-
Treba mi pomoĆi
Imam malo kompliciranu situaciju ali ukratko...
Muz iz prvog braka ima kcer za koju uredno plaća alimentaciju,bivša supruga ga prvo tuzi za pedofilstvo izgubi na sudu pa za alimentaciju izgubi na sudu sve to traje vec 11 godina....Suprug i ja smo u braku tri godine i imamo dvije kcerkice.....Ja nezaposlena samo muz radi...Mladja kcer ima dijagnozu nagluhost na granici sa gluhocom na desnom uhu....
Danas dobili opet poziv na sud jer ga bivša opet tuzi za iznos od 5700 nekakve sudske troškove i tri alimentacije ...
Kćer iz brvog braka nismo vidjeli preko godinu dana jer ona navodno nezeli dolaziti k nama tj ocu ( tako tvrdi njena majka koja je samo samnom u kontaktu)nego bi radije da se kcer i ja vidimo samo i nase dvije curice????????
dali imamo pravo na kakvu socijalnu pomoć?
hvala na odgovorima
-
Osoblje foruma
tvoja uloga je poprilično nezahvalna. 
ako je već bivša supruga tvojeg supruga samo sa tobom u kontaktu, probaj sa njom lijepo razgovarati oko toga da se omogući viđenje djeteta sa ocem, a kasnije i sa svojim polusestricama.
Ako to ne ide, onda tvoj suprug, kao otac, mora pokrenuti postupak pri centru za socijalnu skrb o pravu na viđenje djeteta. Ako ga supruga tuži kao pedofiliju... ne znam, morate razgovarti na Centru.
Oko alimentacije se možete probati dogovoriti, ako to ne ide, onda se visina alimentacije određuje putem suda (za to vam je potreban odvjetnik).
Što se tiče socijalne pomoći, o pravima i načinu ostvarivanja socijalne pomoći možete se raspitati u svojem nadređenom Centru za socijalnu skrb.
Ne znam iz kojeg ste grada, ali i gradski uredi imaju postavljene vidove socijalne pomoći, pa se slobodno raspitaj.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma