Results 1 to 18 of 18

Thread: marame-materijali

zrinka's Avatar

Default marame-materijali

cula sam da su didymos marame od nesto debljeg materijala (a imaju mi najljepse dezene) a posto cu bebu dobiti na proljece, znaci , slijedece ljeto nam je udarno, pa ne bih voljela da se i ja i ona kuhamo u podebljoj marami...

kakav je materijal kamaris marama, jel tanji od dydimosa? kakav je materijal od maya wrap-a?

ako tko ima ove marame ili slingove, pliz, moilim savjet, sto je dobro za ljetne bebe

brane's Avatar

ja imam Kamarisovu i dosta je debela, možeš je pogledati u Bebin svijet u Poljičkoj ulici
    nama je u 5.mj bio taman u njoj ali u 8 nam je bilo prevruče...znojili smo se oboje...
    Maya warp isto je debljeg materijala, ima ga moja prijateljica i isto nije baš za ljeto
    ali svi smo mi različiti pa nekome je nekad više a nekad manje vruće...ovisi sve od osobe do osobe...

josie's Avatar

ja imam maya wrap, i nije baš da je debeli.
    one marame i slingovi koji su ti tkani u jacquard tkanju su deblji, dok su keper, platno ili atlas vez barem duplo tanji od jaquarda.

zrinka's Avatar

mi imamo baby bjorn
    ali u njemu mi se isto cini ljeti prevruce, nekako mi izgleda manje vruce u marami ili slingu...

samo me taj materijal brine

opet, ako ne materijal pretanki, od njega se ni nece izradjivati marame koje moraju sigurno nositi tezinu bebe?

zrinka's Avatar

http://www.dydimos.de/

vidim na stranici da imaju materijale od pamuka i materijale sa dodatkom vune

i da, ako kupis maramu, imas za poklon dvd kako se veze, zgodno

jeidno je cijena malo :shock:

zrinka's Avatar

imaju neke s
    mit 40% Leinen (to je lan, zar ne?)

i mit 40% Hanf (sto je to?)

josie's Avatar

leinen je lan, a hanf je konoplja.
    i lan i konoplja su ti stabljična vlakna i vrlo su prozračna i ne zadržavaju toplinu.
    ako su u kombinaciji sa pamukom, onda ti je to idealna kombinacija za sva godišnja doba.
    ljeti lan otpušta toplinu i hladi, a zimi pamuk grije( koliko uopće pamuk može grijati), uz tvoje tijelo.
    zapravo je to kombinacija nit vrit nit mimo

mi imamo kamaris maramu i zadovoljna sam s njom. nije ona tolko debela, al je gusto tkana.. tanke marame su ti EllaRoo Wraparound Baby Carier. mogu se naručiti na www.pepperminteu.com/store
    mislim da su oko 65 eura.
    inače, i meni se dydimos jako sviđaju.. al cijena, pa carina..

ja imam ella roo i super je za leto. tanka sarena, i ima rese na krajevima. preporucujem je za leto, a i jeftinija je od didymosa. i ja sam se isto kolebala izmedju ta dva proizvodjaca, marama je poklon, tako da cena i nije igrala ulogu, mogla sam naruciti bilo koju. i ja se odlucila za ella roo, i nisam pogresila. jer sam posle videla i didymos uzivo, i bas je puno deblja. ova moja je bas tanana a 100% je od pamuka. preporucujem je svima!

babygirl

E ja sam neki dan obisla sve baby shopove u gradu (Sarajevo) i nema marame nigde cak su me neke prodavacice cudno gledale. Ne preostaje mi nista nego da je sasijem. Znate li neki site gdje mogu vidjeti nacine vezanja marame ili ako neko ima to upustov skenirano pa da mi posalje. puno hvala!

mama_28's Avatar

Naišla sam na ovo, pa možda nekome pomogne:
    Trikovi za vezanje marame

Ima i pod "Material" turbo kratko uputstvo za šivanje marame. Mislim da je važno da marama nije pravokutnik nego romb. Ovdje je objašnjeno: dimenzije i oblik marame

babygirl, materijal za maramu se posebno tka, tj. ne može biti bilo kakav, mora se dijagonalno rastezati. ako materijal nije dobar, može žuljati bebu.
    možda bi bilo bolje da naručiš preko interneta. kamarisova nije skupa, a super je.

babygirl

bas ti hvala na informaciji macek, ja sam boga mi mislila moze svako platno i kontala sam danas otici da kupim....

Quote Originally Posted by djuma
    ja imam ella roo i super je za leto. tanka sarena, i ima rese na krajevima. preporucujem je za leto, a i jeftinija je od didymosa. i ja sam se isto kolebala izmedju ta dva proizvodjaca, marama je poklon, tako da cena i nije igrala ulogu, mogla sam naruciti bilo koju. i ja se odlucila za ella roo, i nisam pogresila. jer sam posle videla i didymos uzivo, i bas je puno deblja. ova moja je bas tanana a 100% je od pamuka. preporucujem je svima!
    Ja sam se odlucila naruciti tu ella roo :D prvo sam se nabrijala na Dydimosovu, ali kad sam pročitala tvoj post Djuma, onda sam malo "čačkala" po Internetu i fakat je ella roo jeftinija, a ako kažeš da je kvalitetna, tim bolje! A ima jednako lijepih boja (već sam si izabrala onaj neki model LaRae! )
    Anyway, hvala na savjetu! Pomogla si mi u odluci.

hej, mala! bas mi je drago! naruci je slobodno, meni je moja predivna! kad mi je stigla par dana sam vezbala vezanje, i nisam je skidala sa sebe. evo nas u marami:
    http://public.fotki.com/Djura/djura_u_marami/

zrinka's Avatar

super su ti fotke i super marama

idem vidit sta ima na ella roo

Jooj, i ta u plavim nijansama mi je prekrasna! Tko ce se sad odluciti za boju
    Jedva čekam da mi marama stigne i da se malac rodi kako bismo ju promovirali! 8)

Mi se nosimo u Didymos marami, i puno je tanja nego što sam očekivala da će biti. Piše da je 100 % pamuk. E, sad ne mogu ju usporediti s nekom drugom jer sam samo ovu probala, ali tkanje materijala mi je puno ljepše od Kamarisovih jednobojnih. Zrinka, ako dođeš u Zadar, možeš isprobati moju. Mislim da će vam po ljeti veći problem stvarati grijanje tijelo uz tijelo, nego debljina marame.