cijelo jaje
nekoliko kapi arome vanilije
u posudu staviti sve suhe sastojke, osim šećera, i dobro ih promiješati.
u drugoj posudi miksati maslac sa sobne temp. i šećer. kada se dobro izrade dodati med, jaje, vaniliju i vodu. miksajuci dodavati i brašno sa dodacima (suhe sastojke).
tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela, svaki zamotati u prozirnu foliju i ostaviti minimalno 3 sata u frižideru (može i duže, preko noći).
na pobrašnjenu površinu razvaljati ohlađeo tijesto na debljinu 1/2 cm, vaditi modlom i slagati na pek papir.
peći 10 min na 175°C.
ukrasiti jestivim bojama.
edit: budući nemam kad i ne da mi se lutati u potrazi za svim ovim začinima, uzela sam one kotany začine za medenjake, to je isto to, a već izmješano
Posljednje uređivanje od babyboys : 10.12.2011. at 11:12
posto vidim da ste se snasle za gingerbread man-a uvaliti cu vam cuttere za razmisljanje za slijedecu sezonu:
upravo stigli s amazona u moju kuhinjicu <3
http://www.coxandcox.co.uk/categories/xmas-cookies
http://www.amazon.com/Snowflake-Cook...3604814&sr=8-3
Po vrlo sličnom receptu sam ja danas napravila svoje čovječuljke. I ja sam umjesto pojedinačnih začina dodala jednu žlicu miksa za medenjake i od oka dodala još malo više cimeta. Nije sasvim isto jer taj miks ima i papra, klinčiča i anisa, ali su svejedno odlično ispali.
Crvena modlica iz Metroa se pokazala odličnom - idealna veličina, a i ne treba ih ukrašavati jer ostaju obrisi nosa, očiju i gumbića. Meni su ovi vulgaris čak i ljepši od šarenih. Evo ih.
jako su ti lijepi!
s cim si radila ove ruke, noge, gumbice..?
aha, vidim da si napisala da je vec u kalupu..moj je skroz prazan
Oprosti, tek sad vidim. Da, kalup je takav.
Kupila jučer takav kakav ima Freja 8,00kn Mercator
Danas idem u Merkur po taj kalup - ima g u novom katalogu pa vidim da je to taj na feder i da je od silikona - jel to znaci da je on predvidjen da se u njemu pece?! Ili može poslužiti samo za izrezivanke, jel dovoljno ostar? A koliko je velik?