bas me zanima ako netko ima iskustva sto vise topi kalorije i po cemu se brze moze skinuti kile??![]()
bas me zanima ako netko ima iskustva sto vise topi kalorije i po cemu se brze moze skinuti kile??![]()
ma isto s oboje, samo je pitanje što ti je zabavnije![]()
mislim da je taebo bolja varijanta, po meni zumba je cista glupost...ako zelis zumbu idi bolje van na zurci i pleasaj..bar ces se bolje provesti)
meni je zumba super, idem s prekidima (putovanja itd.) vec godinu dana. nije mi nikad dosadno i jedva cekam da idem, sto s drugim vrstama tjelovjezbe nije bio slucaj. imamo super simpaticnog voditelja i bas uzivam. sad, nije bas da sam smrsavila (to kod mene ne ide tako lako) ali sam primjetila kako puno lakse skacem, trcim i sve ostalo, definitivno sam u boljoj formi i puno se bolje osjecam. no meni je najvaznije kod izbora zumbe bilo to sto volim plesati, otisla sam vidjeti i bas sam se zakacila jer mi nije ni jednom bilo dosadno. sad i po doma cagam, naucila sam hrpu od latinoamerickih plesnih koraka i to mi je bas fora![]()
ne znam zašto je zumba glupost.
i ja idem na zumbu s prekidima,valjda ću sad ponovo krenuti
super mi je,dinamično i zanimljivo
svaki put se dobro oznojim
kg su mi krenuli silaznom putanjom dok sam išla,no blagdani su sve pokvarili (bolje reći moj nekarakter)
Nedavno sam počela ići na mix aerobik.
Znači svaki puta nešto drugo. Step aerobik pa drugi puta tae bo pa treći puta vježbe snage...
Jedan dan trenerica nam je rekla da ćemo raditi latino. Znači, sat vremena plesanja, ali i koreografije uz latino glazbu. Nije klasična zumba, nešto slično.
Dakle, to je bio šok za moj organizam, jer sam doslovno bila iscijeđena.
Ali ne mogu ti sad reći što je bolje.
Meni je važno da sat vremena đipam uz društvo i glazbu.
Suhoparna teretana mi ne odgovara.
nemoj se ljutit, al ni taebo nije dovoljan, ako ćeš tako. To dvoje je slično-po potrošnji kalorija, umoru, "bildanju" ako se radi ispravno i ima dobar trener, i ok je za neku pristojnu razinu kondicije (da se ne uspuhujemo uz stepenice, ne debljamo strašno...)
ako ćeš pošteno, onda treba 5*tjedno vježbati, kombinirati teretanu s trčanjem il biciklom-to je već nešto konkretno.
Zumba, aerobik, step, taebo i sto sličnih stvari-sve je tu negdje.
bas mi je drago vidjeti konstruktivne odgovore/opise, thanx Mikka
na taebo sam isla sa prekidima i bilo mi je ok, zumba mi je po lokaciji bliza i mislim da bi lakse iskombinirala da idem na nju jedino
dok ne probam ne znam ali mislim da se vise umori na tae bo i trening je koncipiran tako da ima zagrijavanje, istezanje i sl
a s druge strane obozavam plesati i mislim da bi mi tih sat vremena zumbe frknulo za cas--ne znam ni sama
A ja neinformirana (sram me) mislila da pitate o čajevima za mršavljenje!
eto, sram me priznati ali jos nisam ni na sto krenula, tae bo je super za ispuhati svu negativnu energriju i nervozu, stvarno se covijek dobro osjeca. probam drugi tjedan zumbu (cim prestanem sa antibiotikom i prizdravim) pa dam usporedbu![]()
Nisam sve citala, ali glasam za Zumbu. Obozavam!
BP, sorry nisam sve pročitala vidim da isprobavaš, ajd baš javi zanima me što te više iscrpilo i napunilo energijom![]()
Eh da, ja sam prije nego sam ostala treći put trudna išla na..čini mi se da se zove Body...nešto, zaboravila sam kako se zove...Bilo je baš iscrpljujuće, ali zabavno.
Aerobik ne volim, to mi je malo too much dosadnog skakutanja.
probala i jedno i drugo, definitivno više kalorija gubiš na Taebo,a drugo je pitanje što ti je zabavnije?
probaj i jedno i drugo, to možeš u svakom fitness centru, isprobaš i odlučiš se za ono što ti odgovara, uostalom možeš i njih tamo pitati što brže izgara kalorije.
meni je od svega najbolji Callanetics (prije T., nisam isla na njega nakon T.).
A ja gledam onaj LA by Lana Jurčević i mislim si kak je super ta zumba, ali kaj bum se ja ovakva tam sramotila...A obožaaaaaavam ples i to mi je neostvaren san.
Ja sam Zumbu doživjela kao nešto za mlade curičice...
Je lit epko poloviti te sve korake??
Baš bih išla sad kad vidim da vas ima starijih koka!
krumpiric, iako se uglavnom slažem s tobom, sad se ne slažem, ne možeš stavit sve to u jedan koš i mislim da ne treba baš tolika količina sporta za dovest se u red (naravno ovisi koliko tko odstupa od svoje norme).
ne znam na kakav ste vi taebo išle ali tamo gdje sam ja išla stvarno to ne može svatko izdržat,ja fakat imam kondu i jako jako me teško izmorit i nema šanse da ja posustanem dok vježbam ali jedino su me Tae bo i Callanetics znali dovest do granica da na trenutak prsetanem vježbatkužiš šta hoću reći?
aerobici ako su klasični su mi stvarno bezveze jer mi mozak ne može više pamtiti cijele koreografije, step je dobar za jačanje nogu (meni to ne treba baš suprotno), zumba mi je zafrkancija kažem što se tiče moje konde.
ja preferiram sportove u kojima se podjednako vježbaju i to ciljano sve skupine mišića pogotovo podguzi ....to mi je slaba točka.
tako da BP čekamo tvoje izvješće?
cure kak se kreću cijene zumbe u zg?
ja placam 250 kn 8 dolazaka. znaci ne mjesecno, nego bas po dolascima, to mi je super.
ja mislim da ti se misici naviknu na sport kojim se bavis, pa tako npr. ja kad god dodem na skijanje nikad nemam muskulfiber jer su mi mislici odmalena navikli na takvu vrstu napora--bez obzira kolko vremena (godina) proslo od jednog do drugog skijanja. i onda odem npr. na badminton i drugi dan se nemrem dic iz kreveta kolko me bole misici guzice--koje nisam nikad upotrebljavala.
tako da sam ja pobornik teorije da treba mijenjati sportove, ili se baviti s vise njih istovremeno.
Meni najvise odgovara kad se bavim cijelom hrpom razlicitih aktivnosti. Prije ovog zadnjeg posla, dok sam glumila kucanicu koja se dosadjuje, isla sam na aerobic u vodi, jogu, zumbu i drums alive. Preodlicno.
Sad hvatam sto stizem, zbog posla, a nazalost me ne umara nista. Ipak se malo zapusem na zumbi, preodlicna nam je instruktorica.
iskreno, ne sjecam se kak sam saznala za zumbu. vjerojatno sam procitala u nekom casopisu, sestra ih donosi na tone pa ih ja prelistam. onda sam cackala po webu, nasla mjesto, vrijeme koje mi odgovara, dosla na probu i svidjelo mi se pa sam ostala.
Hvala, mikka!
Kod nas doma časopisi - 0 bodova.
Prelistam jako rijetko nešto ako par minuta trebam pričekati kod pedikera (svakih par mjeseci).
Kao što rekoh - 0 bodova.
Jedino imamo Makronovin besplatni glasnik.
Malo kasnim sa odgovorom ali nikad nije kasno!
Tae bo i Zumba se ne mogu porediti kad je u pitanju konkretan trening i efekat mrsavljenja i postizanja top forme.
Tae bo je konkretan fitness program koji ide do veoma visokog intenziteta vjezbanja, dok je zumba izvedenica iz plesa ukomponovana sa aerobik programom.
Tae bo je za prave vjezbace koji zele pravu formu, dok je zumba vise za one koji bi da vjezbaju ali ne bi da se previse umore. Djuskanje i zabava je u prvom planu...
Psihofizicki efekti Tae boa su mjerljiviji nego kad je u pitanju dostizanje neke forme u Zumbi.
Da skratim i rezimiram: Tae bo je za osobe koji zele treniranje i efekte od treniranja, a Zumba je za osobe koje zele da se opuste i kazu da nesto vjezbaju, ali ne zele da se daju maksimalno.
P.S. Nisam instruktor Tae boa a ni Zumbe, vec necek sasvim treceg, ali govorim iz iskustva i informativno za sve one koji zele da imju informaciju pre nego odu da probaju jedno ili drugo!