Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Zaušnjaci

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Zaušnjaci

Molim za pomoć ako se neko razumije u ovo kaj se nama događa. Već sam pisala na forumu da moja djeca zbog alergije na jaja nisu cjepljena protiv zaušnjaka i dogodilo nam se ono što smo mislili da je zbog procjepljenosti populacije nemoguće - Ema je dobila zaušnjake. Otekao joj je desni obraz 06.12., amilaze 750 U/L (normalno do 91), 5 dana kasnije padaju na 490, opet za tjedan dana na 290, 2 tjedna kasnije (odnosno 24 dana od početka bolesti su na 166 U/L. Naša dr. je jako zabrinuta, da su morale već pasti na normalu, i šalje nas specijalistu pedijatru u bolnicu. On smatra da to nije ništa neobično, jer se dijete najnormalnije ponaša, ne žali se na ništa,oteklina je kroz 3 dana nestala i da će one pasti na normalu kroz još neko vrijeme. Ima li tu netko od doktora tko se u dotično područje razumije, jer doktori kod nas zapravo uopće nisu vidjeli prave zaušnjake, već samo posljedice cijepljenja. Stvarno se brinem zbog oprečnih mišljenja. Unaprijed hvala!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije bas da nema zausnjaka. I moj Andrija ih je imao, a cijepljen je. Al dok smo mi skuzili o cemu se radi to je proslo. Uglavnom, znam da ti nisam nesto pomogla, samo da ti kazem da nisi jedina i da nije nemoguce dobiti zausnjake.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala Marta, jesu vama vadili te amilaze, i to toliko često? Ma njoj je prošlo za 3 dana, ali amilaze još nisu u normali!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, nama su rekli da je to tumor, da nije moglo odjednom toliko narasti i truc, bla, jos par gluposti, pa sam onda zvala nasu pedijatricu (vrlo iskusnu staru gospođu), jer nismo bili doma. Ona mi je na opis rekla da su vjerojatno zaušnjaci. Dva dana kasnije ga je pogledala, oteklina je vec bila splasnula i niš, "ujeo vuk magare" sto bi rekli Dalmosi.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

A ljudi, koji su to komentari od doktora, pa kaj misle kako je roditeljima to čuti. Stvarno za poluditi, glavno da je prošlo!

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Molim Vas za još malo pomoći! Kako s cjepljenjem dalje? Jer i tu su oprečna mišljenja. Moja dr. kaže da se Ema ne treba cijepiti. Šta je s Nevenom koji ih nije dobio, da li njega cjepiti ili ne? Marta, da li ste vi normalno išli na docjepljivanje? Mujica ili neki drugi doktor, please help!!!
    Mogu li se zaušnjaci uopće dobiti više puta u životu?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MI nismo docijepili.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala Marta!

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Podižem ako netko zna odgovor na pitanje o cjepljenju!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da mujica nije vidio tvoje pitanje jer u naslovu fali čarobna riječ cijepivo

najbolje bi bilo da mu pošalješ pp ili nađeš neku temu o cijepivima pa tam postaviš pitanje

jel su kod Eme sad amilaze u normali?

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala, poslati ću mu pp. Pitala sam dr. Richtera koji mi je rekao da ih uopće i nismo trebali vaditi ako se dijete osjeća ok, ali ipak ćemo ići drugi tjedan. Ma izluđuje me to što svaki dr. ima svoju teoriju, pa se moraš sve sam snalaziti. Za poluditi!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas u grupi jedan klinac ima zausnjake a posto je Sven nedavno imao kozice i imunutet mu je odonda nikakav, svaka viroza se na njega lijepi. Ako dobije zausnjake hoce li to biti opasno za mene trudnicu? Znam da je zarazno, ja ih nisam imala ko mala.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koksy, vjerojatno si cijepljena, pa neće biti opasno za tebe.

mamaineven, nije mi sasvim jasno koliko je prošlo otkad je kći oboljela i koliko je sin star. Idem na pp

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ispricavam se, malo sam pobrkala pojmove, nema zausnjaka kod njega u grupi nego se sarlah pojavio...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo me ipak tu.
    Citiraj mamaineven prvotno napisa Vidi poruku
    Molim Vas za još malo pomoći! Kako s cjepljenjem dalje? Jer i tu su oprečna mišljenja. Moja dr. kaže da se Ema ne treba cijepiti. Šta je s Nevenom koji ih nije dobio, da li njega cjepiti ili ne? Marta, da li ste vi normalno išli na docjepljivanje? Mujica ili neki drugi doktor, please help!!!
    Mogu li se zaušnjaci uopće dobiti više puta u životu?
    Moguće je dobiti mumps dva puta. Doduše, vrlo rijetko se događa, ali moguće je.
    To što Ema ima povećanu zaušnu žlijezdu i povišene amilaze ne znači da ima mumps.
    Mumps je vrlo zarazna bolest. Od koga ga je dobila? Kako to da nije brata zarazila? Ima li mumpsa u susjedstvu? među prijateljicama? U vrtiću?
    To sve pitam jer 0tečena slinovnica (zaušna žlijezda) i povišene amilaze su znak upale slinovnice, ali ne govore o uzroku upale.
    A brojni su mogući uzroci upale zaušne žlijezde.
    Ako Neven nije više alergičan na jaja, ja bih ga cijepio, ali Priorixom. Ne domaćim MoPaRu-om jer je bitno da prva doza cjepiva protiv mumpsa ne bude domaći cjepni soj. A Emu bih također cijepio ako nije više alerična na jaja. Ili kada više ne bude. Također Priorixom. Osim ako ti netko od doktora koje si obilazila može s velikom vjerojatnošću potvrditi da se kod Eme radi baš o mumpsu, a ne nekom drugom parotitisu (upali zaušnih žlijezda). Npr. da joj je na vrijeme uzet bris i dokazan virus mumpsa, ne bih ju cijepio. Ili kad bih znao da je obolila usred epidemije mumpsa, ne bih ju cijepio. Ali ako joj mumps nije dokazan i nitko drugi u okolini nema mumps, cijepio bih ju jer najvjerojatnije nema mumps.

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Podižem temu:

D. se prije tri dana probudio s oteklim lijevim obrazom (od uha prema donjoj vilici) i bolno je na dodir....oteklina je rasla kroz dva dana, temp. nema, ali nakon spavanja kad pokuša jesti boli ga do ludila - urla.....poslije se sve smiri i klopa ok.....Dr. je sumnjala na uho, zub ili zaušnjake......i nije potvrđeno ništa od navedenog...s obzirom na otekli obraz dana nam antibiotik jer se "evidentno radi o nekom upalnom procesu" - imate li kakvih sličnih pametnih iskustava??

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zelena, a jeste vadili amilaze? Kada se to Emi dogodilo nama su rekli žlijezda slinovnica ili mumps i isto je pila antibiotik.

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mamaineven prvotno napisa Vidi poruku
    Zelena, a jeste vadili amilaze? Kada se to Emi dogodilo nama su rekli žlijezda slinovnica ili mumps i isto je pila antibiotik.

Vadili smo odmah prvi dan..dok je otok bio manji i svi nalazi su bili OK... mene zbunjuje što osim otoka i boli isključivo kad prvi put jede nakon spavanja drugih simptoma nema....

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj zelena prvotno napisa Vidi poruku
    ... mene zbunjuje što osim otoka i boli isključivo kad prvi put jede nakon spavanja ....
    po noći ne priča i ne žvače pa se mišići vilice umire i onda kad ih ujutro pokrene boli....

preko dana ih razgiba govorom i žvakanjem pa ih ne osjeti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel cijepljen?

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a jel cijepljen?

cijepljen je...ali dr kaže da se mumps može bez obzira na cijepljenje pojaviti u blažem obliku........uglavnom otok mu je danas splasnuo, još uvijek pije antibiotike - a inadalje pojma nemamo što je uzrokovalo taj otok na licu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zub?

ak su zaušnjaci i cjepljen je trebalo bi bit u blažem obliku

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Otekline više nema .....antibiotike smo popili....kako i dalje nije jasno zašto je otok uopće nastyo i uzrokovao bol ovaj tjedan otići ćemo kod zubara da ipak budemo sigurni (iako pedijatrica tvrdi da zub nije)

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zelena, niti mi nikada nismo saznali što je to bilo, vjerojatno upala žlijezde slinovnice. Glavno da je prošlo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda je bio i limfodenitis toga sam ja imala jako puno ko klinka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •