-
Ostar bol u grlicu i dnu materice?
Ja sam u 33. tt. a trudnocu odrzavam (mirovanje, ginipral, progesteron) negde od 26.tj. zbog skracenog grlica. U poslednje vreme me plasi sto kad ustanem i maaalo se duze zadrzim na nogama imam osecaj peckanja i ostrog nekog bola u samom grlicu i nekad samom dnu materice, kao dole gde sama glava bebe pritiska. Ovo mi se ponekad javljalo i ranije ali sad je bas ucestalo i javlja se skoro uvek kad ustanem. Trudove nemam, nikakve bolove u ledjima ili stomaku, samo po nekad Bh.
Brine me moze li ovo biti neki simptom skorijeg porodjaja? Ne znam da li ima potrebe da idem kod dr-a zbog ovoga, jer mi je daleko, bojim se da truckanjem ne pogorsam stanje a i imala sam isuvise vaginalnih pregleda zbog problema sa grlicem u poslednje vreme. Redobni pregled mi je svakako za desetak dana.
-
Osoblje foruma
Zašto ne nazoveš ginekologa i pitaš?
-
Ako potraje i danas moram ga nazvati, ali on je takav da kada mu kazem i opisem kako se subjektivno osecam, ne pridaje tome mnogo znacaja, vec mi zakaze pregled, izmeri grlic i to mu je merodavno... To i jeste ok., ali meni se desavalo da se posle truckanja i odlaska lekaru pa i cekanja u cekaonici osecam jos gore narednih par dana, posto ja inace izkljucivo lezim (samo wc-krevet).
-
Osoblje foruma
Ne znam što bih ti rekla, osim da izbjegavaš napore u kojim osjećaš tu bol/nelagodu, ali to već sama znaš.
To može biti normalno u ovako visokoj trudnoći posebno ako cijelo vrijeme miruješ, pa pretpostavljam da mišići nisu navikli na veće napore.
-
Meni se to događalo, a niije rezultiralo preranim otvaranjem.
S obzirom na stupanj trudnoće, i činjenicu da gin ionako ne može ništa nego konstatirati stanje (ne može ti bogznakako pomoći), miruj i dalje. To je najviše što možeš učiniti. Sigurno je teško stalno ležati, ali još 3 tj. pa si na konju
.
-
Evo, kod mene je bolje stanje od onda, taj bol je bio cak na 3-4 dana skoro nestao, a onda povremeno rezne kao sinoc tokom tusiranja i tako... Sutra je pregled, pa cu videti jel bilo kakvih promena na grlicu.
-
nadam se da je na pregledu sve bilo ok i da si samo nepotrebno brinula
-
Izvinjavam se sto nisam javila od onda, ali bila sam na pregledu i sve je ok, dr kaze da je to zbog pritiska bebe koja je glavom dole i da nije zabrinjavajuce, sad sam u 35 tt. nadam se da cu jos bar par tj. da izguram
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma