Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Tuđa bnolesna djeca...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moje dete je sada bas gadno bilo bolesno po prvi put sa 15 meseci. razlog, komsija koji ide u jasle, i njegovi roditelji koji mi xy puta nisu rekli da je bolestan.
    saznam tek par dana kasnije ili jednom sutradan. redovno nas zovu i ako je bolestan i ako ima temperaturu, samo nisam to odmah bila shvatila, sada znam.
    mali su, njihov decak je cak strpao dudu od mog u usta. (sada bar to nece vise jer je sam bacio dudu posle bolesti)
    e sada, meni je to ruzno i nije mi fer, ali zasto bi ocekivala da ce neko biti fer prema meni i mom detetu ako vec nije fer prema svom.
    npr. oni svom cak i kad nema temperaturu a juce je imao, ipak daju paracetamol ujutru pre jaslica da bi mogao da ide.
    njihova stvar, imaju mogucnost da ga cuvaju 2 bake, da ga cuva bebi siterka, ali oni jasle smatraju strasno dobrim.
    isto mi se desava da pored svih mojih zahteva oni i dalje doslovce trpaju kekse, sladoled itd.. mom detetu (moj je jos odan sisi, on keks baci pa sam tu jos uvek mirna) u ruke i da mi kroz salu napominju da sam "grozna mama" kad mu ne dam. (svog hrane od 6 meseci sa sladoledom, nutelom, cokoladnim musom, jogruticima, pudinzima, mislim njihova stvar, ali ja imam drugaciji stav i trazim da se moj stav postuje)
    inace su ovako o.k. , ali nam se odnos prema roditeljstvu mnoooogo razlikuje.
    proredila sam odlaske, ali smo u kontaktu. leti je bilo bolje jer smo setali vise, napolju je sve drugacije.
    Posljednje uređivanje od frost : 23.12.2010. at 00:30

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim si jutros oko tog ljubakanja. Ivu nisam nikole dama ni da je ljubi po licu, ni sam to čak radila ni ja. Imala je velike ekceme od dermatitisa. Pa i kad su to već vidjeli, a ja opet morala naglašavati, nije mi to baš bilo normalno. Vidiš kakva je, kaj sliniš po njoj?
    I dakako, nemaju baš ni bake ni dede toliku slobodu nad mojim djetetom.
    Ipak je to dijete iz mene izašlo, bilo na meni koža na kožu (kaj bi dali baki da beba bude koža na kožu?). Kuhane i pečene prvih par mjeseci skupa. Tak da mi to nikak nije isto...A opet ne slinim djetetu po ručicama koje trpa u usta!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a kaj se vi čudite zato što se ja čudim
    i ne govorimo o nikakvom slinjenju, jedino ako vaši bake i dede ližu djecu. onda ok da vam smeta.
    al to je baš ono što priča oka, neko je opterećen nekakvim groznim bakterijama i virusima koji bake i djede il oni sami imaju, il gadljiv, nemam pojma, a neko nije.
    i to papanje prstića, u tu radnju je isto obično uključeno puno manje sline nego u ovim vašim opisima

ja se samo nadam da neću dobit tako gadljivu snahu i zeta koji će mi branit ljubit unuke, jel se smijem tomu nadat?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja se samo nadam da neću dobit tako gadljivu snahu i zeta koji će mi branit ljubit unuke, jel se smijem tomu nadat?
    Ma dobiti ćeš ju - garant.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

:

Samo se nadaj.

Ja razumijem zabrinutost zbog infekcija, isto tako razumijem gadljivost i posesivnost kad nam drugi diraju djecu. Da se razumijemo, sa prvim dijtetom sam grizla nakon dolaska iz rodilišta, ali to je bila skroz hormonska reakcija (posesivnost). Sa drugim mi se to samo događalo samo kad bi mu se približilo bolničko osoblje, ali ovaj put zbog infektivnih razloga.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    ali to je bila skroz hormonska reakcija (posesivnost).
    koji hormoni to reguliraju, mene to skroz zaobišlo
    anemona

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koji hormoni to reguliraju, mene to skroz zaobišlo
    anemona
    Ne znam, kod mene su redovna pojava.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sto ljudi, sto cudi. Ja imam u drustvu jednu mamu koja opsesivno pazi na to da nema smrcave djece u okolini, pa da nije previse hladno za doci s djecom, pa da nije pala ledena kisa, pa da nije magla, pa da nije neko bio bolestan prosle sedmice... Djeca joj nisu nista manje bolesna od druge, ili bolje da kazem, druga nisu nista cesce bolesna nego njena... Ovo govorim o grupi roditelja i djece bez hronicnih bolesti. Doduse, nakon niza godina popustila je malo i kaze da zna da je to u njenoj glavi...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovdje su svi bolesni i smrkavi. I na poslu, a valjda onda i u skoli i vrticu. Sve to skupa zato sto u gotovo svim firmama nema slobodnih dana, a kamoli placenog bolovanja. Ako se razbolis, ides na godisnji. Kad potrosis godisnji (kojeg ima jako, jako malo, recimo prosjecno 12-ak dana godisnje), sjedis doma besplatno. Ako si previse bolestan (a granica tolerancije je jako, jako niska), onda lijepo vise ne radis za tog poslodavca. Bolovanje zbog njege djeteta ili nekog drugog iz obitelji je apsolutno nepoznata pojava.

I zivot nekako ide dalje. Maramice se dobro prodaju.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •