Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 56 of 56

Thread: Kada ste ih počeli učiti na tutu?

lisica's Avatar

Starija se od 6 mj. nije pokakala u pelenu isključivo u kahlicu. kakala je teško, svakih 7 dana i preporodili se svi kad smo uveli kahlicu. sa 2 godine nije imala ni noću ni danju pelenu.
    srednja je sa godinu kahlicu još uvijek stavljala na glavu, sa godinu i pol kakala u nju, sa dvije skinuli dnevnu, noćnu ostavili jer sam rodila treće, izbjegavala sam event. regresiju, bila lijena dizati je po noći da piški i evo tek sad sa 2 god i 5 mj. smo i službeno riješili i noćnu.
    sa 3. sam mislila bezpelenašiti ali ne stignem se ni otuširati uz njih troje, mali cica, piša i kaka bez prestanka pa to odgađamo zbog maminog komoditeta.bebek ima 2 i pol mj.

anilokin's Avatar

mi smo također imali problema s kakanjem... i sa e.coli. inače je uglavnom kakala ujutro čim bi se probudila pa smo tako počeli i sjediti na kahlici ujutro, s 8 mjeseci. napravila sam cijelu igraonu oko kahlice i igrale bi se cijelo vrijeme. već drugi dan se pokakala u kahlicu, valjda slučajno i tako brzo skužila čemu to služi.
    od 9 mjeseci ne kaka u pelenu, a skroz smo ih skinuli sa 16 mjeseci, sve to zahvaljujući pdf-u bespelenaštvo. tako nešto mi možda ne bi ni palo na pamet da nisam tamo zavirila.
    naravno da od tada više nije imala problema sa stolicom - obavila bi to jednom dnevno, u većoj količini i to je to. mislim da je njoj bilo veliko olakšanje kad smo prešli na kahlicu. i rješili smo se proklete escherichie coli
    s drugim ću vjerojatno još i ranije početi

mašnica's Avatar

Prije desetak dana smo bebaču kupili tutu, jedan dan sam odlučila idem ga probati staviti da vidim kako će reagirati.

Nakon par minuta se popiškio. Ok, smatrala sam da je to slučajnost...
    Drugi dan uz moje riječi piišššš piššš ponovio je, ostavila sam ga još par minuta i uz riječi KA-KA obavio je i kakanje. Nisam mogla vjerovati.
    Slučajnost...

Ali evo 10 dana je iza nas, svaki dan mu oko 11h ponudim tutu i frajer se redovito popiški i pokaka, popiški se ponekad i popodne kad ga stavim.

Sada pretpostavljam nema smisla da to prekidam, ali koliko onda često da ga stavljam piškiti?
    Sav je sretan kad obavi i mislim tj. sigurna sam da kuži što treba napraviti čim vidi tutu.

Ima netko koje počeo prije godine dana, kako je to išlo s vremenom i sa odvikanvanjem od pelena?

mašnica, pa to je super, stavljaj ga što češće, ja bi jednom u sat i pol-dva sata

moj stariji je počeo ići na tutu (ustvari, nikad nije na tutu, već imamo onaj nastavak za wc) sa nekih 2 godine i nešto sitno, i već jako dugo nema pelenu po danu, po noći je imao duže vrijeme..... sad nemamo više ni to

flopica's Avatar

imala je 18 mjeseci, od početka je odlično prihvatila, 10 dana poslije pelene više nisu trebale. možda sam mogla i ranije al nisam ni pokušala, nije mi palo na pamet...

A kako ovdi naprednih....moja beba sa 3 mjeseca na tuti,i to sama tražila

Page 2 of 2 FirstFirst 12