Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Ostar bol u grlicu i dnu materice?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Ostar bol u grlicu i dnu materice?

Ja sam u 33. tt. a trudnocu odrzavam (mirovanje, ginipral, progesteron) negde od 26.tj. zbog skracenog grlica. U poslednje vreme me plasi sto kad ustanem i maaalo se duze zadrzim na nogama imam osecaj peckanja i ostrog nekog bola u samom grlicu i nekad samom dnu materice, kao dole gde sama glava bebe pritiska. Ovo mi se ponekad javljalo i ranije ali sad je bas ucestalo i javlja se skoro uvek kad ustanem. Trudove nemam, nikakve bolove u ledjima ili stomaku, samo po nekad Bh.
    Brine me moze li ovo biti neki simptom skorijeg porodjaja? Ne znam da li ima potrebe da idem kod dr-a zbog ovoga, jer mi je daleko, bojim se da truckanjem ne pogorsam stanje a i imala sam isuvise vaginalnih pregleda zbog problema sa grlicem u poslednje vreme. Redobni pregled mi je svakako za desetak dana.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zašto ne nazoveš ginekologa i pitaš?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ako potraje i danas moram ga nazvati, ali on je takav da kada mu kazem i opisem kako se subjektivno osecam, ne pridaje tome mnogo znacaja, vec mi zakaze pregled, izmeri grlic i to mu je merodavno... To i jeste ok., ali meni se desavalo da se posle truckanja i odlaska lekaru pa i cekanja u cekaonici osecam jos gore narednih par dana, posto ja inace izkljucivo lezim (samo wc-krevet).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam što bih ti rekla, osim da izbjegavaš napore u kojim osjećaš tu bol/nelagodu, ali to već sama znaš.
    To može biti normalno u ovako visokoj trudnoći posebno ako cijelo vrijeme miruješ, pa pretpostavljam da mišići nisu navikli na veće napore.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni se to događalo, a niije rezultiralo preranim otvaranjem.

S obzirom na stupanj trudnoće, i činjenicu da gin ionako ne može ništa nego konstatirati stanje (ne može ti bogznakako pomoći), miruj i dalje. To je najviše što možeš učiniti. Sigurno je teško stalno ležati, ali još 3 tj. pa si na konju .

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo, kod mene je bolje stanje od onda, taj bol je bio cak na 3-4 dana skoro nestao, a onda povremeno rezne kao sinoc tokom tusiranja i tako... Sutra je pregled, pa cu videti jel bilo kakvih promena na grlicu.

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nadam se da je na pregledu sve bilo ok i da si samo nepotrebno brinula

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Izvinjavam se sto nisam javila od onda, ali bila sam na pregledu i sve je ok, dr kaze da je to zbog pritiska bebe koja je glavom dole i da nije zabrinjavajuce, sad sam u 35 tt. nadam se da cu jos bar par tj. da izguram

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •