Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Grah,mahune??

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Grah,mahune??

Je li prerano za mahune,grah i slične namirnice?Da ponovim imamo devet mjeseci?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pričekaj još malo. Neka napuni barem godinu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Naša pedijatrica je rekla da mahune mogu odmah s krumpirom.Što sam ja nekako po svojoj intuiciji odbila.NO moja sveki i njena frendica(koja nema djece),popljuvale su me neki da da je njemu grah neophodno potreban za rast jer sadrži celulozu.A ja "forsiram ciku".Po njihovom nijedna žena ne može imat zdravo mlijeko nakon devet mjeseci dojenja.BLJUV!!!Nemam pojma što sadrži grah samo znam da je meni poslije njega živa revolucija u želucu i crijevima i jednostavno se bojim još mu to ubacit u dohranu.
    Apricot,hvala!

PS. sorry na ovako bedastom pitanju!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan ima 18 mj. i tek je neki dan probao grah, odnosno pojeo je svega par zrna iz mog tanjura; ne usudim mu se još dati kao kompletan obrok.

mahune sam mu kuhala sa nekakvih 9 mj., po onoj tablici mogu sa 8.
    prvo sam mu skuhala jednu mahunu, pa drugi put dvije i tako sam mu povećavala, jer sam vidjela da mu pašu i da nema problema sa napuhavanjem i sl., a i on ih obožava :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Onda ćemo i mi pričekat još s grahom.Primala sam razne savjete no vaši mi se na forumu čine najzdravijima!
    Moja šogorica je maloj sa 7.mj. kao cjelokupni obrok davala pašteu u čem je mala uživala,pa veli meni daj mu ženo graha nek se dijete najede.Mala sad ima 2 godine i jede sve.Ma otkako sjedi jede paštete,jela sa zaprškama,grah,ajvar,kečap.....
    A moj način prehrane koji sam namijenila svom djetetu joj se čini bolestan.Rekla mi je da prvi put u životu kad pojede nekakav konzervans da će imat problema s probavom,i to ozbiljnih.Zato je ona svoje dijete odmah privikavala na sve začine,konzervanse,slatkiše.....
    Još jedno pitanjce pa idem!
    Jel smije čokolino?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Jel smije čokolino?
    Smije..., ne smije...
    a valjda smije, tko bi ga znao...
    mislim, oni su na kutiji napisali od nekog mjeseca nadalje...
    ne znam što bih ti rekla, moje dijete ne zna što je čokolino.
    i zapravo uopće ne znam koja je to situacija u kojoj bih joj ga ponudila.
    za doručak? bolje rijetke žgance.
    za ručak? bolje povrće i riba na lešo.
    za večeru? raskuhana riža s nekim povrćem ili voće...

ipak ćeš sama odabrati.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Čokolino sam mislila za večeru.Jer kasno ide spavat oko 22h i već u 2h se budi gladan.Svako malo jede po noći tako da sam skroz iscrpljena.Dok preko dana napravim sve što trebam krepana sam do navećer.Iz tog razloga jer sam nanaspavana.A mislila sam da mu je riža "preteška" navečer.Ipak u 22h,ne znam.A opet nisam baš zagrijana previše za kupovne kašice,pa ni za taj čokolino.Jednostavno ne znam što bih mu dala tako navečer da jede. :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Moja šogorica je maloj sa 7.mj. kao cjelokupni obrok davala pašteu u čem je mala uživala,pa veli meni daj mu ženo graha nek se dijete najede Ovo je još bolje od moje sveki koja me kad je Lana imala 7 mjeseci pitala je l' ja njoj dajem "jaču hranu", pa na moj upitnik rekla:"pa, filovanu papriku"
    Da, "filovanu" papriku?! Da nemam dva uha, pozvizdila bih na takvo pitanje
    Jednostavno ne znam što bih mu dala tako navečer da jede
    A, da probaš griz? I mene to muči - samo na znam kakav bi joj bio griz na vodi (adaptirano ne koristimo, izdojiti se ne mogu, kravlje ne pijemo :/ ). :?

Mahune još nismo probali, a skoro će nam 9 mjeseci. A i s čim da joj ih ponudim (jednom kad ih uvedemo, pa ih bude mogla imati kao cjelovit obrok) :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

(sorry zbog zbrčkanog posta i silnih smajlića - ili mi se omaklo ili je komp "pobudalio")

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mama73, ja sam mahune davala sa palentom i mrkvom, a sada i sa krumpirom i još nekim povrćem, koje mi se nađe...

