Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Tijesto za pizzu

  1. #1
    jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    175

    Početno Tijesto za pizzu

    Iako znam i sama napraviti sasvim solidno tijesto za pizzu, uglavnom ga kupujem gotovo.
    Inače kupim u trgovini za 5 kuna i napravim jednu jumbo pizzu. Danas je MM kupio za isti iznos, u pekari i dobio 1,5 kg tijesta ...očito se svidio prodavačici.
    E sad, napravit ću ja dvije pizze ali što da napravim sa ostatkom?
    Znala sam nekad napraviti nešto u stilu poderanih gaća pa pržila u dubokom ulju... dajte mi neke nove ideje

  2. #2
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    402

    Početno

    možeš višak i zamrznuti

  3. #3
    brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,315

    Početno

    kiflići sa šunkom i sirom
    rolada sa šunkom i sirom
    kiflići s marmeladom/čokoladom
    slani kiflići sa sezamom i kimom
    slani kiflići sa makom

    ............ i sto drugih ideja

  4. #4
    Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,160

    Početno

    brane a kaj kifliće samo oblikuješ, zarolaš u njih što želiš, premažeš s uljem i staviš peć? Daj malo preciziraj bitte za nas neiskusne

    Btw, gdje kupujete to tijesto, po pekarama ili imate neko za preporučiti u jednom od većih trgovina?

  5. #5
    jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    175

    Početno

    Ne mogu vjerovat da mi kiflice uopće nisu pale na pamet... Pretpostavljam da se premažu jajem?
    Što se tiče kupovnog tijesta, vidjela sam ga u (gotovo) svakoj trgovini i nikada nisam nešto extra birala... koje imaju ja uzmem. Svako je dobro. Meni Jedino što mogu reći jest da mi je kupovno bolje od ovog iz pekare.

  6. #6
    lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    972

    Početno

    Meni je tijesto iz pekare bolje pol kg 6 kn i napravim dvije pizze u tepsiji od rola jer mi volimo tanko tijesto,jos sam otkrila papir za pecenje perfektno mi se razvalja onak sam uvijek vodila bitku s valjanjem tijesta. Jednom sam u Merkatoru kupila vec razvaljano tijesto za pizzu bilo je oprostite na izrazu odvratno guma,ali živa guma nikad vise to ne kupujem.Samo mi sad u trudnoci sampinjoni ne odgovaraju imam grceve od njih

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    split
    Postovi
    576

    Početno

    Sama radim tjesto i ispadne mi super. Moji vole tanku pizzu pa za tepsiju 36 cm stavim ovako:
    - cca 400 gr brašna,
    - pola male žlićice soli (sol je u salami i siru pa izbjegavamo višak),
    - kesicu kvasca
    - tople vode ccca 2 dcl
    Izradim rukom i ostavim da se diže u tapweru.
    Ako volite deblje više brašna i to je to.

  8. #8
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Da budem iskrena, ja sam uvijek se divila kako u pizzerijama tijesto bude tako fino tanko i hrskavo i vec sam se gotovo uvijerila da je tako nesto nemoguce doma dobiti...naravno krusna pec napravi svoje, ALI od kad radim ovo tijesto odlazak na pizzu van nam nije ni kraj pameti
    i sto je najvaznije brzo je gotovo, za cas

    znaci cca 500 g glatkog brasna
    1 vrecica suhog kvasca
    malo soli
    papar, origano i ljute papricice u prahu sve skupa promijesati
    Zacini daju poseban smek, necete pogresiti probajte
    dodati 1 zlicu obicnog ulja
    2,5 dcl toplog mlijeka
    zamijesiti i pustiti sa strane dok ne pripremite ostalo (ribate sir i sl)

    razvaljati valjkom za tijesto i staviti gore po gustu
    Peci na 220 10-15 min

    napomena: probala i sa maslinovim uljem ali ne ispadne tako elasticno, teze ga je razvaljati

  9. #9
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Tijesto za pizzu više ne valjam.
    Pouljim posudu u kojoj pečem, ubacim tijesto, nauljim ruke i rukama ga rastegnem do rubova.
    Probala sam jednom, kad sam izgubila valjak i vidjela da odlično funkcionira.

  10. #10
    smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    863

    Početno

    ja sad prvi put vidim da netko valja?? od uvijek moji doma tako rade da naulje ruke, nisam ni znala da se ikako drukcije moze :D

  11. #11
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    I ja isto ne valjam tijesto nego ga kao i Anemona stavim odmah u protvan i rukama ga širim prema krajevima.

  12. #12
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    super, ja ga razvaljam sa valjkom jer bas volimo tanko ravnomjerno samo rubovi podignuti, i brze mi je, ali super ako ide na ruke, bas cu probati

  13. #13
    jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    175

    Početno

    I ja rukama razvlačim po tepsiji, al nekad baš i ne uspijeva... koliko god ga ja razvlačila ono se uporno vraća u prvobitan položaj

  14. #14
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Jella to se i meni desavalo dok nisam nasla pravi omjer sastojaka, bitno je da je elasticno, a to garantira 1 zlica obicnog ulja i toplo mlijeko. Smjesa naravno ne smije biti pretvrda, bolje da je mekse tijesto, nece smetati kad se ispece

  15. #15
    jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    175

    Početno

    BP, probat ću tako. Do sad nisam upotrebljavala ulje, a bome ni mlijeko...

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    split
    Postovi
    576

    Početno

    Razvaljam ovako. Pobrašnim podlogu tijesto koje je formirano u loptu malo spljoštim, položim pobrašnjenje dlanove na nju i vrtim u krug stim da ga u svakom krugu malo širim. Tako rade u pizzeriji. Ništa ne uljim osim škrovade (tepsije).
    u smjesu ne stavljam ni ulje, ni mlijeko.

  17. #17
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    Jella bas me zanima kako ti je ispalo - javi

  18. #18
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    I ja korisitim malo ulja i toplo mlijeko, tijesto je odlično i fino se da razvući.

  19. #19
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    Citiraj nana prvotno napisa Vidi poruku
    I ja korisitim malo ulja i toplo mlijeko, tijesto je odlično i fino se da razvući.
    i ja...

  20. #20
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    JA sam pocela raditi tijesto u pekacu po njihovom receptu i super je. Ispadne kila i pol tjesta i to nam je za tri velika crna protvana i jos nesto ostane. To uglavnom klinci napune sa linoladom i zamotaju.
    JA ga isto ne valjam, vec rastezem po protvanu.

  21. #21
    ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,165

    Početno

    Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    JA sam pocela raditi tijesto u pekacu po njihovom receptu i super je. Ispadne kila i pol tjesta i to nam je za tri velika crna protvana i jos nesto ostane. To uglavnom klinci napune sa linoladom i zamotaju.
    JA ga isto ne valjam, vec rastezem po protvanu.
    Po kojem receptu je to? Onom od BP par postova gore? Pls napiši recept ako nije taj - sutra se spremam raditi pizzu i trebam provjereno dobar recept za tijesto iz pekača..

  22. #22

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    530

    Početno

    Baš sa jučer pekla pizzu, upotrijebila sam isti recept kao i za kruh, samo sam umjesto običnog ulja stavila maslinovo i manje kvasca, bilo je odlično.

  23. #23
    eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Doboj
    Postovi
    859

    Početno

    Ja ne podmazujem tepsiju, pospem malo brašno, i onda stavim razvaljeno tijesto. Naravno, u dobro ugrijanu pećnicu. Bude ko iz picerije, mljac.

  24. #24
    la-cc

    Početno

    Mmmm mljac pizza )

  25. #25
    SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    2,554

    Početno

    Do sada smo uvijek kupovali tijesto za pizzu u Konzumu. Imala sam za veliku tepsiju od pećnice, a ostatak bih staivla u jednu malu emajliranu tavicu i napravila malu pizzu koju bismo pojeli navečer ili dali starcima.
    Neki dan sam prvi puta pravila tijesto u pekaču i to od integralnog brašna (pola kg brašna i 1 i 1/2 žlica pšeničnih klica) i ispala je odlična. Tijesto je ispalo više keksasto nego onako kao iz pizzerije, ali nam je bilo super fino. Posebno mi je bilo drago što sam pravila po tom receptu jer mi je i dijete na kraju jelo pizzu (nije htjela klopicu koju sam njoj napravila nego je čopkala od nas).
    A tijesta sam dobila kao i kupovnog samo što ovaj put nisam pravila u toj maloj tavici nego sam odlomila komade tijesta i na njih stavila nadjev. Bilo je baš fora.
    E da, tijesto razvlačim u zraku, no ovaj put je to bilo nemoguće jer se nije dalo razvlačiti kao kupovno, valjda zbog brašna pa sam ga oklagijom.

  26. #26
    darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    388

    Početno

    BP, meni ispalo super po tvom receptu, hvala

  27. #27
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    bas mi je drago Darva! Tek sad vidim post..ako ti ostane viska mozes napraviti grisine i dodati zacine / mirodije po zelji

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •