Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Baby haler i beba 10 mjeseci

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Baby haler i beba 10 mjeseci

Evo upravo smo se vratitli od doktora.
    Dobio je ventolin na pumpicu i rekla je da nam za to treba baby haler ili je rekla da postoji jeftinija verzija nekakav pingvin.
    Uglavnom to moramo dvati tri puta dnevno.
    E sad nije mi jasno kako da mu dam kad spava, jel taj baby haler mora biti u ispravnom položaju ili...?
    Kakva su vaša iskustva?
    I zanima me jer će to morati trajno koristiti?
    Jel imamo sestričnu koja to več koristi od 1,5 a sad ima 6.Ali i ona je imala pauze tipa po ljeti

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Baby haler se kupi u ljekarni, mislim da ide i na doznaku. Sačuvaj račun pa probaj tražiti povrat kasnije, sad vam je hitno da ga imate. Cijena oko 300 kn. Upute za upotrebu su unutra.
    Kad ga inhaliraš mora sjediti na tvom krilu i maska mora biti dobro prislonjena uz lice, ne smije ulaziti zrak sa strane. Očekuj da će se pomalo buniti za vrijeme inhalacaija dok se ne navikne. To je sve opisano u uputama.
    Dijete ima vjerojatno akutni bronhitis pa je za očekivati da koristi beby haler dok mu ne bude dobro, nekoliko dana sigurno.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Baby haler se kupi u ljekarni, mislim da ide i na doznaku. Sačuvaj račun pa probaj tražiti povrat kasnije, sad vam je hitno da ga imate. Cijena oko 300 kn. Upute za upotrebu su unutra.
    Kad ga inhaliraš mora sjediti na tvom krilu i maska mora biti dobro prislonjena uz lice, ne smije ulaziti zrak sa strane. Očekuj da će se pomalo buniti za vrijeme inhalacaija dok se ne navikne. To je sve opisano u uputama.
    Dijete ima vjerojatno akutni bronhitis pa je za očekivati da koristi beby haler dok mu ne bude dobro, nekoliko dana sigurno.
    Pa znači ipak se mora buditi djete.
    Pitam ja doktoricu pa kak čemo onda ga morati buditi pošto je svakih 8 sati.
    Veli ona ne on spava udahne i to je to.
    Ali kako ako mora sjediti u krili?
    I dali ora biti strogo svakih 8 sati...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Pa znači ipak se mora buditi djete.
    Pitam ja doktoricu pa kak čemo onda ga morati buditi pošto je svakih 8 sati.
    Veli ona ne on spava udahne i to je to.
    Ali kako ako mora sjediti u krili?
    I dali ora biti strogo svakih 8 sati...
    Bitno je da dobro udahne, a sad kako ćeš izvesti ne znam. Meni je bilo najzgodnije da mi sjedi na krilu, tada se vidi da je dobro udahnuo (pomiće se leptirić). Ne treba se svakih osam sati , nego tri puta dnevno ili prema potrebi , ovisno o situaciji. Ako mirno spava , ostaviš ga na miru, ako ne može disati daš ranije. Barem sam ja tako...
    Posljednje uređivanje od sirius : 24.12.2010. at 12:43

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ventolin ne mora biti na 8 sati. Posložiš si tako da ne budiš dijete. Košta oko 200 kn, ako se ne varam. Taj je od Glaxa. Postoji i jeftinija vezija, Aerochamber s maskicom za djecu. Mislim da je oko 140 kn.

Ne znači da ćete ga trajno koristiti. Kod problema s disanjem u infektu obično se koristi nekoliko dana, to će ti na kraju krajeva liječnik reći na kontroli.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u bolnici idoktori po ordinacijama daju u ležećem stavu prislone i deca dišu, očisti mu prije nos

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo se neki dan mucili sa davanjem ventolina na haler,najbolje mi je bilo dok je spavala.imala sam osjecaj da je najbolje udahnula.dok je bila budna-bila je borba jer je bjezala cim je vidjela haler.
    Inace mi ga platili 140 kn u ljekarni i cini me se sasvim ok!

vibrice da brzo ozdravite <3

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala curke na savjetima doro će nam doći i hvala na vibrama.
    Znači ne moram ga buditi.
    Ok znači doktorica je rekla svakih 8 sati.
    Znači jel mu mogu dati tipa 8 ujutro oko 15 popodne i oko 8 navečer ili je to često.
    Jer nam je tak nekak spavanje nariktano

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kolko dana si dobila??

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa rekla je da dođemo na kontrolu u utorak, znači 4 dana.
    E sad kaj je on disao ona plavi zalizak se nije pomicao jesmo ok radili ili...?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trebal bi se micati, pogledaj malo bolje možda da pogledaš onaj unutarnji lakše se vidi odzgo, ili onaj gornji sa strane.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa jutros smo ga nosili kod šogora i šogorice da nam oni to naprave i pokažu i oni su rekli valjda da on nema toliko snage da udahne da se to miče.
    A oni to maloj daju već 5 godina, pa reko valjda oni zbaju

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa jutros smo ga nosili kod šogora i šogorice da nam oni to naprave i pokažu i oni su rekli valjda da on nema toliko snage da udahne da se to miče.
    A oni to maloj daju već 5 godina, pa reko valjda oni zbaju
    ne vjerujem da je to, mi smo ga koristili sa 4 mjeseca starosti

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uglavnom namje dosta problem dosta se vrti i okreče i onda se odvoji od maskice.
    Kad uđe zrak iz vana prepostavljam da to nije ok?
    Odnosno kak se on trzne to se omakne i naravno više njie dobro fiksirano i prepostavljam da uđe zrak.
    Nakak imam osječaj da to onda sve skupa kratko traje to udisanje možda nekih 5-10 sekundi i da ne udahne više od 5-6 puta.
    To prepostavljam nije dovoljno da mu pomogne.
    E sad kad se tak neš desi jer onda možemo ponovno stisnuti pumpici i ispočetka brojeti udahe i sekunde?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Upravo iz tog razloga najsigurnije je da dijete sjedi u krilu, da mu mama čvrsto priljubi maskicu na lice i ne dozvoli mu mrdanje i migoljenje.
    Dok se dijete ne navikne, u toj situaciji, najčešće se zaplače, ali to je dobro, jer onda bolje udahne lijek, tada diše sa široko otvorenim ustima.
    Kada masku priljubite na lice, brojite do deset, polako .... onda će sigurno udahnuti.

Ti plavi lepritići su tako krhki i tanki, vjerujem da svako dijete može imati snage da ih pokrene, pogotovo što je to predviđeno za djecu koja imaju poteškoće u disanju.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa i držimo ga u krilu ali svejedno na m ne uspije dosta je žila i jak.

I jel smijemo onda ponivno dati ako se mrdne i uđe zrak?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zamotaj ga u deku

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    zamotaj ga u deku
    Stavi ga tako u krilo da su njegova leđa prislonjena na tvoja prsa i tada na lice odlučno pritisni maskicu. Ona mora biti dobro prislonjena, bez rupa sa strane. Tad bi se ventil morao pomicati.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa i držimo ga u krilu ali svejedno na m ne uspije dosta je žila i jak.

I jel smijemo onda ponivno dati ako se mrdne i uđe zrak?

Ako je babyhaler dobro postavljen, odnosno, ako plave gumice pokrivaju otvore spremnika u kojem je lijek, te kada se dijete mrda i odvoji masku od lica, nije potrebno ponovno pritiskati lijek, jer lijek ne može nikuda iz spremnika ukoliko ga dijete ne udahne tako što pomakne plave gumice.
    Ukoliko se lijek ponovo pritisne, njegova koncentracija u spremniku bude veća nego što je potrebno.

Kao što su ostale mame napisale, dijete sjedi na krilu, jednom rukom ga držiš za čelo, i pritisneš na svoje grudi, a drugom prislonih babyhaler sa maskom na lice. Ukoliko je dvoje ljudi, ti mu jednom rukom držiš čelo a drugom masku uz lice, dok druga osoba pritisne lijek.

Ako se dijete mrda i odvoji, opet mu spojiti maskicu na lice i brojati ispočetka, lijek je još uvijek u spremniku.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je babyhaler dobro postavljen, odnosno, ako plave gumice pokrivaju otvore spremnika u kojem je lijek, te kada se dijete mrda i odvoji masku od lica, nije potrebno ponovno pritiskati lijek, jer lijek ne može nikuda iz spremnika ukoliko ga dijete ne udahne tako što pomakne plave gumice.
    Ukoliko se lijek ponovo pritisne, njegova koncentracija u spremniku bude veća nego što je potrebno.

Kao što su ostale mame napisale, dijete sjedi na krilu, jednom rukom ga držiš za čelo, i pritisneš na svoje grudi, a drugom prislonih babyhaler sa maskom na lice. Ukoliko je dvoje ljudi, ti mu jednom rukom držiš čelo a drugom masku uz lice, dok druga osoba pritisne lijek.

Ako se dijete mrda i odvoji, opet mu spojiti maskicu na lice i brojati ispočetka, lijek je još uvijek u spremniku.

Hvala na iscrpnom pojašnjenju ovo mi je puno pomoglo i sad mi je sve jasno, hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •