-
Bijela torta
Evo da sa vam podijelim receptic za prefinu bijelu tortu, ali ja bi radje rekla kolac jer ga radim u cetvrtastom obliku..inace recept potice od jedne tete iz Dubrovnika, pa ce forumasice iz Du mozda i znati o cemu se radi
8 jaja
36 dag Šećer (ja stavim manje, od oka a neki put i fruktozu za Monti varijantu)
25 dkg oraha
25 dkg putra
2 žlice maraskina
Šlag 0.5 l
Gustin
Kora:
8 bjelanjaka stući u tvrdi snijeg, dodati običnog šećera premazat pleh ja pravim u onom crnom od pecnice) sa uljem ili marg., stavit papir za pečenje i smjesu staviti peći 1 h na 130 u toplu peć. To je ustvari beze korica. Kad je peceno, skinuti papir, presjeci na pola
Krema
Istući 8 žumanjaka sa 10 dkg šećera (ili 8 žlica šećera) i 4 žlice gustina, ulit u 0.5 l kipuceg mlijeka i kuhat kremu da se zgusne, kuha se kao puding. Ohladit kremu pa dodati izmiksani putar, 25 dkg oraha i 2 žlice maraskina.
Slagati beze koricu, kremu, preklopiti sa preostalom koricom i odozgo slag
Ohladiti najbolje preko noci
probajte necete pogrijesiti i javite kakva je
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma