Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pomoc bolna upaljena guza

Datum pristupanja
    May 2009

Početno pomoc bolna upaljena guza

Pozdrav,
    mozda netko ima savjet jer mi vise neznamo sto raditi. Na bozic je kceri od 19 mj poceo proljev.toliko jak da je u samo jedan dan dehidrirala blaze. Proljev je prestao vec sljedeci dan.no od tad stalno se tu i place da je pece ispod pupka. Nakon dobrih nalaza urina,ostalo nam je rjesenj da se crijeva sada tek pune i da ima grceve. No od velike boli ona odbija kakat,a guza oko anusa je toliko crvena inatecena da je zadnje presvlacenj bilo u velikim bolovima,suzama.viae nece da je diram. Pije prolife,lgg jogurte ali neznam sta da radim da je to ne boli vise.mozda znate dobru kremu pa da barem taj vanjski dio rjesimo. Sluznicu ni neznam kako cemo.mislim da joj je jako iritirana jer je pece i kad pusti vjetrove. Pomozite bilo kako

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj hani.hreljak prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav,
    mozda netko ima savjet jer mi vise neznamo sto raditi. Na bozic je kceri od 19 mj poceo proljev.toliko jak da je u samo jedan dan dehidrirala blaze. Proljev je prestao vec sljedeci dan.no od tad stalno se tu i place da je pece ispod pupka. Nakon dobrih nalaza urina,ostalo nam je rjesenj da se crijeva sada tek pune i da ima grceve. No od velike boli ona odbija kakat,a guza oko anusa je toliko crvena inatecena da je zadnje presvlacenj bilo u velikim bolovima,suzama.viae nece da je diram. Pije prolife,lgg jogurte ali neznam sta da radim da je to ne boli vise.mozda znate dobru kremu pa da barem taj vanjski dio rjesimo. Sluznicu ni neznam kako cemo.mislim da joj je jako iritirana jer je pece i kad pusti vjetrove. Pomozite bilo kako
    moje dijete ima 2 godine,od uvijek guza užašno osjetljiva! čistim ga odmah nakon svakog kakanja,nikad nije duže od 10 min ukakan(ima pelenu još) a guza odmah bukne crvenilom tako da nema kreme koju nismo probali i samo jedna je nama čarobna: SUDOKREM. uvijek je imamo doma i nigdje se na duže ne ide bez nje. kupi se i u ljekarni i u dm-u.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mazati guzu u tankom sloju (da ima zraka) ,a što češće kremom koja sadrži cinkov oksid.izbjegavati vl.maramice,znači voda i lagana sapunica.kad god je moguće guzu ostaviti slobodnu bez pelena i nakon 3-4 dana trebalo bi proći. a ako primjetiš ranice i prištiće posjeti pedijatra.
    ja mažem pavlovićevom,dobra ti je ivina mast,sudocrem.
    nadam se da ćete što prije zalječiti bolnu guzu!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

to sve radimo, čista voda , nježi smo...ali mislim da ona zbog bolova odbija kakati, i da je njoj i sluznica crijeva jako iritirana. Ona tijekom dana svakih 5 minuta govori i plače da je peče. pa prdne i onda malo odmori. idem u ljekarnu kupiti neke sirupe za regulaciju stolice koje su preporučili na forumu, i zanimalo me da li znate za kakvu mast koja je antibakterijska a da može i bez recepta.

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

mene je triderm krema spašavala ,znaći koristila sam je samo u takvim situacijama,jednom bi ilo dovoljno da je nanesem i nakon par sati bi već bilo vidljivo poboljšanje!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kad je moj mali imao gadan osip na guzi jedino je pomoglo pranje čistom vodom i mazanje nevenovom masti. Ništa drugo. Na nevenu smo ostali do kraja pelenske dobi, a s njim planiram mazati i bebu koju očekujem za koji tjedan, jer je blag, nježan, a učinkovit. Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Sudocrem ili Aderma dermalibur krema, obje su jako dobre. Za bilo koju antibiotsku mast treba ti recept.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anitak prvotno napisa Vidi poruku
    mene je triderm krema spašavala ,znaći koristila sam je samo u takvim situacijama,jednom bi ilo dovoljno da je nanesem i nakon par sati bi već bilo vidljivo poboljšanje!
    I meni je bila jako koristna u sličnim situacijama, ali za nju treba recept.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nama je uvijek za crvenu pišu i guzu pomagala BEPANTEN krema. Čudo jedno!! Navečer bi namazali i drugo jutro je bilo sve super. U slučajevima jačeg crvenila, prolazilo je za dan-dva.

meliss@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni je kantarionovo ulje za crvenilo pelenske regije čarobno, smiri kožu preko noći

anitak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je bila jako koristna u sličnim situacijama, ali za nju treba recept.
    neznam kako je sad ,ali prije 1-2god,ja sam je kupovala bez recepta i bila je negdje oko 40-ak kuna.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Bepanthen mast i ne koristiti vlazne maramice, samo vatu i vodu.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Desitin

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •