Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: AS i kombi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    @n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Svi kažu da Zakon nigdje izričito ne brani vožnju djeteta dvosjedom u smjeru vožnje s isključenim zračnim jastucima.
    Kako i rekoh.
    Ja, priznajem, nisam neki 'čitalac i tumačitelj' Zakona, pa radije to prepuštam osobama koje su za to školovane (zato sam i zvala vještake i odvjetnika). I totalni sam frik za sigurnost djece u autu.
    Žao mi je što Zakon ništa ne govori o dvosjedima, nadam se da će se to promijeniti. A dotad, očito ćemo tumačiti taj Zakon kako kome odgovara. Ja zaista smatram da je moje dijete sigurno u dvosjedu (ništa manje sigurno nego u našem drugom autu).

Jedan od vještaka mi je rekao otprilike ovako:
    Zakon izričito ne brani vožnju djeteta u dvosjedu. Dvosjedi su automobili napravljeni na način da je više pažnje posvećeno aktivnoj i pasivnoj sigurnosti (kabine i putnika) negoli kod 'normalnih' automobila. Naravno, ako je dijete u AS, ispravno vezano i s isključenim airbagom, možete biti mirni.

PS: Ispričavam se, Daddycool, što sam rekla da širiš neistine, nisam se htjela tako grubo izraziti i ne mislim to. U žurbi su mi prsti bili brži od mozga. Oprosti.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kako i rekoh.
    Ja, priznajem, nisam neki 'čitalac i tumačitelj' Zakona, pa radije to prepuštam osobama koje su za to školovane (zato sam i zvala vještake i odvjetnika). I totalni sam frik za sigurnost djece u autu.
    Žao mi je što Zakon ništa ne govori o dvosjedima, nadam se da će se to promijeniti. A dotad, očito ćemo tumačiti taj Zakon kako kome odgovara. Ja zaista smatram da je moje dijete sigurno u dvosjedu (ništa manje sigurno nego u našem drugom autu).

Jedan od vještaka mi je rekao otprilike ovako:
    Zakon izričito ne brani vožnju djeteta u dvosjedu. Dvosjedi su automobili napravljeni na način da je više pažnje posvećeno aktivnoj i pasivnoj sigurnosti (kabine i putnika) negoli kod 'normalnih' automobila. Naravno, ako je dijete u AS, ispravno vezano i s isključenim airbagom, možete biti mirni.

PS: Ispričavam se, Daddycool, što sam rekla da širiš neistine, nisam se htjela tako grubo izraziti i ne mislim to. U žurbi su mi prsti bili brži od mozga. Oprosti.
    Ja isto nisam pravni autoritet i kad sam napisao da se ne smije voziti u dvosjedu imao sam na pameti Zakon koji je srecica citirala. Po meni, ako piše da vozač motornog vozila može prevoziti dijete samo na stražnjim sjedalima to podrazumijeva da ako ih nemaš ne možeš prevoziti dijete, no moguće je da je pravno tumačenje drugačije.
    Probati ću saznati stav MUP-a po tom pitanju pa ću javiti ako uspijem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •