Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: odjeća za dojenje

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno odjeća za dojenje

ne znam da li je dobar naslov, ali mislila sam na odjeću za nas mame. Ja s mojim "starim" majicama, predtrudničkim muku mučim, a kako još nisam bila u kupovini ima li neko savjet gdje kupiti. vidjela sam nes u kamarisu, ali mi se cinilo prefino. treba mi nes za svaki dan-da bude peri-deri. Kakve vi majice nosite? dok navucem majicu , pa potkosulju pa stavi pelenu ispod cike(još curi ko ludo) beba vec luda od gladi(šala, nije bas skroz tako) ali malo mi je komplicirano s tom starom odjećom.
    Voljela bi nes na kopčanje odispred.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja jednostavno. donja majica, trenerka na patent i to je to.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja nosam peri deri potkošulje dugih rukava, kad smo sami. Sreća, curi samo kad bebač sisa (iz druge) i kad se budi, naravno :D pa ne nosim grudnjak, namažem kojom kapljicom poslije dojenja i pustim da se luftaju na zraku

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Grudnjak za dojenje, potkošulja, majica (s kratkim rukavima, tanka, bijela) - to se podigne a na leđima ostane deblja (flanel) košulja ili neka vesta na kopčanje. Tako sam nosila i piđame na kopčanje+majica+grudnjak (zbog curenja).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam imala svoje mjesto za dojenje, u kutu kutne garniture. Tamo me je čekala dekica kojom bi se omotala oko leđa dok bi Jan sisao. Inače sam bila u majici kratkih rukava i nosila grudnjak za dojenje. Ja bez grudnjaka jednostavno ne mogu... Kada bi mi bilo hladno, obukla bih gornji dio trenerke ili vestu - ugl. nešto što mogu naprijed otkopčati!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Po kući hodam u rastezljivim potkošuljama s elastinom, pa mi grudnjak ni ne treba nužno. Spustim potkošulju, i gotovo za čas. Kad idem van obučem preko nje majcu. Majcu podignem, potkošulju spustim, i sve super, ništa se ne vidi. Grudnjaci za dojenje su mi koma jer mi se uvijek smoči onaj trokut, a i traje predugo dok ja to otkopčam, a poslije ga ne mogu zakopčati jednom rukom. Našla sam jedan grudnjak od Lisce (mislim da je model "bina") koji samo spustim zajedno sa potkošuljom.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da se nadovežem na ovo. Imam velikih problema s tim što nositi da mi pridržava jastučiće jer mi mlijeko kapa za vrijeme a i između podoja. Imam 2 grudnjaka za dojenje vel 85B ali me oba stežu ispod grudi (košarice su mi ok), a veće ne mogu nositi npr.90 jer su onda i košarice preogromne za moje male grudi. Imam i par rastezljivih potkošulja ali mi je s njima problem što nisu 100% pamuk (da jesu ne bi bile rastezljive i ne bi ništa pridržavalu) i ako ih duže nosim svrbi me koža. Sad kombi niram grudnjak po danu (pokušala sam ga malo proširiti tako da sam našila široku gumu tamo gdje se kopča al svejedno nije to to) a potkošulja noću, ali ni jedna mi varijanta zapravo nije udobna. Od grudnjaka me čak bole grudi (onaj dio ispod pazuha), iako mi je trebalo duže vrijeme da povežem da je od toga, stalno sam mislila da je zastoj mlijeka.
    Ima li tko ideju što učiniti?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mamanatali, a jesi probala naći grudnjak npr. sa A ili AA košarocom? Očigledno je da imaš obujam ispod i iznad grudi velik, a promjer grudi mali pa ti nikako ne odgovara veličina 90B. Ja npr. trebam 80C jer imam mali promjer a "široko" usađene grudi.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izmjeri si opseg prsnog kosa ispod grudi i na grudima. opseg ispod grudi odredjuje onaj broj 80, 85... opseg na grudima govori da li ti treba A, B, C, D, E, F... kosarica. u vecini ducana s rubljem imas na zidu tabelu s tim oznakama, a ako ne, prodavacica bi morala znati.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma u većini dućana me čudno gledaju kad tražim grudnjak za dojenje s malim košaricama, kao ono žene s tako malim grudima ne doje, šta ja fantaziram! To je sve bilo neposredno prije poroda kad sam još đirala po gradu, a sad ne mogu nikuda mrdnuti i baciti se u novu potragu jer sisamo staaalno.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni su one "majice za dojenje" s izrezom naprijed spasile križa od pothlađivanja. Cica je uvijek na gotovs, a leđa i križa nikad nisu gola.
    Kupila sam ih 5 komada, sa kratkim rukavima i bez rukava. Zimi ih nosim kao potkošulju ispod trenirke, majice dugih rukava ili veste.
    Uz grudnjake za dojenje to mi je bio (i još je uvijek) najvažniji dio "dojeće opreme" :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mamanatali, "anita" u gundulićevoj ulici ima grudnjake za dojenje sa svim mogućim kombinacijama košarica i opsega prsnog koša. ako ti nikako ne možeš, pošalji nekoga da ti kupi. meni su čak rekli da mogu zamijeniti poslije poroda ako mi ne budu dobri. ja imam 2 kom. i jako sam zadovoljna. ugodni su i jedni od rijetkih bez žice koji mi dobro stoje tj. ne mijenjaju mi izgled grudi. ne žuljaju.

inače, ako ideš gundulićevom od ilice, dućan je na lijevoj strani, nakon što prođeš masarykovu.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Morwen prvotno napisa
    Meni su one "majice za dojenje" s izrezom naprijed spasile križa od pothlađivanja. Cica je uvijek na gotovs, a leđa i križa nikad nisu gola.
    Kupila sam ih 5 komada, sa kratkim rukavima i bez rukava. Zimi ih nosim kao potkošulju ispod trenirke, majice dugih rukava ili veste.
    Uz grudnjake za dojenje to mi je bio (i još je uvijek) najvažniji dio "dojeće opreme" :D
    Morwen, gdje ima tih potkošulja? Rado bih vidjela kak to izgleda pa si kupila za probu jednu -dvije da vidim kak će mi koristiti...
    Hvala

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mala01, ja mislim da morwen misli baš na mjice za dojenje koje su naprije kao u križ pa sam izvadiš cicu i dojiš (mislim da ih ima u kamarisu), ali ono zbog čega sam ja bila oduševljena je što zaista ima za kupiti i potkošulja za dojenje kojima se naramenice otkopčavaju isto kao na grudnjacima - doduše u H&M-u (12eura)... ja kupila dvije i super su (pogotovo sad po zimi kad dojim negdje vani-podignem majicu, otkopčam potkošulju, pa grudnjak i hop!, iako se potkošulja može nositi i bez grudnjaka jer ima štep onak ispod).

a što se tiče nesrazmjera obujma leđa i grudiju - mamanatali, ja imam obrnuti problem, trebaju mi ogromne košarice, a obujam 75, maksimalno 80. i kupila ja tako 85E i suzila ga :D ...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Miha, dijelim tvoje oduševljenje sa HM potkošuljom za dojenje.
    Za one sa malim cicama koje više ne cure pa netreba jastučić, predlažem benetonove potkošulje od mikrofibre ili pamučne, kojima sae gornji rub samo potegne ispod cikice , a bubrezi na toplom.
    H&M isto ima liniju majca za dojenje, samo neznam koliko koštaju.... to sam si ostavila za zadnji šoping prije poroda!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    H&M isto ima liniju majca za dojenje, samo neznam koliko koštaju....
    kako mi je to uspjelo promaknuti :? ?! damn... !!!

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Citiraj Morwen prvotno napisa
    Morwen, gdje ima tih potkošulja? Rado bih vidjela kak to izgleda pa si kupila za probu jednu -dvije da vidim kak će mi koristiti...
    Hvala
    Ovo što sam ja kupila svojevremeno u Kamarisu su obične pamučne majice kratkih rukava ili bez rukava koje ljeti možeš bez problema nositi kao klasičnu majicu. (Problem je možda što takve kasnije više nisam vidjela kod Svjetlane :/)

Prednja strana je jednostavno izrezana u području grudi tako da ti donji dio majice ide do iznad prsa, a gornji dio majice se spušta do ispod prsa. Valjda je ovo razumljivo :/

Kroj je po prilici ovakav, samo zamisli kraće rukave i okrugli izrez oko vrata:

http://public.fotki.com/Morwen/odjea...e/02390_1.html

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hmm, možda će ih biti u proljeće ili ljeto... Moram ionako otići do Kamarica pa ću baš pitati.
    Inače, na slici izgleda baš fora i vjerujem da je praktično tako da bi mi bilo baš drago da to opet puste u prodaju!
    Tnx!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •