BHany prvotno napisa
ovaj poziv stoji od 07.09.
netko se imao priliku javiti i lijepo ispričati sve što ga muči, i što to oni griješe...nitko nije...žena je željela napraviti veliku reportažu u kojoj bi se sigurno našlo mjesta za sve problema i za ispravnu terminologiju (koliko shvaćam radi se o nekom tjedniku, a ne dnevnim novinama - vjerojatno je ista medijska kuća...pretpostavljam...ne pratim)
no da...ako dajemo bez problema izjave za medijsku kuću i emisiju koja u svojim udarnim terminima prikazuje prematuruse na odjelu intenzivne njege uz priču o mpo, nazivajući također u barem 50% slučajeva mpo umjetnom oplodnjom
ako dajemo izjave u novinama u kojima neki novinari jasno drže milinovićevu stranu te u drugim rubrikama (lifestyle...ili kako se već zove) objavljuju također senzacionalističke, iz nekih sumnjivih svjetskih medija prenesene vijesti...a nakon toga daju priliku nekima od nas da iznesu svoju stranu priče...išlo se...
ako je istim novinama u kojima je bljuvotine pisao izvjesni BB, izašao i jedan vrlo dobar članak...ja doista ne vidim problem niti u ovome
vjerujem da bi se svatko mogao bez problema dogovoriti s novinarkom da će sudjelovati u temi pod uvjetom da koristi ispravnu terminologiju...i vaš cilj je postignut
naš cilj je edukacija i ispravljanje pogrešaka u shvaćanju javnosti
a ovo je upravo prilika koju ste tražili u toj medijskoj kući (koliko shvaćam...ne znam zasigurno jer komentare ne čitam)
ne volim generalizacije pa ni po pitanju novinara
i vjerujem da novinarka ne bi u više navrata tražila sugovornike da joj nije stalo do teme
nismo djeca u osnovnoj školi pa da se inatimo
ja npr. imam svoje principe i svoje inate ...ali vi...svatko činite što mislite da je najbolje
i mislim da nije uredu svoj revolt zbog ne uzimanja u obzir vaših primjedbi iskazivati pozivajući ljude da se ne jave, jer će oni koji su možda razmišljali o tome - neće javiti jer će se osjećati loše i bojati se vaše osude
a otkud znate da upravo vaši dopisi nisu polučili interes za ovakvu temu, umjesto senzacionalističkog šunda koji vas je iziritiarao...
tim više što zovu za dvije velike teme...
možda imamo priliku iznijeti svoju stranu priče i usput, drukčijim putem, promijeniti i terminologiju jednog uredništva (jer terminologija jest uvredljiva...ali uvredljiva mi je terminologija i 'medicinska oplodnja'...pa ipak ne smatram da je naziv najveći problem zakona)
no to je samo moje osobno mišljenje...