Danas nam je pedijatrica preporucila da privatno obavimo endoskopski pregled treceg krajnika. zanimaju me iskustva mama, kako pregled izgleda i koliko cca traje, da bi znali prirediti nasu 3.5 godisnjakinju.
Danas nam je pedijatrica preporucila da privatno obavimo endoskopski pregled treceg krajnika. zanimaju me iskustva mama, kako pregled izgleda i koliko cca traje, da bi znali prirediti nasu 3.5 godisnjakinju.
http://forum.roda.hr/threads/29580-p...krajnika-HITNO!
nije ništa strašno i nemoj joj to tako ni prikazati. u nos uđe supertanka cjevčica s lampicom na vrhu i traži bakterije (kod nas: grica i greca), kad naiđe na jednu malo poškaklja nosić, pa traži dalje. nos mora biti jako miran da gric i grec ne pobjegnu i tako u tom stilu.
traje sve skupa 2 minute, a kad cjevčica dođe "do vrha" i neugodno dotakne "kraj" ionako je gotovo i vadi se van.
s oboje djece (2,5 i 6,5g.) prošlo veselo i bezbrižno u Klaićevoj (dr. Marn).
Hvala!
I mi smo bili kod dr. Marna. Drag i strpljiv čovjek i sve je prošlo pet. E je tada imao 3 godine. Špricnuo mu je anestetik i napravio sve kako je čokolada rekla. Nakon toga se nesmije jesti neko vrijeme zbog anestetika, da se dijetetu vrati osjet u grlo. Moj inaće drami oko svega, ali ovo je prošlo super. Meni je bilo istina grdo za gledati, ali on više drami kad mu se uzima bris nego što je reagirao na ovo.
Mi smo nazalost u Osijeku, tako da nemamo velikog izbora gdje obaviti pregled. vidim da su iz Zg pozitivna iskustva. kod nas u bolnici je navodno pokvaren aparat, pa nam ostaje jedna privatna klinka u kojoj to rade. pokusat cemo obavit sljedeci tjedan, i nadam se da ce biti ok.
Pregled obavljen, bilo je malo suza kod spricanja anestetka, ostalo je prezivjelanazalost nisu dobre vijesti, 3 krajnik zatvara 80 posto supljine i ulazi u nos. operacija i to je to. sad trebamo odluciti da li obaviti privatno ili u bolnici. u bolnici nema endoskopskog naziranja odrstanjiva ,a ovdje garantiraju da nece izrasti ponovo jer ga odstrajanjuju i odmah pale tkivo.
sad sam sve s brda zdola napisala, jer sam poprilicno uplasena. molim iskustava s operacija
idemo na operaciju za 2 tj., privatno u Osijeku. da ne otvaram novi topic molim ovdje iskustva ako je netko radio u Os privatno.
danas smo naručeni u Vinogradsku kod dr. Tomislava Baudoina..za njega sam dobila preporuke pa evo pregled čekam gotovo 5mj.
Je li netko s djetetom bio tamo i moželi mi opisati pregled...pogotovo edoskopski...daje li se djetetu od 4,5 g anestezija sprejem ili ne....kako izleda pregled uha...mala mi je dosta uplašane jer u zadnjih mjesec dana idemo stalno doktoru...neki dan smo radili bris grla super...ali nosa je već bio problem, pa je plakala, bacala se...neznam što da očekujem...iskustva su poželjna...zahvaljujem
inače nevezano za pregled; već par dana zovem na broj za naručivanje pokušav otvoriti listu čekanja Vinogradske bolnice na netu...da vidim da slučajno nije došlo do neke promjene u vezi termina jer mi se niko nije javljao da je otkazan...a ne želim tamo doć pa da nema ovog doktora kojeg sam tražila i kojeg čekam 5mj...šta da radim niko se ne javlja? zvala sam na neki mob. koji su mi dali i ostavila poruku na sekretarici....
Otići ćeš u Vinogradsku i lijepo i mirno obaviti pregled, zašto bi zvala da provjeriš? Kad god su mi u Klaićevoj otkazivali, napravili bi to bar jedan dan ranije, nikad nisam došla i otišla doma neobavljena posla. Pri svakom naručivanju ostavlja se broj telefona upravo iz tog razloga.
Dijete si, nadam se, već ranije pripremila na pregled pričom. Dr. Baudoin ga sigurno neće silom obaviti (vrlo je pažljiv i prijateljski nastrojen), ali ako već čekaš 5 mj., bilo bi dobro da dolazak ne bude uzalud. Pregled uha je sasvim običan i sigurno ste ga više puta radili (dr. otoskopom gleda unutrašnjost, nema nikakvog kopanja).
Fiberendoskopija zaista nije bolna, ali dijete mora biti skroz mirno, inače instrument "zakači" stijenke nosa pa izazove škakljanje.
Opis pregleda imaš u 2. postu na ovoj stranici. Pregled nije moguć ako dijete plače i otima se.
Posljednje uređivanje od čokolada : 21.11.2011. at 11:26
znam ,hvala...samo nisam znala je li to vrijedi i za pregled u Vinogradskoj...evo vidim da sam sad propustila njihov poziv i da su mi izgleda pomaknuli termin...pa mislim šta ja njih moram zvat danima da vidim jel mi termin vrijedi, a ne oni mene ako su ga promjenili?!...sva sreća da sam e-mailom dobila neki br.mobitela.......izgleda da ću morati privatno jer nam je fakat sada hitan taj pregled, radi sluha i krajnika...samo neznam s kojim parama ću to više platiti....
Već si o tome bila pisala pred neko vrijeme. Ne razumijem u čemu je problem, zbog čega bi morala čekati 5 mjeseci? Pa nije dr. B. jedini ORL u Zagrebu.
Za Klaićevu znam sigurno da je tako, a mislim i za Sv.Duh: ujutro dođeš s djetetom do 8h, ostaviš uputnicu i čekaš. Do 11 dođeš sigurno na red. Prethodno se raspitaš koji dr.-i tamo rade, odabereš jednog i pitaš kojim danima radi.
Posljednje uređivanje od čokolada : 21.11.2011. at 11:47
hvala tina odgovoru....bitan mi je doktor, ne samo radi stručnosti i dijagnostike, već zbog pristupa djetetu...pošto mi je djete nedavno bilo i hospitalizirano, ne želim joj dodatne "traume" zbog pristupa lječnika (a vjeruj mi takvih sam prošla brdo...koji su bezpolnu pretragu pretvorili u košmar...a ima i onih koji su neku "neugodniju" pretragu ,pretvorili u lakše neugodnu samim svojim pristupom-i pregled bi bio puno brže gotov)
inače uspjela sam ih dobit..pregled je odgođen zbog poslovnog odustva doktora...kako kaže gospođa problem je u meni jer mi je ona e-mailom poslala br. mobitela ( ali nije mi u e-mailu napisala da ja njoj moram poslati svoje br. telefona ako dođe do nekih ppromjena-uglavnom prihvaćam krivicu, mada su me mogli kontaktirati e-mailom...ali OK bio je to nesporazum...sva sreća da ćuvam e-mailove, pa sam naišla na br...inače bi bezveze išli)
Eto za sve Vas koji se u Vinogradskoj naručujete centralnim naručivanjem i dobijete br. mob. u odgovoru odma ih zovite i ostavite svoje telefonske brojeve.
Zanima me samo još jedna stvar;je li još uvjek kod operacije krajnika u Vinogradskoj roditelji ne mogu biti s djecom?! (u Merkuru mogu, koliko sam čula...i da je dr.Lajtman skroz OK)
Puno hvala!!!
Moja su djeca nekoliko puta obavljali endoskopiju, najmlađi uzrast bio je 2,5 godine. Nitko nije spominjao anesteziju, sigurna sam da bi se više ušokirale od špricanja, nego od samog pregleda. Ponavljam, pregled NE BOLI.
A možda ja samo imam sreću s "trpećom" djecom - obje obožavaju cijepljenja, otvaranje usta, briseve, ispiranje nosa.....
Jana je bila na pregledu u Merkuru. Objasnila sam joj što će joj doktor raditi i nije se ni mrdnula (4 god je imala tada). Kaže da samo malo škaklja.
curke..ne bi ni ja anesteziju..ma koliko ja njoj objašnjavala...drugačije je to kad pregled zaista i počne...inač je "osjetljiva! na taj nos...ne da staviti kaspi..aspiratorom još čistimo jer gospodična nikako da nauči puhati nos...sve smo varijante isprobali...pa inhalacije...neznam ali taj nos neda pipnit....mislim da sam i ja jednom davno išla na to i jako me je boljelo...suze su mi išle na oči, ali kratko je trajalo......ja ču nju čvrsto držat ako treba...ali rađe bi da sama bude mirna, da joj ne bude bespotrebno to, traumatično iskustvo............ma ona je osjetljiva na sve...neće piti sirup...odmah ga povrati itd.![]()
eto, baš lijepo uletila tema
naša pedijatrica samo dijeli antibiotike, a malo je škrta na uputnicama
a moje dijete ima krajnike koji izgledaju očajno. ALI niš je ne boli, ne smeta, nije prehlađena, nema upalu uha, ne curi joj nos. apsolutno NIŠTA. a kad joj pogledam grlo sledim se kako je gadan prizor
i tako već skoro 3 tjedna
desna tonsila joj dođe do resice (uvule) a lijeva je ipak malo manje otećena
nemam pojma kako uopće može gutati (a ponavljam niš joj ne smeta, sve normalno radi, i jede i pije i priča i sve)
dođem do doktorice ona kaže grlo je crveno pa ćemo antibiotik. ja kažem: zar ne bi bilo dobro da je pregleda neki specijalist. kaže ona: nema potrebe. vidite da joj je grlo crveno
šta će nam onda specijalisti, jel, kad ona zna sve isto ko i oni?!
dakle, išla bih privatno kod nekog dobrog otorinca, imate pametan prijedlog?
ili nekog dobrog u nekoj bolnici (pa ću poslati mm-a kod pedijatrice da umoli uputnicu)
thx
ja sam svoju prošli tjedan odvela pedijatru i napravio joj je bris grla i nosa...jer sam ja primjetila da joj mjesec dana užasno smrdi iz usta...sad čekamo nalaz...........kod otorinca moramo zbog govora-sluha...rupice na uhu koju ima ok 2g ali nas nije htio slat, i zbog čestih bronhitisa....ali dobili smo uputnicu jer je to logopedica tražila...tako ti vidi nakon 4,5g prvi pregled...mislim da ti dr.Baduin Tomislav radi u poloklinici ECHO..a dr.Marin kod Sabola