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mama73 prvotno napisa
    Moja šogorica je maloj sa 7.mj. kao cjelokupni obrok davala pašteu u čem je mala uživala,pa veli meni daj mu ženo graha nek se dijete najede Ovo je još bolje od moje sveki koja me kad je Lana imala 7 mjeseci pitala je l' ja njoj dajem "jaču hranu", pa na moj upitnik rekla:"pa, filovanu papriku"
    Da, "filovanu" papriku?! Da nemam dva uha, pozvizdila bih na takvo pitanje
    Jednostavno ne znam što bih mu dala tako navečer da jede
    A, da probaš griz? I mene to muči - samo na znam kakav bi joj bio griz na vodi (adaptirano ne koristimo, izdojiti se ne mogu, kravlje ne pijemo :/ ). :?

Mahune još nismo probali, a skoro će nam 9 mjeseci. A i s čim da joj ih ponudim (jednom kad ih uvedemo, pa ih bude mogla imati kao cjelovit obrok) :?
    Filanu papriku,ha?
    Nije to mišta mom zlatu bi baka dala jaja na oko navečer jer nju to najviše zasiti prije spavanja!Pa ak može zasitit nju,kako ne bi njega tako malog!(smajlić pije solnu kiselinu)!
    A šogorica bi mu dala hrenovke!To je lagana hrana.Ona ih jede kad je na dijeti.
    A što se tiče griza,probali smo već par puta.Jednostavno odbije čim okusi griz.Pričekat ću još malo s grizom možda se privikne.Ne želim ga silit na nešto što mu ne odgovara,ali svejedno hvala na savjetu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mom zlatu bi baka dala jaja na oko navečer jer nju to najviše zasiti prije spavanja
    Stvarno je genijalna! Skoro sam dijete probudila smijući se.

(Ali, pazi, kod moje paprika nije ni "punjena" ni "filana", nego "filovana"! )

Andrea, thanks za savjet -druga baka nam sutra šelje domaće mahune pa budemo probali - polako, al' sigurno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mom zlatu bi baka dala jaja na oko navečer jer nju to najviše zasiti prije spavanja

Trebali bi otvoriti topic sa najbizarnijim savjetima za dohranu naših najbližih.

Andrea, thanks za savjet -druga baka nam sutra šelje domaće mahune pa budemo probali - polako, al' sigurno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Trebali bi otvoriti topic sa najbizarnijim savjetima za dohranu primljenim od naših najbližih.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Joj Gago draga nije tebe dille dzaba uvrstila u kviz, tacnije tvoju sveki. :namig
    Zeno draga skidam ti kapu, koje ti zivce imas.
    Doduse nista me vise ne cudi kad ljudi oko mene daju bebi staroj 14 mjeseci suho meso i sudzuku.

Sto se tice graha i mahuna....mahune je F jeo odavno i jako mu se svidjaju.
    Ja ih kuham sa mrkvom i mesom i malo luka i on tako voli.
    A grah je isto probao i ne steti mu, no zato grasak nikako ne podnosi.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Zeno draga skidam ti kapu, koje ti zivce imas
    Konjske!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kak pripremate grah za djecu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko staru djecu?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

vecer zene ja sam jos nova...imam curku 6,5mj. zanima me koliko otprilike moze uzimati H*** 2 dnevno ali još i dojim ali nije joj dovoljno bas za cijeli obrok.dajem joj i kasice voćne to je ok za ovaj uzrast??

apricot editirala ime proizvođača

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa u počecima kad se grah počne davati.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Za dijete staro godinu dana.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa možeš kao i nama, samo sa minimalnom količinom soli i bez zaprške.
    ili kao grah salatu.
    ili samo skuhaš grah, pa pred kraj dodaš krumpira. ili ječma. ili neke druge žitarice. ili s integralnom tjesteninom.
    ili skuhaš sa puno povrća, da grah bude jedna od... namirnica.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ne treba u početku skinuti kožicu?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pasirati, misliš?
    ma ne treba, neka crijeva rade.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Malac je mlade, domace, mahune jeo s nekih 10 mj. Ali rijeto kad. Grah sam mu nedavno uvela, s nekih 15 mj, ali ne pretjerujem. Jede ga mozda 2 puta mjesecno i naravno u kombinaciji sa jos gro povrca i integralne tjestenine tako da je kolicina graha minimalna.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koji grah je najbolji za djecu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •