Drage moje,
nova sam na forumu u dahu sam pročitala sve postove vezane uz posvojenje, a nadam se da će moja priča imati sretan kraj kao i sve one prije nje.
Ukratko da se predstavim.
MM(živimo u izvanbračnoj zajednici) 37, ja 32, odlučili smo posvojiti.
1.5. započeli obradu u CZSS(u maloj sredini), socki se istina bog nije sviđalo to što nismo vjenčani, ali nakon što smo detaljno prošli obteljski zakon složila se da imamo jednaka prava kao i parovi koji su ozakonili svoju vezu, mišljenje dobili 16.7., sva sreća da je u timu odličan psiholog koji nam je pomogao svojim savjetima i bio velika podrška.
Nakon toga započeli smo slati molbe, zvati centre, sad sam recimo završila sa prvim krugom zvanja, kroz tjedan-dva počinjem ponovo.
Ja sam se više aktivirala od MM, on misli da je dovoljno poslati molbu i kad bude, bude.
U molbi smo naveli da nam nije bitna boja kože, nacionalnost i vjeroispovjest, a kad zovem dodatno naglasim da bi željeli posvojiti djete romske nacionalnosti.
Molim za nekoliko savjeta:
1. Koliko često ste zvale centre, jer mi gospođe u većini njih naglašavaju -zvati svakih 2mj
2. Kad u jednom centru saznate za dijete u susjednom koje je ili će biti u postupku, koliko često ih zvati
3. Da li ste išle osobno u posjete u centre
Znam da je proces dugotrajan, da treba biti jako strpljin i nadasve uporan, ali vjerujem da će nam se ostvariti vrlo brzo san
![]()

Odgovori s citatom

.

.
. Trema, možete misliti, noge otkazuju na semaforu, vozim polako da socka ne pomisli da divljam, užas. Dolazimo kod udomitelja, ulazimo u kuću (opremljeni sa 3 čokolade, još je jedan dečkić kod njih), upoznajemo udomitelje, a ono 3 para očiju gleda u nas, sramežljivo. Sjedamo za stol, kava. Curke prekrasne, u rozom (sva sreća da volim rozu boju), snimaju nas. Skupila je starija, hrabrosti i došla do mene, počela pričati, uskoro mlađa uhvati MM za ruku da pokaže sobu. Nas četvero u sobi, curke imaju modnu reviju (sva odjeća izvučena iz ormara, nakon toga udomitelji su stavili zasun na ormar). Podjela je odmah pala, starija uz mene, obje imamo smeđe oči, mlađa uz MM, oboje plavih očiju.

Čekamo više informacija kad budete svi zajedno!!!