Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: oticanje u 23 tjednu trudnoće

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno oticanje u 23 tjednu trudnoće

druga trudnoća...i opet iata priča...radim, u banci,tlak je ok(120-80) nije strašno ni sa kilama kao u prvoj trudnoći...a noge su mi već sada neprepoznatljive...u prvoj su me trudnoći,6 dana prije poroda ostavili u bolnici i toga se bojim,,,ima li netko saznanja kako se riješiti te vodurine?? Ima li uopće išta što pomaže??Ujutro je još donekle i ok, ali naveče....pomoć vas molim

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pod hitno se javi liječniku, to ne mora biti bezazleno!!!
    Kod preeklampsije postoji veoma opasno povišenje krvnog pritiska, oticanje nogu i ruku, i izlučivanje
    bjelančevina putem mokraće. Ukoliko takvo stanje potraje dolazi do eklampsije.Visok krvni pritisak u trudnoći (hipertenzija) predstavlja veoma ozbiljnu komplikaciju. Na razne načine ugroženi su i majka i njena beba. Najozbiljnija posljedica preeklampsije i eklampsije je oštećenje mozga majke zbog
    otoka mozga i smanjenog dotoka kisika. Pored toga može doći do otkazivanja rada bubrega, prskanja jetre i odlubljenja posteljice. Bebe iz takvih trudnoća su obično manje od normalnih, što ih čini podložnim komplikacijama za vrijeme porođaja, i u prvim danima, nedjeljama i mjesecima života. HELLP sindrom (smanjenje broja crvenih krvnih zrnaca, jetreni enzimi povećani, smanjenje broja trombocita-stanica krvi koja omogućavaju zgrušavanje krvi ).
    Bubrezi- normalno, bubrezi ne dozvoljavaju da se bjelančevine krvi nađu u mokraći. Kod preeklampsije međutim, sitne krvne zilice bubrega prskaju, što omogućava bjelančevinama da pređu u mokraću. Ovakvo stanje je veoma opasno, i često dovodi do rađanja dece male porođajne težine.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja bih se javila liječniku jer jako oticanje u tvojim tjednima zaista ne mora biti bezazleno i najčešće nije. Moraš napraviti još pretraga, samo tlak nije dovoljan.
    Nadam se da je ipak sve u redu i da samo imaš 'specifičnu' trudnoću.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ncimpric prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li uopće išta što pomaže??Ujutro je još donekle i ok, ali naveče....pomoć vas molim
    Ima, mirovanje, i to vodoravno.
    I ja se ne bih igrala sa oticanjem u trudnoći. Cure su ti već napisale, i moraš to reći doktoru. A on mora nešto poduzeti.

I to brzo!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

drage moje, hvala Vam na odgovorima, ali mioslim da se nisam baš onako jako dobro izjasnila...dakle, trudnoću mi vodi dr Leder sa Merkura i upoznat je sa mojim oticanjem, naravno. Evo, odmah da kažem ,kako je prošla ona južina, i moji otoci su se znatno smanjili...osim tlaka, koji sam navela jer svi odmah pitaju za njega, šečer mi je ok, bubrezi rade odlučno, a i ponavljam, prva je trudnoća bila identična što se tiče oticanja.Naprosto je moje tijelo poput velike spužve koja prikuplja vodu.Štp se tiče preeklamsije, i u prvoj trudnoći je bilo sumnji , no međutim izbačene su.Moj anđeo je rođen 4850 i 56 cm, dakle, nije baš niti bio mala beba....naprosto, kaže dr a i ja imam taj zaključak, sklona sam nakupljanju vode i naprosto sam mislila da netko zna neki "domaći" recept, jer dr mi ne želi adti duaretike s obzirom da je tlak izvrstan...i da napomenem, pazim na unos soli....a 2 tjedna nakon prvog poroda, voda je naprosto nestala...samo nemam snage čekati do tada.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •